Flyttat idag

2008-11-28 @ 00:17:58

Men inte åt oss.. vi hjälpte henne som vi ska ta lägenheten efter att flytta.. annars så skulle hon flyttat i morgon. Så vi fick nyckeln redan idag. I morgon ska vi börja bära ner saker. Blev ett kort inlägg då jag e helt slut. Vi började hjälpa henne vid 10 i morse och kom inte hem förrän 22. Peter körde lastbilen till hennes nya lägenhet i SKÅNE!! Så det va ingen liten bit! Nu är det nanna som gäller!


Kan man vara sötare?

2008-11-27 @ 00:04:17




Sover upptryckt mot fotändan med täcket som kudde och kramar om gosedjuren..



Skulle ni köpa detta?

2008-11-27 @ 00:02:08



City Gross köttavdelning


Haft fullt upp

2008-11-26 @ 09:55:55

I måndags så va första teori lektionen på körskolan. Det gick bra. Va inget krångligt alls. Och igår så va jag där igen med Peter och Ulla då vi gick en handledarutbildning. Helt onödig! Hälften av det hon sa hade hon redan sagt på teori kursen, och den andra hälften visste man redan om. 3 timmar fick man sitta och lyssna på sånt man redan visste för att få ett intyg om att vi gått kursen. Kul..

Idag så ska vi till Alexanders kusin Agust som fyller 1 år. Dom blir stora fort!! Herregud vad tiden går. Inte länge kvar tills Alexander blir 1 år heller... Men först så är det jul :) Bara två dagar kvar tills vi ska flytta! Sen ska julsakerna upp! Vad jag längtar :) Handlade endel julklappar igår. Älskar att handla julklappar! Synd bara man inte hade 10 000 kr att spendera på juklappar :P Gjorde iaf lite fynd på H&M. Skulle gått på 310kr, men jag betalade 140 kr :P Det e bra! Köpte 2 mössor till mig då det va ta två betala för en. Sen lite strumpor till både mig och Alexander och ett par byxor till Alexander. Jag hade 50kr rabatt på H&M som jag fått från min bonus sen hade jag visst 70 kr kvar på mina presentkort som jag fick när jag fyllde år.


Har ju glömt berätta..

2008-11-23 @ 17:13:52

Att Alexander nu mer dricker runt 220ml välling om kvällarna nu! Detta hände i samband med att han började röra sig mycket mera. Så det e ju bra att han dricker mycket nu! Har ju inte uppdaterat hans mattider någonting sen i augusti! Och det har ju ändrats en hel del!

Så här såg det ut i augusti:

07:30 150 ml ersättning
08:45 1 portion gröt + frukt
11:45 1 portion mat
14:45  Mellis
17:45 1 stor burk mat
19:40 1 portion gröt + frukt

Idag så ser det ut så här:

08:45 1 portion gröt + macka
12:00 9/10 stor burk mat (alltså lämnar han bara någon sked fast ibland äter han upp allt)
15:00 Mellis
17:45 Stor burk mat
20:00 220 ml välling


Kul grej! Tycker ALLA ska testa :P

2008-11-22 @ 22:29:29

Gör så här: sök på bilder google, och ta första bilden!

INTE FUSKA!

1. Ditt namn
2. Ditt efternamn
3. Namnet på din gata
4. Namnet på hon/han du gillar
5. Kommunen du bor i
6. Namnet på personen du pratade med sist
7. Din ålder
8. Sista du åt idag
9. Färgen på tröjan du har på dig nu

 

 

 

1. Therese

 

2. Ekman

 

3. Dragarevägen

 

4. Peter

 

5. Värnamo

 

6. Ulla

 

7. 20

 

8. Pasta, bacon, paprika

 

9. Beige

 

 



Sanningens ögonblick ;)

2008-11-21 @ 19:50:06

Favoritfärger? : Blå, svart, rosa
Lyckotal? : 13
Beskriv dig själv med 5 ord : Rolig, bestämd, envis, galen, omtänksam
Hur mycket pengar har du vunnit i spel? : ingen aning.. men en kväll på krogen drog jag in 500kr två gånger :D
Stjärntecken? : Lejon
Favorit klädsel? : Mjukisar, jeans, toppar
Hur skulle du vilja se ut? : Pamela Andersson :P
Är du nöjd med din partners utseénde? : Ja
Har du barn? : Ja, en son
Hur många barn vill du ha? : 3
Vad föredrar du att göra på en helg? : Äta onyttigt, mysa framför tv:n
Är du svartsjuk? : Ja, lite kan jag vara
Har du syskon? Om ja, hur gamla är dom? :  Ja, 14 år
3 saker du skulle vilja göra? :
Resa, köpa hus, få mer pengar
Tycker du att rätt president vann i USA? : Har inte hängt med det där..
Vilken läsk föredrar du? : Coca cola
Har du lätt att förlåta? :  Inte nu längre
Är du vekling eller tuffing? : Båda
Drömyrke? : Barnmorska
Har du glasögon? : Nej
Har du körkort? : Håller på och ta
Favoritkaka? : Moccarutor
Om du skulle flytta til ett annat land, vilket skulle det bli? : Hm.. nåt varmt. USA kanske..
Hur många frukter äter du per dag och vilken sort? : Inga, gillar bara äpplen och efter jag fick Alexander tål jag dom inte längre. :S Innan gick det bra utan skal, men nu kan jag inte äta dom alls
Kan du ta kritik? : Nej :P
Höger eller vänsterhänt? : Höger
Vad stör dig? : Elaka människor som bara tänker på sig själva
Saker du önskade du hade gjort/ska göra innan du skaffade/skaffar barn? : Önskar jag hade tagit körkort innan!
Hur ser ditt liv ut om 5 år? : Har säkert 2 barn, bor i en större lägenhet i ett bra område, kanske hunnit utbilda mig till barnmorska (iaf en bit på vägen).
Tycker du att folk uppfattar dig på rätt sätt? : Nej. Folk tror jag är en agressiv person :P För jag ser elak ut när jag inte gör några miner alls :P
Hur ser den godaste frukosten ut för dig? : Nyköpta baggetter med ost, skinka, röd paprika och pucko till det!
Vad är osexigast på tjejer/kvinnor när det gäller kläder? : byxkjol, converse
Vad är osexigast på killar/män när det gäller kläder? : strumpor i sandaler, långa o spetsiga skor, hawaiskjorta, gamla badkalsonger
Vad kollar du först på hos motsatta könet? : Ögonen
Biter du på naglarna? : Ja, tyvärr
Röker du? : Ja
Vad ska du göra nu? : Sätta på Alexander pyjamas, ge han välling och lägga honom


Nu har vi fått datum för flytten

2008-11-21 @ 15:58:16

Det blir den 28:e vi får nycklarna. Hon som bor där ska flytta på morgonen den 28:e och kommer sen upp med nycklarna. Så om en vecka så håller vi på och bära ner grejer i våran nya lägenhet :)


ÖF idag

2008-11-20 @ 23:46:37

Ja.. Idag va det återigen torsdag vilket betyder ÖF (Öppna förskolan). Fast den här gången va vi inte där lika länge. Stannade väl i drygt 1 timme. Vilgot va trött och Alexander va överallt och ingenstans. Fick jaga han hela tiden. Han spanade till och med in en brud! Hon va väl 3 månader yngre eller nåt för hon bara låg på rygg eller mage. Henne kröp Alexander fram till 2 ggr och spanade :P Han charmade även de flesta föräldrarna. En riktigt cassanova kommer han att bli!



Vilgot, Camilla och Alexander.. Vilgot med sin äääälskade kiwi. Den höll han hårt om.




Sötnötarna. Lägg märke till flickan i bakgrunden.. Det va henne Alexander raggade på :P



Helt inne i det där! Total fokus! Gick inte att få han att titta på mig..


Vad gör Alexander på pallen??

2008-11-20 @ 23:33:09



Ja.. vad gör han tror ni? :P















Tittar på teletubbies :D Det e kul tycker Alexander


Fick ett samtal nyss från TV3

2008-11-19 @ 12:55:48

Nu blev ni nyfikna va :P

Jag har faktiskt anmält mig till nästa säsong av Singing Bee :P Jag älskar det programmet och tittar ALLTID på det och svär över vad deltagarna inte kan som jag kan. Såjag anmälde mig dit. Och idag så ringde dom och ställde lite frågor. Sen ska dom höra av sig om datum för audition när dom pratat ihop sig och om man verkade intressant :P Så vi får se.. Kanske ser ni Therese i tv då :P Peter sa först att han skulle skämmas ihjäl sig när jag anmälde mig dit, men idag när dom ringde så tyckte han det va kul :)



Nu är allt klart!

2008-11-18 @ 14:13:49

Idag fick vi hem nya hyreskontraktet så nu är det verkligen klart!! Känns riktigt skönt! Antingen får vi nyckeln nu på lördag eller nästa lördag. Det får vi troligtvis veta i morgon. Det hela hänger på är när hon som bor där nu ska flytta. Hennes nya lägenhet håller på och renoveras så blir den klar tills lördag så flyttar hon på lördag. Annars så flyttar hon inte förrän nästa lördag. Hon ska ringa i morgon och höra om den blir klar till helgen.


Nu är det dags!

2008-11-18 @ 00:48:07

Nu är allt klart gällande körkort!! Mamma fick ett samtal idag om att pengarna sätts in på hennes konto i morgon. Jag ringde till körskolan för att höra när nästa teorikurs va. Det började en idag, men det va ju för sent då. Men nästa kurs skulle inte börja förrän mitten av JANUARI!!! WHAAAAT?!?! Jag vill ju helst ha körkortet klart tills Alexander ska börja på dagis (ja... förskola då mamma...) i mars (ev). Men  så sa hon det att jag kan hoppa på nästa måndag för det gör inte så mycket om man missar en lektion, jag kan ju plugga det jag missade hemma. Så redan om en vecka ska pluggandet börja :D Hejja mig!! Sen på tisdag nästa vecka ska vi på handledarkurs. Ska dit med både Peter och Ulla så jag kan köra runt dom :P haha. Men så kan man öva själv oxå så slipper man ta så många körlektioner. Jag kan ju köra, men det e ju vissa problem jag har.. Och när jag kommer till ett sånt ögonblick där problemet dyker upp så blir jag stressad och tänker för mycket och så blir det motorstopp :P Det som är mitt problem är just att starta i backar... det gillar jag INTE!! Men jag övade med Peter på det förra hösten i en grusgrop och det gick faktiskt jättebra, men jag måste ju lära mig att INTE stressa upp mig över det. För det e ju då allt går åt helvetet. Men förr eller senare så sitter det väl :P



Vet faktiskt inte vilket som blir värst.. teoriprovet eller uppkörningen.. Jag HATAR ju prov då jag är och har alltid varit en sån där teoripluggande inte sätter sig ordentligt i huvudet. Och speciellt inte om man ska SKRIVA prov. Men det ska jag fixa! Har jag bestämt! Sen det där med uppkörning är jag lite skraj för.. Att någon sitter och verkligen kontrollerar allt man gör. Är ju sån som är rädd för att göra fel och tror jämnt jag gör fel.. Kommer ju vara riktigt nervös inför det!! MEN jag ska klara det :D



Haha! Mitt skräckscenarie??


Pratat med hyresvärden nu...

2008-11-17 @ 12:42:02

Och nu är det klart att vi ska flytta om 1-2 veckor!!! Det beror ju på när Katarina flyttar ut antingen flyttar hon denna helg eller nästa helg. Vi får nyckeln direkt av henne. Känns skönt att det verkligen är klart nu. Och vi behöver inte skicka in våra uppgifter till honom eftersom han har dom i papprena till denna lägenhet. Så som jag trodde så va det för att förhala allt.. Men nu är det som sagt klart!! Guuud vad skönt!


Fattar nada...

2008-11-14 @ 20:30:44

Det va ju liksom meningen att vi ska flytta till bottenvåningen i andra trappuppgången i huset i slutet av denna månad. Detta har varit "klart" i drygt 2 månader. Vi ringde hyresvärden i förrgår för att påpeka felen i lägenhetensom ska fixas och begärde nytt hyreskontrakt. Det skumma va ju att han sa att vi skulle skicka våra uppgifter till honom.. men dom har han ju redan!?! Men vi tänkte inte mer på det. Och idag så va jag hos henne som vi ska ta över lägenhet av och hon berättade att han hade varit där igår. Hon hade ju frågat han förut om det va ok att ho gav nyckeln till mig när hon flyttade och det va ju ok. Men igår så sa han att hon inte skulle göra det. Hon blev lite ställd och berättade såklart det för mig. Jag berättade då att jag tyckte det va skumt att vi måste skicka våra uppgifter till honom när vi redan bor här.. Hon sa det att han hade gnällt om att vi ville renovera lägenheten trots att det bara va 2 år sen dom gjorde det. Och då slog det mig att han inte tänker låta oss ta den lägenheten! Så när Peter kom hem så sa jag åt honom att han skulle ringa honom direkt och fråga vad som händer. Och jag hade rätt, han tyckte vi skulle ta lägenheten under oss för den behöver renoveras och då kan vi va med och bestämma färger. Men vi skulle ha hennes lägenhet hade vi ju bestämt!! Vi har ju köpt hennes altan! Jag tror att han har missförstådt oss gällande renoveringen. För vi frågade om man fick pengar för att renovera lägenheten eftersom hon skulle få det. Och jag tror han tog det som att vi ville att han skulle betala för renoveringen oavsett vad. Men et va ju liksom bara en fråga! Skulle vi inte få betalt så skulle vi ju bekosta det själva! Han är ju riktigt snål, så begär man för mycket, för dyrt och för jobbiga saker så hittar han hellre någon annan som tar lägenheten som den är. Men Peter sa det åt han att vi tar lägenheten som den är och att vi inte kräver att den ska renoveras.

Hur som helst så hade han inte tid att prata när Peter ringde och sa att Peter skulle ringa på måndag igen. Så vi får väl se då. Men ja blir riktigt less om vi inte får den. För lägenheten under oss har ju stått tom i drygt 2 månader och dom har inte rört ett finger där inne! Så skulle vi få den så skulle den väl inte vara klar förrän år 2010! För den behöver verkligen totalrenovering! Från golv till tak! Och så blir det ju jävla massa problem att få tillbaka pengarna för altanen.. Fan vad jobbigt allt blev nu! På måndag ska jag fan kräva ett svar och att han fan inte kan ändra sig sen och att han ska skicka nya hyreskontraktet och allt ska vara klart med datum och allt som vi ska flytta in! För mamma ska ju hit och hjälpa oss flyttstäda så vi måste ju boka bussbiljetter till henne och då måste man ju veta när vi ska flytta! Jävligt less nu!!!


Tänder som spökar?

2008-11-13 @ 16:20:06

Alexander har inte sovit som han ska alls idag. Han va vaken mellan 07:45-12 sen sov han 30 minuter och sen så somnade han igen vid 15. Då gick jag oxå och la mig för jag va dyngtrött. Men precis när jag håller på att somna ringer Ulla.. sen när vi lagt på och ja ska försöka sova igen så vaknar Alexander. Så han sov bara i 30 min igen! Och han va inte glad utan gallskrek i över en halvtimme! Och inget hjälpte. Tog tempen på han och han bara låg och skrek och skakade. Men ingen feber. Kollade hans mun och så fort jag rörde munnen så skrek han ännu mer. Så det är nog tänderna nere som spökar. Gav han en alvedon och nu verkar det vara bättre. Ska ta och beställa smärtlindrande salvor för just tänder som kommer från england då det inte säljs såna här i Sverige längre. Det e dåligt!


ÖF idag

2008-11-13 @ 15:08:38

Idag så tog jag och Alexander 08:12 bussen in till stan *gäsp* för det går inga bussar eller tåg förrän vid 11:40 efter den bussen och vi skulle ju vara på ÖF (öppna förskolan) vid 10. Så va vi i stan vid 08:30 och då gick vi hem till Camilla och Vilgot istället för att vänta i stan i 1½ timme. Tog 25 minuter att gå dit och det är inga små backar från stationen hem till Camilla. Fy f*n! När vi kom fram så lekte Alexander och Vilgot en liten stund och sen va det grötdags för bägge.



Busarna. Lägg märke till Camillas ena katt som är på barnvagnen :P



Sötnöt


Sen bar det av till S:t Johannes kyrkan (där Alexander döptes) där ÖF va. Vi va där mellan 10-12 och lekte, hade sångsamling och fikade. Alexander va social med alla där tror jag och brydde sig inte om vad hans mamma gjorde utan kröp runt och lekte. Tur man inte har ett blygt barn :P Det enda negativa med att gå på ÖF är ju det att det rubbar hans rutiner totalt! Vid 10 brukar han ju sova, sen ska han äta lunch vid 12. Idag så va han vaken från 07:45-12. Lunchen åt han redan strax efter 11 då vi fikade. Men men.. en gång i veckan får man väl leva med det. Det är väl planen att vi ska gå dit en gång/vecka. Det e ju kul för honom att få umgås med andra barn oxå. Vi ska dit igen nästa torsdag, men sen efter det vet jag inte när vi kan gå dit igen. För vi ska ju flytta och dona. Så vi får se.



Glad Alexander



Tugga tugga



Leker för fullt



Busarna :)


Vad tycker ni?

2008-11-10 @ 16:25:55

Vad tycker ni om designen jag har nu? :)


Färg tips tack!

2008-11-10 @ 14:24:17

Det enda rummet som jag verkligen inte har en susning om vad jag ska ha för färg är vardagsrummet. Just nu är det i färgen Cappucino och jag gillar den inte alls! På tok för ljus! Sen tycker jag inte den färgen passar med våra möbler. Vi har nästan allt i svart. Sofforna, bokhyllorna.. Det enda som inte är svart är bordet som är mörkbrunt och skrivbordet som är träfärgat. En tjejkompis hade som jag nästan bara svarta möbler och hade terracotta-färg (tror jag det hette) i sitt vardagsrum. Det va sjukt snyggt! Den färgen skulle jag kunna tänka mig men är ju osäker på vad den hette..


Ooops

2008-11-10 @ 00:43:59

Råkade förstöra hela min design.. så jag gjorde en snabb design nu.. kommer fin puttsa sen, men den får duga så länge. Headern ska byta ut med... Nu är det natti!


Börjar bli less..

2008-11-09 @ 23:18:20

Jag börjar bli ganska less på blogg designen nu. Har ju haft den ett tag. Ska försöka ta tag i saken någon dag :P Finner ingen direkt ork just nu..


Vilken j-vla notis!! Haha!!

2008-11-09 @ 17:38:51



Hm.. vad läser Alexander för nåt??

2008-11-09 @ 14:06:45



Alexander läser tidning när han sitter på pottan.. men varför just denna reklamsida? Hm...


Så här knäpp är min son...

2008-11-08 @ 23:59:08



Han kröp in i "hyllan" under soffbordet men vågade inte backa tillbaka och kom inte förbi
fram så han sätter sig upp och försöker vända på sig så han kommer ut utan att backa!!
Han är för söt min lilla buse :)


Torsdags

2008-11-08 @ 23:55:15

I torsdags så skulle jag och Camilla med våra barn på ÖF (Öppna förskolan) men Vilgot hade feber så det blev inget av det. Men vi träffades ändå. Jag och Alexander gick till Camilla först (äntligen vågade Camilla bjuda hem oss knäppgökar :P ) och va där ett tag. Alexander fick mat och lekte lite medan sociala Vilgot låg och sov när han hade besök :P Sen gick vi och handlade på Willys och när vi va klara så va det mellanmålsdags för Alexander så vi begav oss till Folkets park som ligger precis bredvid och satte oss vid en lekpark. Då fick Alexander gunga för första gången efter han ätit sin mellis. Och gud vad kul han tyckte det va!! Som ni ser :P



Lite suddig bild.. men men..



Sötnöt!!



Vackrast!



Anledningen till att han har en 15 ggr för stor mössa som inte ens passar
till overallen (ni känner väl mig.. ;) ) är för att hans bruna fina mössa låg i bilen
och kvällen innan så bad jag hans kära pappa att ta upp den därifrån när han gick
ut med hunden.. Sen så när jag skulle klä på Alexander i torsdags så letade jag
efter mössan som Peter skulle ta upp. Men hittar den inte. Missar nästan tåget pga det!!
Hörde bommarna börja gå ner när jag precis satt Alexander i vagnen hemma i hallen!
Tur man bor ganska nära tågstationen för vi hann ;) men till saken.. Jag ringde sedan
Peter och frågade va i h-vete hans mössa va?
- Ja just ja. Jag tog faktiskt upp den ifrån bilen igår, men glömde ta upp den ur jack fickan..
Så mössan va med Peter på jobbet istället för på Alexanders huvud :)


Nej nu får jag ju ta och kamma mig!!

2008-11-08 @ 23:54:51

Jag har verkligen varit urusel på att blogga senaste tiden. Men mamma och min syster va ju här (och pappa som kom lite senare) och efter det så har jag haft fullt upp. Vi ska ju flytta om 3 veckor. Jättelångt! Eller inte :P enda bort till andra trapphuset på bottenplan! Här kommer iaf en bild på busen med sin snygga nylackade gåvagn ;) som han fick av sin mormor



Vem är du mest lik??

2008-11-08 @ 11:22:31

Sex



"You're more than an optimist. To you, the glass is always half full...even when it's broken. Sure, you can be a little overzealous in the pursuit of perfection. But that dedication is also what makes you such a great friend to have. You're a winner because you never quit. You persevere even when the odds are stacked against you (which happens more than you'd like to admit)."


Spårat i skogen

2008-11-04 @ 22:05:05

Idag så har vi varit och spårat med båda hundarna i skogen för första gången på ett år.. och det gick ju över förväntan. Nisse kan ju sen innan, men med Diva har vi bara kört uppletande av Peter eller mig i skogen. Idag så hade Ulla lagt två spår till hundarna. Men det va föremål hon hade placerat ut. Diva har ju aldrig spårat föremål innan så jag hade inga direkta förväntningar, men hon klarade det galant!! Fick mycket beröm av Ulla oxå som tyckte hon va riktigt duktig! Nisse klarade sitt spår oxå.




Alexander sitter och väntar på Nisse, Pappa och Ulla medan dom va iväg och spårade inåt skogen.


Alexander är jätteduktig på pottan!

2008-11-03 @ 20:42:51

Idag så har Alexander kissat 4-5 ggr och bajsat 2 gånger på pottan! Nu så kissar han direkt när man sätter han på pottan! Så otroligt duktig!! Man blir ju så stolt!


Alexander kissade nyss i pottan!!

2008-11-02 @ 20:39:15

Vilken duktig kille jag har! Igår köpte ju hans mormor en potta åt honom på ullared och vi har väl testat den 2-3 gånger och nu ikväll så satte jag honom där och blåste lite bubblor ed honom på golvet. Och hux flux så började melodin spela i pottan = han har kissat!! Både han och jag vart chockade över melodin för inte trodde jag han skulle kissa så snabbt i pottan. Och han fattade ingenting vart ljudet kom ifrån.

Vilken duktig liten kille jag har!! Hans pappa blev också chockad och stolt över honom att det gick så snabbt att kissa där i första gången.



Bild från igår när skrutten sitter på pottan!


EFIT dag 1/11

2008-11-01 @ 18:34:39

Varje månad den 1:a så är det EFIT dag (ett foto i timmen).. Kom dock på det lite försent idag (som vanligt) så började inte fota förrän kl 10.

Anledninen till att bilderna ser ut som dom gör är för att det är min syster som fotat dom mesta med hennes kamera..


10:00



I bilen på väg till Ullared


11:00



Glad plut på gekås


12:00
va det matdags på cafet på gekås men glömde ta bild...


13:00



Syster och mamma..



Det ska börjas i tid


14:00



På väg mot bilen.



Schysst..


15:00



Trött plutt i bilen på väg hem.


16:00



Testar pottan som han fått av mormor.


17:00



Alexanders morfar har kommit..


18:00



Tillslut så somnade den övertrötta lill fisen..


19:00



Lite försenad middag då han va lite övertrött och sov innan..


20:00



Middagsdags för oss vuxna.. Köttfärsfyllda halloween pumpor. Mumsigt!


21:00



Sovdags



"Men inte vill jag sova heller"




Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0