Ganska kul :P

2009-12-20 @ 15:38:42

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
Fråga 1 – första meningen i första sms:et
Fråga 2 – första meningen i andra sms:et, o.s.v .

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Genom historien har människan alltid sökt svar på livets stora frågor.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Du med

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Det är bara för att jag lägger ditt täcke över dom så att de inte ska frysa

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
Bara dom inte är i min säng så.

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
5 minuter

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Då är det slut.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
Jag tittade i burken o hittade inga mer.

8. Vad vill du höra mest av allt?
Fanns bara en.

9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
Kul.


Slutbetygen klara

2009-12-20 @ 15:15:54

Försäljning och service: MVG
Småföretagande A: MVG
Praktisk marknadsföring A: MVG
Personlig försäljning: MVG
Projekt och företagande: VG
Kommunikation: MVG

På kommunikationsprovet i onsdags fick jag 60/60 rätt!! Det ni :P

Dock gick psykologiprovet i fredags åt helvetet. Det var inte alls ett sånt prov jag hade förväntat mig som några berättade om i klassen som haft psykologi där man skulle analysera olika berättelser hon skrivit på minst en sida. Hon har väl ändrat provet nu.. Det var bara fakta frågor.. Svarade så gott jag kunde men det är nog inte tillräckligt. Hoppas på omprov nästa år. Resultatet på provet skulle jag få under nästa vecka iaf men jag vet att det inte är bra. Får jag G så har jag tur.


Tårtan

2009-12-20 @ 12:31:36

Gjorde en väldigt komplicerad tårta i helgen som vi skulle äta igår på Peters mormors födelsedagsmiddag. Chokladmousse med hallon. Gorde två st. Den första blev inte så snygg/lyckad. Men den andra vart bättre! Sen visste jag inte hur de smakade då det var första gången jag gjorde dom så jag hade gjort en stor tårta med jordgubbssylt och vaniljkräm oxå. Men som vanligt gör Therese för mycket tårta. Bara halva av den ena chokladmoussetårtan gick åt och halva den stora tårtan.. Så nu har jag en hel tårta i frysen, en halv i kylskåpet och en stor bit från den "vanliga tårtan" i kylen oxå..

Glömde såklart ta bilder på tårtorna igår! Men tog en bild idag.. dock segar ju tårtor ihop snabbt så den är ju inte lika vacker som igår men men..






Färdig utbildad butikssäljare

2009-12-20 @ 12:00:25



Provet idag

2009-12-16 @ 21:57:10

...gick bra!! Väldigt bra! Det var bara en fråga som jag var osäker på. Det andra var jag 100% säker på! Men sen var det några frågor då man sklle tolka ord och skriva två olika tolkningar alltså vad det ordet kan betyda för två olika människor. Så där finns egentligen inga rätt och fel. Men vi får se hur det går. Provresltat samt betyg får jag veta i morgon! Vi är lediga i morgon då vi gick igenom allt vi hade kvar i tisdags så vi sklle slippa komma till skolan imorgon. Det var ju inte mycket kvar. Vi slutade egentligen kl 16 men vi var klara vid 15 tiden ändå. Men jag kanske ska till skolan ändå för att sitta vid datorn då jag fortfarande inte fått office programmen som jag behöver till distans krsen som började i måndags! Man blir ju så less! Ska jag till skolan så ska jag ha betygssamtal med läraren om prov och betyg för kommunikationskursen annars får vi det på mejlen då hon inte är där på fredag.


Betyg

2009-12-15 @ 21:40:52

Här var det dött :P Har haft så mycket plugg så jag har helt enkelt inte haft tid. Nu är det bara två prov kvar det här året. Ett i morgon och ett på fredag. Egentligen skulle jag ha båda i morgon men jag orkar verkligen inte ha dessa prov i morgon då båda är stora och avgörande för betyget. Därför vill jag ägna mig helt åt ett i taget. I morgon är det prov i kommunikation. Jag har haft MVG i allt hittills och hoppas på ett lika bra resultat på det provet så jag får MVG i kursen. Sen på fredag blir det psykologi a prov som jag har pluggat på distans. Det är inget vanligt prov med massa krångliga ord man ska kunna utan man ska beskriva ingående på olika saker hon skriver på minst en A4 sida! Analysera hit och dit..

Idag gick vi igenom de resterande kurserna. Bland annat genomgång av proven, pratade i klassen kring allas textningar som vi gjort, redovisade projektarbetet och hade enskilda samtal. Så här blir mina betyg:

Försäljning och service: MVG
Småföretagande A: MVG
Praktisk marknadsföring A: MVG
Personlig försäljning: MVG
Projekt och företagande: VG

Jag är ganska chockad över två betyg.. I personlig försäljning har jag haft ganska bra resultat på proven. Det första fick jag MVG i, det andra VG+ och det tredje VG+. Hon sa att jag behövde ett bra betyg på det tredje provet för att få MVG och jag trodde VG+ inte var tillräckligt bra. Sen hade vi en gruppuppgift och den fick vi G+ i. Vet dock inte om hon satte G, VG, MVG eller om hon bara satte G-, G och G+. Men jag tog för givet att det var G, VG, MVG hon satte och då låg jag risigt till.. Jag trodde verkligen jag "bara" skulle få VG. Var helt inställd på det men så sa hon att det blir MVG. Jag hade MVG på nästan alla inlämningar oxå så det vägde upp det andra.

Sen vart jag chockad över projekt och företagande betyget. Jag hatade den kursen över allt annat och siktade endast på ett G. Jag var ju så orolig för att inte bli godkänd och så får jag VG. Haha! Jag skrev VG på slutprovet vilket jag oxå var chockad över. Jag trodde bara jag skulle få G på det och det skulle jag vara nöjd med. Sen gjorde jag inlämningen till vårat projektarbete då jag var sjuk och de andra i gruppen hade fått göra andra uppgifter när jag inte var där så jag tog på mig och gjorde inlämningen. Jag har varit så nervös och orolig för att den inte skulle bli godkänd. Men till min förvåning fick vi MVG- på den!! Fattade nada! Haha! Så man har gått och varit nervös i onödan. :P Man kan ju säga att jag är nöjd med mina betyg :)


Till min förvånan..

2009-12-10 @ 19:02:43

Fick reda på resultatet på de två proven jag gjorde i fredags.

Det jag var mest nervös över var projekt och företagande provet som var ganska avgörande för mitt betyg. Men jag tyckte att det gick bra och jag svarade på allt. Så jag ände ju på mig att jag iaf skulle bli godkänd. Mer förväntade jag mig inte och har inte sattsat på mer än G i den kursen. Men jag fick till min förvånan VG på det provet!! Haha! :P

Sen fick jag VG+ på praktisk marknadsförings provet.

Har ingen aning om vad slutbetyget kommer bli i dessa två kurser, men förväntar mig inte mer än ett G i projekt och företagande kursen. I praktisk marknadsföring ligger jag och väger mellan VG och MVG så jag vet inte alls vad hon tänkt sig eller hur hon tänker. Vi har haft ganska mycket inlämningar i den kursen som jag fått G+ på allihopa (Man kan bara få G-, G eller G+ på de mindre inlämningarna). Så vi får se vad hon säger om en vecka då vi ska ha enskilda samtal.

I morgon väntar ett ganska avgörande prov oxå. Får jag MVG på provet, får jag MVG i kursen har hon sagt. Där ligger jag oxå mellan VG och MVG men ligger mer åt MVG hållet så gör jag ett bra prov så blir det MVG.

Onsdag är dagen jag bävar för.. Då har jag först prov i kommunikation där jag måste göra bra ifrån mig även där. Har MVG i allt i den kursen hittills och vill inte sumpa det betyget. Sen ska vi ut och äta med klassen och direkt efter det ska jag ha prov i psykologi a. Det är ett väldigt svårt prov har jag fått höra. Det är några i klassen som gjort det provet och det är inga vanliga provfrågor som "Vad betyder detta?" "Beskriv vad detta är.." osv utan här skriver hon nåt som man ska analysera och skriva MINST en A4 sida och visa vad man tror och har lärt sig.

Mycket press nu, ja


Så roligt så jag höll på att skratta ihjäl mig!

2009-12-10 @ 18:52:27

Hörde en rolig sak på radion i morse..

Programledaren berättade att det var en tjej som hade klagat över att m en kille ligger med många tjejer så blir han bra i sängen medan om en tjej ligger med många killar så blir hon en slampa.

Han gav henne svar på tal.

"Om en nyckel passar till väldigt många olika lås så är det en jättebra, helt otrolig nyckel. Men om ett lås kan öppnas med många olika nycklar så är det ett jäkla dåligt lås"

Höll på att dö av skratt!! Så klockrent!!

Självklart menade inte han att det då är/ska vara så, utan det var bara ett skämt! Men kul var det!


Jag har kommit in!

2009-12-07 @ 17:02:19

Fick det efterlängtade brevet från skolan om att jag blivit antagen till utbildningen jag sökt!! Känns kul :)

Schemat är ungefär lika bra som jag har nu.. lite sämre bara.

Måndagar: 15.30-16.45
Tisdagar: 10.00-15.30
Onsdagar: 12.30-15.00
Torsdagar: 10.05-15.30
Fredagar: 10.00-12.30

Det dumma är att på tisdagar och torsdagar är det EN lektion som håller på under denna tiden. Ingen rast alls inräknad! Man måste ju få äta! Ska prata med läraren om det sen för det är samma lärare som jag har nu.

Det är 4 kurser jag ska plugga
Programhantering 100 p (som jag la till själv)
Marknadsföring 100 p
Redovisning och beskattning 100 p
Företagsekonomi B 150 p


Jag skickade in svarspappret redan idag där jag tackade ja till alla kurserna.

Men.. Det blir ett problem. I två utav kurserna behöver man bara en bok men i dom andra kurserna behöver man TRE böcker!!

Summan av kardemumman blir 2544 kr+ frakt. Det känns lagom kul..



...Bara Therese är vaken

2009-12-07 @ 02:35:18

Peter väckte mig för en halvtimme sen. Alexander hade spytt ner hela sig och sängen igen. Denna gången var det blåbärssoppa och lite mat han spydde upp så det är ju ett under om det går bort i tvätten. Gick ner och slängde i det i maskinen nu för i morgon är det upptaget i tvättstugan och tills det hade varit ledigt i tvättstugan hade det definitivt inte gått bort. Han spydde ner allt förutom täcket och snutten. Madrassen hade det till och med kommit igenom lite på, men den kunde jag inte tvätta nu så det får vara. Det var inte så mycket ändå. Stackars min bebis. Trodde han var frisk med tanke på att han inte spytt mer sen i lördags morse och har varit lika pigg och aktiv som innan, men icke. Blir så klart inge dagis idag utan han får vara hemma.


..och inte kom jag undan heller

2009-12-06 @ 23:59:40

I morse när jag vaknade var det inget speciellt alls. Men efter drygt 10 minuter mådde jag jätteilla. En timme senare var det bara att bosätta sig på toaletten.. Varvade mellan bajs och spya 5 ggr. All vätska jag drack gick rakt igenom. Men nu var det några timmar sen sist så det har lugnat ner sig. Istället har jag ont i ryggen, huvudet och har feber. Och mina symptom stämmer exakt med vinterkräksjukan. Grattis Therese! 2 dygn efter man är symptomfri ska man vara hemma. Så vi får se när nästa skoldag blir. Har redan pratat med min lärare (via mejl) och förklarat läget då jag va bekymrad över alla inlämningar och muntliga redovisningar samt prov vi har på tisdag. Så nu är jag lugn igen. Men det blir en jobbig dag i morgon om jag inte mår bättre för jag måste göra klart en inlämning då.

Detta var ju typisk. Jag har säkert inte haft magsjuka på 4-5år.. Eller jag tror det är ännu längre. Det jag minns sist var när jag var 14-15 år så det kan mycket väl vara 6-7 år sen.

Jaja.. hoppas jag mår bättre i morgon så jag kan gå till skolan på torsdag iaf!


Magsjuka

2009-12-05 @ 13:46:11

Igår när jag hämtade Alexander på dagis hade dom bara varit tre barn där. Hon visste att tre låg hemma i magsjuka men inte vad det var med dom andra. Men jag sa att det inte var nån fara för Alexander har aldrig spytt eller haft magsjuka. Tji fick jag. I natt kl 4 körde det igång. Han hade spytt ner hela sängen och sig själv! Jag som nyss hade varit nere och tvättat hans sängkläder igår kväll då han hade kissat genom blöjan natten innan. Så det var bara att riva upp allt (Det fick Peter göra) medan jag fick tvätta av Alexander och sätta på han en ny pyjamas. Han var så ledsen. Han fattade ju ingenting å han aldrig spytt innan. Sen frös han så mycket så han vägrade sammarbeta när jag skulle byta kläder på honom. Han hade spytt ner lakanet, påslakanet + täcket så det var ju tur att vi har 4 täcken till honom av någon anledning. I morse hade han spytt mer fast inte så mycket. Det var bara lite på lakanet och pyjamasen. Skulle verkligen behöva tvätta nu men tvättstugan är ju upptagen som vanligt. I morgon är det iaf min tvättdag men skulle behöva tvätta hans sängkläder idag då det är slut på lakan nu. Får se om det är ledigt senare i eftermiddag.

Konstigt nog så är Alexander precis som vanligt! Han är lika pigg och aktiv som annars! Han har inte spytt nåt mer sen i morse men han får ingen mat än då man ska ta det lugnt när dom spytt. Han har fått äta kräm och nyss fick han en banan som jag läste ska vara bra. Ska åka in till stan och handla blåbärssoppa och morotssoppa. Det ska tydligen oxå vara bra.

Inte nog med att han spytt under natten så är han även vääldigt lös i magen nu.. det var den värsta bajs jag någonsin tagit på honom som han hade lagt i blöjan för 1-2 timmar sen!! Usch! Hoppas verkligen detta går över snabbt!

Men han ska ju dricka mycket vätska eftersom han har diarré.. Minst 1½ liter tror jag jag läste någonstans, men han vägrar att dricka!! Vad gör man?? Ska nog köpa lite lättsaltade chips. Det fick jag som tips när vi hade mammagrupp på BVC att är barnet magsjuk och inte vill dricka kan man ge NÅGRA få lättsaltade chips så blir dom törstiga. Det är egentligen helt genialiskt. Han vill liksom inte dricka saft jag gett honom och han måste ju dricka.


Fullt upp

2009-12-04 @ 00:46:59

Den här veckan är värre än värst.. Låg efter i psykologin pga sjukdom tidigare så jag har kämpat med det i flera dagar.. Igår var jag äntligen klar och hade "bara" 14 sidor att renskriva på datorn. Suck.. Klockan var dessutom rätt mycket när jag var klar med uppgifterna och skulle börja renskriva men efter att jag gjort 7 sidor och klockan snart blivit 2 så gick ögonen i kors på mig. Då bestämde jag mig för att gå och lägga mig och fortsätta idag. Jag hade ju ändå sagt att jag skulle lämna in den på onsdag eller torsdagen så jag hade inte nån jättepanik egentligen utan jag ville bara få det gjort så jag kunde lägga min energi på pluggandet till provet. För i morgon har jag två stora avgörande prov. Slutprov i Projekt och företagande, den kursen jag verkligen hatar och inte alls ansträngt mig i. Jag måste få G på det för att få G i betyg.. Och det är inte så lite att plugga på heller. Tror det var 37 kapitel och runt 200 sidor. Giv mig styrka! Så håll tummarna för att jag klarar provet i morgon!

Sen har jag även prov i Praktisk marknadsföring A påhela boken där med föruto två kapitel. Fast det är ganska lätt, eller mycket lätt jämfört med den andra skit kursen.

Sen är ju helgen räddad med.. 4 inlämningsuppgifter till nästa vecka varav två stora, prov på tisdag som jag även där har ganska mycket press på mig för får jag MVG i det provet får jag MVG i den kursen sa hon idag. Jag hade tydligen bara bra resultat i den kursen förutom senaste provet där jag "bara" fick VG+. Sen är det sista inlämningen i psykologin som jag åste påbörja och plugga på hela den boken som jag har prov i om två veckor. Och det är ganska mycket som måste in innan dess..

Nu ska jag plugga en liten stund till sen ska jag dejta kudden! Har pluggat non-stop sen 18 tiden (med några få korta benstreckare så jag inte somnade som jag har en tendens till att göra ibland :P ) så jag är rätt nöjd ändå!


Alexander öppnar första luckan

2009-12-02 @ 00:25:15



Mötet med studievägledaren

2009-12-01 @ 18:49:24

Det var en hektiskt morgon.. blev lite sen i morse. Men det gjorde inte så mycket. När vi väl kommit fram till vad jag ska studera och han hittat alla mina betyg så kom han på att det kanske inte räckte med en 50 poängskurs utan jag kanske behövde läsa en 100 poängs kurs. Han gick över till min ordinarie studievägledare och diskuterade i drygt en kvart sen kom han tillbaka och frågade om jag hade heltids studiemedel. Vilket jag hade för hon förstod inte hur jag kunde få ha heltids studiemedel när jag enligt henne inte pluggade heltid.. men jag förstod inte alls vad hon menade eftersom jag läser 400 poäng den här hösten vilket man ska göra för att få heltid. För att få heltids studiemedel måste man studera minst 20 poäng/vecka. På min sida står det att jag studerar från vecka 32-51 men när studievägledaren ringde och frågade sa dom vecka 34-51.. men men det spelar ingen roll för jag studera heltid iaf. Jag studerar 400 poäng/20 veckor= 20 poäng/vecka eller enligt csn 400 poäng/18 veckor= 22,22222... poäng/vecka

Men men. Jag ska iaf studera Information och Layout A (datorkurs) på distans på 50% i fem veckor med början den 14/12 men ändå få heltids studiemedel då i december. För istället för att påbörja en ny studie och då bara få 50% så bakar dom in den kursen i höst och vårterminen så då får jag heltids studiebidrag.

Sen den här eller nästa vecka hoppas jag att beskedet kommer om jag kom in på utbildningen jag sökte på vårterminen.


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0