Gjort sån god kinagryta!! Delar med mig av receptet!
2008-06-29 @ 12:55:37Hittade ett recept på internet hur man gör den goda kinasåsen som de brukar ha i grytor. Sen kunde man själv välja köttet och grönsakerna man ville ha i!
Så här blev det:
Kycklingfilé
Lövbiff
Bambuskott
Purjolök
Lök
Paprika
Böngroddar
Sen så ska man ju skära alla grönsaker på längden ca 1-2 mm tjocka stavar (ungefär 5-10cm långa) hacka INTE!!
Så bryner man grönsakerna tills det blivit mjuka och steker köttet tills det fått lite färg.
Mörk sås:
1-2 dl vatten/person!
1 tsk potatismjöl/person
1-2 msk soja (gärna en soja med stark färg som tex Guldsoya, såskulör från druvan)
Någon chilli, t.ex. vanlig sötsur chillisås eller sambal olek eller färsk chilli. Går även med chilikrydda!
Vitlök
Ljus sås:
1-2 dl vatten/person!
1 tsk potatismjöl/person
Ca 1-2 tsk finhackad ingefära (eller 3-4 tsk som du pressar i vitlökspress)
Någon chilli, t.ex. vanlig sötsur chillisås eller sambal olek eller färsk chilli.
Vitlök
Sen kan man även ha i någon buljong med valfri smak. Men jag glömde av det men det blev hur gott som helst utan buljong!!
Jag gjorde den mörka såsen! Och jag kan ärligt säga att den va i samma klass som på riktiga kina restauranger!
Andra tips på grönsaker man kan ha i:
Purjolök/lök
Cashew-nötter eller jordnötter e.dyl.
Vattenkastanjer
Bambuskott
broccoli
paprika
Groddar
Morrot
Brytbönor
Kinesiskt kål
Så har man ris till detta! Det är supergott! (men jag åt dock sallad eftersom jag går på atkinsdieten)
Denna rätt är numer en favoriträtt för både mig och Peter så den är värd att testa!
Så här blev det:
Kycklingfilé
Lövbiff
Bambuskott
Purjolök
Lök
Paprika
Böngroddar
Sen så ska man ju skära alla grönsaker på längden ca 1-2 mm tjocka stavar (ungefär 5-10cm långa) hacka INTE!!
Så bryner man grönsakerna tills det blivit mjuka och steker köttet tills det fått lite färg.
Mörk sås:
1-2 dl vatten/person!
1 tsk potatismjöl/person
1-2 msk soja (gärna en soja med stark färg som tex Guldsoya, såskulör från druvan)
Någon chilli, t.ex. vanlig sötsur chillisås eller sambal olek eller färsk chilli. Går även med chilikrydda!
Vitlök
Ljus sås:
1-2 dl vatten/person!
1 tsk potatismjöl/person
Ca 1-2 tsk finhackad ingefära (eller 3-4 tsk som du pressar i vitlökspress)
Någon chilli, t.ex. vanlig sötsur chillisås eller sambal olek eller färsk chilli.
Vitlök
Sen kan man även ha i någon buljong med valfri smak. Men jag glömde av det men det blev hur gott som helst utan buljong!!
Jag gjorde den mörka såsen! Och jag kan ärligt säga att den va i samma klass som på riktiga kina restauranger!
Andra tips på grönsaker man kan ha i:
Purjolök/lök
Cashew-nötter eller jordnötter e.dyl.
Vattenkastanjer
Bambuskott
broccoli
paprika
Groddar
Morrot
Brytbönor
Kinesiskt kål
Så har man ris till detta! Det är supergott! (men jag åt dock sallad eftersom jag går på atkinsdieten)
Denna rätt är numer en favoriträtt för både mig och Peter så den är värd att testa!
Andras kommentarer
Lena
Gott det låter snor =) KRAM.
Therese
Gör det du! Den är riktigt god!! Du får berätta om resultatet sen :P KRAM
Trackback