Väldigt bra dag både igår och idag!

2009-09-30 @ 13:41:39

Hade som sagt prov igår som gick superbra.. Sen så var jag på brukshundklubben som vanligt med Diva på kurs och det gick så bra! Vi fick först ta hundarna en och en och göra ett uppletande. Diva har jag ju spårat med tidigare men aldrig uppletande på det sättet utan hon har ju alltid varit kopplad och spårat på spår. Nu skulle Ingela gå in en bit i skogen och placera ut TVÅ föremål eftersom Diva kunde spåra och det området var avvallat så hon inte skulle kunna spåra utan leta upp föremålen. Sen skulle jag släppa henne och hon skulle hämta sakerna till mig. Det har vi aldrig heller gjort men det gick hur bra som helst! Diva älskar att spåra så detta kommer vi fortsätta med!

Sen körde vi lite träning på plan och Ulla var där med sin rottis valp Yra. Men så bytte Ulla hund och tog ut Fame på planen.. Divas värsta fiende.. Men jag utmanade ödet och tränade med och bredvid Ulla och Fame. Vi gjorde till och med en platsläggning med hundarna bredvid varandra! Och Diva tittade inte ens på Fame utan på mig hela tiden. OTROLIGT STOLT MATTE!!!

Sen idag så hade vi muntlig redovisning i kommunkikations kursen. Våran grupp skulle redovisa om Social Fobi och jag skulle redovisa om behandlingar som finns mot social fobi. Det gick över förväntan faktiskt! De andra grupperna fick knappt/inga frågor alls medan dom grillade mig med frågor men jag svarade och förklarade allt och läraren tyckte det var jättebra att jag ritade hur läkemedlena fungerar. Så jag är nöjd!!

Nu ska jag se reprisen av glamour som jag missade igår då jag var på brukshundklubben :P


Massa plugg

2009-09-29 @ 12:10:16

Har som vanligt haft mycket att plugga till. Hade en stor inlämning som blev drygt 20 sidor som skulle lämnas in idag och även ett prov på hela boken (slutprov) förutom två kapitel om ekonomiska beräkningar som vi redan haft prov i. Provet gick riktigt bra tycker jag! Svarade på allt och är säker på det mesta, ja typ allt faktiskt.
Sen fick jag även reda på resultatet från provet vi hade i Små Företagande A i torsdags.. Det gigantiska provet som vi hade. 82/95 poäng fick jag =MVG!!! Så jag är supernöjd!

I morgon väntas redovisning i Social Fobi. Vi var 4 st i våran grupp men en sket i allt hela tiden så igår pratade vi med läraren igen och nu är hon inte med i våran grupp längre och det känns bara skönt!

Nästa vecka slutar två kurser, Försäljning och service och Små Företagande A. Jag hoppas på ett MVG i båda kurserna! Hittills har det sett ut så här:

Försäljning och service:
Prov Ekonomiska beräkningar MVG
Prov resterande kapitel i boken ?
Inlämningsuppgift säljpärm ?
Mässdeltagande redovisning: blir den 6/10

Små företagande A:
Prov hela boken förutom bokföring: MVG
Prov bokföring: blir den 8/10

Så två resultat väntar jag på i försäljning och servicekursen och är det MVG på båda dom så är jag rätt säker på att betyget blir MVG i kursen.

Sen gäller det att få MVG på bokföring i små företagande a kursen så blir det nog MVG på hela kursen. Det hoppas jag att jag klarar. Det är mycket krångligare än vad jag trodde med bokföring! Men det ska jag väl klara av!


Provet gick bra!

2009-09-24 @ 21:08:08

Jag tycker provet gick över förväntan! Jag fastnade på tre frågor, men struntade i dom och gick vidare. När jag sen gjort klart uppgifterna på samma sida så gick jag tillbaka och funderade igen. Då kom jag på svaret på två utav dom frågorna men inte den tredje. Fortsatte då med provet och när jag var klar gick jag tillbaka till den frågan igen.. Jag visste att jag kunde den men just dom begreppen hon använde blandar jag alltid ihop! Efter en stund sa det bara pling! Då var det klockrent vad det var hon menade och jag svarade även på den. Så jag svarade på alla frågor i provet men var osäker på några saker.. Men G vet jag att jag får. Jag hoppas på ett MVG även här men är mer tveksam till det än förra provet. Får jag ett MVG i det här provet så kommer jag satsa gärnet på nästa prov som handlar om bokföring och moms och det är det sista provet i den här kursen  Två kurser slutar vecka 41 denna vi hade prov i idag och den andra jag fick MVG i provet om ekonomiska beräkningar så sista provet i den kursen (som vi har på tisdag) kommer jag satsa gärnet på...


Massa pluggande

2009-09-24 @ 00:30:01

Har prov i morgon på nästan hela kursen/boken i småföretagande a i morgon (förutom två kapitel om bokföring som vi ska ha prov i om två veckor, sen är kursen slut) så jag har inte haft tid att blogga.

Igår var Alexander hos Camilla och lekte med Vilgot medan jag var och tränade Diva på brukshundsklubben och Peter sov då han skulle jobba natt. Det hade tydligen gått jättebra. Vilgot är inte så jätteförtjust i Alexander då Alexander är så på och högljud. Vilgot är nämligen en känslig pojke :) Men i själva verket kanske det är mig han är rädd för för det hade tydligen inte varit några som helst problem och Alexander och Vilgot lekte tillsammans till och med.

Det finns underbara bilder på Camillas blogg som ni kan kolla in. Så sköna! Man ser verkligen hur Vilgot visar och försöker lära ut sina kunskaper till Alexander medan Alexander ser väldigt fokuserad ut på att ta till sig informationen :)

Klicka här för att komma till Camillas blogg
(det går att klicka på bilderna där så de blir större)


T

2009-09-22 @ 21:22:23

Regler:
Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn.
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord.
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt
får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två
gånger eller skriva ditt eget namn som svar. (Förutom på fråga 1)

1. Vad heter du?
Therese
2. Ett ord på fyra bokstäver: Test
3. Flicknamn: Tove
4. Pojknamn: Tim
5. Yrke: Tandläkare
6. Färg: Turkos
7. Klädesplagg: T-shirt
8. Mat: Torsk
9. Sak i badrummet: Tampong
10. Plats/stad: Trelleborg
11. En orsak att vara sen: Trött
12. Något man skriker: TYST!!! 
13. Film: Terminator
14. Något man dricker: Thé
15. Band: Takida
16. Djur: Tiger
17. Gatunamn: Tegnebyvägen
18. Bil: Toyota
19. Sång: Take a bow

Jag utmanar: Alla som vill.


Ska träffa en barnvakt..

2009-09-21 @ 23:24:09

På fredag så ska jag och Peter träffa en barnvakt! Efter mitt förra inlägg så sökte jag på "barnvakt värnamo" på google och det kom fram två st intressanta personer. Mejlade dom båda och fick svar av dom båda idag. Den ena är i stort sett borttagen. Dels för att hon är 16 år och dels för att hon bor drygt 4 mil härifrån. Men den andra däremot är intressant. Hon har jobbat som nanny hos en familj i Norge i flera år och har bra erfarenhet av det och har en annan familj som hon är barnvakt åt emellanåt nu. Hon ska dessutom flytta till en lägenhet precis vid Alexanders dagis i oktober så det är ju perfekt om hon någon gång skulle behöva hämta honom (gälande torsdagar då jag slutar 18 och om Peter jobbar natt då). Vi ska träffa henne på en fika i stan på fredag och se om det känns bra. Och gör det det så har vi en barnvakt att ringa när vi behöver. Inte hålla på och ringa runt och fråga släktingar hela tiden och dessutom köra flera mil. Otroligt skönt!


Barnvakt

2009-09-21 @ 00:36:39

På tisdag ska Peter jobba natt och behöver sova och jag ska på kurs med Diva på brukshundsklubben mellan 18-20 så vi skulle behöva barnvakt då.. Någon som vill vara det (som vi självklart känner)??

Funderar allvarligt på att skaffa en barnvakt utöver våran släkt.. Min släkt bor ju inte här och Peters släkt bor några mil härifrån förutom hans mormor och moster, men mormodern klarar inte av det och Ulla har oftast annat att stå i (Valpar, hundar m.m..) så det vore bra att ha någon man kan anlita när man behöver istället för att åka flera mil för att lämna och hämta honom.


9 tänder

2009-09-20 @ 23:32:52

Alexander har haft fyra tänder uppe och tre nere under en väldigt lång tid nu.. Men den fjärde tanden nere dök upp den 10/9 (3 månader efter att den tredje tanden dykt upp därnere! De som brukar komma samtidigt). Den dök upp helt plötsligt utan att jag sett att den var på g och nio dagar senare (19/9) så dyker en kindtand nere upp utan att jag sett det heller! Det enda jag sett är en kindtand uppe som är på g men den har inte dykt upp än.. Alexander dregglar som bara den just nu så den lär dyka upp snart. Riktigt svullen är han där med stackarn.
Kan tänka mig hur ont dom har det när tänderna ska fram. Och det ska alltid komma flera st samtidigt!


Var med Alexander till läkaren idag

2009-09-18 @ 22:06:05

Ringde i morse och fick som tur var en tid 13:45 och den skulle jag bara hinna med.. Peter började jobba 14:30, men jag var hemma 14:15 igen så han hann :) Anledningen till att vi var hos läkaren var för att jag upptäckt utslag på honom. Två på låret och en massa i knävecket på samma ben. Jag hade misstankar om att det var mollusker, och det var det.  Det är ett virus som nästan alla barn får och det kan smitta.. men det är ingenting som man inte får vara på dagis pga smittorisken eftersom det kan ta upp till ett halvår innan det försvinner. Och eftersom det är ett virus så behandlar man det inte.. bara om det blivit infekterat. Och sen har barnen inget ont utav det utan det är bara prickar som sitter där så det är ju skönt.
Sen så pratade vi om Alexanders hosta.. Han har hostat nu i 4-5 veckor!! Det började ju med att han bara hostade på nätterna i två veckor (utan att vara förkyld) och så var vi till läkaren för hostmedicinen jag hade kvar av hemma (Mollipect) hjälpta hte inte så vi fick Bricanyl. Sen blev han förkyld en vecka och började även hosta på dagtid, mycket. Och bricanylen hjälpte inte heller.. När han blev frisk igen så började han hosta bara på nätterna igen. Men nu så fick vi förnyat recept på Mollipecten för den lär hjälpa bättre nu för hon hörde att han hade massa slem och den är slemlösande. I början när han hostade på nätterna var det ingen slem hosta så det var väl därför mollipecten inte hjälpte. Så vi ska testa den nu igen, men Alexander tyckte inte den var god! Men han älskade Bricanylen och ville ha mera :P


Fick jobberbjudande

2009-09-18 @ 14:37:19

Hade ansökt om ett jobb hos 3 som verkade rätt bra. Som med alla andra telefoni bolag så skulle jag då stå och sälja 3:s tjänster på olika ställen. Men man fick fast lön som var ganska bra + provision och så fick man hotell och resa betalt om man skulle sälja i en annan stad uppfattade jag det som. Hon ringde mig nyss och sa att dom var intresserade av att anställa mig men jag tackade nej. För tydligen så skulle man vara hemifrån MINST två veckor i streck och då vara i olika städer! Man arbeter alltså inte alls på ett och samma ställe och det funkar ju inte! Dels för att jag går i skolan och dels för att jag har en familj här som jag inte vill vara ifrån i minst två veckor i sträck/månad! Nej tack.. Hade jag levt ensam så hade det varit en annan femma men nu har jag faktiskt familj och dom vill jag inte vara borta ifrån så länge. Men hon sa att jag kunde höra av mig när jag ville om jag ville ha jobbet senare.


Nu är det över!!!

2009-09-17 @ 13:56:01

Har aldrig varit så nervös i hela mitt liv!! Men nu är det över! Har precis haft betygssamtalet ang religion A och vilka frågor det var alltså! Det är det som är svårt när det är en sån här kurs jämfört med matte b kursen för i matte b gick vi bara igenom slutprovet och inlämningsuppgiften och det kunde man vara förberedd på, hade man fel så hade man. Medan såna här kurser som är baserade på en hel bok har man ingen aning om vilka frågor som hon ska ställa i betygssamtalet. Tur jag hade en lapp med stödord om jag skulle komma av mig på vissa saker jag lätt glömmer.
Men det gick bra fast jag höll på att svimma kändes det som ibland.. haha

Slutbetyget blev VG.. det är helt ok men är lite besviken för jag inte fick MVG. Hade ganska många MVG i proven och i inlämningarna ett mvg-, ett vg och ett g. Slutprovet fick jag VG+ på.. så det kanske var det där G:et som förstörde allt.. men men. jag får vara nöjd ändå.


Möte med studie-yrkesvägledaren

2009-09-17 @ 00:14:45

Idag hade jag möte med studie-yrkesvägledaren ang svenska b kursen som jag inte hann göra klart i våras.. jag pratade med henne om att lägga till en kurs på distans nu i höst innanskolan började för jag ville få studiemedel heltid och för det saknades det 50 poäng. Men då var det ett fet nej pga svenska b kursen som jag inte fick betyg i. Så pratade jag med svenska läraren igår och så med syv idag och nu ser det ljusare ut!

Svenska B kursen är inget att göra något åt utan betyget U är redan satt (att jag inte gjorde klart kursen). Mina möjligheter till betyg i kursen ändå var att antingen betala 500 kr och under tre dagar får göra två skriftliga prov, ett muntligt prov och en bokrecension. Alltså en tenta på hela kursen. Eller så får jag gå om hela kursen.Vi kom fram till det senare allternativet men det fanns inga platser i den kursen nu i höst varken i skolan eller på distans så det ska jag fixa i vår.

Så kom vi in på hur många poäng jag läser just nu av någon anledning och då sa jag ju det att jag läser 350 poäng men skulle vilja ha en 50 poängs kurs till för att få studiemedel på heltid då det bara skiljer 50 poäng och då föreslog hon att jag kunde läsa psykologi a på närdistans. Det var just den kursen jag frågade henne om innan skolan började om jag kunde få läsa den i skolan eller på distans, men den kursen va inte i skolan under höstens program och på distans var det ju ett fet nej så jag blev chockad över att hon föreslog det när hon sagt nej innan.. Men hon kanske var grinig första gången jag frågade eller så har hon sett resultatet från de senare distans ämnena jag läst (matte b och religion a).. Men glad är jag för jag hade ju skickat in att jag skulle studera heltid i höst eftersom hon var på semester och det tog sån tid innan jag fick svar och idag hade jag fått brev från csn att de tänker sänka mitt bidrag med 3000 kr för jag bara studerar 350 poäng inte 400 som är minsta för heltids studier. Men nu är det ordnat och jag ringde csn och berättade detta och det skulle fixa sig själv när skolan meddelade om att jag ska studera den kursen så det är inget jag behöver fixa.

I morgon väntas betygssamtal med läraren för religionskunskapen och jag får veta mitt betyg.. Är nervös as hell eftersom dom testar en med och jag är nojjig att jag får hjärnsläpp eller nåt... Håll tummarna!


Är det jag eller är det jag?? :P

2009-09-16 @ 15:37:04


Lejonet - Leo
(23 juli - 22 augusti)




 

 


Planet: Solen
Symbol:
Lejon (regal, modig och dominant)
Ängel:
Michael
Färg:
Guld - Orange
Växt:
Solros - Ringblomma
Metall:
Guld
Kristall:
Rubin
Tarotkort:
Solen
Motto:
Jag vill - Jag ska
Nyckelord:
Vilja
Element:
Eld
Turdag:
Söndag
Kvalitet:
Fast
Polaritet:
Positiv
Positiva drag:
Självhävdande - Generös - Ledartyp
Negativa drag:
Arrogant - Makthungrig
Turnummer:
8 & 9
Människokroppen:
Ryggrad - Hjärta
Kinesiskt djurmotstycke:
Apa


Kända namn i Lejonets tecken
Napoleon Bonaparte (August 15, 1769)
George Bernard Shaw (July 26, 1856)
Mae West (August 17, 1893)

Lejonets energi arbetar på temat att aktivera och centrera energi, även koncentrera, organisera och rikta den. Lejonets energi verkar vara den i Zodiaken som skapar lusten att visa upp sig, vara i centrum och glänsa.

POSITIVA EGENSKAPER:
Storsint, generös, skapande, entusiastisk, god organisatör,
vidsynt, expansiv, sinne för show och dramatik.

KARAKTÄR:
Dessa strålande, soliga varelser är styrda av solen och lika lekfulla som vilken älskare som helst i zodiaken. Detta är kungars tecken, och Lejonet har onekligen en kunglig aura. Lejonet är en passionerad själ, vars uppmärksamhet mycket ofta är riktad mot honom eller henne själv. Lejonet har behov av att synas, att lysa, och de har vanligtvis inga problem att dra till sig andras uppmärksamhet. Lejonet är det starka jagets tecken, Personer födda i Lejonets tecken är sexiga, roliga och fulla av liv. De är passionerade älskare, nästan övertända av känslor och ambitioner. Men Lejonets längtan efter uppmärksamhet gör honom till ett osäkert kort. Han kan mycket väl vara dig trogen. Eller rent av självupptagenhetens. Den dominanta individen, som alltid först ser till sina egna behov och önskemål. Han utstrålar stolthet, storhet och personlig makt. Lejonet är zodiakens kungliga tecken, den som vill härska och dominera sin omgivning. Han har ett väldigt självförtroende och en stark beslutsamhet, som ger honom skicklighet i att befalla och organisera. Ledartypen i Lejonets världsbild är han själv centrum och detta ger honom förmåga att skärskåda sin omgivning, men svårigheter att se sin egen roll klart. Viljan är den kraft som driver honom – vad han vill åt sig själv och för sin egen skull. Men där han har makt är han nöjd, generös och storsint. Lejonet säger gärna: "Det blir som jag har sagt". Han påpekar ofta vad han tycker, vad han tycker om eller illa om, och för honom är alltid det argument nog. Du får lätt kontakt, gör snabba erövringar, men blir lika lätt besviken. Du faller lätt för smicker. Du vill bli uppvaktad med ord och kärleksgåvor, få känna att du verkligen är den enda. Din passion för den du älskar är stark och det finns inga gränser för din kärlek.

NEGATIVA EGENSKAPER:
Dogmatisk, tyrannisk, uppblåst, snobbig, intolerant,
fixerad i sina åsikter, nedlåtande, beskyddande, maktgalen, egenkär.


Hahhaha jag dör!!!

2009-09-11 @ 19:55:11

Kolla vid min knäppa syrra gjort med mig och Peter!!

Try JibJab Sendables® eCards today!


Fått svar på slutprovet nu med

2009-09-11 @ 12:51:19

Fått svar på slutprovet i religionskunskapen nu.. VG+ fick jag på det. Nu väntas bara betygssamtalet. Fick hennes nummer som jag ska ringa, men det blir inte förrän nästa vecka då vi ska till stockholm nu över helgen. Ska bli kul att få träffa mamma, pappa och Fia igen. Det händer ju inte allt för ofta tyvärr...


Vad fan är det som egentligen stämmer?!?!

2009-09-10 @ 20:54:33

Som ni ser i förra inlägget med länken till nyheterna om olyckan så står det att det var en lastbil som krockat med en moppe, men att han som körde moppen bara fick lindriga skador. Vilket jag tyckte verkade konstigt med tanke på hur blodig han ar i ansiktet och speciellt om han krockat med en lastbil!

Men på finnvedens hemsida så står det att det var en man på en minimotorcykel (som inte får köras på vägar) som körde in i en bil som svängde ut på lagastigen.. Och att båda fick föras till sjukhus, men mannen i bilen hade inga skador. Däremot så hade mannen på minimotorcykeln svåra skador och har opererats akut för sina skador på värnamo sjukhus under dagen. Polisen tror att han inte använde hjälm.

Hur fan ska dom ha sig?!?! Helt olika storyn om samma händelse!!!

SR om händelsen
Finnveden om händelsen


Det var en lastbil som krockat med en moped!

2009-09-10 @ 15:55:26

Det var tydligen en lastbil som krockat med en moped tidigare idag på lagastigen!!

Klicka här för att läsa mer


Haha fått resultatet på den tredje inlämningen med nu

2009-09-10 @ 14:42:03

.. hon är snabb idag min religionskunskapslärare :P Jag är faktiskt chockad nu med tanke på att jag skrev att hon verkade vara sträng i det förra inlägget om resultatet från inlämningsuppgift 2.. För inlämningsuppgift 3 som hon nu har rättat fick jag MVG- på!! Den som jag tyckte var svårast och verkligen pinade mig igenom! Jag tycker att 2:an var den bästa jag gjorde, men det tyckte inte hon.. Hon tyckte att 3:an var riktigt bra. Jag är chockad.. men men. Jag är glad för det :) Nu väntas bara betygssamtalet och slutbetyget... samt resultatet på slutprovet.


Stor olycka i Värnamo

2009-09-10 @ 14:34:25

När jag var på väg till solariet efter skolan så pratade jag med pappa i telefonen och råkade köra fel väg.. Jag körde in mot polishuset i stan när jag kom på att den vägen är avstängd längre fram pga byggarbete men jag sket i att vända om utan man kommer ju ut på stora vägen där framme oxå. Men det var värsta kön där och jag stod och väntade säkert tre minuter men det rörde inte alls på sig så jag vände tillbaka och körde på stora vägen vid preem rondellen mot centrum.. Och då förstod jag varför det inte hade rört på sig där borta. Precis vid infarten till församlingshemmet, mitt emot lidl var det fullt av ambulanser och brandbilar. Det hade hänt en stor olycka där.. Det var en människa som låg på båren alldeles blodig i ansiktet och verkade inte alls må bra och så fick jag syn på motorcykeln.. Den var inte fin! Det såg ut som den var byggd på järnrör bara, allt annat var borta. Det var riktigt hemskt att se och väntar på att man ska få höra något om det i media om hur det gick och vad som hade hänt. Motorcyklisten blev ju förmodligen påkörd men det är allt jag vet, efter det jag såg. Det lär ju stå i Värnamo nyheter i morgon så då får jag ta och köpa den tidningen...


Fått resultat på prov och inlämning

2009-09-10 @ 14:25:16

Skrev nyss ett inlägg som nästan var klart om detta då Peter ringde och ville jag skulle gå ut med en skiva och under tiden hade Alexander stängt av datorn.. mindre kul..

Fick resultatet idag från provet ekonomiska beräkningar vi hade i skolan i tisdags. 96/100 poäng fick jag och därmed ett MVG!!! Snacka om stolt!! Läraren var riktigt imponerad och jag såg att ingen annan hade över 90 poäng, bara jag.. Hann inte se vad de andra fått men såg att ingen annan än jag hade en siffra som började på 9..

Sen nu när jag kollade mejlen så hade jag fått resultatet från inlämningsuppgift 2 i religions kunskapen. VG fick jag på den och det är jag nöjd med. Men med tanke på att hon inte hade så mycket att säga efter varje fråga förrutom bra, jättebra, bra diskussion mm så tycker jag det är konstigt att det inte blev ett MVG eller i alla fall ett VG+.. hon verkar vara sträng.. men men. Jag är nöjd bara jag får VG i religionskunskap.


Blir kort dag i skolan idag

2009-09-10 @ 09:27:48

Går egentligen i skolan mellan 10.15-12.15 och sen mellan 15.15-18.00 men idag har jag bara första lektionen för Peter är hemma och vabbar men har nu fått jobba idag mellan 14.30--23.45 så då får han vabba halva dagen och jag andra halvan. Kunde inte bli en bättre dag :) haha


Forts. Babytalk á la Alexander

2009-09-09 @ 12:58:44

Mamma
Pappa
Mjao
Mofa  (Morfar)
Momo (Mormor)
Bappen (Nappen)
Hej
Tack tack
Nam nam
Mm..
Titta
Tappa
Ja
Nej
Baboo (Bobo i babblarna)
Dada (I babblarna)
Boll
Tvätta
En
Två

Kaka
Bajs
(F)ia (Ibland orkar han inte säga F:et) :)

Äta
Bove (Vove)

Ksss (Kiss)
Babda (Bada)
Me/Mea (Mer/Mera)


Nya ord:
Backa (säger han åt hundarna)
Vovve
Kor eller (k)orna (Skor eller skorna)
Vatte (vatten)
Baby (ena kattens namn)
"Dä ä de" (Där är den)
Bada
Hoppa
Godis


Försöker säga sitt namn nu oxå!! Varit nära att lyckas några gånger!!

Han kan även härma hur kossan, hönan, hästen, katten, hunden och lammet låter.

Han vet vart magen, örat, näsan och munnen är.


Ingen skola idag

2009-09-09 @ 11:41:34

Igår kväll efter att jag varit och tränat Diva på klubben så kände jag av att jag började bli sjuk.. Halsen började kännas öm. Sen i morse var det inte bättre, snarare sämre. Nästäppa har jag fått med och när jag åkte till skolan i morse så hade jag sån jäkla huvudvärk! Den sitter fortfarande i lite grann.. Men i alla fall så var läraren som jag skulle ha idag sjuk så lektionen var inställd. Hade ju bara en lektion med henne idag = ledig. Det är skönt. Bara halsontet och förkylningen kan försvinna så blir jag glad!!


Prov i ekonomiska beräkningar

2009-09-08 @ 16:23:09

Idag så hade vi prov i ekonomiska beräkningar. Det har jag lätt för och pluggade en del igår när jag var ledig. Provet var hur lätt som helst och jag svarade på allt. Jag var först klar av alla och fick vänta utanför i 20 minuter innan nästa var klar! Jag ärsäker på nästan alla svar jag skrev, förutom en fråga som jag var osäker på men svarade det jag trodde på den med. Tror vi får resultaten nästa tisdag. Ska bli spännande att se :) Vi fick sluta efter första lektionen idag för vi ick grupparbete att göra som vi fick göra vart vi ville. Och vi i min grupp gick igenom allt vi tyckte och delade även upp arbetet under lunchrasten och sen så var vi ju klara och fick åka hem och fortsätta med det man själv skulle göra i arbetet. Så jag kom hem vid 13 tiden istället för efter 16. Det var verkligen bra då tisdagar är stressiga då jag slutar 16, ska hem och göra mat och äta å sen iväg och träna Diva på klubben kl 18-20. Så nu hinner jag göra middagen i lugn och ro. Den är nästan klar nu istället för att jag nyss ska ha börjat. Idag plir det pastasallad med kyckling och bacon.. mumma!


Dom ringde från dagis...

2009-09-07 @ 13:24:29

.. vid 12 tiden och sa att Alexander hade feber :( Och att han hostade mycket men det har han ju gjort i 3 veckor, fast nu har det blivit ännu mer på dagarna. Tidigare var det bara på nätterna han hostade. Så jag fick åka och hämta honom. Tur man är ledig idag och Peter med.. så Peter får vabba. Just nu ligger han och försöker söva Alexander, som jag gjorde för en timme sen men Alexander verkar inte fatta att han är sjuk och ska sova middag utan han vill inte alls sova utan springa runt och leka.


Praktiken klar

2009-09-07 @ 13:21:25

Vecka 44 och 47 ska vi ha praktik och nu är det klart vart jag ska vara.. Jag ska vara på Willys. Det finns en tanke bakom det hela varför jag valde Willys istället för en klädesbutik. För Willys behöver mer extra personal än en klädesbutik gör och då har jag fått in en fot där och kan ev få jobba extra under jul.


Ojojoj

2009-09-07 @ 10:11:26

Har fått resultatet från delprov 3 nu.. 20/22 alltså bara ett fel! "Mycket bra jobbat!" Var lärarens enda kommentar :) Nu väntar jag bara på resultaten från: inlämningsuppgift 2 & 3 samt slutprovet. Och så lär det bli betygssamtal i slutet av denna eller början på nästa vecka..


Bröllop och dop

2009-09-07 @ 04:16:11



Peters syster Rosa med Oskar i famnen, Hanna, Håkan och Agust.


Igår var vi som sagt på bröllop och dop. Det var trevligt och festen var kul! Och en massa god mat bjöd dom på med. Tyvärr så åkte vi hem när tårtan serverades (vid 22 tiden) så den hann vi inte smaka. Men det var i alla fall väldigt trevligt. Sen hade vi lite lekar.. först skulle man gå en tipspromenad där vart det stod en massa konstiga frågor om de flesta personerna som var där tex "Vem är fingefärdigast?" Så var allternativen tre personer som befann sig på festen. sen så skulle alltså dessa tre tävla om vem som var det.. Jag fick tävla om just den frågan "Vem är fingerfärdigast?" Och... så här såg det ut




Vi skulle alltså skala en morot och en potatis var.. Morötter är inga problem, men jag kan inte skala potatis med en sån skalare! Och denna var riktigt svår att skala med överhuvudtaget! Vi har ju en potatisskalare som ser ut som en osthyvel hemma som är super och som jag kan med men annars tar det 100 år för mig att skala. MEN.. Jag vann :P Eller det blev oavgjort mellan mig och han på bilden, men jag förlorade inte :P Det gjorde Bosse haha :)

Peter fick tävla om vem som stoppade ner pennan i flaskan först.. (Pennan knyten bakom ryggen och InGA händer)



Det var inte ens i närheten.. Han förlorade.



Så här fin var min älskling!! Den enda bilden i mobilen som jag kommer åt! Har ju skrivit om att det inte går att föra över bilder till datorn via sladden utan jag har använt ett usb för minneskortet men nu är det borta..




Det dåliga som hände på bröllopet var att Alexander ramlade och slog sig. Han höll på att springa bakom huset och lekte med de andra barnen och så stod jag på framsidan och var precis på väg ner när jag hörde hur han grät hysteriskt! Så jag sprang ner för slänten i mina 10 cm klackar, förbi Josef som höll på att mesa neråt, och jag tittar åt alla håll och kanter, men jag ser honom inte jag hör honom bara och det försvinner längre och längre bort så jag får nästan panik. Så jag sprang runt huset och då var det en tjej i tonåren som bar honom och var precis på väg in med honom. Han hade ramlat på stenarna och hade ett rejält sår på ena kinden. Min stackars plutt



Här är en bild på min lilla skitgris efter han ätit middag i kväll.. Ni ser ju det röda märket på kinden, det var det han fick igår.

Nu kanske ni undrar vad Therese gör upp kl 4 och bloggar.. men jag nattade mig själv när jag nattade Alexander vid 20.30 och sov till 3.. suck.. jag som INTE skulle somna utan hade lite att göra! Det är det som är farligt med att natta honom.. 3/5 ggr så somnar jag med fastän jag tänker innan att "Jag ska inte somna för jag har annat att göra"


Bröllop och dop

2009-09-05 @ 09:06:00

Idag ska vi på bröllop och dop. Det är Peters syster som ska gifta sig och samtidigt ha dop för hennes son. Det ska bli kul. Hoppas vädret håller uppe och blir varmare! Det är svinkallt ute nu! Och så hoppas jag Alexander sköter sig i kyrkan! Ska försöka lägga upp en bild på oss innan vi åker...


Har haft fullt upp

2009-09-03 @ 22:47:06

Har inte alls hunnit göra annat än att plugga! Idag ska inlämningsuppgift 3 vara inlämnad och den har man haft sen i måndags på sig att göra, alltså fyra dagar. Den är lika stor som de förra inlämningsuppgifterna fast skillnaden är att de förra fick man två veckor på sig att göra och denna endast fyra dagar!! Helt sjukt! Så jag har inte gjort annat än pluggat på den inlämningen! Satt uppe till 02:30 igår med den och hade sen bara fyra frågor kvar. Och idag under hålet i schemat i skolan mellan 12:15-15:15 hann jag göra projektförslaget som ska vara inlämnat i morgon med resterande i min grupp i skolan, sedan hem och fortsätta å inlämningsuppgiften som jag blev klar med innan det bar vidare in till skolan igen! Skickade nyss in den efter att ha gått igenom den lite snabbt. Innan dess tog jag mig en liten tupplur med Alexander i våran säng i drygt 1½ timme. Det behövde jag! Så nu kan jag andas ut och slippa tänka på dessa jobbiga inlämningsuppgifterna!! Nu väntas bara delprov 3 och slutprovet i morgon. Sen är det bara att vänta på att läraren ska rätta proven och höra av sig för betygsamtal och "testa" mig då jag måste bevisa att det är jag som gjort inlämningarna och proven. Nästa vecka väntar även ett prov på ekonomiska beräkningar i försäljning och service kursen. Men det ska bli skönt att endast kunna ägna sig åt kurserna i skolan nu!

Fick en massa plus i kanten av läraren i skolan idag förresten.. Vi fick en del räkneuppgifter att lösa och så skulle man beräkna varukostnaden och det ennda man fick till hjälp var detta: "Försäljningen beräknas till 1 200 000 kr. Marginalen är 35%." När vi sedan hade genomgång på detta så hade ingen annan klarat av att räkna ut varukostnaden förutom jag och läraren sa innan att hon skulle bli positivt överraskad om någon klarade det och jag hade dessutom räknat ut det rätt så hon blev imponerad! :) Sen var det en uppgift till vi hade fått där man skulle räkna ut vad ränteutgiften per år blir om man samtidigt amorterar varje kvartal eller halvår. De två uppgifterna var det bara jag som klarat av oxå. Så man imponerade på läraren, men man märkte att de andra i klassen började bli lite sura över att Therese var ett sånt geni :P men när det sedan var dags för grupparbete där man skulle räkna lite så ville alla vara i min grupp.. hehe :)


Vaccination och träning

2009-09-01 @ 21:42:23

Idag så var det dags för vaccination av båda hundarna. Det gick bra. Ingen av dom reagerade. Passade även på att väga Diva. 36,5 kg väger hon. Det var mindre än jag trodde! Hon har alltid legat runt 38 kg, som mest 42 kg. Trodde hon skulle väga runt 38 men icke. Så hon är då fan inte tjock! Vissa kommenterar att hon är lite mullig ibland när jag tyckt att hon varit för spinkig och jag gett henne mer mat för lång tid så hon blivit LITE rund. Men hon har aldrig varit tjock utan jag tycker hon är fin när hon väger 38 kg. 42 kg var lite väl mycket men 38 tycker jag är lagom. Men jag ska inte göda upp henne nå mer för det utan hon är fin nu oxå, men mindre får det inte bli.

Efter vaccinationen fick Nisse åka hem med Ulla då jag skulle åka iväg och träna Diva på klubben. Jag och Diva går nämligen en fortsättningskurs där som började idag. Det gick hur bra som hellst. Hon skötte sig utmärkt, inga utfall ingenting. Det var faktiskt kul att få komma ut och träffa andra hundar med Diva och se att hon kan sköta sig. Att vara på klubben bland andra hundar är oftast inga problem alls. Utan hennes problem är när man möter andra hundar främst på hemma plan men även på bortaplan. Så länge man går ihop med andra hundar så är det inga problem alls utan problemet verkar vara när det dyker upp en annan hund som inte är med oss. Det är ju dessto svårare att träna bort. Men men.. vi har kommit långt på vägen för innan kunde hon knappt vara i närheten av andra hundar!


Alla tre somnade

2009-09-01 @ 10:03:15

Igår vid 19:30 tiden gick jag som vanligt in och nattade Alexander i våran säng. Men så klart nattade jag även mig själv. Sen vaknade jag inte förrän 24 tiden av att Alexander hostade så mycket. Så då gav jag honom hostmedicin som vi fick hos läkaren igår och la sedan honom i hans säng. Sen fick jag höra av Peter att han oxå hade sovit med oss! Det hade inte jag märkt eftersom jag inte vaknade när han gick och la sig och han var ju inte i sängen när jag vaknade. Men han hade sovit länge han med.. 20 minuter innan jag gick upp hade han gått upp. Hahaha!
Jag hade ju planerat att åka till stan och sola efter jag nattat Alexander men det blev det ju ingenting av. Det är så typiskt att när man ska göra någpt så lyckas man även natta sig själv!


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0