Myskväll igår

2009-08-31 @ 17:18:29



Igår kväll hade jag och Alexander en mys kväll. Lite godis och saltapinnar och en film!

Sen var det dags för sängen och det var som vanligt igen.. Han ville inte somna i sin säng utan jag fick gå och lägga oss i våran säng. Men där lyckades jag även natta mig själv! Helt slut var jag! 2 timmar senare ringer Peter och väcker oss.. kul. Så flyttade jag över Alexander till sin säng och jag tog tag i tvätten och disken..


Busfabriken

2009-08-31 @ 17:13:08

Igår så åkte jag och Alexander som sagt till busfabriken i halmstad med Camilla och Vilgot.
Resan dit var väl inte sådär jättekul då det forsade ner från himlen! Jag har nog aldrig varit med om värre! Det egnade satan till och från hela tiden, men när vi svängde av E4an så forsade det ner! Hade vindrutetorkarna på max men såg ändå ingenting!! Och hela vägbanan var täckt med flera cm vatten!! Jag sa det att har man inte fått vattenplaning innan så lär man få det nu.. Men som tur var fick vi inte det. Och ungarna sov hela resan! Det trodde jag inte Alexander skulle göra eftersom vi åkte vid 10 tiden! Men det var bra det för annars hade det blivit jobbigt på busfabriken.

Det var i alla fall väldigt kul att hitta på något sånt här! Men snacka om att vi blev svettiga!! Det är ett 2000m2 lekställe med en massa klättersaker överallt och rutchkanor! Just när dom är så här små så måste man vara efter hela tiden för det fans repbroar som inte alls var vänliga för dessa små! Men Alexander springer ju alltid sin egen väg och han är ju så kort så han springer genom tunnlarna medan en annan fick krypa och då var det inte lätt att få tag i honom! Men för det mesta så gick det bra! Men det skulle vara lättare om dom var lite äldre så man slapp vara hack i hälen hela tiden :) Det kostade 100 kr/barn och vuxna gick in gratis, för 3 timmar. När vi kom dit så åt vi direkt och det tog väl drygt 45 min sen lekte ungarna gärnet i 1½ timme sen gav jag upp.. För då sprang Alexander iväg dit han inte fick vara hela tiden så då gick vi till bilen en sväng och så kom Camilla ut strax efter och gav upp hon med. Så vi åkte en sväng till Halmstad city och gick på stan och tog en fika. Men eftersom ingen av oss åkt dit tidigare så visste vi inte vart det låg så jag körde mot centrum och såg ett p hus så jag körde in där för att parkera, men Camlla flippade ur och bara satt där bak och skreck "upp, upp, upp! mera, mera, mera!". Hon ville alltså att jag skulle köra upp ända till plan 5 som var på taket! Så det var väl bara att lyda. Vi gjorde en egen "berg och dalbana" :) Kul hade vi i alla fall, men ungarna tittade på oss som att vi var tokiga :)

Till sist, när vi var nöjda med underhållningen, så parkerade jag där (nere) och jag trodde vi inte var långt borta från stan eftersom p hus brukar ligga ganska centralt. Men vi gick fram och tillbaka men hittade ingen "stad". Tillslut så hittade vi rätt men det var en bit att gå så denna dagen blev en motionsdag för oss! Efter glassen kollade vi om det fanns några butiker öppna.. Den enda roliga var Åhlens för de flesta andra var stängda. Men vi hittade en del grejer. Jag köpte 6 st barn muggar (plast) á 5 kr/st, 4 st barn skålar (plast) á 10 kr st, en kaffefilter hängare med sugpropp, en burk med rivjärn, och fyra små förvaringsburkar. Kaffefilter hängaren är inte tänkt för kaffefilter utan förvaring av diskrensaren och disktrasan. Fungerar helt utmärkt! Burken med rivgärn var helt klockren! Det är alltså en avlång liten bytta med ett rivjärn som man kan ta bort. Så är det bara att riva tex osten och sen ta bort rivjärnet så ligger den rivna osten direkt i en bytta! Hur smidigt som helst! Blir det något över är det bara att sätta på locket och in i kylen :)



Sömntuta på väg till busfabriken



Den minsta av alla rutchkanor.. Tyvärr den enda som jag lyckades ta bild på han i eftersom han inte fick åka själv i dom andra.



Intagit tronen...



Alexander bland de gigantiska bollarna






Alexander och Vilgot på soffan



Alexander undrade hur grodan kunde sitta fast på stolen!



Äter glass



Buse-gos i bilen på väg hem



.. och så somnade han igen.


Delprov 2

2009-08-31 @ 11:39:40

Har redan fått resultaten på delprov 2!! Det som tog så lång tid att få det på delprov 1.. jaja.. Jag fick i alla fall 20/26 så det var lika många fel som sist (3 st tror jag? Då en fråga var värd två poäng har jag för mig) Så det är jag nöjd med! Nu är det bara denna veckan kvar!! En ganska tuff vecka. De 2 inlämningsuppgifterna jag gjort hade man två veckor på sig vardera att göra. Denna inlämningsuppgiften är lika stor men ska vara inne på torsdag redan! Sen på fredag är det delprov 3 och slutprov! Sen är det betygssamtalet som väntar och efter det är det över!! Gud vad skönt!


Funk int

2009-08-31 @ 00:06:55

Har försökt lägga in bilder från busfabriken till och från i en timme nu.. men det vill sig inte så ni får helt enkelt vänta tills i morgon!


Snart ska vi iväg

2009-08-30 @ 09:15:43

Jag och Alexander ska strax åka iväg och hämta Camilla och Vilgot. Vi ska åka till halmstad och besöka busfabriken. Det ska bli väldigt kul att komma ut och hitta på något utanför värnamo :P

Så bilder kommer senare ikväll!


Alexander äter själv

2009-08-29 @ 22:50:46

Ganska så träffsäker för att vara 18 månader ;)






Inga mer sömnproblem tydligen

2009-08-29 @ 22:39:39

Efter att ha varit på marknaden med Camilla och Vilgot så vr det dags för Alexander att sova när vi kom hem. Och han blev skogstokig när jag la honom i sin säng, men någon måtta får det allt vara! Okej att han ville gosa och somna med mig på kvällarna men på dagarna får han faktiskt lov att sova i sin säng så han fick skrika bäst han ville. Eftersom klockan redan var över 14 så var han riktigt trött så jag visste att han skulle somna snabbt. Det tog väl 10 minuter sen sov han som en stock. Han vaknade inte förrän strax innan 17, sömntutan!

Sen nu ikväll gick jag och la mig med honom som vanligt i våran säng. Men efter 20 minuter så gick jag och la honom i hans säng för han låg bara och pratade, så jg tänkte han kunde vara i sin säng ett tag så han tröttade ut sig själv. Han puttrade bara lite grann när jag stängde dörren men sen var det knäpptyst! Han sparkade lite i väggen emellanåt men han sa inte ett ljud. Och så somnade han.. Det var ju typiskt då jag hade tänkt låta honom sova i våran säng hela natten då Peter jobbar natt och vi i alla fall ska upp tidigt och tvätta i morgon.

Jag har två teorier till detta.. eller tre. Antingen så är han mörkrädd, för nu i kväll när jag gick in och la han så struntade jag i att dra ner rullgardinen för jag skulle ju i alla fall hämta tillbaka han efter en stund, trodde jag. Eller så insåg han tidigare idag att han kan/ska sova i sin säng, eftersom jag inte gav med mig. Han kanske helt enkelt gav upp?? Och en tredje klen teori.. Han somnade i sin säng bara för att jag PLANERAT att han skulle sova i våran säng :P


Marknaden

2009-08-29 @ 22:33:34

Idag så var jag och Camilla med våra barn på marknaden i stan. Det var en ren besvikelse! Förra året hade dom hur mycket marknadsstånd som helst hela storgatan, men nu var det knappt någonting alls! Och jag hörde på radion att det skulle vara en massa barnaktiviteter i Apladalen och även tivoli så vi gick dit, men det fanns inget tivoli alls!! Och barnaktiviteterna var för äldra barn, så det var inget att ha. Men trevligt hade vi det i alla fall! Det fanns två karuseller i stan som var barnvänliga så Alexander fick åka en utav dom (30 jäkla spän!!!) som avslut för dagen, men jag var tvungen att åka med honom!! Och jag hatar sånt som snurrar runt runt bara! Men men.. Vad gör man inte för sina barn?



Han älskade det och blev som vanligt fly förbannad när vi skulle gå därifrån.


Beslutsångest

2009-08-28 @ 23:35:11

Jag och Alexander var som sagt i Gislaved tidigare idag. Anledningen till att vi åkte dit var att jag skulle på rusta och ev köpa en crosstrainer som dom säljer för 1195 kr. Jag såg en på ÖB för 1895 kr och testade den och den verkade helt ok, men jag ville testa den på rusta oxå eftersom den var billigare så jag och Alexander åkte dit för att ta en titt på den. Men den var slutsåld och det fanns inget visnings ex.. Rusta brukar (oftast) sälja ringliga saker billigt och nåt sånt ville jag inte ha utan jag vill ha en stabil en! Så frågan är om jag ska köpa en från rusta (de får in fler på tisdag) som man inte fått se/testa innan eller om jag ska köpa den på ÖB som jag vet verkar bra. Men 1895 kr tycker jag är lite saftigt ändå.. Så jag vette fan. Vi får se..


Denna från ÖB??






Eller denna från rusta???


Sömnproblem á la Alexander

2009-08-28 @ 23:26:01

I ungefär en veckas tid nu har Alexander vägrat att somna själv i sin säng utan jag har alltid fått gå in och natta honom i våran säng. Sist detta hände så varade det bara en-två dagar så jag börjar undra om han helt enkelt bestämt sig för att somna med mig nu. Det är iofs väldigt gosigt, men vissa dagar har jag "inte tid" att ligga där och natta honom! Speciellt inte när man är stressad med inlämningsuppgifter som ska lämnas in. När han somnat så går jag ut därifrån och låter honom sova i några timmar, sen så bär jag in honom i hans säng och då fortsätter han sova där utan problem, men att somna där själv vägrar han just nu. Vad gör man??


Nu kan jag äntligen andas ut.. för stunden!

2009-08-28 @ 23:21:22

Idag var det dags för inlämning av inlämningsuppgift 2, göra delprov 2 och närvarouppgift 4. Närvarouppgiften och delprovet gjorde jag när jag kom hem ifrån skolan. Det gick bra båda två! Sen så kämpade jag med inlämningsuppgiften hela kvällen igår från det att jag kom hem till kl 01.30! Idag så hade jag tre frågor kvar och gjorde klart två av dom efter jag gjorde proven. Sen åkte Peter och jag in till stan.. Efter vi hämtat Alexander och kom hem igen så gjorde jag den sista frågan och sen åkte jag och Alexander iväg till Gislaved.
Skickade i alla fall in min inlämningsuppgift för drygt en timme sen och jag hoppas på ett högre betyg än G+ som jag fick på förra.


Fullt upp!!

2009-08-28 @ 01:44:58

Enda sen jag kom hem har jag haft fullt upp med pluggandet! Inlämningsuppgift 2 i religion ska vara inlämnad i morgon, jag ska även göra delprov 2 och närvarouppgiften i morgon. Så jag har haft en del att plugga!

Gällande besiktningen så fick jag inte en enda anmärkning! Det enda han sa var att det var en väldigt välskött bil! Det känns oerhört skönt! Detta är ju första besiktningen med den här bilen och det är ju vid besiktningen man verkligen får reda på vad det är för en bil som man har köpt, och vi har alltså köpt en väldigt bra och välvårdad bil! För det priset vi gav för bilen kunde vi aldrig få en bättre bil. Så nu har jag lämnat in en bil på besiktning för första gången (själv) och när jag stod där och såg på vad han gjorde så ser det ju nästan brutalt ut!! Speciellt när han skulle testa bromsarna och jag satt med i bilen.. Jag trodde seriöst att bilen skulle gå sönder så mycket som vi hoppade och gungade. Haha.

Nej, nu är jag dödstrött och ska gå och lägga mig..


Sov med oss hela natten

2009-08-26 @ 09:15:13

I tre dagar i rad har jag nattat Alexander i våran säng och igår fick han ligga kvar hela natten. Vi skulle ändå upp tidigt idag så det var bättre han fick vakna med oss än att man ska väcka honom sen. Körde in Peter till jobbet och Alexander till dagis vid 8 och innan dess slängde jag in en maskin tvätt. Efter att ha lämnat av dom båda så åkte jag och handlade.. Nu har jag ganska nyligen kommit hem, slängt in en tvätt till, varit ute med hundarna och gett dom mat och nu så ska jag ut och städa ur bilen. Jag ska nämligen in och besikta den i morgon. Hoppas det inte är några fel!! Får se om jag hinner dammsuga hemma innan jag åker oxå..


Ikea

2009-08-26 @ 00:19:30

Idag efter jag slutade skolan så åkte vi till Jönköping. Vi skulle titta på en bärbar dator som Peter ville ha, men den var i minsta lagret och för dyr enligt mig så jag satte stopp för det. Fattar egentligen inte varför vi ska ha en bärbar dator oxå.. Sen gick vi över till Ikea och åt för det var matdags för Alexander. Äntligen åt han mycket!! Beställde en barnportion pasta och köttfärssås åt honom och den åt han snabbt upp så jag beställde en till åt honom och han åt upp den med.. Så två barnportioner åt han!!
Köpte en ny potta åt honom, en stor förvaringsback att ha pantburkar i, två hundsängar och två hundfiltar. Hundsängarna kostade 179 kr/st och var riktigt bra! Stora var dom med, men jag köpte två st för att sy ihop dom så det blir en riktigt stor hundbädd! Filtarna ska sedan läggas i hundbädden är tanken.. Men det projektet får vänta ett tag.


Det var ett "reseset" för hundar (99x69 cm, höjd 13 cm) med två vattentäta skålar (bädden är oxå vattentät) och en dyna. Sen var den så praktisk att förvara då man fick med en väska till den! Den gick alltså att vika ihop så den knappt tog någon plats! Mycket praktisk!


Gosiga mjuka filtar (ull liknande)


Närhetsperiod

2009-08-25 @ 00:20:04

Alexander är i någon form av närhetsperiod. Skulle vara i famnen hela kvällen och sen gick jag och la mig med honom i min säng vid 20:30 tiden för jag insåg att det kommer bli detsamma som igår annars.. Och där låg vi och gosade utan protester. Men det jag inte hade räknat med när jag nattade honom var att jag nattade mig själv oxå! Jag vaknade igen vid 22:30 och hade sovit sååå gott! Alexander sover fortfarande där inne och Peter är och jobbar natt så det blir jag och miniplutten som får gosa i natt! Ska ut med hundarna nu och sen väntar sängen igen :)


BVC resultat

2009-08-24 @ 12:18:30

Datum: 24/8
Ålder: 18 månader + 5 dagar
Vikt: 11 240 g
Längd: 82,5 cm
Huvudmått: 48 cm

Så min kära mamma var närmast gällande vikten, alla var lika nära gällande längden och Peter gissade rätt på huvudmåttet!

Alexander har alltså bara gått upp 620 g på lite mer än tre månader. Men det var ingen fara sa läkarn för han ligger inom normalkurvan ändå, fastän han sjunkit en del. Och läkaren lyssnade även på hjärta, lungor, kollade i munnen och kände på pungen. Och inget av det var vidare roligt tyckte Alexander! Sen tittade han på Alexanders kurva och trodde Alexander skulle bli lång och smal.. Hm.. när vi gick därifrån så undrade både jag och Peter vem han skulle få det ifrån? Jag är ju kort och Peter har ju medellängd.. Och inte är någon av oss direkt smal heller :P Men det ska bli intressant att se! Någon sportfåne tror jag iaf att han kommer att bli med tanke på hur aktiv han är redan!!


Måndagar gillar jag!!

2009-08-23 @ 23:02:59

I morgon är det måndag.. Det betyder LEDIGHET!! Jag är ledig från skolan varje måndag och det är riktigt skönt! Måndagar är ju liksom värst (efter söndagar). Och så är det bra för då kan jag plugga religionskunskap hemma och även göra alla läxor. Men i morgon ska jag även till BVC med Alexander.. Ska bli intressant att se hur mycket han vuxit!

Och som straff på att ni varit så dåliga på att kommentera nuförtiden så får ni faktiskt ta och gissa längd, vikt och huvudmått!

Så här såg det ut sist:
Datum: 7/5
Ålder: 14 månader + 18 dagar
Vikt: 10 620 g
Längd: 79 cm
Huvudmått: 47 cm


En riktig gose-mamma-gris-plutt!

2009-08-23 @ 22:50:40

De senaste kvällarna har Alexander varit väldigt missnöjd med att jag lagt honom i hans säng när han ska sova för natten. Men det har alltid gått över efter en kort stund och han har somnat, men idag så var han hysterisk och höll på i en halvtimme innan jag gav upp och tog upp honom. Vi gick och la oss i min säng och gosade och där somnade han! Han sover där än men jag ska flytta över han till hans säng snart eftersom Peter är hemma. Han tycker Alexander ska sova i sin egen säng för han kan inte sova ordentligt om Alexander ligger i våran säng. Så det är andra gången på kort tid i Alexanders liv som han sover i min säng! Sist var ju natten till min födelsedag och då sov han där med mig hela natten då Peter jobbade natt. Så det kanske har vänt nu? Han kanske äntligen har blivit en gose-plutt som äntligen KAN somna bredvid sin mamma?? Det har ju varit omöjligt förut då han bara tjoat och stimmat runt.


Tröttmössa

2009-08-23 @ 22:45:38

Idag så åkte Alexander iväg till sina kusiner med sin pappa, då jag behövde plugga. När dom kom hem så hade Alexander somnat i bilen och Peter hade lyft över honom till barnvagnen och då brukar Alexander alltid vakna och vägra somna om, men nu somnade han om direkt och sov i sin vagn ute på altanen i 30 minuter till! Dom kom liksom hem vid 17 tiden så det var ingen bra tid att sova på direkt så hade han inte vaknat själv av tåget så hade jag väckt honom fem minuter efter för då var maten klar. Han hade tydligen bara sovit på bilresan till kusinerna ca 30 minuter och sen lekt rövare så inte undra på att plutten var helt slut!



Helt slut plutt!



Så söt!!!


Köpt ny bilbarnstol

2009-08-23 @ 22:38:58



Glömt berätta att vi köpt en ny bilbarnstol.. Den vi hade innan hade vi ju bara lånat av Peters syster, och hennes son lär behöva den snart. Så hittade jag denna här i närheten för 800 kr, vilket var väldigt billigt! Har kollat på den här modellen innan och de priserna begagnade låg på mellan 1000-1300 kr. Och den var väldigt välskött och snygg! Så vi gjorde ett bra kap!


Chaparral

2009-08-22 @ 18:12:51

Idag begav vi oss till chaparral eftersom dom stänger för säsongen i morgon.. Alexander var oerhört grinig i morse så då var det lika bra att åka iväg och göra något istället för att vara hemma med grinpellen, så det blev chappen.



Alexander och hans pappa smet iväg medan jag shoppade :P






Här satt Alexander utanför affären när jag kom ut..

Det var ju halva priset på allt i affären på chaparral så vi köpte grejer för 150 kr.. Bla serveringsfat (3 pack), gummistövlar åt Alexander storlek 23 så han har längre fram, en stor gryta, två st söta figur muggar med sugrör och namn napphållare åt Alexander. Billigt och bra :)



Sen var det dags för käk.. Och där äter vi aldrig mer!! Jag och peter tog varsin hamburgare (90 g), pommes och läsk och Alexander fick en hamburgare och äppeldricka (så fick han pommes av mig). Det kalaset gick på... 211 KR!!! Oh inge vidare gott var det heller!!



Efter maten åkte vi tåget runt chaparral.. Men det var inge vidare kul för Alexander var trött och riktigt grinig då.



Här blev vi "rånade".. Dom sköt satan och kom in i vagnen och alla skulle hålla upp händerna och Alexander gjorde det med, en stund. Alexander blev inte rädd för pangandet utan skrattade åt det. Men han var oerhört rastlös och tyckte resan var skittråkig.. Det som var bra var att de som kom upp på tåget och "rånade" oss visade respekt för Alexander eftersom han var så liten och spelade inte elak eller skrek när han kom fram till oss utan sa bara "Hej" åt honom.



Spa afton

2009-08-22 @ 11:23:46

Igår var vi på spa afton hos Bo och Anne. Vi bubblade, bastade och åt tacos. Underbart skönt var det att koppla av lite!



Alexander och hans mamma var först i poolen



Sen dök hans pappa upp



Alexander tyckte vi skulle ha skum på oss






Alexander fick smaka alkoholfri cider men det var inte alls gott!


Alexander kan något som inte hans pappa kan...

2009-08-22 @ 11:13:11



Första gången första hjälpenkursen gjorde nytta

2009-08-22 @ 10:56:18

I torsdags stod Alexander bredvid oss i soffan och åt några chips.. Helt plötsligt så stannar han upp och står blixt stilla och gör en konstig min och jag tittar på honom och märker att något är fel.. Sen började han snabbt bli röd i anisktet så jag förstod att han satt i halsen och tog upp honom i knät och dunkade honom i ryggen som vi lärt oss på första hjälpen kursen. Det räckte som tur var med två dunk sen fick han upp det! Allt detta hända inom bara några sekunder så det går snabbt! Alexander hann som tur var aldrig bli rädd för jag märkte det så snabbt! Men läskigt var det!! Usch!! Så valuta för kursen har jag ju fått, men hoppas det aldrig mer händer igen! Det var ju tur att jag fick upp det så snabbt, för annars hade jag nog drabbats av panik!


Betyg inlämning och delprov 1

2009-08-21 @ 14:51:01

Nu har jag fått veta resultatet/betyget i delprov 1 och inlämningsuppgift 1. Inlämningsuppgiften fick jag G+ på. Det var några saker som fattades för att det skulle bli ett VG, men nu vet jag hur hon vill att man ska formulera sig. Fick ganska mycket beröm på vissa utav svaren jag skrev. Tycker det är bra att få kretik så man vet vad man kan göra bättre nästa gång!
På delprov 1 fick jag 30/36 poäng!! Riktigt bra, hade hon skrivit som en kommentar :) Så det är jag nöjd med! Denna veckan är ingen inlämning eller delprov att göra men det är det nästa vecka. Utan denna veckan är det bara närvarouppgift.
Hittils har närvarouppgifterna sett ut så här:
Vecka 1: 6/6
Vecka 2: 6/6
Vecka 3: 5/6

Så det är jag oxå nöjd med!

I denna kurs siktar jag på mer än ett G.. Jag är ganska bra på detta med religion och förväntar mig ett VG, men helst skulle jag vilja ha ett MVG men pga att jag har svårt namnminne så kommer jag inte alltid ihåg vad saker och ting kallas för så därför förväntar jag mig inget MVG men strävar efter det i alla fall.

Så nu får jag formulera/diskutera mer i nästa inlämningsuppgift och tänka på det saker som hon tyckte fattades för ett VG/MVG.


Stress, stress, stress

2009-08-19 @ 14:42:15

Igår hade jag och Camilla skräckis kväll.. Lika trevligt som vanligt. Hann knappt plugga någonting igår och tänkte då ta igen det idag då jag slutade 12.15 idag, men vi fick sluta tidigare.. och sen så skulle jag vänta på grannen som slutade 12:30 så jag hade en timme att hitta på nåt så jag åkte och åt lite mat och kollade på värnamo marknad. Köpte ett par snygga solglasögon för 60 kr.. Sen hämtade jag grannen och vi körde till erikshjälpen och kollade.. jag skulle kolla efter en kontorsstol men det fanns det inga men jag hittade ett litet bord och två stolar till Alexanders rum för 80 kr! Fast det var visserligen ritat på men det är bara att måla över..

Sen så har det hänt en sak.. jag har i några veckors tid haft ont i operationssåret där byxorna/trosorna skavt emot.. och i morse när jag vaknade hade jag riktigt ont och det läckte även var! Så jag ringde till vårdcentralen men dom hänvisade till kvinnokliniken.. så jag ringde dit och ska nu strax åka dit för att kolla upp det. Sen ska vi hämta Alexander och bege oss till bredaryd på kalas så även denna dagen blir fullspäckad.

Skriver mer sen om filmen vi såg igår.. Nu måste jag skynda på..


Vi har en familj inneboende på våran altan!!

2009-08-18 @ 00:11:32

Tre nätter i rad har jag sett igelkottar ute och varit ute och gett dom mat.. Men igår natt när jag gick ut för att röka så var det en igelkott på våran altan! Gick in och hämtade mat men då gick den ut så jag gick ut och ställde maten utanför, så gick jag in igen. När jag kom ut nästa gång var det en annan igelkott på altanen, en liten en. Så jag hämtade mer mat och ställde på altanen. Sen kollade jag om kotten hade rört maten utanför och då står den kotten som var på altanen innan och äter den maten och bara några centimeter bakom står en annan liten kotte till så jag gick ut med ännu mer mat. Och i morse så var det kottebajs på altanen så jag tror dom bor där nu. Inget mig emot! Det varar ju inte så länge till innan de går och lägger sig för vintern.


Inskrivning

2009-08-17 @ 23:31:49

Idag var det dags för inskrivning i skolan.. var där kl 13 och det höll på i ca 2 timmar. Och det var totalt onödigt!! För man fick ett häfte där det stod allt som dom informeradeom.. varför då behöva informera om det?? Jaja.. i morgon börjar allvaret! Skönt att slippa stressa på morgonen oxå.. Det brukar vara stressigt att bara fixa Alexander i ordning när han ska lämnas på dagis vid 9, men nu så ska han inte vara på dagis förrän vid 10 varje dag utom måndagar så jag har gott om tid att fixa både honom och mig i ordning.

Men det jävligaste ang morgondagen är att jag har en kurs på två lektioner i morgon.. dom har delat upp det så att en kurs har vi två lektioner i rad mellan v.34-41 och en annan kurs två lektioner i rad mellan vecka 42-51. Jag har inte fått alla böckerna jag behöver än.. Har 3 st hemma och trodde jag skulle få en bok på posten idag som jag köpt beg men den hann inte så den kommer nog i morgon.. Men till en utav dessa två kurser jag skrev om har jag boken hemma, men den andra kursen är den boken som bör komma i morgon.. Tror ni jag hade tur att den första kursen med start i morgon är den med boken som jag har hemma?? Svar: NEJ. Så i morgon kommer jag sitta i skolan hela dagen utan bok till dessa två lektionerna och skämmas!! Usch!! Shit happens!

Men de andra böckerna som jag saknar är det lugnt med.. dom ska jag inte ha förrän på torsdag och dom är framme i morgon eller senast på onsdag. Beställde dom nya för det fanns inte att få tag i beg. Och fick bekräftat i morse om att dom skickades idag.


Jag är ganska dålig...

2009-08-17 @ 23:18:12

..på att lägga in bilder. När jag tagit några så orkar jag inte sätta mig ner och börja pyssa med det utan jag låter det va. Sen efter jag tagit bilder på flera andra saker och tagit tummen ur att föra över dom bilderna så upptäcker jag de första bilderna som jag skulle visat! Och inte blir det bättre av att min mobil nu börjat cpa sig när jag ska föra över bilder från mobilen till datorn så för det första så ser jag inte bilderna fastän de ska visas som miniaturer, så jag får chansa vilka bilder det är tills jag hittar rätt. Så har det alltid varit med den här mobilen och jag vet inte varför.. sen kanske jag markerar 10 bilder jag vill föra över, men nu har den börjat cp:a sig och för bara över fyra st! Sen stänger jag ner och försöker igen 3 ggr men då vill den inte föra över någon bild alls.. Nu fick jag ju med en USB adapter som man kan sätta in minneskortet i och sen in i datorn och jag testade det nyss och det var inga problem alls, och jag såg bilderna som miniatyrer! Så det måste vara nåt skumt med mobilen.. Men hur kul är det att alltid behöva plocka ur minneskortet så fort jag vill föra över bilder?? Då blir det ju ännu jobbigare än vad det var från början..

Men som tur är så är Peter bättre än mig på detta. Så vill ni se mer bilder är det bättre ni kollar hans blogg :P Han har lagt upp en bild på mig och Alexander när vi åker karusell på bredaryds marknad som vi var på i lördags.

Peters blogg


That's life!

2009-08-17 @ 23:07:17



Detta unnar jag mig själv någon gång/vecka! Älskar det! Total avkoppling och färg på köpet :P Inte många gånger som jag har solat och varit vaken solningen igenom ;) Ganska kul bild jag lyckats ta!


Brun, brunare, Therese

2009-08-16 @ 19:46:51

Är man brun, eller är man brun??



Ni ser ju att jag alltid har på mig min förlovningsring ;) Tänk att man var sådär vit innan!!


Tro det eller ej...

2009-08-16 @ 19:11:15

Men Peter har börjat blogga här på blogg.se. Men vi får se hur länge det varar.. han hade en blogg förut med men den skrev han i tre ggr tror jag.. haha. Här är i alla fall adressen: Peters blogg


Religionskunskap

2009-08-14 @ 10:30:55

Idag var det dags att lämna in första inlämningen och även göra delprov 1. Jag gjorde klart inlämningsuppgiften redan igår kväll så jag skulle slippa tänka på det idag. Så för drygt 40 minuter sen satte jag igång med provet.. Tänkte ju börja i tid för matte b kursen prover höll jag på med i 4 timmar/prov!! Slutptovet höll jag nog på med i sammanlagt 6-7 timmar. Men snacka om att detta var lätt!! Knappt 10 minuter tog det!! Och här krävdes inga svar utan man fick fyra alternativ och man skulle bocka i det rätta. Det var två-tre frågor jag var lite osäker på men är ganska säker på att nån av dom är rätt med. Annars vet jag att alla andra frågor är rätt. Får se om läraren hinner rätta det idag så jag får se resultatet.. 18 frågor var det i alla fall så godänt vet jag att det blir med säkerhet!

Innan jag började med denna kursen så läste jag ju om inlämningsuppgifterna och alla prov och tänkte att det krävs ju hur mycket jobb som helst det här, men det gör det faktiskt inte! Jag skulle tro att jag bara pluggar max 8 timmar/vecka! Jag har ju ett schema att gå efter och står det då under en dag att man ska göra minst 15 frågor i boken tex så gör jag det och sen när jag är klar tittar jag på nästa dag så står det "arbetet fortsätter från igår".. Jaha ja.. men jag är ju klar? Så då tar man det lugnt nästa dag eller jobbar lite med inlämningsuppgiften så den är klar så man kan vara ledig idag efter provet.. Vilket jag nu är :P Så denna kurs är super! Hur lätt som helst!


Diva har lärt Sampo

2009-08-14 @ 00:46:33

Diva har jämt haft en udda sovstil.. Ibland vill hon ligga med huvudet så högt upp det går, gärna upptryckt i ett hörn så hela ansiktet rynkas så här (dock en gammal bild, men hittar inte en skarpare nyare fast jag vet att det finns en!!)



Annars så älskar hon att ligga på rygg!! Gärna med tassarna lutade mot väggen!! Och det har även Sampo snappat upp




Men just där Diva ligger nu så finns det ingen vägg att luta sig emot.. Då blir det i luften...



Go i boet

2009-08-13 @ 10:20:26

Igår när jag gick och la mig så möttes jag av detta:



Kul kille! Breda ut sig på det där viset!! Och möblerat om i hela sängen!

Men jag flyttade på honom lite när jag gick och la mig och trodde ju han skulle vakna, men han sov så gott. Sen sov vi tillsammans hela natten! Och sen väckte han mig någon gång efter 7. Han satt vid mitt huvud och sa "Mamma!!". Sen la han sig ner igen och jag somnade om i 20 minuter och vaknar av att Peter kommer hem och Alexander står på golvet nedanför sängen och är förbannad för han inte kommer upp igen. Så det var bara till att gå upp. Men helt underbart har det varit att äntligen få sova bredvid sin skatt!!


Happy birthday to meee

2009-08-13 @ 00:07:50



Ja.. då är man 21 år!! Båtmyndig 2 som jag kallar det :P
När man är 18 får man ju åka dagskryssningar.. Det är båtmyndig 1
När man är 21 får man åka nästintill vilka kryssningar man vill. Det är båtmyndig 2
När man är 23 får man åka de kryssningar som för för de äldre.. det är båtmyndig 3

Nu ska jag gå och lägga mig i sängen bredvid min underbara son! Han ligger fortfarande kvar där och sover! Får se hur länge det varar! God natt


Börjar kanske bli sjuk?

2009-08-12 @ 21:52:35

Alexander har varit förkyld i några dagar nu och har även smittat sin mamma med snuva. Men jag undrar om det inte är feber eller nåt på g oxå. Som ni vet är ju inte Alexander känd för att gosa.. Han kan inte ens sova bredvid oss i våran säng! Det har han inte gjort sedan han gick på bröstmjölk! Men i kväll så var han riktigt klängig och ville bara gosa och gick och la sig med sin pappa när han skulle sova innan han skulle jobba natt.Och där låg dom och mös och jag gick in och mös med dom med. Sen höll Alexander på att somna så jag tog upp han och gjorde han i ordning för sängen. Jag tog tempen på honom men han hade ingen feber. Sen gick jag och la mig med honom igen när Peter åkte iväg till jobbet. Där låg vi i 10 minuter och gosade och sen somnade han!! Han ligger fortfarande där inne och sover och om han inte vaknar och bökar så ska han få sova där resten av natten.



Här ligger gosprutten


Bakat

2009-08-12 @ 09:56:41

Igår kväll så bakade jag brownies, mocca rutor och dumle muffins.. Men 2/3 blev misslyckade.. Första gången jag gjorde brownies och fick receptet av mamma, men hon gör dom i en stor form men vi hade ingen stor så jag tog en medel och en liten. Sen skulle dom vara i ugnen i 10  min sen skulle man hälla över nonstop så skulle de sjunka ner medan de skulle vara i ugnen en kvart till.. Men efter 10 minuter hade gått och jag skulle hälla i nonstopen så var dom redan klara!! Så nonstopen liggen på kakan istället för i kakan.
Sen gjorde jag moccarutor när jag ändå höll på. Dom lyckades jag med i alla fall.. Men så tänkte jag att när jag ändå är igång kan jag göra dumle muffinsen med. Men det skulle jag inte ha gjort.. Jag vispade ihop alla ingridienser och när jag skulle ta fram formarna upptäcker jag att vi inte hade kvar några muffinsformar.. Så jag var tvungen att ta bullformarna = när muffinsen var i ugnen så rann de flesta över.. Skit också! Men men.. Smaken är det nog inget fel på på varken browniesarna eller muffinsen..


Bilder från i söndags

2009-08-12 @ 09:38:55

I söndags så var jag och Alexander i Bredaryd och hälsade på Alexanders kusiner. Sist vi var där så sprang Alexander bort från huset där han inte fick vara hela tiden, men i söndags så skötte han sig någorlunda. Var bara några gånger jag fick hämta honom. Han fick testa hoppa på deras trampolin men det var inte så där jättekul.. Men deras traktor var riktigt kul! Den satt han i i säkert 20 minuter och tutade å hade sig.






Kollar alla finesser på traktorn :P



Slappar lite



Sen ville Annie köra och Alexander fick sitta i släpet


High Chaparral

2009-08-08 @ 21:55:42

Idag så begav jag och Alexander oss till High Chaparral med våra grannar. Vi hade det jättetrevigt och spenderade hela dagen där! Men, ont i fötterna har jag nu!!



Alexander indian



Alexander med en cowboy som jobbade vid prickskyttet






Alexander åkte en tivoli attraktion för första gången. Ganska kul..




Men denna var bäst!! Han älskade att åka denna bilen!! Han vägrade gå ur den så han åkte säkert minst 15 ggr! Och han hittade snabbt vart man tutade någonstans och det var riktigt kul!






Och..så klippte jag mig på chaparral! 50 kr fick jag betala! Dock var det bara luggklipp, men jag har länge funderat på att göra det men att betala fullt pris för en luggklippning skulle aldrig falla mig in så därför tyckte jag 50 kr var bra! Blev dock lite för kort tycker jag som gillar längre luggar, men det växer ju ut snabbt.




Så, vad tycker ni?? Bortse från den trötta mamman ;)



Så här vill jag gifta mig, Peter ;)

2009-08-07 @ 21:23:43

Helt jäkla klockren!! Snacka om att bli av med nervositeten :P



Anledningar till att vi inte vill bo kvar

2009-08-07 @ 21:10:08

Som jag skrev i tidigare inlägg så lär vi inte bli kvar här i lägenheten så länge till.. Det har blivit för mycket här nu. Allting har varit perfekt tills nu. Det hela började med att i fick en ny granne, vägg i vägg med Alexanders rum. En tjej på 19 år.. Bara det är en anledning då det lär bli livade fester där. Hon har redan haft en inflyttningsfest och den hördes ganska väl! Sen ska hon ta en problem hund för hon tror att hon är "kvinnan som kunde tala med hundar".. Yeah right! Sen blev hennes två killkompisar intresserade att ta en lägenhet här då det var så billigt så dom bor nu i våran gamla lägenhet. Två unga killar i typ samma ålder som henne.. Ännu större anledning att flytta! Sen.. så har det även flyttat in en kvinna med sina tonårsbarn i lägenheten under de unga killarna.. Med TVÅ BERNER SENNER HANAR!! Som hon för övrigt inte verkar ha någon pli på! Dom skäller från morgon till kväll! Sen har jag sett henne gå ut med dom och det var ingen vacker syn.. Det var snarare dom som släpade henne, och att då möta dom ute med Nisse eller Diva... Jag tror inte en sekund på att hon skulle orka hålla i sina hundar då. Sen någon gång nu i augusti ska vi få ytterligare en till granne i polackernas gamla lägenhet, snett ovanför oss.. Undrar hur många hundar och vilka hundraser dom har? Eller om det är ett gäng festande ungdomar? Jag chansar på tre pitbulls! Två tikar och en hane kanske?

Nu kanske ni fattar varför vi inte vill bo kvar här.. Det har helt enkelt blivit för mycket nu. Det var så perfekt innan, förutom våra gammel grannar som beter sig som att dom äger huset och tvättstugan.. Men dom skulle ju ändå dö snart då båda säkert är över 90 år och sjuka. Det är för mycket festande ungdomar här nu.. Och för mycket hundar! Det är redan oerhört mycket hundar i Hörle, men vi var dom enda i vårat hus med hundar och nu är det två till.. Nej. Nu är vi less på detta! Helst skulle vi vilja hyra ett hus någonstans, men det är inte lätt det. Det är inte ens lätt att hitta en lägenhet i dagsläget! Och dom som finns är på utlänningsområden,, nästan 2000 kr mer i hyra i månaden, eller flera trappor upp utan hiss. Jag önskar att jag hade varit milijonär för då hade jag köpt det här huset som är till salu och kickat ut alla störobjekt! Och samtidigt få in pengar för folks hyra! Men jag hade noga gått igenom folk som vill flytta in, inga med hundar eller ensamma ungdomar!! Lugna fina människor helt enkelt :) Men.. Dream on Therese!


Vilket kap!

2009-08-07 @ 15:12:42

Jag hade länge funderat på att ta bort de tvåå madrasserna som står på varandra som användes som gästsäng i Alexanders rum. Mina föräldrar är ju inte här så där jätteofta och inte Peters andra son heller så dom används ju bara några gånger/år. Så jag hade i princip bestämt mig för att bära ner dom i källaren och köpa en uppblåsbar extra säng istället när Peter sa att vi i såna fall måste köpa en fotölj man kan sitta i då för han vill inte sitta på golvet. Jag kollade runt lite på blocket men hittade inget intressant som fanns i närheten, men så fick jag idéen om att vi kunde kolla på erikshjälpen. Sagt och gjort så åkte vi dit och tittade och hittade två likadana fotöljer för 50 kr/st! de var vinröda och båda hade en stor röd fläck på sig, men det var ju bara att köpa ett överdrag och sätta på! Så vi köpte en och skulle hämta den dagen efter (igår). Så åkte vi en sväng till Ikea igår för att kolla efter överdrag till fotöljen, men dom hade slutat sälja överdrag till soffor och fotöljer. Så vi köpte lite annat smått och gott. Så åkte vi och kollade på Jysk men dom hade inget heller. Men jag tittade på deras tyger och tänkte att det är ju bara att sy ett själv, inte så svårt! Och så hittade jag ett ljusblått med Spiderman på och tänkte att det är ju perfekt! Det låg ju dessutom på en hylla där det stod "Oavsett tidigare pris, 100:-" Så det var ju klart jag tog det. Men i kassan så var det en annan stämma.. 250 kr!! Och det var rea! Jag sa det åt henne att det låg flera st Spiderman tyger på den avdelningen där det står 100:- men då skyller hon på att det måste varit någon kund som lagt dom där! ALLIHOPA?!?!? Det tror jag knappast! Blev så förbannad så vi sket i det.

När jag sedan skulle åka och hämta Alexander på dagis så skulle jag hämta fotöljen innan. Jag trodde det skulle räcka att fälla ett säte bak så skulle den gå in, men icke. Det saknades runt 5 cm så jag var tvungen att fälla båda och flytta Alexanders barnstol fram. Det gick bra i alla fall :)

Senare på kvällen satt Peter in fotöljen och tog ner sängarna i förrådet. Jag gick och funderade hur vi skulle lösa detta med klädseln när jag fick en otroligt bra idé!! Vi hade ett "överkast" som vi hade över gästsängarna för att täcka dom och jag hade precis tvättat det så jag testade nyss om det gick att täcka fotöljen med det, och visst gjorde det det! Så nu är jag nöjd! Vi ska bara möblera om lite där inne och sätta upp alla hyllor, för vi kommer inte måla eller tapetsera om. För vi kommer inte bo kvar här så länge till har vi bestämt så det är inte värt det.

Här är i alla fall resultatet:



Perfekt liten goshörna! dessutom kan man sitta och läsa böcker för Alexander där nu :)


Wrong turn

2009-08-07 @ 14:37:44

Har haft endel att göra så jag har inte haft tid att blogga.

I onsdags så kom Camilla och Vilgot hit för Camilla och jag skulle ha skräckiskväll. Ungarna fick leka av sig en stund och sen var det sängdags för dom så vi kunde se filmen. Men Vilgot ville inte sova i sin vagn! Det tog nog närmare två timmar innan han somnade..

Vi såg inte bara en, utan två filmer denna gången!

Wrong turn 1 & 2

Jag sökte på skräckfilmer på nätet och kom till en sida som heter skrack.se Det tyckte jag verkade bra för de hade samlat skräckisar i senaste och topplista. Under topplist kategorin så fanns Wrong turn och den lät bra så det blev den och även tvåan. Men gisses vilken besvikelse!!!

Wrong turn



Handling: För att gena svänger Chris in på en öde grusväg i skogen. Men istället för att komma fortare fram, krockar han med en stillatående bil och dess fem chockade passagerare. Upprörda berättar de att deras bil har fått punktering eftersom någon har spänt upp taggtråd över vägen ... Efter flera timmars förgäves sökande efter hjälp i skogen, och i takt med att mörkret faller, kryper skräcken allt närmare inpå dem. När de hittar en jägarstuga full av groteska vapen och fasansfulla souvenirer efter en makaber jakt, tvingas de inse att något fruktansvärt är i görningen! Här pågår en jakt ... men vem är bytet?

Therese betyg: Denna filmen får 4/10. Dels för att den var förutägbar och så var det mer en komedi än en skräckfilm! Jag och Camilla skrattade oss igenom hela filmen!! "Monstrernas"ljudeffekter var så skrattretande så vi höll på att dö av skratt!! Så anledningen till att den fick så "högt" betyg är för att den var rolig!!


Wrong turn 2



Handling: Dale Murphy hostar och producerar sin egen såpa kallad "Den ultimata överlevaren" tillsammans med sex deltagare ledda av Nina Papas. De ska tillsammans överleva i ett post-apokalyptiskt wasteland som ligger vid en avlägsen del i West Virginia. Men för deltagarna visar det sig att det inte bara är ödelandet de måste överleva utan även de som bor där. Ganska snart ställs de inför infödda, inavlade och deformerade kannibaler som bara har en plan - att brutalt stycka dem och servera dem till middag. Spelet kan börja.

Therese betyg:
2/10 Denna filmen var totalt världelös! Det enda positiva var att denna inte var förutsigbar som den första! Men den här var bara grotesk! I den första filmen så var "monstrerna" bara karlar, men i denna filmen var det en hel stor familj där man fick se mamman föda sitt barn och pappan stå och runka i buskarna till människorna som hade sex på stranden! I första filmen var det inget sex alls i men den här filmen var som en grotesk monster porrfilm!

MEN
Wrong turn 3 kommer att kommer ut den 20 oktober (i USA) och enligt trailern så verkar den vara mer som en riktig skräckis! Så när den kommer ut här så får väl jag och Camilla se om den är bättre! Tredje gången gilt ;)



Betygssamtalet

2009-08-05 @ 14:18:00

Idag var det som sagt dags för betygssamtalet gällande matte b kursen. Det som man ska göra under betygskursen är att redovisa inlämningsuppgiften och delar av slutprovet, för att läraren ska veta att det verkligen är jag som gjort det.
Han började fråga om vilket betyg jag hade siktat på och då sa jag ju som det var, att jag är glad bara jag får G för jag brukar ha lätt för matte men matte b kursen var riktigt svår! Sen redovisade jag inlämningsuppgiften, och den tyckte han var riktigt bra! Sen ställde han frågor om vissa uträkningar i slutprovet som jag förklarade hur jag hade räknat. Och så gick vi igenom provet vad som var rätt och fel. Sen så kom vi då till betyget.. Och då sa han att han inte höll med om att jag ville ha G. Jaha, tänkte jag.. Det blir IG.. Men så sa han att han tyckte jag skulle ha VG!!!! WHAT?!??! Så gick han igenom betygskraven för VG och tyckte jag uppfyllde dom. Så jag fick VG på matte b kursen!!! Snacka om att jag är lycklig!! Nu slipper jag den skiten och fick dessutom ett mycket bra betyg ,eftersom jag bara siktat in mig på G!!!


I morgon är det dags

2009-08-04 @ 12:03:54

Min lärare i matte b har semester igen så vikarien mejlade mig idag och ville ha betygssamtalet i morgon. Så i morgon kl 11:30 är det alltså dags. Håll tummarna för mig! Jag är SKITNERVÖS redan nu!


Precis vad jag behövde!

2009-08-03 @ 21:08:58

Sen vi kom hem från stockholm för två veckor sen så har Peter jobbat mycket = jag har fått tagit hand om Alexander på kvällarna då han har sovit eller jobbat, på helgerna har jag fått åkt iväg och hittat på något med Alexander då Peter behöver sova efter han jobbat natten, jag har fått tagit hand om hundar och hem anska mycket. Och så har jag även pluggat Matte B och även haft ett stort slutprov i det! Nu är Peter ledig tills på fredag, vilket är skönt då det varit för mycketi mitt huvud de senaste veckorna! Och inte nog med det har jag sömnproblem.. Sovit MAX 6 timmar/natt, och idag var jag helt slut i huvudet! Haft så mycket att göra och ta hand om och samtidigt inte sovit så mycket under två veckor är inte bra.. Det kändes som att jag hade pulvermos i huvudet så efter jag ätit två mackor och tittat på Glamour gick jag och la mig! Sov i 1½ timme och det var precis vad jag behövde! Få ta det lugnt och veta att Peter tar hand om Alexander och jag bara kan få vila ut lite!

Mitt sömnproblem är egentligen inget sömnproblem.. Jag har inga svårigheter att somna, när jag väl lägger mig, utan problemet är att lägga sig! Sen några år tillbaka har jag haft "tvångstankar". Helt sjukt faktiskt för jag är medveten om det men kan inte göra nåt åt det känns det som! Även fast jag är trött vid 22 tiden så kan jag inte lägga mig för "det är för tidigt". Vill passa på att ha lite egentid då, men istället för att då göra något som att slappa och ta det lugnt och ägna mig åt mig själv så sitter jag bara och slösurfar utan att ens göra nåt vettigt alls! Då kunde jag ju lika gärna gå och lägga mig! Och det slår aldrig fel heller, vid 1 tiden när jag väl funderar på att gå och lägga mig, kommer jag på lite grejer jag ska kolla på nätet och blir då sittande minst en halvtimme till! Så runt 2 tiden lyckas jag komma i säng och då är det hux flux för sent istället för för tidigt att sova och då får jag ångest över hur lite jag kommer få sova. Och så där håller det på varje natt!

Nu när Peter jobbat natt så mycket är det speciellt så! För det är inte alls lika ofta som detta händer när han är hemma, för då har jag ingen egentid att "ta vara på". Fast när jag är själv så tar jag ju inte vara på den heller, eftersom jag borde sova och bli utvilad! Knäpp man är alltså! Men så hr jag varit sen jag flyttade hemifrån typ.. så fort jag är själv så händer det! Har lyckats vända på dygnet flera gånger i mitt liv, men som tur är kan jag ju inte göra det nu då jag har ett ansvar, Alexander! Så nu hoppas jag att Peter kan sparka mig i säng i tid dessa dagar han inte jobbar! För jag behöver verkligen sova och bli utvilad!!


Slutprov matte b

2009-08-02 @ 01:29:06

Idag så var det dags för slutprovet i matte b. Tycker det gick bra! Så vi får se hur det går.. Förhoppningsvis s rättar läraren provet under nästa vecka och sen väntas det betygsamtal. Det är jag ganska nervös över.. Tycker inte om att prata i telefon med folk jag inte känner väl. Så då blir man nervös över det och kanske säger fel eller nåt. Under betygssamtalet så kommer läraren även att ställa frågor om hur man löst vissa saker under provet för att se att det verkligen är jag som gjort provet. Och jag är ganska dålig på att förklara såna saker över telefonen då man inte kan visa hur man menar. Jaja.. vill bara få det överstökat! Hoppas man får G i alla fall..
Tycker denna kursen var riktigt svår! Förklaringarna i boken var inge bra alls och så var det mycket linjära uppgifter, det som jag är sämst på. Sen var det riktigt svåra frågor på proven. Vissa utav frågorna kände jag inte igen alls trots att jag arbetat mig igenom hela boken.
På måndag börjar Religion A.. Läste igenom lite snabbt om vad som skall göras under dessa fem veckorna och jag tänkte "Vad fan har jag gett mig in i?!?!" I matten var det två delprov, en inlämningsuppgift på mellan 500-1000 ord och ett slutprov (plus närvaro uppgifterna varje vecka, men det är det i alla kurser). I religionskunskapen är det 3 stora inlämmningar på mellan 2000-3000 ord/inlämmning, 3 delprov varav det sista delprovet är samma dag/helg som slutprovet! Och dessutom ska jag göra en utvärdering samma helg! Herregud.. hur fan ska man hinna?!?!? Samtidigt så börjar skolan om 3 veckor men det brukar inte vara så mycket plugg i början av skolan så det löser dig nog.. Det krockar ju bara i 2 veckor, sen är religionskunskapen slut.

Nä, nu ska jag natta mig själv! God natt!


Sampo

2009-08-01 @ 00:27:13

I torsdags förra veckan så gick Sampo ut som vanligt. Men hon kom inte hem innan Peter åkte till Stockholm för att hämta oss. Ulla var här och passade hundarna och katterna några gånger om dagen, men ingen Sampo syntes till. I tisdags var hon fortfarande inte hemma och då trodde vi båda att hon var borta för gott, att hon hade blivit påkörd eller dödad på nåt annat sett för Sampo har alltid kommit hem. Baby har varit borta några dagar tidigare men Sampo har inte vrit borta mer än en natt. Så för varje dag som gick minskades sannolikheten för att hon skulle komma hem igen. I onsdags var vi ännu mer övertygad att hon var död då hon fortfarande inte kommit hem.
Men, snacka om förvånad jag blev när jag öppnade altandörren igår morse efter att jag hade lämnat Peter på jobbet vid 10 tiden. Där sitter en Sampo på trappen! Men... hon löpte med. Våra katter får ju p-piller varje måndag och den här måndagen hade hon inte varit hemma så hon hade inte fått nåt. Så där är väl anledningen till att hon varit borta så länge. Hon har varit ute på partaj. För Peter skrev ett sms till mig i torsdags om att Sampo kanske löper, men ändå släpper han ut henne! Varje gång jag inte har varit hemma och gett katterna p.piller lyckas någon katt börja löpa! "Ska man ha någonting gjort, ordentligt, så ska man göra det själv". För Sampo är en expert på att behålla pillret i halsen/munnen, gå iväg och spotta ut det någonstans.
Så nu har hon utegångsförbud, kattskrället! I några dagar tills vi vet att hon slutat löpa. Hon fick i alla fall ett piller när hon kom hem och vi får verkligen hoppas att hon inte väntar kattungar! För då tar Peter bort dom säger han, men jag har varit med om det en gång tidigare och då var jag tvungen att åka in till veterinären med katten ändå för att hennes tuttar var sprängfyllda i mjölk, och ett veterinärbesök i denna staden är inte billigt! Då skulle det kosta ungefär lika mycket att kastrera henne. Så det var ju planen att göra inom kort hos en privat veterinär utanför stan som är betydligt mycket billigare än veterinärshuset där det kostar runt 500 kr att bara gå in med ett djur! Men, tror ni inte att hon har semester nu och är tillbaka igen 1/9?!?!?!? Suck.. Så då är frågan vad fan man ska göra??? Är hon dräcktig vill man ju få bort det så snabbt som möjligt genom att kastrera henne. Vill inte vänta så länge som till 1/9 och dessutom vet jag inte ens om man kan vänta så länge?

Vi får se om någon vecka om det börjar framträda några symptom på henne..


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0