Laxpudding på ris
200 g färsk eller frusen laxfilé
1½ dl risgryn
½ liter mjölk
½ liter vatten
2 ägg
riven ost
(Tina ev. frusen lax)
Koka upp vattnet, häll i risgrynen och låt dem sakta koka tills det mesta av vattnet kokat in. Späd med mjölk då och då och låt grynen koka tills de är färdiga (15-18 min.).
Skär laxen i tärningar. Blanda ris, ägg och lax. Krydda smeten och slå den i i en smord eldfast form. Grädda puddingen i god ugnsvärme, 250o, i ca 30 min. Strö på litet riven ost efter 15-20 min. Mixa till önskad konsistens och servera puddingen med skirat smör.
1½ dl risgryn
½ liter mjölk
½ liter vatten
2 ägg
riven ost
(Tina ev. frusen lax)
Koka upp vattnet, häll i risgrynen och låt dem sakta koka tills det mesta av vattnet kokat in. Späd med mjölk då och då och låt grynen koka tills de är färdiga (15-18 min.).
Skär laxen i tärningar. Blanda ris, ägg och lax. Krydda smeten och slå den i i en smord eldfast form. Grädda puddingen i god ugnsvärme, 250o, i ca 30 min. Strö på litet riven ost efter 15-20 min. Mixa till önskad konsistens och servera puddingen med skirat smör.
Kommentarer
Trackback