Bebisens första tårta

Botten:
4 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1  tsk bakpulver
- Till formen:
smör och ströbröd
- Öronen: ca 2/3 av en rulltårta,
(baka själv eller köp)
.
Fyllning:
ca 0,5 dl mjölk eller saft
1-2 bananer
1 burk fruktpuré (barnmat)
100 g färskost (med apelsinsmak)
1 tsk vaniljsocker
(lite socker)
Till garnering:
1 burk mangopuré (barnmat)
1 burk aprikospuré (barnmat)
100 g färskost (med apelsinsmak)
ca 1,5-2 dl florsocker
Till dekorering:
lakritsband eller lakrtismatta
en lakritsbåt
2 små chockladbollar eller lakritsbollar

GÖR SÅ HÄR: Baka en vanlig sockerkaksbotten eller köp en botten.
Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakan är torr inuti (i ca 30-45 min). Låt svalna.

Dela tårtbottnen i två delar. Skeda mjölk eller saft över båda delar. Blanda fyllningen och bred den över den ena delen. Lägg över tunna bananskivor.  Lägg på den andra botten. Skär rulltårtan i två skivor som är lika tjocka som tårtan. Skär ut den nedersta delen av skivan och lägg öronen på sina platser.

Nalle Puh får öronen Det behövs ingen karamellfärg till tårtans garnering Häll garnering på Nalle Puh tårtan
Lägg öronen på
sina platser som
på bilden
Blanda samman
garneringen.
Häll garneringen
över tårtan och
jämna till ytan.

Garnering är lätt att breda ut för den får rinna på tårtfatet. På så sätt ser garnering ut som rinnande honung, och en sådan tårta skulle Nalle Puh älska!


Nalle Puhi ser glad ut - skriv ut som mall
.

Nu kan du dekorera tårtan. Klipp till ögonbryn, nos och mun av lakritsband eller lakritsmatta. Ta först en tallrik och lägg på den alla delar av ansiktet. Lägg en lakritsbåt i mitten, forma nosen av en lakritsband över lakritsbåten och lägg ögonen på båda sidor. När ansiktet på tallriken ser fin ut, lägg det på tårtan på samma sätt. Du kan skriva ut den här bilden och använda den som mall.

Lakrits färgar inte mycket så den här tårtan kan förberedas i god tid och förvaras
i kylskåp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0