Rotfruktsgryta med korv

ca 6 portioner

1/2 kålrot (ca 300 g)
3 morötter (ca 300 g)
1 palsternacka (ca 100 g)
1 purjolök (ca 125 g)
ca 2 msk margarin
4-5 dl vatten
5 potatisar
400 g falu- eller grillkorv
1 dl klippt persilja

Skala rotfrukterna. Skär kålroten i sockerbits stora tärningar och morötterna i tjocka skivor. Strimla palsternackan. Snitta,skölj och skiva purjolöken. Bryn margarinet i en gryta och lägg i rotsakerna och purjolöken. Tillsätt vatten. Koka under lock 10-15 min, sänk värmen. Skär korven i bitar och lägg i grytan. Strö över 2 msk vetemjöl. Låt sjuda ca 5 min till. Grönsakerna skall vara mjuka. Strö över persiljan och smaka av.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0