Korvstroganoff

400g falukorv (eller frukostkorv, grillkorv)
1 gul lök
1-2 msk margarin
1½ msk vetemjöl
1dl vatten
1-1½ msk tomatpuré
½ tsk dragon
½ krm peppar
1½ dl mjölk
hackad persilja


Skär falukorven i tärningar eller strimlor. Skala o hacka löken. Bryn korv och lök i margarinet i en kastrull. Strö över mjölet och rör om. Späd med vattnet. Sänk värmen och rör om i kastrullen. Tillsätt tomatpuré, dragon och peppar. Rör om. Häll i mjölk, rör om och koka på svag värme i ca 5 minuter med locket på. Strö ev över persilja. Servera med kokt ris, spaghetti, makariner eller kokt potatis och kokta grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0