Kan det bli värre?

2009-05-29 @ 14:30:53

Läkaren ringde för en stund sen för att meddela att det inte blir någon operation i värnamo..För att mina blodvärden var för höga så det måste finnas specialutrustning på sjukhuset som inte finns här. Därför blir det i Linköping. Han sa det aldrig rakt ut men jag uppfattade det som att dom misstänker att det är en tumör. "men det behöver inte vara något farligt" sa han = det KAN vara något farligt! Just nu känner jag mig bara alldeles tom.. känner ingenting alls men det lär komma snart...
Jag är för fan inte ens 21 år ska ska behöva gå igenom något sånt här!! Fy fan!! Nu känns det som att allt är kört.. Och den här jäkla väntan på operation och slutgiltiga resultatet av vad det är för något/hur det kommer gå/vad som ska hända gör en ännu tokigare!!


Allt åt helvetet

2009-05-28 @ 13:49:26

Var hos gyn i förmiddags och det var inga positiva nyheter direkt. Han gjorde en vanlig gynundersökning först, men kände ingenting. Sen tog han fram UL apparaten och då höll han på att svimma.. Jag hade en 9 cm stor cysta på den vänstra äggstocken. Den var väl gömd bakom livmodern. Han sa fera gånger att den är VÄLDIGT stor och att han förstår att jag haft ont. En vanlig cysta är oftast på 2-3 cm, min var 9!! Så det blir operation för min del. Ganska akut till och med. Inom 2 veckor sa han och sen fick jag gå till sjuksköterskan och hon hittade en tid den 9/6 men var tvungen att kolla med kirurgen. Men det blir förmodligen det datumet. Fick även lämna blodprov. Dom ska kolla så att det är en cysta och inte en tumör, för det kan det oxå vara.

Efter att läkaren sa att det blir operation och att jag hade en 9 cm stor cysta så rasade hela min värld.. Om det är en godartad cysta och den sitter så dom bara kan plocka bort den så gör dom det. Men är det några komplikationer så tar dom bort äggstocken. Alltså minskar chansen att bli gravid igen med 50%. Och i det absolut värsta fallet, om det är en tumör som spridit sig, så ryker båda två = inga fler barn.
Efter läkarbesöket satt jag med gråten i halsen och när alla tester var klara och jag satt mig i bilen så kom allt. Det bara forsade ur ögonen. Ringde Peter och berättade och mådde verkigen skit. Nu har jag legat och vilat och hunnit smälta allt.. Det är ju bara att hoppas på det bästa. Man kan inte göra annat. Så ska jag äta tabletter nu varje dag innan operationen för som kaka på moset hade jag väldigt lågt blodvärde. Gränser förväldigt lågt var 115 och jag hade 111 så det måste bli bättre innan operation..

Sen ska jag ligga kvar på sjukhuset i 2-3 dagar minst eftersom det är en ganska stor operation. Och så blir jag sjukskriven runt 3 veckor. Så frågan är hur vi ska göra med Alexander.. Vill ju ha med Peter på sjukhuset när jag ska operaras och sen får jag inte lyfta på 3 veckor och då blir det problematiskt när Peter jobbar.

Sen ska jag mejla min lärare nu och fråga hur jag gör med matte b kursen jag håller på med och religionsunskap a som jag ska börja med direkt efter.. Det måste ju skjutas upp. Men frågan är då hur det blir med csn bidraget..

Fans jävla problem!!


Lite små nervös nu

2009-05-27 @ 22:17:19

I morgon är det dags för ett besök hos KK mottagningen (kvinnokliniken). De ska kolla upp varför jag har så ont vid ägglossning. Hoppas det inte är något allvarligt fel! Är ju lite små nojjig över det. Hoppas mensen är helt borta tills dess oxå. Inte så fräscht annars.. Men det är inte mycket nu så. Den är nog borta i morgon eller på fredag. Håll tummarna för mig!


Vällingen åt helvete

2009-05-26 @ 23:24:34

Köpte två till tetra vällingar idag, en fullkornsvälling och en fullkornsvälling med plommon och banan. Tänkte köpa ett paket med plommon och banan men handlade på city gross idag och dom tog 63.90kr för ett paket så då fick det fan vara! Och jag ville fortsätta testa de andra vällingarna för att helt kunna utesluta att han inte tycker om dom.
När det var dags för Alexanders middag så vägrade han äta. Det är garanterat tänder på g då han dregglat som en tok i över en vecka nu och verkar ha ont i munnen ibland. Så då testade jag ge honom fullkornsvällingen vilket han drack upp nästan allt av. Sen när det var läggdags så gav jag honom allt denna gången från plommon banan vällingen men då ska självklart ungen inte ha. Han drack väl hälften av det i alla fall. Jag vet liksom inte vad problemet är! Han sa "mmmm" åt båda vällingsorterna, men ändå vill han inte ha oftast! Han har inte tid att dricka det heller utan springer fram och tillbaka mellan mig och flaskan och sina leksaker. Att sitta eller ligga och dricka vägrar han. Har testat byta ut nappflaskan mot hans pipmugg och vissa gånger dricker han lite mer men oftast är det samma sak. Han vägrar fortfarande hålla i flaskan själv oavsett vad det är i den. Han blir fly förbannad om man inte hjälper honom. Men ibland när man inte är i närheten kan han stå och dricka själv, eller som när vi åkte hem från Stockhom och han satt själv bak då all packning var bredvid honom då Diva var i bagaget så räckte jag honom pipmuggen och han satt och drack själv. Har testat lämna pipmuggen i sängen med honom efter han sett vart jag lagt den men han dricker inte själv där. Jag vet liksom inte vad problemet är!! Eller vad jag ska göra! Det är ju tydligen inget fel på vällingen! Blir galen på detta!!
TIPS NÅGON?!?!??!


Beslutsångest

2009-05-26 @ 23:14:23

Har köpt ett par skiiiitsnygga jeans idag. Från klädesståndet som är i stan på tisdagar. Älskar jeans som säljs från stånd! Dom är så snygga och ovanliga. Gillar inte att ha "vanliga" tråkiga jeans som alla har utan jag gillar jeans med detaljer som är udda.
I alla fall.. Köpte storlek 42 för att jag tänkte att de är för små så jag får motivation att gå ner i vikt igen. Har redan köpt samma modell som mina älsklings jeans som tyvärr gick sönder fast i storlek 40 istället. Hittade dom på tradera och fick dom för 39 kr!! Jag tänker inte köpa mer kläder i den storleken jag har nu för jag ska ner mer i vikt och då är det bara dumt.
När jag kom hem så testade jag jeansen jag köpt från ståndet för att få en uppfattning om hur mycket för små dom var. Till min förvåning var dom inte för små! Dom passade precis! Visst jag skulle säkert kunna gå ner runt 7 kg till och de fortfarande sitter på fast en aning lösare, men för att komma i jeansen i storlek 40 jag köpt behövs det säkert runt 13 kg till. Men då är 42orna för stora. Nu när jag sitter och skriver detta så är det ganska självklart att jag ska byta till storlek 40 istället. Man tänker tydligen bättre när man skriver om det :P Visst är det smartast? Visst, jeansen är skitsnygga och jag skulle älska att gå omkring i dom redan nu men vad gör jag då efter en månad när de förmodligen är för stora?? Jag får mer motivation om jag har för små klädesplagg som ligger och väntar på mig. Då har jag något att längta till. Peter tycker att det är onödigt. Han tycker jag kan köpa dom kläderna när jag är i den storleken.. han fattar inte varför jag gör det nu och bara låter dom ligga. Men det fattar säkert ni bättre :) Det var ju så det var när jag gick ner 12 kg. Mina gamla jenas jag hade innan jag blev gravid låg och väntade på mig och en dag, efter en tids kurande, fick jag lust att testa dom och dom passade helt oväntat! Helt underbart var det!

Sen vet jag inte riktigt när jag ska börja mitt kurande igen. Vi ska grilla på lördag med Camilla och co så då tycker man att det är dumt att börja nu innan, men å andra sidan så har an ju i alla fall kommit igång och förmodligen tappat något kilo. Hm.. vi får se hur jag gör. På söndag ska jag i alla fall vara igång! Pungt slut! Nya jeans, here I come :)


Vad är detta nu då???

2009-05-25 @ 23:26:35

Var inne på Sempers hemsida för att ta bilden på vällingen i förra inlägget och hittade då detta:



WHAT??? Snacka om överkurs!! Helt totalt onödigt!!! Alltså äter barnet dåligt vid 8 månaders ålder kan man faktiskt fortsätta ge modersmjölksersättning. Baby semp 2 eller vad den heter.. Här är info om produkten:

BabySemp 3, tillskottsnäring m aktiv bakteriekultur. Från 8 månader
BabySemp 3 - tillskottsnäring med aktiv bakteriekultur Utifrån rekommendationen att vanlig komjölk inte bör serveras som dryck före 10-12 månaders ålder lanserar nu Semper BabySemp 3 med aktiv bakteriekultur - en tillskottsnäring från 8 månader. BabySemp används som alternativ till vanlig mjölk men kan också ges som måltid/tillskott till barnets övriga mat. BabySemp 3 är berikad utifrån näringsrekommendationerna gällande för tillskottsnäring men innehåller mindre protein och salt än vanlig mjölk. Dessutom är BabySemp berikad med järn vilket är viktigt för barn i denna ålder. Baby Semp med aktiv bakteriekultur innehåller också Lactobacillus Reuteri som har genomgått flera vetenskapliga studier på barn och visat sig ha effekt och vara säker. Lactobacillus Reuteri uppfyller WHO:s krav för probiotika.

Vad tycker ni om detta?? Är det nödvändigt eller är det bara onödigt bullshit att tjäna pengar på?


Knäppa unge

2009-05-25 @ 22:48:20

Har ju berättat att Alexander vägrat välling nu under en längre tid.. Men jag skulle inte ge mig förrän jag testat alla vällingar som fanns och i helgen har jag testat hur mycket som helst men det var som vanligt. Inget intresse alls. Men så hade jag en tetra kvar som han inte hade testat. Så jag testade den idag då det han var så trött så han inte skulle orka äta ändå. Den innehöll dock 250 ml och den ungen som aldrig dricker eller som dricker max 100 ml så värmde jag bara 140 ml. men tror ni inte ungen älskade den??? Slurp sa det och så värmde jag å det som var kvar och han lämnade bara 10 ml av det! MEN så klart så var det den dyraste vällingen.. Suck. Det var sempers fullkornsvälling med plommon och banan. Kollade en snabbis på Willys vad ett paket kostar och om det fans en låda med 5 pack för dom är så billiga, men det fanns det inte och ett paket kostade 59.90 kr om jag inte minns fel.. SUCK!!! Det är nästan 20 kr mer än vanlig välling!



Har lite plugg att ta igen...

2009-05-25 @ 22:37:10

Måste göra klart det sista (bara lite kvar) för inlämningen som ska vara inne idag och så har jag en jäkla massa auktioner på tradera som ska paketeras och skickas iväg som jag måste fixa så jag är lite smått stressad..


Vi lever

2009-05-25 @ 00:22:51

Vi är som sagt i Stockholm.. Inte blivit något bloggande för att intrenet krånglat här. Vi åker hem i morgon vid lunchtid så i morgon kväll lär det bli mer bloggande. Nu väntar kudden på mig.


Goodbye my lover..

2009-05-19 @ 23:32:04

.. goodbye my friend.. hehe :) Lite sång i bloggen med :) I morgon så åker vi till Stockholmo. Vi har funderat på det i några dagar och nu beslutat oss för att göra det. Men jag lär skriva nåt inlägg därifrån iaf :)


Vimmlar av igelkottar här!

2009-05-19 @ 23:30:54

Var ute och skulle släppa in Baby och då hörde jag ett sniffande i gräset (ett så kallat Doris läte) så jag gick in och hämtade lite mat och la ut. Men jag såg dom inte så jag gick bortåt över vägen och jag hörde vart den var någonstans men jag såg den inte. Tillslut såg jag den, men det var varken Doris eller Sigge. Utan en mini mini! Och sen såg jag att det inte bara var en, utan TVÅ! Så söta dom var! :)


Städat hela dagen!

2009-05-19 @ 23:27:03

Har någon form utav städmani just nu. Började snygga till och rensa hyllorna i vardagsrummet, samt damma av dom. Sen idag så har jag dammsugat, torkat golv, plockat undan små skit som legat lite överallt, snyggat till i köket + micron, städat badrummet, städat skrivbordet, putsat speglarna.. så lägenheten är som ny nu :) är inte riktigt klar än utan det är lite små fix kvar i sovrummet och fixa till Alexanders bokhylla lite. Sen så :) Men det hinner jag nog göra i morgon.


Två nya husdjur

2009-05-19 @ 11:22:22

I natt när jag gick ut för att röka innan jag skulle gå och lägga mig så hörde jag något konstigt flåsande utanför altanen. När jag tittade efter så såg jag en igelkott som gick och letade mat. Jag gick in för att hämta mobilen och försöka ta någon bild, men när jag kom ut så hade den gått. Då gick jag ut och kollade runt och såg den igen. Kom ganska nära men lyckades inte få till en bra bild pga mobilkameran då det var kolsvart ute och den igelkotten var rädd av sig och gömde huvudet. Jag tror att det är en hona eftersom honor brukar vara rädda av sig. Hon fick namnet Doris :)
Jag ville inte göra den rädd så jag gick mot altanen igen och fick då syn på en till igelkott i våran rabatt. Denna var inte ett dugg rädd utan satt där och kollade. Jag gick in och hämtade den riktiga kameran för att få några bra bilder och det fick jag. Han fick heta Sigge :)
Sen gick jag in och hämtade lite kött till dom. Doris var rädd så jag la det bara vid henne och gick därifrån. Medan jag satt bredvid Sigge när han åt. Lyckades till och med mata honom!
Igelkottar är så vackra! Jag älskar dessa djur! Här kommer några bilder som jag fick.



Blyga Doris.



Sigge nosar på köttet




Det var ju gott



Sigge smaskar



Underbart vacker



Mera :)



Gotti gott



Sigge tog mat ur handen på mig!


Mina favoriter

2009-05-18 @ 19:19:06

ÄLSKAR dessa låtar! Har nog aldrig hänt att jag älskat TRE låtar från eurovision song contest tidigare! Men dessa är UNDERBARA!!!










Sömntuta

2009-05-18 @ 12:01:25

Peter väckte mig och frågade om jag tagit Alexander till dagis. "Eh.. nej" och så tittade jag på klockan. 20 minuter sen han skulle varit där. Det var bara att rusa upp och klä på sig. Tio minuter senare var jag klar, men Alexander sov än så det blev till att väcka honom. Klockan 10.10, 80 minuter försent, kom vi till förskolan. Vilken sömntuta man har! La honom strax efter 19.30 igår och var tvungen att väcka honom 09.30! Varför kan han inte sova så länge på helgerna istället? :) Fast jag ska inte klaga. I helgen vaknade han 08.30 och 09.15 så det finns dom som har det värre :)


Dags för lite bilder kanske

2009-05-17 @ 15:56:44

Har varit slapp när det gäller bildfronten, men i morse tog jag några på nakenfisen. Han var så röd i rumpan så han fick springa och lufta lite. Så hittade han sina nya tofflor och kom springandes med dom och ville att jag skulle sätta på honom dom. Han tycker dom är jätteroliga att ha på fötterna :) Kan såklart inte lägga ut alla bilder på nakenfisen då alla inte är cencurerade. Vill inte ha någon pedofil som sparar ner bilderna till sin dator.. USCH!



"Vad är det för nåt jag har på fötterna?"



Måste känna igen..



Sitter lite i mammas knä..



Mammas hjärta!



Intagit tronen han sitter på när han tittar på... TELETUBBIES :)




Har röstat på fyra st

2009-05-16 @ 23:21:02

Röstade på Island för att den låten gav mig gåshud! Turkiet för det var en ganska bra låt. Ukraina för att det var en cool låt som fastnade i huvudet. Och slutligen Albanien.. Den låten är sjukt bra!! Heja heja! Men tror det går dåligt för Sverige tyvärr.. Ingen bra låt alls och jag tycker hon sjunger falsk när hon inte sjunger opera.


Finns inte så mycket intressant att skriva..

2009-05-15 @ 01:02:55

Har inte varit något speciellt som hänt.. Sov för länge, ända till 12.30 idag och då blir hela dagen förstörd för man hinner inte göra det man ska göra! Och konstigt nog blir man bara ännu tröttare av att sova länge!
Har inte pluggat på några dagar nu.. har kännt mig nere av någon anledning sen så är jag dyng förkyld och värken i magen kommer ibland. Men har bara 3 kapitel kvar av denna inlämning och ska kämpa mig igenom dom i morgon. Sen är det bara en vecka/ ett stycke kvar av svenska b skiten! Plus en massa prov som jag har ångest för. Måste ju hinna med alla innan sommarlovet ju!! Det är säkert mellan 8-12 prov vi snackar om då! Inte bra!

Fick hem böckerna och inoggningsuppgifterna idag. Ska ju studera på riktig distans den 25:e. Matte b är det som gäller då och det verkar hur lugnt som helst!! Då pluggar man bara Mån-Fre och de har lagt upp ett schema som man kan följa om man vill och det är alltså bara 4 sidor pluggande/dag i genomsnitt och då kör man bara vartannat tal!! Och dessutom är 1-2 av dom sidorna info. Haha! Lätt som en plätt!!

Sen är det närvarouppgifter man ska göra varje fredag. Det går ut på att man någon gång under fredagen ska anmäla närvaron på sin elevportal och svara på två frågor om kapitlet man gjort. Sen andra och fjärde veckan är det delprov. Man har 4 timmar på sig att göra provet från och med det att man har öppnat det i datorn. Man FÅR använda boken som hjälp!! (WHAT?!?!) Sen är det en inlämningsuppgift som innebär att man ska "Kasta tärnaing och beräkna utfallet" och så är det ett slutprov som man ska skriva ut och göra för hand och sedan skicka in det på måndagen veckan efter kursen slutat. SNACKA OM CHILL!!! Efter att ha sett detta kan jag ju jobba heltid och plugga samtidigt. Funderar på att ringa och säga det åt honom. Behöver inte jobba heltid hela tiden, vilket jag inte tror jag kommer få göra ändå, men att det inte är några problem för mig att jobba heltid de dagar det behövs.


JAG FICK DET!!!!

2009-05-13 @ 12:27:34

Jag fick jobbet på Karlssons varuhus i Värnamo!!!! Wiiiiiiiiiie!!! Det var fan på tiden!! Han kunde dock inte säga när jag skulle börja jobba då dom öppnar om en vecka och han inte vet hur mycket folk det kommer att vara. Och att schemat inte var klart ännu, men han skulle definitivt höra av sig. Så det känns jäkligt skönt!!! Therese har ett jobb :)


Bättre dag idag

2009-05-12 @ 23:54:34

Dagen började ganska jäkla dåligt.. hade världens värk i magen, feberkänsla, snorig, ont i hela kroppen.. Sov till 13 tiden idag faktiskt och det behövde jag! Nu är smärtan i magen borta och nästäppan mycket bättre (ÄLSKAR otrivin comp!!!). Har fått några tabletter mot inflammation, eftersom vården inte hjälper mig förrän den 28:e så får man fixa värken på egen hand. Trodde att jag hade någon form av inflammation oxå och tydligen har jag det eftersom tabletterna verkligen hjälper! Har bara behövt ta en idag men ska ta en till innan jag går och lägger mig så får vi se hur jag mår om någon dag. Ska givetvis kolla upp det den 28:e i alla fall!

En annan positiv sak..
Har sökt jobb på en butik som inte öppnat i värnamo än men som ska göra det i slutet på denna månaden tror jag. De sökte ingen personal men jag skickade in en "intresse anmälan" och fick svar från chefen igår.

"Vi är nu klara med urval och rekrytering av fast anställd personal.
Men vi har ännu inte börjat arbetet med tim/extra/sommarpersonal. Din bakgrund och
inställning gör att vi gärna träffar dig.
Jag ber att få återkomma för att bestämma lämplig tid o. plats."

Hade inga som helst förväntningar på detta jobb, men det är en butik som Brisak i sthlm som jag jobbade på förra julen så jag har ju erfarenhet från det och älskade det jobbet så jag skickade in en intresse anmälan och se vad bra det gick :) Tänkte dock inte ropa hej förrän han verkligen hörde av sig för en jobbintervjuv. Men nu kan jag göra det för han ringde idag redan! Och ville ses redan i morgon! Så i morgon kl 11 ska jag på jobbintervjuv. Hoppas verkligen att jag får jobba där som timpersonal. Skulle verkligen göra gott! klirr i kassan :P Så håll tummarna för mig i morgon för nu är det väl ändå min tur?!??!?! Jag menar 90% av alla job jag sökt, om inte mer, har jag fått komma på arbetsintervjuv och till och med varit en av dom 20 utvalda av 180 st ansökningar, men längre än så har det aldrig blivit. Börjar bli less på att alltid komma "tvåa"!


Snart dör jag

2009-05-12 @ 00:34:46

Inte nog med att jag har sån värk i magen så har jag åkt på en rejäl förkylning! Som ett brev på posten! Alexander började snora igår och jag har nyst till några gånger tidigare idag men efter kl 19 så var det som att trycka på en knapp. Snoret rann, nysningarna kom tätare, ont i ryggen, feber, trött, huvudvärk... ja.. fy fan säger jag bara! Det sista jag behövde var att bli sjuk!


Vilken hjälp man får

2009-05-11 @ 09:42:05

Fick ju som sagt ingen hjälp från sjukhuset i helgen gällande mina smärtor. I morse så ringde jag Kvinnokliniken och fick en tid.. den 28:e maj!! Som förmodligen är mitt i mensen.. kul. Det är nu jag har ont, inte då!


Orkade iaf träna Diva

2009-05-10 @ 13:51:20

Igår efter jag lagt Alexander för att sova middag åkte jag och Diva in till brukhundsklubben. Peter hade oxå gått och lagt sig så då tänkte jag träna Diva lite så man gör nåt vettigt. När vi kom dit så var Åsa, Ingela och Ulla där med deras hundar + Nisse. Nisse får ju inte vara hemma nu när Diva löper. Det gick väldigt bra fastän det var mycket störningar. Hade först ut Diva och Leo (Ingelas hund) som vi brukar träna med. Diva brydde sig inte alls om honom och så fick hon ett stort test som hon klarade gallant! Jag släppte lös Diva, satte henne ner och gick bort för att göra en inklanning medan Ingela och Leo störde henne genom att gå runt henne. Men hon sket i dom och hade sin uppmärksamhet på mig och kom när jag ropade. Helt otroligt! Något som var ännu mer otroligt som vi gjorde lite senare var att Ulla hade ute Nisse och Fame i koppel och Åsa hade ute Kuba i koppel. Då blev det verkligen störning med tikar med i bilden. Speciellt Fame som är hennes värsta fiende. Men även det gick bra! Tränade lite på planen medan de andra satt och tittade på, men sen började det regna så vi gick alla under taket och satte oss på bänkarna. Och Diva bara låg där utan att göra något som helst utfall fastän Fame låg bara 2 meter ifrån henne och de andra hundarna runt om.
Helt otroligt! Nu börjar jag se målflaggan viffta en bit bort :) Man märker verkligen skillnad på Diva nu mot innan.


Sorry

2009-05-10 @ 13:42:06

..att jag inte bloggat förrän nu. Har haft riktigt jäkla ont nu i några dagar.. För runt den här tiden så har jag ägglossning... Och sist jag hade det så hade jag såna kramper i den vänstra äggstocken/äggledaren, men tänkte att det var väl nåt konstigt just den gången. Men nu är det samma tidpunkt i cykeln och kamperna jag har haft är inte att leka med! I förrgår natt somnade jag inte förrän vid 4:30 för hur jag än låg, hur trött jag än var så kunde jag inte somna för det gjorde så ont så jag höll på att dö! Igår kväll ringde jag till sjukhuset för det är ju nåt som inte är som det ska då det gör så jäkla ont och så är det andra gången det är så här vid ägglossning.. Men dom kunde inte hjälpa mig. Dom har inga gynläkare där utan det är förlossningen som har dom på kvällar och helger och dom tar bara emot gravida eller såna som har kraftiga blödningar. Så jag fick lov att vänta tills på måndag för att få hjälp. Kul bemötande! Därför hatar jag sjukhus! Dom kan fan aldrig hjälpa en! Tror dom jag skulle ha ringt om det inte var allvarligt eller?!?! Ta en ipren eller alvedon hade hon sagt, som om jag inte testat det och det hjälpte inte ett skit! Sen börjar man ju undra hur dom tänker! Eftersom detta är ANDRA gången det händer så måste det ju vara något som inte stämmer och då är det väl bäst att kolla upp det medan man har ont och ägglossning istället för att vänta tills på måndag då det förmodligen är över.
Som tur var var natten inte lika hemsk som förrgår natt, annars hade jag fan åkt in till jönköping!
Ska ringa i morgon och höra med kvinnokliniken. Bara det inte är något allvarligt fel.. man målar ju fan på väggen direkt när det är något sånt här. Typ "tänk om dom måste operera bort äggledaren/äggledarna så jag aldrig mer kan få barn?", usch. Såna tankar vill man inte ha och hoppas verkligen det inte är något allvarligt!


Snusat bebis

2009-05-08 @ 23:22:53

Peters syster fick sitt tredje barn för 4 dagar sen och vi var hemma hos dom och hälsade på idag. Såååå liten han var! Han var ju lika liten som en mini docka! Har Alexander verkligen varit så liten?!?!?! Tänk vad snabbt man glömmer hur små dom verkligen är när dom är nyfödda!



Här är Alexanders nya kusin, den lilla sötnosen Oskar.


Tacka gudarna för denna underbara apparat!

2009-05-08 @ 01:33:08

Alexander vaknade för drygt en timme sen och ville inte vara själv i sin säng, så jag tog upp honom och vi satte oss och gosade i soffan.  Men han kom aldrig till ro utan vred och vände på sig hela tiden så jag gick in med han till sin säng och skulle lägga honom igen, men han vägrade. Blev totalt vansinnig. Så jag tog med honom och la mig bredvid honom i våran säng, men det var inte bra det heller. Han bökade runt och grät samtidigt. Som om han hade ont någonstans. Testade återigen lägga honom i sin säng efter ett tag men då blev han helt hysterisk. Testade ge han välling men han vägrade, som vanligt. Tog upp honom igen, vi satte oss i soffan, inte bra det heller. Så gick jag och gav honom vatten och vad han drack! Testade att lägga honom igen men han var fortfarande hysterisk. Så då täkte jag testa babyvaktens finesser. Satte på de små lamporna på den och även lite vaggvisor. Då vart han knäpptyst! Sen efter 5 min så stängdes den av och det var fortfarande tyst, han hade somnat! Stängde av hela baletten (som tur var kan man göra det från den som vi har så man slipper gå in och störa honom) men efter typ 20 minuter började han gråta igen. Satte på lampan igen och då vart det tyst. Han kanske hade gått och blivit mörkrädd eller haft en mardröm som gjorde honom rädd.

Vi har inte använt dessa funktioner någonting knappt, men när det väl behövs så fungerar det super! Är verkligen mer än nöjd med denna babyvakt! Defenitivt prisvärd! LOVE IT! Rekomenderar denna STARKT! Enda nackdelen med denna är att räckvidden endast är 300 m. Den vi hade innan hade en räckvidd på 5 km men det var det enda positiva med den, allt annat var skit så man kan inte få allt! Men åt oss duger denna bra då vi aldrig är så långt ifrån.



Träning med Diva på stan

2009-05-07 @ 21:26:54

Tränade Diva idag med. Denna gången tog Ansi och Ingela mig och Diva på stan, alltså mitt på gågatan. Höll på att dö när dom sa det för jag har aldrig gått där med Diva pga hennes uppförande. Men, det gick hur bra som helst! Vi gick fram och tillbaka och letade efter hundar och hittade till slut två st som satt vid deras husse. Ansi gick fram och pratade med honom och det visade sig att hans hane hade problem med andra hundar oxå så det blev träning från båda håll :) Gick säkert förbi 5-6 ggr och Diva brydde sig knappt. En gång visade hon början till ett "anfall" men jag korrigerade i tid så hon släppte det! Jag är mer än nöjd! Hade inte en tanke på att det skulle gå så bra som det gjorde! Verkligen exemplariskt! Så stolt!


BVC resultat

2009-05-07 @ 18:35:48

Idag såg det ut så här:
Datum: 7/5
Ålder: 14 månader + 18 dagar
Vikt: 10 620 g
Längd: 79 cm
Huvudmått: 47 cm

Så Camilla var närmast gällande vikten, alla hade rätt på huvudmåttet och jag hade rätt på längden.

Konstig våg dom måste ha på BVC för jag har vägt han hemma ett par gånger i blöja och då har han vägt runt 11 600g, och blöjan kan knappast väga 1 kg. Så hans kurva börjar dala lite gällande vikten medan han sköt ifrån på höjden gällande längden. Fattar ingenting då han äter som en häst! Men han springer som en oxå så det bränner nog rejält.

En konstig grej BVC sköterskan sa åt mig var att barn mellan 1-1½ år INTE ska ha mellis, utan de ska ha mat då för de behöver det. Jag fattar det inte.. han har ju liksom fått mellis sen han var 6 månader drygt så varför ändra till mat när de är mellan 1-1½ år?

Hur tänker ni kring det? Är det fel att ge barn mellan 1-1½ år mellis som gröt, yoghurt, kräm, flingor, mackor mm?


BVC dags i morgon

2009-05-06 @ 23:59:50

I morgon kl 15 så är det dags för vägning och mätning igen på BVC. Förmodligen blir det en MPR spruta oxå om han är frisk och det lär han vara.

Sist vi var där var han ju drygt 1 år. Nu är han 14½ månad så det var ett tag sen vi var där.

Sist såg det iaf ut så här:

Datum: 9/2
Ålder: 11 månader + 3 veckor
Vikt: 10 000 g
Längd: 75,5 cm
Huvudmått: 46,5 cm

Vad tror ni att han väger nu? Hur lång tror ni att han är?


Vilken bra dag!!

2009-05-06 @ 14:39:58

Förutom att vikten rasar så har jag fått ett mejl ifrån min svenska B lärare. Hon skrev att hon nu läst alla mina inlämningar och att det ser MYCKET bra ut!! WIIIIIIE!! Jag har verkligen kämpat och slitit som en oxe med denna j*kla kurs! Den är då inte lätt kan jag säga och det känns skönt att få bra feedback från läraren! Bara 2 inlämningar kvar nu och en massa prov, men det ska jag klara!


Möte på komvux igår

2009-05-06 @ 14:34:59

Igår hade jag ett möte med studievägledaren på komvux. Jag anmälde mig till OP (undersköterske utbildningen) i höst. Tyvärr så sa hon att det är rekord många som har sökt så hon kan inte alls säga hur stora chanserna är för att komma in. MEN, de prioriterar såna som har betyg sen tidigare och behöver detta program för att få godkänd gymnasiekompitens. Så jag har väl lite större chanser än de som inte har nåt alls. Så håll tummarna för mig nu! Får veta om jag blir intagen någon gång runt midsommar.

Sen så pratade vi om fortsatta studier. Jag vill klara av några kurser till innan höst om jag kommer in på OP. Så den 25/2-26/6 ska jag plugga Matte B på distans och den 29/6-31/7 ska jag plugga Religion A. Efter det har jag bara 150 poäng till att fixa (utöver OP) så har jag sedan en godkänd gymnasie utbildning! Men vette sjutton vilka kurser jag ska studera för att få dessa 150 poäng. Men det blir ett problem att lösa antingen i höst (om jag inte kommer in på OP), eller i januari 2011 då jag är klar med OP. Anledningen till att jag nu läser Svenska B, Matte B och Religion A är för att de måste man ha med i betyget för att kunna söka vidare till Högskolan på skjuksköterskeutbildnningen. Tror man måste ha naturkunskap B oxå så då lär den bli en kurs oxå.


Ännu mer otroligt

2009-05-06 @ 13:25:09

Sen igår så har jag gått ner 1,7 kg!! Så sammanlagt sen i måndags har jag gått ner 3,2 kg!! Inte illa pinkat :)


Dåligt med sol i Stockholm

2009-05-06 @ 00:16:25

Idag när vi handlade så kom jag på att vi måste köpa solskydds spray (som jag jämnt glömmer bort att köpa) och dyr som satan var den!! 119:- för faktor 30! Men men, sånt är livet. Sen när vi kom hem och jag kollade posten så hade Alexander fått ett stort kuvert av sin mormor. I den fanns det en kortärmad body och ett par jeans shorts, kalsonger och linne från gammel mormor (+ en stegräknare jag fick låna) och så klart en solskydds spray från mormor! Bara för att jag inte glömt bort det när vi var i affären denna gången! Men denna var faktor 50, och så är det bra om man har en på dagis. Så den vi köpte kommer vara på dagis. Men det "roliga" i det hela var att min mamma endast betalade 89:- för den, medan vi betalade 119:- för en som hade 20 mindre i faktor!! Har Stockholm dåligt med sol eller? Därför dom var så billiga :P Men surt för oss.. snacka om att man känner sig blåst!

Nu ikväll så har jag shoppat lite kläder åt Alexander.. Han behöver kortärmat och lite shorts så detta har jag köpt:



Helt otroligt!!

2009-05-05 @ 09:50:31

Sen jag började cambridga igår så har jag gått ner 1,5 kg!!! PÅ EN DAG! Så mycket gick jag inte ner på första dygnet förra gången! Snacka om att jag är nöjd :) Men mer ska det bli


Träning med Diva

2009-05-05 @ 01:26:39

Träningen med Diva idag gick super! Idag kändes det verkligen bra! Hon gjorde ett, inte allt för stort, utfall när vi tränade möte men så röt jag i och satte henne ner och sen var det inge mer! Helt otroligt! Fastän Ansi hade med sig sin oerhört söta men pratglada tik. Dom fick inte hälsa på varandra men vi gick bredvid varandra, dom låg bara nån meter från varandra, tränade inklanning med Diva sittandes med ryggen mot Millan som tiken heter och det bästa av allt. Diva brydde sig knappt om henne! Hon la sig till och med på rygg bredvid när dom bara låg nån meter ifrån varandra! Hade någon sagt detta till mig för några månader sen hade jag garvat ihjäl mig. Kunde inte tro mina ögon idag! Men nu vet jag ju att hon kan! Och hon låser sig inte på samma sätt som hon gjorde innan när hon spanade in andra hundar utan nu kan man bryta henne och det är skönt. Men vi ska öva mer kontaktövningar då jag vill ha mer av det från henne. Summan av kardemumman idag är alltså super bra :D Hoppas det försvinner helt snart oxå!


Nu jäklar!

2009-05-04 @ 10:02:43

Idag är en bra dag! Jag har ju skippat kurandet då det varit en massa grillningar och inbjudningar i flera dagar. Sen hade jag svårt att komma igång igår som jag hade tänkt. Jag var sugen på ALLT! Men speciellt korv konstigt nog. Men idag har jag inte varit sugen på någonting vilket är hur skönt som helst! Så nu ska jag sätta igån igen! Är hungrig redan nu så ska gå och göra i ordning min första shake.



Det är nog varken Vattkoppor eller Mollusker

2009-05-04 @ 09:52:35

Ringde BVC sköterskan idag och beskrev Alexanders utslag. Hon trodde inte att det var vattkoppor eftersom det inte kommit flera än 1-2 st sen i fredags och är det det så är det en vääääldigt lindrig en. Hon trodde däremot att det kan vara loppbett. Hon sa att hon själv fått ett i helgen. Hon trodde inte det var någon fara alls med att gå till dagis och så ska vi ju ändå dit på torsdag för vägning, mätning och ev spruta (om han är frisk) så då kunde hon titta på det. Hon får även ta sig en titt på Alexanders ben för dom ser inte alls fina ut. Han har utslag över hel låren! De flesta är torra men de på sidorna är inte det så vette sjutton om det är eksem eller vad det är, för så här mycket utslag har han aldrig haft! Hoppas han får en salva mot det i alla fall.

Ang loppbetten så kan man ju få det ute, men det kan även komma från hundarna (Diva, det är bara hon som är hemma). Eller så är det nåt annat äckligt kryp här i lägenheten. För jag kom på det att jag gått och kliat mig på både hals, i hårbotten och delar av kroppen i helgen. Kliar som bara den! Men jag har inte fått några utslag, än. Usch vad det kliar nu!!


Alexanders dopdag idag

2009-05-03 @ 23:39:01

Idag, 3:e Maj, så var det 1 år sen Alexander döptes! Vart tar tiden vägen????

Bilder från dopet finns HÄR

Tänk så liten han var då! Vad snabbt tiden går alltså!


Vilken kväll/natt!

2009-05-03 @ 16:30:15

Igår gick Peter och la sig redan vid 22 tiden då han hade sömn att ta igen för han jobbat två nätter i rad och sovit dåligt. Sen vid 23 så kastade även jag in handduken och skulle försöka locka in katterna bara innan jag skulle lägga mig. Sampo kom in men inte Baby.. Så jag gick ut på altanen och ropade på henne. Jag hörde ett svagt jamande och tänkte att ja då är hon på väg hit, men hon kom inte. Jag ropade igen och hörde jamandet, men hon kom inte. För ungefär en vecka sen så hade hon lyckats klättra upp till grannens balkong så jag kollade upp om hon var där, men inte. Så jag gick ut på gräset för att kolla om hon var i trädet utanför men nej. Då hörde jag och såg jag henne.. På varan gamla balkong!! Och självklart så var det släckt där! Dom som bor där bor egentligen i ett hus precis bredvid men deras källare blev fylld i diesel av en tankbil som åkt fel så den håller på att renoveras men var nästan klar så dom brukar vara där på dagarna så jag gick dit och tittade, men nej. Ingen där heller. Så ringde jag grannen ovanför och frågade om han hade en stege men nej.. Så gick jag ut och kollade om jag hittade någon som hade en stege och så stod en granne ute och rökte och hon hade en stege. Så jag fick låna den och gick bort till balkongen, men den räckte inte enda upp, men jag ställde den mot avskilljaren på altanen under, för det saknades plankor på balkongen där hon stack ut huvudet och dit nådde jag. Men springan var för smal för att få ut henne. Huvudet gick bra sen fick jag locka henne att ta ut ena tassen först och sen den andra för det gick inte att dra ut henne. När jag då fått ut halva henne så trodde jag ju att det var över snart, men icke! Mer än så fick jag inte ut henne. Röven fastnade. Ville inte dra för mycket heller för att då kunde jag ju skada henne och när det väl skulle släppa så skulle både katten och jag flyga ner för stegen. Och efter några minuters försök att få ut bakdelen med så gav jag upp för jag var alldeles skakig i både ben och armar. Jag fick inte ut henne. Tänkte att jag behöver hjälp av någon eller att någon bara är med för ingen visste ju att jag var där och klättrade på en stege och om jag hade ramlat och slagit mig rejält så kunde ingen hjälpa mig. Så jag knackade på hos grannen och hon försökte hjälpa mig men vi fick inte ut henne. Stegen var för kort och springorna som fanns i räcket var för smala. Vi stod och diskuterade om dom som bodde där sov eller om dom inte var hemma. Men jag hade ringt på lite försiktigt det första jag gjorde vid 23 tiden och dom hade inte öppnat. Men deras bil stod ju vid deras hus.. Men så kom jag på det att deras husbil inte stod där = dom är ute och reser! Det brukar dom göra. Så nu skulle jag verkligen ha ner henne för det kunde inte "vänta tills i morgon" då dom ändå var bortresta och man vet aldrig hur länge heller. Så det enda vi kunde komma på var att ringa brandkåren. Hittade journumret och ringde för att höra om dom kunde hjälpa till eller ge tips på vad man kan göra. Riktigt pinsamt att ringa 23:45 till en som har jour "bara för en katt". Men det spelade ingen roll för idioten svarade ändå inte! VAD FAN ÄR DET FÖR RÄDDNINGSTJÄNST??!!? Tänk om det hade varit något allvarligt och personen inte svarat?!?! MYCKET DÅLIGT! Så jag hade bara ett allternativ kvar = väcka törnrosa (Peter). Han klädde  på sig och gick bort och klättrade upp för stegen och kollade pankorna.. Sen gick han in och hämtade yxan, klättrade upp igen och bröt upp en planka så den blev som en dörr som var bredvid en springa där en planka saknades. Så fick jag klättra upp och ta ner henne. Sen klättrade Peter upp igen och dunkade fast plankan igen. Nemas problemas. Varför väckte jag inte honom direkt?!?! Jag hade varit ute och försökt själv i 1 timme! Men Peter har ju jobbat på räddningstjänsten för måånga år sen så han visste väl vad han höll på med. Att bryta upp en planka hade jag oxå funderat på men jag vågade inte då jag blir skakig på såna höjder..

Nu hoppas jag verkligen att hon slutar upp med att klättra upp till andras balkonger! Fattar inte varför hon börjat med det nu! Och jag fattar inte heller hur hon kommit upp! Helt otroligt!


Apladalen igår med

2009-05-03 @ 16:02:59

Igår åkte Camilla och jag till Apladalen igen.. Men denna gången följde även våra karlar med.



Linus, Vilgot och Camilla



Alexander ville åka den stora rutchkanan som vanligt.. men nu kunde inte jag åka med honom pga klänningen så han fick åka själv.



Men jag var berädd att sänka farten för honom. Och det gick bra. Han älskade den rutchkanan



Alexander klappar geten.



Sen tittade vi på lammen


Så sött!

2009-05-02 @ 10:38:33

Efter att jag gett Alexander frukost och satt ner honom och själv satt mig vid datorn så tittar jag bort vad han gör vid tvn efter en stund och då sitter han på sin älskade fotpall med huvudet mot tvn och teletubbies fodralet i handen. Sen när jag kommer gående mot honom så ger han mig dvd fodralet som "mamma jag vill se den här nu". Hur söt får man vara?



här sitter sötungen på sin "tron" och tittar på teletubbies


Apladalen igår

2009-05-02 @ 10:34:02

Igår var jag och Camilla i Apladalen med våra små bus. Man blir helt slut av att vara där med Alexander då han SPRINGER omkring och vill åka alla rutchkanor hela tiden. Men denna gången så hittade han även den största, med gupp i banan. Men han kunde inte hitta nånstans att komma upp vilket jag tyckte var bra men den ungen är så smart och gick runt hela och kollade och hittade då trappor upp som han kunde gå upp för. Att han skulle åka rutchkanan själv gick ju inte då den var på tok för stor för honom så då var det bara för hans mamma att åka med honom.. Och dom där guppen gjorde riktigt ont! Jag flög en bit i luften och hamnade på rumpan så jag har nog blåmärken där idag. Men givetvis så var det riktigt kul tyckte Alexander så jag fick åka den med honom ett tiotal gånger.

Camilla tog två lite misslyckade bilder med min mobil och sen fick hon filma för att göra det lättare :P men hon filmade upprätt så ni får vrida på huvudet.










Sen gick vi en runda och kollade på getterna, kaninerna och hönsen. Alexander var helt fascinerad av hönsen och satt tyst, fundersamt och kollade. När vi tittade på kaninerna så sa han att han ville ha en, helst två (Hörde du det Peter?) :) Getterna fick han till och med klappa två st! Den ena försökte dock äta upp hans ärm på bodyn och Alexander drog den andra i hornen.



Den som visar röven försökte äta upp Alexanders ärm på bodyn




Det var en mycket trevlig dag tyckte både jag och Alexander som vi gärna gör om.


Vattkoppor eller Mollusker?

2009-05-01 @ 16:57:01

Alexander har fått fyra prickar på axeln.. Tror att det antingen är vattkoppor eller mollusker.. ev solutslag, men han har ju inte varit bar i solen. Vad tror ni?



Bortse från maten han kladdat på sig :P


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0