Första smakportionen

2008-05-31 @ 13:36:51

Idag så fick Alexander sin första smakportion. Det blev banangröt utspädd med lite bröstmjölk och ersättning. Och det va ganska gott tyckte Alexander som åt runt 10 skedar. :)

501045-160

Mmm.. Det här va gott

501045-161

Mera!

501045-162

Nöjd skrutt


Alexander har börjat hålla flaskan SJÄLV!

2008-05-31 @ 10:06:52

Han har gjort det några gånger förut, men bara en kort stund sen har han tappat flaskan.. men de senaste dagarna har han hållt flaskan själv genom hela målet! Och detta har hänt flera gånger nu! Så duktig min plutt är!

501045-155

I vagnen när vi skulle ta tåget till stan kom han på att han va mer hungrig..
Tur att mamma hade värmt upp lite bröstmjölk och tog med :)

501045-157

Skrutten i morse när han fick lite ersättning efter amningen.

501045-156

Duktigt plutt!


Mycket bättre nu samt första badet :)

2008-05-30 @ 22:40:01

Idag är det mycket bättre.. jag mår mycket bättre. Har gett han ersättning/bröstmjölk några gånger idag fast under dagen ville han ha tutten istället! Han drack bara 30-40 ml ersättning när vi va iväg, resten åt han från tutten. Han släpte till och med flaskan och sökte bröstet :) Känndes riktigt bra det! Att han inte vägrar bröstet nu bara för han får flaska ibland.

Och idag så var vi iväg och badade med Alexander och hans kusiner Annie och Agust som bara är drygt tre månader äldre än honom.. Vi kom dit när babysimmet hade slutat så barnbassängen var riktigt varm 33 grader tror jag det va :) och Alexander verkligen ÄLSKADE det! Vi va säkert i i över en halvtimme.. sen tyckte jag det va dags för mat då han inte ätit på 3½ timme.. så jag tog på han morgonrocken och värmde på lite ersättning som han skulle få efter amningen, men som han bara drack 40 ml ur då han ville ha bröstet! Men så sket han ner sig REJÄLT medan han åt! och såklart så hade han ju fortfarande badbyxorna på sig! Så det va till att skölja av dom och sätta på blöja. Men sen så satt han i bilstolen och va riktigt nöjd och kollade på när alla badade så det blev inge mer bad för honom.. men nöjd va han! sen efter duschen så va han helt slut och drack bara 30 ml ersättning sen somnade han i famnen och vaknade inte ens av att jag la ner honom i bilstolen. Sen sov han drygt 2 timmar.

Sen kollade sambon och jag på "What happens in vegas.." medan jag ammade honom och så somnade han vid bröstet igen och sov hela filmen igenom! Det va skönt att äntligen kunna kolla på en hel film utan avbrott :) Sen när filmen va slut vid 21 tiden så vaknade han när jag la ner honom så va han grinig då han fortfarande va trött så det va bara till att byta blöja, på med pyjamasen och värma ersättning och bröstmjölk som han drack hela flaskan av (140ml) sen skulle Peter fylla på det som fanns kvar i kastrullen med ersättning om han ville ha mer men då sov han redan när Peter kom tillbaka.

Gällande filmen så va den RIKTIGT BRA!! Super rolig film som jag rekomenderar!


Riktigt deppad :(

2008-05-29 @ 22:56:52

just nu är det ganska jobbigt..i början hatade jag att amma och längtade tills det skulle vara över men när han va runt 2 månader så gick det riktigt bra! tyckte det va mysigt att amma.. men så började han strula för en vecka sen och det blev inte bättre så det fanns ju inga alternativ längre. det tog ju verkligen på krafterna..

 

men nu så känns det jobbigt att inte amma lika mycket och ge flaska.. vet inte varför men jag har varit så envis med att aldrig börja med ersättning då jag vet att min mjölk är den bästa för honom. känns som jag inte kan ge han det han behöver av mig och känner mig just nu ganska världelös..

 

några frågor som dyker upp i mitt huvud just nu är:

skulle jag fortsatt att kämpa med amningen trots strulet? kanske skulle han gå upp fint i vikt tills nästa gång om jag fortsatt att kämpa? gav jag upp för lätt? varför började jag med ersättning för? varför kämpade jag inte mer för min son?

 

känns som jag svikit min son.. klippt av det fina bandet vi hade..

känns verkligen tungt nu :(
amningsdepression nr 1



Nu går det neråt :(

2008-05-29 @ 13:48:30

Kom nyss hem från BVC... inga goda nyheter direkt. Alexander hade gått upp från 5620g till 5880g på lite över 2 veckor. Och ändå har jag gett han flaskan med bröstmjölk flera gånger då han varit så strulig. Så nu är vi tillbaka på ruta ett igen.. så här dåligt gick han upp första månaden men gick upp mycket bättre sen enda tills nu.. Jag pratade med henne på BVC redan igår om att det är strul med amningen.. hon fick oxå se när jag ammade då han blev hungrig där och så gav mig några tips men det va ju inget fel som jag gjorde sa hon flera gånger. en anledning kan vara att han har svårt att lugna ner sig och komma till ro och vill hela tiden vara med om vad som händer...

Jag höll nästan på att bryta ihop på BVC när jag såg resultatet på vågen.. jag hade det jättekämpigt den första månaden då han alltid låg på gränsen mellan ok och inte ok viktuppgång. och nu är man där igen... men jag kommer fortsätta kämpa med amningen men jag och sambon har nu bestämt att han ska få 50/50 ersättning/bröstmjölk 2ggr om dagen. För jag vill att han ska gå upp i vikt som han ska och så kan jag bli lite avlastad då jag redan är slutkörd pga strulet..

Så här såg siffrorna ut idag..
Datum: 29/5
Ålder: 3 mån + 1½ vecka
Vikt: 5880 g
Längd: 61 cm
Huvudmått: 41,2 cm


jag vann i gissningen på vikten och huvudmåttet och Camilla och Linda vann gällande längden.


BVC gissning :)

2008-05-28 @ 10:04:24

Fick en liten idé från Camillas blogg :)

I morgon ska vi till BVC. Det blir 2 veckor och 1 dag sen sist då så vad väger han nu samt hur lång är han?

Så här såg siffrorna ut sist:

Datum: 14/5
Ålder: 12 veckor + 1 dag
Vikt: 5620 g
Längd: 60 cm
Huvudmått: 41 cm



Hemma från sthlm

2008-05-28 @ 10:00:36

Har inte haft tid att uppdatera förrän nu.. det har varit strul med amningen sen vi kom till sthlm och strulet fortsätter än. Alexander skriker amningarna igenom och äter inte så mycket längre.. vet inte vad det e med honom. :( hoppas det blir bättre snart för annars orkar jag inte amma mer.. det tar på krafterna när han håller på som han gör.


Stockholm

2008-05-22 @ 13:28:13

Vi skulle egentligen inte åka till sthlm förrän i morgon bitti men vi åker i eftermiddag istället och kommer inte hem förrän sent på måndag kväll. Så det blir ingen uppdatering förrän tidigast tisdag.. Så ni får klara er utan mig :)


Har ju glömt berätta...

2008-05-20 @ 23:55:59

.. att Alexander vände sig från mage till rygg för några dagar sen.. Tog bara några sekunder från att jag la ner honom. Vad chockad jag blev! Till och med han blev chockad och låg och kollade på mig fundersamt som ungefär "vad hände?"
Sen så har jag lagt honom på mage för att träna lite men det har inte gått så bra.. men ikväll så vände han sig igen! Inte bara en.. å inte två heller utan FEM gånger! kom på tredje gången att jag kunde filma och filmade precis när han vände sig.. filmade även fjärde och femte gången som jag givetvis delar med mig av. :)



Första filmen (Tredje vändningen) blev ju när han precis vände sig så den blev
inte så lång




Fjärde vändningen



Nu börjar skrutten bli trött.. Femte vändningen


Så nu verkar han kunna det där :) Så duktig min skrutt är!


Träffat Camilla och Vilgot

2008-05-19 @ 22:13:49

Idag så har Camilla och Vilgot varit på besök. Vi va först ute på promenad och sen gick vi hem till mig.. och Alexander sov hela tiden då det va hans sovtid. men sen väckte jag honom då han sovit i drygt 4 timmar och så va det käk och sen va han på strålande humör och försökte han snacka med Vilgot, men han var mer intresserad av våran golvlampa :) Tog även några kort på pluttarna.



501045-144

Man kan ju inte tro att det är 1 månad och några dagar mellan våra bäbs.
Och inte heller att Alexander är den som är äldst :) Vilgot har ju vuxit om honom

501045-143

Så söta!

501045-145

Allvarliga och fundersamma blickar :)


BVC samt vaccination

2008-05-14 @ 14:37:31

Idag så bar det iväg till BVC.. vi skulle vara där 10.30 och för att varken buss eller tåg matchade den tiden så fick vi skjuts av Peters moster.. hon skulle hämta oss strax efter 10.. men gissa vem som sov till 09.50?! Först då ville Alexander inte sova mer! Och han som alltid går upp mellan 8-9! Och när vi vaknade va jag ju tvungen att amma, klä på oss, ge hunden mat, ta ner barnvagnen och stolen samt montera stolen i bilen och ta i sär barnvagnen.. så ni kan ju tänka er hur stressigt det va! men ändå kom vi bara några minuter för sent! Snyggt jobbat

 

Egentligen skulle vi inte dit förrän om 1 vecka men jag hade bokat denna tiden för att prata lite om vaccinationerna.. sen även väga och mäta då det va 3 veckor sen så man är ju nyfiken :) Men det blev vaccin idag istället! Det hade jag ingen aning om och va inte beredd på det. men hon tyckte det va onödigt att vi skulle komma på tisdag nästa vecka igen så då gav hon honom dom idag. Å jag som hatar sprutor. Usch! Hemskt att se sitt barn få så ont oxå. Vi valde oxå till både hepatit b samt pneumokocker.. så det blev ju två sprutor.. en i varje ben. Och pneumokocker sprutan verkade göra mycket ondare än den andra, då han skrek rejält! det sa bvc tanten oxå att den gjorde. Men han blev glad igen efter en stund. Så köpte vi alvedon som jag skulle ge han när vi kom hem..

 

Och så här såg siffrorna ut idag:

Datum: 14/5
Ålder: 12 veckor + 1 dag
Vikt: 5620 g
Längd: 60 cm
Huvudmått: 41 cm

 

Han har vuxit 3 cm och 720 g på 3 veckor. Och 1 cm på huvudmåttet. Börjar bli stor nu skrutten :) Har börjat använda storlek 68 redan!

Lillskrutten börjar växa ikapp nu :) Han som gick upp så dåligt den första månaden, så det är skönt att han går upp som han ska nu. Hon på BVC va jätte nöjd sa hon och han följde sin kurva såå fint. Men han ligger ju under medel men huvudsaken är ju att han följer sin kurva. Sen får vi väl se hur han kommer bli ikväll efter sprutorna gällande symptomen.. stackarn.



Smidiga Nisse

2008-05-13 @ 20:33:44

Ja... Våran rottweiler Nisse är allt förutom smärt och smidig. Idag så va jag, Alexander och Peter hos Ansi och Peters moster Ulla skulle komma dit med sina två rottweiler och Nisse (som hon passar när Peter jobbar då det är mycket för mig att ta hand om två hundar och en bebis). När man går in till deras trädgård utefrån så går man igenom en hundgård som har två dörrar. En rakt fram och en snett åt vänster. Och det va den snett åt vänster som va öppen, den rakt fram va stängd. Så först släppte hon ut hennes hundar som kom springandes in utan några problem, men sen när Nisse kom.. Ja.. jag vet inte vart han hade lagt sina hjärnceller. Så sprang han RAKT IN i dörren rakt fram (som va gjord av hönsnät) och tog sig RAKT IGENOM!!! Så det blev ett stort hål i nätet! Och han märkte inget! Han saktade inte ens ner! Och inte en skråma hade han! Och gud vad vi garvade! det är ju bara sånt man ser i "Americas funniest home videos" eller i filmer! Så här såg nätet ut efteråt:


image138

Och spikarna från brädorna hade släppt och haken som dörren va fast med va av.. Snyggt byggt Nisse!


SÅ fina bilder på skrutten

2008-05-13 @ 20:33:27

Idag tog Peter (som är utbildad fotograf) en massa fina bilder på skutte-plutten när vi låg och mös i sängen..

501045-141

"Åh.. mina händer.."

501045-142

"Dom är goooda" :)

501045-140

Lipar :)

501045-139

Såååå vacker bild! Helt underbar!


Nya bilder efter badet

2008-05-11 @ 11:54:56

Idag så satte jag för första gången på Alexander sin fina morgonrock! Han är ju alltid så frusen av sig så därför har jag alltid klätt på honom direkt efter badet men idag så va det sååå varmt i lägenheten så jag satte på honom den. Och så söt man blev då :)

501045-131

Min underbara älskling

501045-132

Sötisen i mammas famn

501045-133

Skrutte plutten


Men sen så ville han inte vara med längre då han vart hungrig..så då tog jag av morgonrocken då det blev för varmt annars. Och efter maten fick han sitta i soffhörnet där han äääälskar att sitta.


501045-135

Skrutten tittar på TV. Det älskar han!

501045-134

Plutten reste sig upp lite grann! Snart sitter han själv om det fortsätter i den
här takten!

501045-136

Baby hoppade precis upp när jag tog kortet

501045-137

Sen ville även Sampo va med på bild.


Nu ska jag ta och gå ut med Diva och sen vika tvätt och ev dammsuga om jag hinner!


Lite fina bilder på älsklingen

2008-05-09 @ 21:30:28

Tog några bilder idag när Alexander satt i babysittern med sina nya fina kläder. Bodyn som jag köpte på kappahl och byxorna/shortsen som han fick av gammel farfar och Eva.

501045-127

Skrutten

501045-130

Tugga på handen är gott

501045-128

Såååå vacker!

501045-129

Älsklingens härliga skratt


Alexander satt själv!!!

2008-05-09 @ 13:45:47

Alldeles nyss så satt Alexander SJÄLV i några sekunder! Det va säkert 5 sekunder han satt upp!! Helt otroligt! Jag satte honom i soff hörnet efter han ätit då han gillar att sitta, speciellt där. Sen tog han tag i mina händer och drog sig upp så han satt själv så släppte han och där satt han själv i flera sekunder! det är mammas lilla pojke det!! :)


Mer bilder från dopet..

2008-05-09 @ 00:17:14

Nu har pappa skickat över bilder från dopet så här kommer några till...

501045-126

Så här hjälper min syrra till i församlingshemmet innan dopet..

501045-121

Alexander och gudmor

501045-122

Den enda bilden av fjärilstårtorna som jag va såååå stolt över! Tyckte dom
blev så snygga, men de som hade kamera fotade bara den stora.. :/ Det
va lågt! :)

501045-123

Gudmor håller Alexander och gammel farfar

501045-124

Alla presenterna


Då va det mjölkstockningsdags :(

2008-05-08 @ 20:05:13

Ja.. idag när jag vaknade va det vänstra bröstet ganska spänt men jag trodde det berodde på att Alexander sovit längre än han brukar.. men sen har det inte gått över och det har gjort riktigt ont bara att komma åt det och jag har en massa knölar. Det känns bättre ett tag efter jag ammat men knölarna är kvar men mindre bara.. sen kommer de tillbaka igen. Har även gått och frysit idag fastän det varit 25 grader varmt

Så det är väl mjölkstockning! Yippie!! Jag som trodde jag skulle få slippa det nu när det gått så här lång tid.


Filmade Alexander i babygymmet igår

2008-05-08 @ 20:03:12

Filmade skrutten när han boxar och greppar sina leksaker i gymmet :) Ändå hade han legat där ett tag innan jag kom på att jag kunde filma så han hade halvtröttnat.. får försöka filma bättre sen :)



Alexander greppar leksaken han fick av sin mormor



Skrutten boxar på laban


Underbar natt!

2008-05-08 @ 19:47:59

Igår så sov Alexander ute i vagnen tills jag väckte honom. Han vaknade inte mer efter jag tryckt in nappen. Väckte honom vid 22 tiden så fick han mat och så låg vi och lekte i babygymmet. Sen va jag så trött så jag jag honom mat och gick och la oss vid 23.30. Jag tog förgivet att han skulle vakna tidigt då han inte hann vara vaken så länge efter jag väckt honom men ICKE! Han sov enda till 06.30!!! gissa om jag blev chockad! Han brukar ju vakna vid 5 tiden och sen igen vid 7 men nu skippade han 5 målet och gick direkt på 7 målet :) Det är så varje morgon att han vaknar och jag trycker dit nappen så går jag på toa och fixar i ordning inför ammningen samt pumpar (har ju sååå mycket mjölk på morgonen så jag både ammar och pumpar så spar jag mjölken till kvällen då han får det på flaska efter sista ammningen).. detta tar ungefär en halvtimme och då sover han.. sen när jag är klar så vaknar han. Det är alltid tajming :)


Dags för uppdatering

2008-05-07 @ 20:46:30

Idag så har jag och Alexander varit ute i det underbara vädret och umgåtts med Camilla och hennes son Vilgot. Riktigt varmt va det! Runt 26 grader har det varit och då gick man ju i kjol och linne :) vi gick runt på stan en stund och Alexander ville INTE sova fast han brukar sova den tiden. Till sist tog jag upp sjalen som jag hade med mig och efter en stund så tvär deckade han i den. Så söt!

501045-119

Älsklingen i sjalen med sin nya fina hatt som matchar hans bruna kläder :)

Han vaknade inte ens när jag tog ur honom och la honom i vagnen. Yes tänkte jag, då sover han några timmar nu som han brukar. Men icke!! Efter ungefär en halvtimme vaknade han igen och skulle inte sova mer! Så då fick han mat och sen kom Peter och hämtade oss och vi åkte en sväng till Ansi. Där gallskrek han en stund då han va övertrött och somnade precis när vi skulle åka hem. Men så fort Peter stängt av bilen vaknade han igen.. alltså sov han bara max 20 minuter.. sen ville han absolut inte sova mer. så han har varit vaken sen dess enda till strax innan 20. Och en halvtimme efter så vaknade han igen men så tröck jag in nappen så somnade han om. Får se hur länge han sover nu... Han brukar ju sove tre-fyra timmar vid 11 tiden och sen somnar han igen runt 20 tiden och sover enda tills jag väcker honom mellan 21-22. Annars så sover han ju inte på natten. Vette sjutton vad det är med honom idag då han sovit så lite.

501045-120

Mamma och Alexander


Alexanders dop 3/5

2008-05-04 @ 22:25:04

Ja, igår va det då dags för dop! Det va jättetrevligt och lyckat! Alexander skötte sig bra oxå tycker vi! Han döptes i S:t Johanneskyrkan i Värnamo och sen vart det tårta, kaffe och en massa fika efteråt i församlinghemmet. Vi hade ungefär tio olika kaksorter och tre olika bullar samt tre tårtor, en större rektangulär och sen två fjärilstårtor varav en va glutenfri pga allergi. Och inte ens hälften gick åt! hade gott räckt med den rektangulära egentligen men jag ville ju ha olika fyllningar och så är ju ett barn gluten allregisk. Fick hem tre kassar med bakelser efteråt.. Och frysen va redan full så nu har vi dom i Peters moster och mormors frys..

501045-99

Gudmor Sofia, Gudfar Bosse (eller faddrar), Peter, Jag och Alexander
och prästen

501045-100

Alexander med gudmor/moster Sofia

501045-108

Barnen fick hälla upp dopvattnet

501045-109

Alexander döps

501045-110

Vi igen :)

501045-113

Lite utav fikat

501045-112

Den stora tårtan

image117

De flesta gästerna kom med på samma bild :)

501045-111

Ansi har tagit Alexander

image118

Och nu har hon tagit Alexanders kusin Agust...

501045-105

Alexanders farfar och kusin Annie

501045-104

Öppnar presenterna

501045-103

Peter har öppnat babygymet

501045-115

Moster/Gudmor Sofia läser en dikt hon skrivit till Alexander

501045-106

Alexanders kusiner Simon och Annie

image116

Flera kusiner; Hanna, Anton och Simon

501045-107

Mormor och morfar efter vi städat klart



Alexander fick jättefina presenter! Allting va fint verkligen!

Han fick:
Två matserviser i plast (En mumin och en laban) och bestick till dessa
En matservis i porslin med mumin

Easyhug bärsjal
Laban babygym
Kläder
Pengar
En spargris i porslin med hans namn på
En bil sparbössa
Dikten som min syster läste upp inramad
En söt filt med tillhörande gosedjur
Mobil
Verkyg som va mjuka (så söta)
Ett halsband med hans namn på
Ett guldhalband med ett hjärta

501045-109


















Alexander älskar sitt laban gym :)



Ska lägga in fler bilder sen då jag inte fått alla än... Pappa mejla mig dom nuuuu :)


VI VILL TACKA ALLA FÖR DE FINA PRESENTERNA!


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0