Marockansk couscousgryta
Ca 2 portioner
½ dl blomkål eller broccoli
1 morot
½ dl gröna ärtor
Lite olja, tex rapsolja eller vegetabiliskt margarin
½ dl cous cous
Skala och tärna moroten. Dela blomkålen eller broccolin i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull och täck med 1½ dl vatten. Koka i 5-10 minuter tills alla bitar känns mjuka. Häll då i cous cousen och lägg på ett lock. När cous cousen svällt i 5 minuter är det bara att mixa eller mosa till lagom konsistens och sedan servera med lite olja eller margarin.
½ dl blomkål eller broccoli
1 morot
½ dl gröna ärtor
Lite olja, tex rapsolja eller vegetabiliskt margarin
½ dl cous cous
Skala och tärna moroten. Dela blomkålen eller broccolin i mindre bitar. Lägg alla grönsaker i en kastrull och täck med 1½ dl vatten. Koka i 5-10 minuter tills alla bitar känns mjuka. Häll då i cous cousen och lägg på ett lock. När cous cousen svällt i 5 minuter är det bara att mixa eller mosa till lagom konsistens och sedan servera med lite olja eller margarin.
Kommentarer
Trackback