Sista praktikdagen

2009-10-31 @ 00:32:04

Idag var det sista praktikdagen.. Känns tråkigt då jag verkligen stormtrivdes där! Men jag ska ju tillbaka vecka 47 igen ochh efter det så hoppas jag att jag kan få jobba lite där för det jobbet passar mig perfekt! Så håll tummarna för det.

Men idag var jag med om det värsta hittills... ska något hända mig så händer alltid det värsta, så har det alltid varit. Jag höll på med julmusten och skulle ta bort plasten då de satt ihop i 6-pack och såldes per st men så råkade jag skära i en julmust och det var precis i ansiktshöjd och det sprutade julmust i hela ansiktet, halva håret och hela tröjan! Dessutom hade jag min egna tröja under arbetströjanså den vart oxå dyngsur.. Men det positiva i det hela var att jag fick en ny skjorta som det inte stod praktikant i ryggen på :P hehe.

Den här veckan har varit så stressig. Det är riktigt tufft att praktisera heltid och samtidigt studera heltid.  Vi fick ju en massa inläningar att göra under den här veckan från alla kurser, sen har vi prov på tisdag som ska pluggas till, plus att jag läser psykologi A på distans.. Så ni kan ju gissa om jag är slutkörd nu. Gick och la mig i sängen för att plugga psykologi vid 19 tiden men total deckade och vaknade vid 23.. Samma sak hände för några dagar sen men då sov jag bara i drygt en välbehövd timme och somnade dessutom med pennan i handen! I morgon är det min sovmorgon och jag ska sova LÄNGE LÄNGE LÄNGE och vara riktigt utvilad!


Veterinär besöket

2009-10-29 @ 00:46:15

Var som sagt hos veterinären ikväll med Diva.. Hon haltade inte så mycket så veterinären kunde se när hon gick men hon kände, klämde och sträckte på Divas leder för att se om det var något fel på dom men det var det inte. Vänstra bakbenet hade väldigt fina leder och det högra bakbenet hade oxå fina leder men inte lika fina som det vänstra. Så hon tyckte inte vi skulle behöva lägga ut så mycket pengar (2300 kr) på att röntga henne. Hon tyckte inte heller vi skulle göra ett boleria test (800 kr) eftersom Diva har haft färstinghalsband hela sommaren och bara haft en enstaka fästing innan jag köpte halsbandet. Hon trodde att det var en streckning som inte ville läka helt så det blir vila och medicin för henne i tre veckor. Om det inte hjälper så kan vi ta ett boleria test för att se om den enstaka fästingen fört över detta. Men hon har ju inga symptom på det så vi hoppas medicinen kommer hjälpa och hon blir bra igen!

Dessutom var det fullt på veterinär huset! Massor med folk och hundar och en del katter. Men Diva skötte sig exemplariskt och gjorde ingenting förutom när en golden retriver gjorde utfall mot henne så sa hon ifrån men inget mer. Hon skötte sig även exemplariskt när veterinären streckte och klämde på hennes bakben och sa ingenting.

Fick även väga henne och madammen väger 37,5 kg. Precis lagom tycker jag :)

Summan av kardemumman blev 520 kr + medicin som vi inte hämtat ut än.. Känns bra det då vi hade räknat med 3100 kr (röntgen + boleria testet) så det var ju överkomligt :)

Nu måste jag sova... ögonen håller på att gå i kors här :P

Förresten.. innan vi åkte till veterinären så aktiverade Peter Diva en del med att kasta bollen för att hon skulle halta lite så veterinären kunde se problemet. Men hon haltade knappt någonting där. Veterinären sa själv att det hade varit bra att "göra så hon haltar" så hon hade fått se det med.. Men tror ni inte hon började halta när vi kom hem igen??? Pucko! :)


Ska till veterinären ikväll

2009-10-28 @ 14:28:31

Ikväll är det dags att undersöka Divan och se vad som är fel med hennes bakben eftersom hon haltat till och från i drygt 2 månader.  Så hon har fått lite skönhetsvård här hemma nu.. Både klippt klorna (Peter klippte) och badat henne (Jag badade henne).

Sist vi var där var när hon hade rävskabb och det var i samband med att hon hade slutat fälla å hennes päls var riktigt fettig och grå och det fick jag ju en påpekning om.. Hon har även den här gången nästan slutat fäll så hennes päls var gråaktig så nu fick hon lov att hoppa i badet för annars skulle de väl tro att jag aldrig duschar henne om hon ser ut så varje gång man kommer dit. :P

Håll tummarna för att det inte är något allvarligt! ... eller dyrt!!




Redan slutat

2009-10-28 @ 13:38:12

Peter kom till praktiken vid 13 för att höra när han skulle hämta mig, men då sa min handledare att jag fick gå för jag hade gjort ett sånt bra jobb! Idag hade jag hunnit med att göra allt jag gjorde i måndags och igår!! Så han var mer än nöjd! Peter pratade med honom lite och de kom in på jobbmöjligheterna efter praktiken och handledaren sa att jag skulle lämna mitt nr till honom så skulle han höra av sig när det behövdes folk! Han har sagt flera gånger att han är så nöjd med mig och att jag är den bästa praktikanten han haft. Känns kul och jag tycker verkligen att det är kul där! Helt min grej!


Jobba jobba jobba

2009-10-28 @ 07:30:10

Dags att åka till "jobbet"



Bild från fotograferingen på dagis!!

2009-10-27 @ 22:54:09

För några veckor sen fotograferades ju Alexander på dagis och idag när jag skulle hämta honom så visade dom mig resultatet av Alexanders enskilda bild och gruppbilden som dom hade fått i förväg att sätta upp på barnens platser, dock var den enskilda i svart/vit. Men guuuud vilken underbar bild!! Den kunde ju inte blivit bättre!! Helt klockren bild! Längtar tills dom dimper ner i brevlådan! Tog ett kort på fotografiet (det svart/vita) som hänger på hans plats så ni kan få en liten förhandstitt ni med :P



Ska äntligen få vara "testperson"!

2009-10-27 @ 20:37:42

Jag skrev ju för ganska exakt ett år sen om Buzzador jag blev medlem i som man får testa olika produkter gratis.. Det stod att det var lång väntetid och för drygt en vecka sen fick jag ett erbjudande att testa Neutrogena 2 in 1 wash mask‏. Det är en kräm som man kan använda både som rengöring och som ansiktsmask. Den rengör huden på djupet och tar även bort finnar och porer har jag för mig. Jag anmälde mig iaf till detta erbjudande och idag fick jag ett mejl om att jag blev antagen!! Wiiiie! Så jag kommer få detta gratis och behöver bara lämna ett omdömme om det sen! Riktigt bra att man får någonting gratis och sen får säga exakt vad man tycker :)

Har jag tur så hinner jag få paketet den här veckan. Men absolut senast den 9:e november!

Vill du oxå bli medlem och få gratis produkter? Klicka här!


Två besök till samma läkare på en dag

2009-10-27 @ 17:23:09

Lösenordsskyddat inlägg


Praktiken

2009-10-27 @ 17:22:43

Jag praktiserar ju denna veckan på Willys.. Och jag trivs som fisken i vattnet! Tycker verkligen att det är kul och kommer bra överens med handledaren! Han berömmer mig hela tiden och tycker jag gör ett jättebra jobb! Det är kul det! Idag var jag klar med allt jag skulle göra under dagen 12:45 så han skickade mig på rast hela tiden för han inte kom på vad jag skulle göra. Till slut fick jag göra om det den andra tjejen som oå är praktikant, hade gjort för han trodde det kunde gras bättre så då fick jag gra det för han gillade verkligen hur jag gjorde :) Känns kul! Och dessutom fick jag sluta kl 15, men inte hon :P

Jag skrev ju innan om att jag skulle säga till om att jag bara kan jobba till 16, men det behövde jag aldrig göra för i mina papper står det 8-16 och jag tänker ju inte gå och säga att det är fel :P


Psykologi resultat

2009-10-27 @ 16:50:18

Hade inlämning på frsta modulen i onsdags och fick detta mejl tillbaka i lördags

"Hej Therese! Jag har läst dina svar. De är utmärkta och jag har inte mycket att tillägga."


Jag som tyckte det var krångligt och var osäker på en del svar.. men jag skrev ALLT om ALLT! Så det blev drygt 10 sidor :P Väntar på resultat från inlämningsupgiften som jag skickade in igår. Har absolut ingen aning om vad jag får på den!





Länge sen nu

2009-10-23 @ 21:46:12

Var ett tag sen jag bloggade men tiden har inte funnits.. Har en MASSA plugg nu. Började ju med psykologi A förra måndagen och det är hur jobbigt som hellst! Sen har vi riktigt mycket i skolan nu och nästa vecka är det dags för praktik och då har vi ju egentligen lov men vi ska praktisera. Lärarens försvar var att "de andra får uppgifter att göra under lovet så man ska ändå plugga på lovet" MEN DET FÅR JU VI MED!!! Vi ska både praktisera 9 timmar/dag inkl lunchrast, göra en massa uppgifter vi fått i läxa och så har jag psykologin på det. Ingen sova alls nästa vecka låter det som. Jag ska faktiskt ta och prata med chefen nästa vecka och ändra mina tider för det där kommer inte funka att "jobba" 8-17 och sen ta hand om Alexander till 20 och sen plugga halva natten!! Vi behöver inte praktisera 40 timmar/vecka utan mellan 30-40 timmar är godkänt. Så jag ska säga till om att jag bara kan 8-16 varje dag, för 8-17 blir för mycket!

Annars har det inte hänt så mycket... Var på första föräldramötet på Alexanders dagis i tisdags och vi fick se en film på barnen och vad de gör på dagarna. Hur kul som hellst var det! Hoppas att det går att lösa så vi kan få kopiera filmen för den är inlagd på en VHS och vilka har en VHS i dagens samhälle??? Det var dock en förälder som kanske kunde fixa över den på en DVD skiva och då kunde vi andra få låna den och kopiera över. Hoppas det för det är roligt att ha :)


Diva har verkligen en udda sovstil

2009-10-19 @ 01:53:19




Inte konstigt att hon är halt titt som tätt?? Det ser ju inte skönt ut att ha benen korsade på det där sättet!



Så här ligger hon dagligen i hallen och äntligen lyckades jag fånga det på bild!! Tänk vad som skulle hända om det knackade på dörren när hon ligger så.. :) Diva ligger oftast med huvudet över backen antingen så här eller upptryckt mot väggen så hela huvudet blir skrynkligt..



Så här... fast detta är en väldigt gammal och dålig bild men hittade ingen annan..


Är dom lika eller är dom lika??

2009-10-16 @ 20:10:34


Har pratat lite med Divas uppfödare nyligen och hon ville ha lite bilder på Diva.. Och då blev hon helt till sig och sa att Diva var såå fin och oerhört lik sin mamma. Så lika kan dom väl inte vara.. visst man kan se likheter men inte att dom direkt skulle vara kopior tänkte jag.. Hon skulle skicka bilder på Divas mamma och bror några dagar senare då hon fått tillbaka sin dator och igår fick jag denna bilden. Och Diva är verkligen lik sin mamma! Man skulle nästan kunna tro att det är Diva på bilden :P


Diva                                                            Diva



Divas mamma Ninja             Divas bror Bulldozer





Jag tycker iaf att Diva är sin mamma upp i dagen!! Brorsan kan man oxå se vissa likheter i, men Diva är ju som en kopia av sin mamma!! Två mycket fina men bestämda damer båda två :)




Vad tycker ni??







Resultat - Kommunikation

2009-10-14 @ 15:06:52

Fick resultaten på tre betyg i dag i kommunikationskursen. Ett betyg baserades på grupparbetets framförande och även hur man själv framförade den muntliga presentationen och det fick jag MVG i, det andra betyget baserades på grupparbetets informationsblad och det fick vi MVG i, och det sista var betyget från provet vi hade förra veckan och det fick jag MVG i.. ett poängs fel även här. Inte så illa pinkat ;)


Inte fått svar än!

2009-10-13 @ 18:20:14

Lösenordsskyddat inlägg


Provresultat + slutbetyg

2009-10-13 @ 18:16:59

Idag fick jag resultatet från bokföringsprovet som vi hade i torsdags.. 35/36 poäng fick jag! Det ynka poänget som var fel var ett jäkla slarv fel!! Man skulle räkna PLUS moms medan jag räknade INKL moms så det blev ett poängavdrag. Men jag är ganska nöjd med resultatet :) Det var säkert hälften av klassen som inte klarade provet alls och får göra om och jag tror ingen var i närheten av mitt resultat heller.. Tror det andra bästa resultatet låg på 27 poäng så jag sopade banan med alla :) Slutbetyget i den kursen, Småföretagande A blev.... MVG! Så nu har vi ju slutat med två kurser och slutbetyget blev MVG i dom båda. Ganska bra det eller vad tycker ni? :P

Idag började vi med Personlig försäljning, en ny kurs som tar över där Försäljning och service kursen slutade. Den här kursen är väldigt lik den och är en repetion men med lite mer ingående information. Så jag lär väl fixa den här kursen med hoppas jag :)


Avbokat läkarbesök

2009-10-12 @ 11:25:26

Var tvungen att avboka läkarbesöket som jag hade med Alexander idag 13.30 för Peter är och jobbar i Bredaryd till kl 14 så det är omöjligt att komma in till stan och hämta honom.. Sen hade dom ont om tider men lyckades få en tid om en vecka istället.. förutom den tiden fanns det ingen annan tid förrän i början av november. Det är tydligen många som är sjuka nu.

Istället så ska jag och Peter titta på lägenheten jag tittade på igår om vi får och fråga dom som bor där lite saker..


Det är nära nu...

2009-10-11 @ 20:39:43

Lösenordsskyddat inlägg


Lägenhetsletande

2009-10-10 @ 23:12:59

Lösenordsskyddat inlägg


Bokföringsprovet

2009-10-08 @ 14:04:25

Var hur lätt som helst. Svarade på allt och eftersom det är sista gången på kursen idag så gick vi även igenom provet sen. Nästan alla rätt tror jag att jag hade. Hade ett slarvfel.. Det stod summan PLUS moms men jag tog det som inkl moms men eftersom det andra var rätt på den frågan får man 2 poäng iaf istället för 3 poäng... Ganska krövande prov ändå. Många som fick göra omprov. För att få G var man tvungen att ha alla rätt på G delen eller om man hade något fel skulle man kompensera det med VG eller MVG delen.. Jag hade alla rätt på G delen och mer fick man inte veta för hon ville bara kolla den delen så man fick veta om man fick omprov eller inte.

Nu ska jag äta sen ska jag tillbaka till skolan och då ska vi testa på bokföring på datorerna. Ska bli kul.


Det som inte får hända, hände

2009-10-07 @ 23:39:27

Läs om våran dramatiska dag

Lösenordsskyddat inlägg


Fått reda på slutbetyget nu

2009-10-07 @ 09:14:01

Igår var sista gången på Försäljning och service kursen.. Vi gick igenom provet vi hade förra veckan och fick även tillbaka säljpärmarna. Provet fick jag ju "bara" VG+ på men säljpärmen fick jag MVG på och riktigt fina kommentarer! Hon sa dessutom att min säljpärm var bland dom bästa hon läst!! Snacka om stolt som en bäver jag är nu! Sen hade jag turen att ja fick ha betygssamtalet igår efter lektionen. Hon hann bara med tre st och jag var en av dom.. Slutbetyget på denna kursen blev...











MVG!!!

Det trodde jag faktiskt inte.. trodde jag bara skulle få VG som vanligt för jag hade missat två små inlämningar för jag var sjuk en gång och så fick jag "Bara" VG+ på det provet hon såg som viktigast. Men hon sa att hon aldrig ens tvekat om att ge mig MVG för jag har fått så bra resultat på allt jag har gjort och så har jag varit aktiv på lektionerna. Att jag hade missat två inlämningar gjorde inget eftersom jag hade hängt med i kursen så bra med mycket bra resultat! Therese är super glad nu :) Nu väntas det ett prov idag i kommunikations kursen, sen i morgon är det blodigt allvar på bokföringsprovet.. Får jag MVG på det provet får jag MVG i slutbetyg på Småföretagande A kursen.


Ny höst design

2009-10-06 @ 01:10:33

Alla andra gör ju höst designer hit och dit så då kan ju inte jag varra värre :P Vad tycks om denna? Ska finslipa på den lite i morgon kväll men så länge får den vara så här!


Gud vad jag saknar mitt långa hår!!

2009-10-03 @ 14:03:57



Julafton -08






SAKNAR SAKNAR SAKNAR!! Men snart är det dags igen... för hårförlängning :)


IDIOT!!!

2009-10-03 @ 00:34:48

Lösenordsskyddat inlägg


Duktiga Therese!

2009-10-03 @ 00:12:31

Ikväll har jag både hunnit med att plugga bokföring och gjort närmare 3 liter äppelmos! Nu är jag helt slut och ska ut med Diva sen lägga mig.. Får se om det hinner bli något lösenordsskyddat inlägg eller inte innan dess eller i morgon.. Har inte bestämt mig om jag ska uttala mig om detta än eftersom det bara är tragiskt..


Fotografering

2009-10-02 @ 00:20:14

I morgon är det dags för fotografering för min söta lilla kille! De ska fotograferas på hans förskola och jag önskar jag kunde vara ett dammkorn som kunde se allting för det skulle vara mycket intressant att se hur de får till det med alla barnen och speciellt Alexander som inte tycker om att sitta/stå still alls :P haha! Hoppas bara fotografen lyckas få till några bra kort. Det dåliga är att man måste beställa alla korten och sedan skicka tillbaka de man inte vill ha.. Ganska idiotiskt tycker jag då det är slöseri med papper för ingen annan lär köpa bilder på min son, men smart tyckte Peter då han menar att det är svårare att skicka tillbaka bilder när man väl har dom i handen.. Hm.. vi får väl se hur det blir med den saken när bilderna kommer :) Sen beror det ju på hur många som vill ha en bild/eller bilder på honom :P


Bra jobbat Therese!!

2009-10-02 @ 00:14:29

Lösenordsskyddat inlägg

Har börjat med att lösenordsskydda vissa inlägg som jag inte tycker folk jag inte känner har att göra med pga påhopp man kan få då. Vill ni ha användarnamn och lösenord får ni mejla mig på

[email protected]


Är ganska besviken på mig själv..

2009-10-01 @ 22:42:10

Fick reda på resultatet från provet i tisdags.. Jag fick "bara" VG+ 3 hela poäng från MVG.. Kul kul.. eller inte. Tack vare detta tror jag inte jag får MVG i kursen.. Eller det hänger nog på Säljpärmen och mässdeltagar redovisningen nästa vecka men det krävs MVG i dom båda då och i mässdeltagar redovisningen tror jag inte att jag får det.. Men hon sa det att skulle jag ligga och väga mellan VG och MVG så kommer jag få göra ett komplemerings prov = ett prov på allt det som jag inte kunnat/varit dåig på. Och då är det ganska omöjligt egentligen för då måste man få riktigt bra resultat för att få MVG i slutbetyg, men hämnar jag där kommer jag iaf försöka.. Vi får inte slutbetygen i kursen förrän efter praktikveckorna då vi även ska göra en undersökning på praktiken som är betygsgrundande, men man får veta ungefär vad hon hade tänkt sätta strax efter kursen är slut. Kursen slutar ju egentligen nästa vecka.
Jaja.. Har just pluggat en massa bokföring som vi har prov i på torsdag om en vecka.. I det måste jag få MVG!! För då får jag nog garanterat MVG i slutbetyg i Småföretagande A iaf.


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0