Alexanders mat och sovtider idag

2008-06-29 @ 22:17:17

9:00 God morgon!
9.30 190 ml ersättning
11:00 1 portion gröt + mango/päron/grönmelon puré
11:30 Sovtime!
14:30 3/4 burk majs/potatis puré + 2 iskuber morot
16:00 160 ml ersättning
16:30 Sovtime!
19:30 Mamma väcker sömntutan! + 220 ml ersättning
21:00 2/3 portion gröt + mango/päron/grönmelon puré
21:50 GOD NATT!


Usch vad hemskt!!!

2008-06-29 @ 21:50:57

Läste detta på Familjeliv! Fy f*n vad arg man blir!!!




Jag vet inte under vilken rubrik det här inlägget passar, men jag känner att jag måste skriva av mig. Igår var jag och min sambo med om något obeskrivligt obehagligt när vi var på utflykt till Tullgarns slott. Det här blir rätt långt, tyvärr.

Vi anlände till slottet igår, tillsammans med vår lilla kille på två månader. Vi satte honom i bärselen och gick upp mot slottet och strosade omkring i parken och bestämde oss för att våga oss på en guidad visning då lill-killen somnat gott i selen.

På rundvandringen noterade vi en arrogant man i 45-årsåldern och hans fru + dotter. Han var en av dom man ibland träffar på på visningar, en besservisser som naturligtvis ska sätta den unga guiden på plats genom arroganta och näsvisa frågor. Hur som helst. Både jag och sambon erinrade oss att vi tidigare, på parkeringen, sett att dessa två även hade en liten son på ca 2 år. Var hade han tagit vägen? Självklart måste någon vän eller släkting till paret ha hand om honom under tiden då vi sett att han var ledsen och kanske inte skulle klara av guidningen. Självklart. Så måste det väl vara. För inte lämnar man väl en 2-åring själv någonstans? Det vore ju otänkbart.

Efter guidningen ser vi paret strosa iväg i maklig takt för att ta en tur runt slottet. Själva går vi tillbaka till vår bil för att åka hem. Väl på parkeringen ser vi att några människor står samlade runt en bil och ser upprörda ut. Vi går dit och en snabb titt säger allt. EN 2-ÅRIG POJKE SITTER FASTSPÄND I EN LÅST BIL!! Han är självklart helt förtvivlad, illröd i ansiktet och det ser ut som om någon hällt en hink med vatten över huvudet på honom, för han är verkligen genomblöt av svett. Min sambo inser att det är den arrogante idiotens bil och eldar genast iväg upp mot slottet igen för att försöka hitta honom och hans fru.

Själv står jag kvar vid bilen och känner mig helt förtvivlad och maktlös. Då inser jag dessutom att det inte endast är pojken som skriker. DET SITTER ETT SPÄDBARN PÅ MINDRE ÄN EN MÅNAD (ENLIGT MIN UPPSKATTNING) FASTSPÄNT I ETT BABYSKYDD I BILEN!! Det gallskriker hejdlöst och är illrött. En filt ligger över dess ben. Jag börjar gråta och får panik. En enorm ilska väller också fram och jag känner mig helt vansinnig.

Efter ca 10 minuter kommer min sambo tillbaka och säger att föräldrarna är på väg. Han hade sagt till mannen något is till med "du behöver nog bättra på ditt omdöme och gå tillbaka till din bil där ditt barn sitter i värmen" och mannen hade bara stirrat på honom och sagt att "vi är på väg dit". Säkert. Min sambo vill åka, då han är rädd att idioten ska vara farlig. Har man visat så dåligt omdöme att man lämnar sin 2-åring och sin nyföding i bilen - de har varit borta från bilen i MINST 1 timma och 20 minuter, enligt vår beräkning - så vet man väl inte vad de kan ta sig till om man konfronterar dom med en utskällning. Jag vägrar åka, även om resonemanget verkar vettigt.

När familjen kommer tillbaka ser de något stressade ut, men de springer inte, de går i rask takt mot bilen och jag, normalt sett en sansad person, skriker "hur i h-e kan ni lämna era små barn i bilen" till dom. Inget svar, de går fram till bilen och tar ut barnen. Min sambo startar vår bil när han ser att barnen tas ut och jag vrålar "ni är ta mig faan inte kloka" innan vi åker. FRUKTANSVÄRT!! Jag började stortjuta i bilen och ringer polisen och anmäler händelsen. Hela kvällen mår både jag och sambon illa och försöker greppa HUR dessa människor resonerat när de valde att göra på detta viset.

1. Att överhuvudtaget komma på tanken att lämna en två-åring och en nyfödd ensamma är helt obegripligt.
2. Att göra detta i en stekhet bil på en parkering är ännu mer obegripligt.
3. Att under tiden gå en guidad tur i lugn och ro och att därefter inte genast gå tillbaka till bilen, utan strosa runt i parken??

Man fattar inte hur omdömeslösa vissa människor är. De såg helt välartade ut. Fina kläder, fin bil....hade de varit knarkare eller något sådant så kanske man hade kunnat börja förstå hur omdömet kunde brista på det viset, men nu? Jag kan inte fatta det!?

Visst, jag vet naturligtvis att barn far illa här i världen. Man har ju hört talas om fall där barn har dött i bilar på detta sättet. Att se något sådant här i verkligheten var något av det obehagligaste jag har varit med om. Jag bara tittar på min underbara lilla son och tanken på att lämna honom i en bil...........nä - det är FÖR JÄVLIGT!!!!

Jag hoppas anmälan leder till något. Polisen sa att de inte gjort något brottsligt, men att sociala myndigheter skall få ta del av anmälan.

Pust, var bara tvungen att skriva av mig. Förlåt att det blev långt.




Alexander är så duktig på att somna!

2008-06-29 @ 16:45:51

Han är såå duktig min skrutt! När man lägger honom i sängen så vet han att nu ska han sova så då somnar han utan tjaffs! Behöver aldrig natta honom! Nu har vi även börjat lägga honom där på dagarna (vilket han vägrade innan!). Innan så somnade han bara i barnvagnen på dagarna men så blev han sjuk så då har jag nattat honom i våran säng.. men nu de senaste 2 dagarna så har vi testat lägga honom i sin säng och han ligger där tyst och fin tills han somnar! Så nu kör vi med hans säng även på dagarna! Mycket smidigare så, istället för att ligga i sängen med honom tills han somnar då han brukar vara grinig då. Dessutom så sover han MYCKET längre i sin egen säng! mellan 2-3 ggr längre! Fick faktiskt väcka honom för en timme sen då han sovit ungefär 3 timmar!! Innan sov han bara mellan 30-90min!


Då va det väl slutammat..

2008-06-29 @ 12:56:13

Ja.. Alexander har vägrat att ammas på morgonen nu till och med! Vi som brukade ha en mysstund i sängen med amningen på morgonen.. men de senaste dagarna har han vägrat det med.. så är tuttarna aldrig spända numer.. så det finns nog inte så mycket mjölk kvar heller. Så nu är det väl slutammat! Lite tråkigt faktiskt men vill han inte så vill han inte Det blir bara jobbigt för både mig och honom om jag ska tvinga på honom tutten! Men jag har kämpat så mycket det gick.. Så jag får väl vara nöjd med det!


Gjort sån god kinagryta!! Delar med mig av receptet!

2008-06-29 @ 12:55:37

Hittade ett recept på internet hur man gör den goda kinasåsen som de brukar ha i grytor. Sen kunde man själv välja köttet och grönsakerna man ville ha i!

Så här blev det:
Kycklingfilé
Lövbiff
Bambuskott
Purjolök
Lök
Paprika
Böngroddar


Sen så ska man ju skära alla grönsaker på längden ca 1-2 mm tjocka stavar (ungefär 5-10cm långa) hacka INTE!!
bryner man grönsakerna tills det blivit mjuka och steker köttet tills det fått lite färg.

Mörk sås:

1-2 dl vatten/person!
1 tsk potatismjöl/person
1-2 msk soja (gärna en soja med stark färg som tex Guldsoya, såskulör från druvan)
Någon chilli, t.ex. vanlig sötsur chillisås eller sambal olek eller färsk chilli. Går även med chilikrydda!
Vitlök

Ljus sås:
1-2 dl vatten/person!
1 tsk potatismjöl/person
Ca 1-2 tsk finhackad ingefära (eller 3-4 tsk som du pressar i vitlökspress)
Någon chilli, t.ex. vanlig sötsur chillisås eller sambal olek eller färsk chilli.
Vitlök

Sen kan man även ha i någon buljong med valfri smak. Men jag glömde av det men det blev hur gott som helst utan buljong!!

Jag gjorde den mörka såsen! Och jag kan ärligt säga att den va i samma klass som på riktiga kina restauranger!


Andra tips på grönsaker man kan ha i:
Purjolök/lök
Cashew-nötter eller jordnötter e.dyl.
Vattenkastanjer
Bambuskott
broccoli
paprika
Groddar
Morrot
Brytbönor
Kinesiskt kål



Så har man ris till detta! Det är supergott! (men jag åt dock sallad eftersom jag går på atkinsdieten)

Denna rätt är numer en favoriträtt för både mig och Peter så den är värd att testa!


Håller på att lära mig photoshop!

2008-06-29 @ 00:01:49

Jag tycker ju photoshop är RIKTIGT avancerat! Och har aldrig liksom haft orken att börja lära mig saker.. men när Robin (Peters son) va här och redigerade sina bilder och gjorde en massa snygga grejer så vaknade intresset :) Hittade två hemsidor där det står steg för steg hur man gör olika saker..

Bla detta har jag nu lärt mig :)

           Före                                     Efter

            


Alexander säger mm när han äter!

2008-06-27 @ 22:54:15

Jag har redan från början när jag gett honom smakportioner sagt mmm när jag ger honom mat för att visa att det är gott.. Och gissa om jag blev chockad för drygt en vecka sen då han börjar säga mmm efter varje sked!!! Snacka om att lära sig snabbt! Har en filmsnutt när han äter och säger mmm :)



Gjorde egna fruktpuréer igår

2008-06-27 @ 22:53:56

Jag gjorde dessa blandningarna:

Mango/Päron/Grön melon
Päron/Mango/Annanas
Mango/Blå druva/ Lite hallon


Fyllde barnmatsburkar till 3/4 och stoppade in i frysen!

Så här mycket blev det

Mango/Päron/Grön melon - 1 stor burk, 2 små burkar
Päron/Mango/Annanas - 1 stor burk, 2 små burkar
Mango/Blå druva/ Lite hallon - 1 liten burk

Ska göra mer i morgon.. Har persika, päron, mango, kiwi och honungsmelon kvar hemma.
Blir nog dessa blandningar på dom:

Mango/Persika
Päron/Honungsmelon


Vet inte riktigt vilket jag ska blanda kiwin med :S
Kom gärna med tips!


Snacka om matändring!

2008-06-27 @ 22:41:40

Alexander har dragit ner på målen rejält!!

Innan såg det ju ut så här:

8-9 Amning
10 Bröstmjölk/Ersättning 50/50 mellan 130-160ml
11 Amning/Snuttande någon minut tills han somnar
13 Amning
13-14 Lite potatispuré och ev fruktpuré till efterrätt
14.30 Amning eller ersättning/bröstmjölk
* Om bara ersättning 50/50 bröstmjölk/ersättning mellan 140-160 ml
15-16 Amning/snuttande tills han somnar
17-18 Amning
19.30 Amning eller ersättning/bröstmjölk 50/50
* om bara ersättning/bröstmjölk mellan 130-150 ml
20-20.30 Gröt med mangopuré
21-22 Amning och ev lite ersättning efter isf mellan 30-130 ml beroende på hur mätt han blev av amningen

Idag så såg det ut så här:

08  Amning + ersättning 210 ml!!! (han brukar dock nöja sig med amning första målet men inte idag)
11  1 dl gröt + 1/4 stor burk aprikos/päronpuré
13 Halv burk majs/potatis + 2 iskuber morotspuré
15 110 ml ersättning
17 170 ml ersättning
21 2 dl gröt + 2/3 liten burk hemmagjord mango/päron/grön melonpuré
22:30 110 ml ersättning

SOVDAGS!


Som ni ser så går amningen inge vidare. Det första målet ammar jag alltid och då är det mys i sängen (förutom idag av någon anledning) men sen vägrar han ammas.. så det blir bara ett mål nu för tiden. Men däremot så äter han mycket gröt och lunch!! Riktigt bra att han är matglad och bytt ut så många mål redan!

Sen har jag oxå slutat pumpa.. jag orkade inte hålla på varje morgon längre. Tycker jag kämpat på bra ändå! Jag har ju fortfarande ca 800 ml i frysen, så det är ju inte helt slut :)


Alexander och mamma

2008-06-27 @ 22:25:36



Myspys



ÄLSKAR



Puss puss



Busen :)


Snott från Lena :P

2008-06-23 @ 23:08:35

Du har....

(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
(x) Mascara över 100 kr
( ) Fondation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
(x) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

TOTALT: 11

Du ...

( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Avänder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på Gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad

TOTALT: 0

Du har...

(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
(x) Piercat dig (ej öron)
(x) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

TOTALT: 5

0-10 yeey ! Naturligtvis naturliga tjejen !
10 -15 konstgjord behandlad blomma
15 - 20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20-25 Fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast


Alexander klappar Baby :P

2008-06-23 @ 23:07:50

De senaste dagarna har Baby varit en riktig kelgris, men jag har inte haft så mycket tid för henne så idag fick hon nog och hoppade upp och satte sig i mitt knä fastän Alexander satt där :) Och Alexander tycker ju djuren är intressanta och brukar titta efter dom när dom går förbi.. så han ville gärna känna vad det va för något som satt där



Vilken fin katt tycker Alexander :)



Örat kanske man kan dra i med...



Och Baby bara njuter :)


Alexander i gymmet

2008-06-23 @ 22:59:59



Sötnosen på mage



Nu vänder han sig :)



Åhhh.. den va fin



Skruttis


Everybody loves Therese ;)

2008-06-23 @ 22:48:24

Ja.. Rubriken säger allt ;)






Jag har bestämt mig

2008-06-18 @ 21:57:14

Nu är jag säker på vad jag vill ha för barnvagn.. Det va den vi kollade på i förrgår. En Emmaljunga Cangaroo!



Jag va och kände och klämde på den idag med och nu är jag säker på att det blir en sån! Just den här gröna är en 07:a och de nya 08:orna finns inte i den färgen. Och det finns bara EN kvar i affären! Och bara för att det är en 07:a så kostar den bara 2995:-! Annars kostar dom runt 5000:-! Enda skillnaden mellan 07:orna och 08:orna är som sagt FÄRGEN! Så den är ju lika bra som 08:orna! VILL HA!!! Har ungefär 2000:- över denna månaden så alla släktingar får ju gärna skänka en slant så Alexander får denna fina, superbraiga barnvagn denna månaden ;)

Alexanders barnvagns fond
på hans Nordea konto:

4215 17 54533


BVC besök och vilka siffror!

2008-06-18 @ 18:00:14

Ja.. nu har vi varit på bvc igen.. och ni kommer inte tro siffrorna.. ingen va i närheten av gissningen på vikten

Så här såg det ut förra gången: (2 veckor och 6 dagar sen)

Datum: 29/5
Ålder: 3 mån + 1½ vecka
Vikt: 5880 g
Längd: 61 cm
Huvudmått: 41,2 cm

Och så här såg det ut idag!

Datum: 18/6
Ålder: 4 månader
Vikt: 6670 g!!!!!
Längd: 62,5 cm
Huvudmått: 42 cm

Han har alltså gått upp nästan 800g på drygt 3 veckor!!! Jisses


Lena hade precis rätt gissat på längden och Peter huvudmåttet.. Ingen va i närheten av vikten
Men Peter va närmast


Alexander har börjat "krypa"!!

2008-06-17 @ 19:22:11

Har ju glömt berätta.. igår låg Alexander i babygymmet bredvid soffan där jag satt och tittade på tv.. han låg med huvudet mot mig och vi höll på att prata ett tag.. sen fick jag kola en stund på tv ifred och när jag sen tittar vad han gör efter någon minut så har han vänt sig!! Inte från rygg till mage eller så utan nu låg han med fötterna mot mig!!! HUR GICK DETTA TILL?! snacka om chockad jag blev!!!


Glöm inte ;)

2008-06-17 @ 00:15:51

Rädda barnet - skänk en slant ;)

Alexanders barnvagns fond
på hans Nordea konto:

4215 17 54533

Den som skänker mest vinner en puss av Alexander ;)


Alexanders första namnsdag

2008-06-17 @ 00:15:10

Idag hade Alexander sin första namnsdag! Hans mellanamn Axel efter Peters morfar. Han fick pengar av sin mormor, morfar och moster. För dom köpte vi idag en lekbåge med nallar som man sätter fast på babysittern. Han gillar ju inte att sitta i den längre, men när vi va hos Peters syster och Alexander fick sita i deras babysitter va det kul! Den har en lekbåge med nallar på sin som va väldigt roliga så då köpte vi en med! Det fanns en massa olika storlekar på själva fästet och tyvärr så köpte vi fel storlek. Den va för liten att sätta fast.. Så jag ska dit på onsdag efter BVC besöket och se om det finns en med ett snepp större fäste..



En sån modell som vi köpte på babyproffsen


Varit och klämt å känt på barnvagnar

2008-06-16 @ 23:09:32

Idag så va Peter och jag och tittade på barnvagnar på babyproffsen. Dom hade inte Emmaljunga city jet hemma då det är den dyrare klassen som man måste beställa. Så man måste ju köpa den utan att känna på den.. Får se om den finns hemma i sthlm när vi ska dit så man få titta på den och bestämma sig.

Kände även på Emmaljunga scooter som jag oxå hade som val nedan, men den blir det nog inte! Har bestämt mig för svängbara hjul nu och så tyckte jag den va för "lätt". Ingen framåtvikt alls så det räcker med att man tar i lite för hårt i handtaget så flyger vagnen. Så nej.. den blir det inte!

Sen tittade vi på en Emmaljunga Cangaroo -07a som nu kostar 2995:-! Dom kostar annars runt 5000:-! Och jag frågade vad det va för skillnad på 07:orna och 08:orna om det va några små fel dom fixat, men nej.. det enda som skilldes åt var FÄRGEN!! Den gröna som dom hade kvar finns inte längre och jag hade ju tänkt mig en grön eller blå :)



Emmaljunga Cangaroo 07:a

Både jag och Peter blev imponerade! Den är mycket större vagn än den vi har (iaf längre!) så jag tänkte ju att den kommer ju aldrig gå in i bilen, men så visade hon hur man fäller ihop den.. och herregud vad platt den blev! Ingen plats alls ju!


Så här platt blir den!!

Så med en sån kanske man får in både vagn och hundar :)

En nackdel dock va att själva ryggstödet justerar man med ett spän? band som går utanför tyget! Inte direkt smidigt och känns inte så säkert heller.. tänk när han blir äldre och börjar leva om i vagnen och bandet kanske går av! Då åker ju hela han ur vagnen! Vi funderar på det där!


Sen tog vi med våran barnvagn för att se om de kunde laga hjulet som drar åt vänster och höra vad de tog för det.. Men hon gjorde det där gratis!! Men hon visste inte om den skulle gå helt rakt men nu drar den inte så mycket åt vänster!! SKÖNT!! Det va verkligen riktigt jobbigt för den drog ENORMT mycket!

Sen har jag fått tag på en sittdel till våran vagn! En beg för 300:- men den är ganska solblekt sa hon.. men ska iaf kolla på den i sthlm där hon bor. Men ska först se om vagnen slutar dra nu för annars så skickar jag iväg den här vagnen! Annars om den inte gör det så kanske jag köper sittdelen och använder vagnen ett tag till så är det ingen brådska med att köpa en ny vagn.. Då tänkte jag vänta till i höst/vinter tills dom rear ut 08:orna. brukar ju vara ganska saftiga rabatter då :)


Då var det dags för BVC gissning igen!

2008-06-15 @ 22:44:52

onsdag så ska vi till BVC igen dagen innan Alexander blir 4 månader! Det blir då 2 veckor och 6 dagar mellan besöken, och så här såg det ut sist.

Datum: 29/5
Ålder: 3 mån + 1½ vecka
Vikt: 5880 g
Längd: 61 cm
Huvudmått: 41,2 cm

Så vad tror ni? Hur lång är han då? Hur mycket väger han? Huvudmått?

Kom igen och gissa på nu :)


Vilken vändning gällande mattiderna! Samt en ny upptäckt ;)

2008-06-15 @ 22:12:42

Skrev ju för några dagar sen om Alexanders mattider.. då han åt rätt ofta. men igår så vändes det! Han bytte ut kvällsmålet mot gröt och blev MÄTT efter! Han brukar alltid vilja ha tutte eller ersättning efter och har då dessutom ätit ganska mycket då!

Idag så såg det ut såhär!
09:00 Amning
09:45 Gröt (3/4 dl vatten + 3 msk pulver) + mangopuré (1/3 av burken)
10:40 Blandade 100ml ersättning med 30 ml bröstmjölk.. Han åt bara 40 ml!
Sen sov han ca 1 timme
12:05 Några minuter amning + 60 ml bröstmjölk blandat med ersättning
12:50 Smakportion potatis blandat med palsternacka några skedar
13:35 Blandade 110ml ersättning och 10 ml bröstmjölk. Han åt bara 60 ml!
Sen sov han mellan 15:15-17:15
17:20 Amning
18:25 Blandade 70 ml ersättning och 70 ml bröstmjölk.. Han åt upp allt (140ml)
Sov 20 minuter strax efter 19
20:15 1 portion gröt (1 1/4 dl vatten + 5 msk pulver) + mangopuré (1/3 av burken)
21:25 Några min amning/snuttande + blandade 50 ml ersättning med 20 ml bröstmjölk.. Han åt upp 40 ml

SOVDAGS!

Han har nästan skippat den sista kvällsamningen då han bara äter lite och sen så behöver jag inte testa ge så mycket ersättning/bröstmjölk efter sista amningen som jag behövt innan.. då kunde det variera mellan 30-130ml! Nu har han bara ätit 30-40 ml både igår och idag! Han som den senaste månaden ätit med max 2 timmars mellanrum (oftast 1½ timme!) har blivit en mättare pojke! Kan det bero på att han äter hela portioner gröt nu kanske? Känns skönt att kunna göra annat än mata han hela tiden.

Glad mamma


Och i morse så upptäckte Alexander sina fötter då han satt i mammas knä med fötterna på mammas mage! Han tog tag i tårna, pillade och kollade fokuserat. :) Så duktig skrutten är!


Nu ni!! Har jag hittat några snygga barnvagnar!

2008-06-15 @ 00:13:43

Har sufat runt hela kvällen och hittat en massa snygga barnvagnar!



Emmaljunga city jet

VILL VERKLIGEN HA!! Såå snygg och bra vagn! Precis en
sån jag vill ha! Men.. den kostar runt 5000kr!! Helt sjukt!!
Just my luck *GRÅTER* :( Blir till att spara mycket!




Emmaljunga scooter

Ganska snygg den med men skulle helst vilja ha svängbara hjul
Denna kostar 2300kr




Carena Easy

Denna va en cool färg! Kostar mellan 1000-1200kr



Carena Easy

Samma som ovan fast annan färg.. Oxå cool färg!
Gillar starka färger! Speciellt blått och grönt :)





Glöm inte Alexanders barnvagns fond ;)




Sittdelen till vagnen är TRASIG!!

2008-06-14 @ 00:28:52

Tog upp sittdelen till vagnen från källaren som vi inte packat upp sen vi köpte den, och gissa vad.. den är TRASIG! Hela "stången" där man justerar liggläget är böjt och går inte att höja och sänka utan våld. Hur kul är det om Alexander sen skulle somna och man ska sänka den?? Då vaknar han ju! Så nu måste vi verkligen köpa en ny vagn! Hade ju små tittat på sulkyn innan men tänkt vänta till hösten men nu måste vi ju köpa det snart.. KUL KUL!! Dom sa inte ens att den va trasig!! Vi köpte den ju ändå för 3500 kr och det va en 04:a!! Dessutom så drar vagnen åt vänster riktigt mycket!! Så nu ska vi DEFINITIVT köpa en NY vagn! Då har man ju garanti om den går sönder! Nya sulkyn kostar ju mellan 2000-3000 kr de som är medelmåttiga. Någon sån hade vi tänkt oss..
Jäkla skit vad förbannad jag är!!

Rädda barnet - skänk en slant ;)

Alexanders barnvagns fond
på hans Nordea konto:

4215 17 54533

Den som skänker mest vinner en puss av Alexander ;)


Bilder från Robins student

2008-06-12 @ 21:58:16

Idag så var vi som sagt på Peters andra son Robins student.. Har faktiskt aldrig varit på en student avslutning innan. Jag själv har inte tagit studenten och flyttade ju ifrån sthlm, och när mina kompisar tagit studenten har jag varit uppbokad på annat. Men det va trevligt.. å fulla va dom! :P Här är lite bilder.. Alexander hade sin coola polisbody på sig för att se till så brorsan sköter sig ;)



Robins skylt



Robins klass (han va ensam kille) :P



Och han röker ciggarr!



Hejar på dom andra



Robin



Robin med broder polisen :)



Brorsorna



Robins halvbror (på mammans sida) med Alexander, Robin, och Robins
halvsyster (på mammans sida)



Robin med Alexander och Robins halvsyster



Robins halvsyster med Alexander



Robin



Robin med sin klass



Matdags hemma hos Peters syster




Nu va bilen fixad!

2008-06-12 @ 21:18:06

Guuud vad skönt! Bilen va redan klar vid lunch idag! Tur han hann fixa den innan helgen! Så skönt att inte vara fast hemma längre!


Alexander är sjuk :(

2008-06-12 @ 11:21:54

Älskling skrutten hostade en del igår kväll och snoret bara rann.. Och inatt blev det inte mycket sova!! Lyckades få han att somna runt 22-tiden och jag själv gick och la mig vid 24.. däremellan vaknade han 2 ggr! Han brukar aldrig vara svår att få att somna som han varit de två-tre senaste dagarna och han har inte vaknat någon gång under natten på en månad. Men sen vaknade han mellan 1-2ggr/timme! Han hostade som bara den stackarn! Jag lyckades inte somna förrän vid 2 tiden och så va det bara att gå upp och ge nappen när han vaknade! Så det blev inte mycket sova här inte! Och halv fem vaknade han och va pigg!! Han låg och pratade för fulla muggar! Neej, tänkte jag! Tänk att gå upp halv fem när man inte somnade förrän 2 tiden och gått upp minst 10 ggr däremellan! Men som tur var lyckades han somna om efter drygt 10 minuter.. Annars hade jag varit död idag! Sen va det dags att gå upp vid 8 tiden.. trött som en bäver va man då!

Om en timme kommer Paula (Peters brors tjej) och Rosa (Peters syster) och hämtar oss då Peters andra son Robin tar examen idag.. och vi kan ju inte åka dit på egen hand då bilen är trasig! Alexander ska ha på sig den coolaste polisbodyn! Kommer såklart lägga in bilder på den sen :)

Gällande bilen så lämnade vi in den på lagning igår.. om han hade tid över så kanske han kunde fixa klar bilen till i eftermiddag.. så vi får se! Hoppas verkligen det så man kan åka iväg och se annat förutom väggarna i lägenheten!


Alexanders mattider

2008-06-12 @ 00:02:46

8-9 Amning
10 Bröstmjölk/Ersättning 50/50 mellan 130-160ml
11 Amning/Snuttande någon minut tills han somnar
13 Amning
13-14 Lite potatispuré och ev fruktpuré till efterrätt
14.30 Amning eller ersättning/bröstmjölk
* Om bara ersättning 50/50 bröstmjölk/ersättning mellan 140-160 ml
15-16 Amning/snuttande tills han somnar
17-18 Amning
19.30 Amning eller ersättning/bröstmjölk 50/50
* om bara ersättning/bröstmjölk mellan 130-150 ml
20-20.30 Gröt med mangopuré
21-22 Amning och ev lite ersättning efter isf mellan 30-130 ml beroende på hur mätt han blev av amningen

SOVDAGS!

Han äter ganska ofta tycker jag.. oftast 8-9 ggr/dag (smakisar ej inräknade). När han va mindre åt han bara runt 6-7 ggr om dagen..


Har gjort en till blogg!!

2008-06-11 @ 22:09:07

Tänkte lysa upp tillvaron lite med roliga skämt/historier.

Adressen dit är:

http://magnussonarna.blogg.se/skamt/

Så om ni vill få er ett gott skratt, kolla in den sidan!


Undersökning av ansiktet

2008-06-11 @ 21:59:08

Har läst att bebisar börjar undersöka ansiktet när de är mellan 5-6 månader men Alexander har gjort det i över en vecka! Alexander tar tag och drar i näsa och mun och har hänt att han även tagit tag i mitt hår. Så duktig skrutt! Att han gör det REDAN!

Han verkar vara tidig med det mesta.. *Stolt*


Alexander ÄLSKAR verkligen gröt!

2008-06-11 @ 20:52:58

I kväll fick Alexander gröt igen.. men den här gången delade jag inte smakportionen på tre som jag gjort innan då han åt två såna portioner igår.. så jag gjorde en hel smakportion, 3/4 dl vatten och 3 msk pulver.. Och han åt upp ALLT!! Till det fick han mangopuré som han åt 1/3 av burken! Gotti gott!



Nam nam!



Gott gott!



Snacka om att se nöjd ut!





"Det här va gott!"


Alexander spyr av potatisen

2008-06-11 @ 17:13:39

Alexander har fått potatis i några dagar nu.. men varje gång så spyr han upp potatisen!! Har ju gett han annat som gröt och mangopuré och det har han aldrig spytt upp utan ätit som en häst :P.. varför spyr han bara upp potatisen? Har fått lite tips jag ska testa i morgon.. Peter skulle köpa palsternackor så jag kan blanda det med potatisen, då det oftast går bättre då.. men så hade dom inte det på Willys sa han nyss så då får han köpa burkmat på potatis och palsternacka så länge. Så får vi se hur det går. Annars så lägger vi potatisen åt sidan och testar en annan rotfrukt så länge.

Tycker det är såå roligt att göra egna smakisar!! Då vet man ju vad man stoppar i honom och så är det både billigare och nyttigare! Har redan gjort en massa blandningar redan som jag frysit in :)


Usch vilket bajs!

2008-06-11 @ 17:06:48

Igår åt som sagt Alexander lite potatis och fruktpuré till lunch och sen riktigt mycket gröt med fruktpuré i.. och idag när jag skulle byta hans blöja så va det en riktigt stor BRUN KAKA!!! Inget gult flytande här längre!! Och guuuud vad det luktade!! Trodde inte det skulle vända om så snabbt faktiskt.. men men förr eller senare skulle det ju komma. Uschaaa! ;)


En bra historia att fundera över

2008-06-11 @ 00:01:49

Det var en gång en flicka som hade föds med ett genetiskt fel . Hon var blind . Hon sa att hon hatade att vara blind , hon ville se världen . Hon sa till sin pojkvän att den dagen hon kan se världen , den dagen gifter hon sig med honom . Två veckor senare hade ngn donerat bort sina ögon till flickan . Hon kunde då se . Men när hennes pojkvän sa : Nå , vill du gifta dig med mig nu ? Flickan blev chokad när hon märkte att hennes pojkvän va blind . Hon vägrade att gifta sig med honom & stack där ifrån . Det sista hon hörde av hennes pojkvän va ett brev där det stod : Nå älskling , om du vill lämna mig & om det är ditt val så vill jag bara säga en sak .. Ta hand om mina ögon min käraste .


Smakportionerna går jättebra!

2008-06-10 @ 22:19:12

Idag fick som sagt Alexander potatis igen som han nu svalde det mesta av! Och så testade jag ge honom lite gröt nu ikväll.. i en smakportion ska man ha 3/4 dl vatten och 3 msk pulver.. men jag har alltid delat den på 3 då han inte äter så mycket ändå. Alltså 1/4 dl vatten och 1 msk pulver. Men ikväll så åt han upp ALLT och ville ha MER!! Så jag gjorde en sån sats till och han åt upp allt av det oxå! Blandade som vanligt ut gröten med antingen lite ersätning eller bröstmjölk men la denna gången även till banan och kiwi som jag mixat ihop tidigare idag. Det blev lite över då det va några teskedar som inte fick plats i iskuben. Och det va gott det med :) Så duktig skrutten är! Vi ska göra så att han ska få potatis vid lunch samt frukt till efterätt och sen gröt på kvällen med lite frukt i.


Alexander äter potatis

2008-06-10 @ 19:01:47

Idag så fortsatte vi med smakportion av potatis och idag gick det bättre! Han svalde mer än han "spottade" ut! Men sen kom grimarserna igen :) Peter tog lite kort med kameran



Gotti gott :)



Nu börjar grimarserna :)



"Vad gör du pappa?"



Vilken min!



Sötons



Vilken min skrutten har :)



Haha! :)



Ändå ville han ha mer :)


Sen har jag gjort egen fruktpuré då han åt så mycket av mangopurén.. då blir det ju dyrt i längden om man ska köpa massa såna burkar. Så jag mixade ihop banan och kiwi som jag ska frysa in. Han fick smaka en liten sked innan för att se hans reaktion och han tyckte det va gott :) men det ser då inte gott ut den blandningen ;P


Alexander smakar potatis

2008-06-09 @ 21:39:56

Idag tog jag tummen ur och kokade både potatis och morötter som jag sedan gjorde puré av och frös in i iskuber. Och Alexander fick smaka lite potatis. Först tyckte han det va ganska gott men sen så började han göra en massa roliga miner :) Har bilder och filmer att visa men som vanligt så glömmer jag bort att jag ska filma liggandes, inte ståendes, så ni får vrida på huvudet :)



mmmm



Sötnos





Lite gott va det




Nu börjar grimaserna




Alexander reste sig upp och satt själv!

2008-06-09 @ 20:33:55

Som vanligt så satt Alexander i soffhörnet en stund efter matningen. Men till min förvåning så reste han sig upp och satt själv!!! Han har rest sig innan men alltid fallit tillbaka, men nu satt han själv riktigt länge! Hann till och med ta fram mobilen och ta ett kort!



Så duktig skrutt!



Nu blev det vingligt!


Lite bilder på skrutt och mamma

2008-06-09 @ 20:30:05

Har ju inte så många bilder på oss båda så tog några med mobilen igår.. inte så jättelyckade men de duger.



Mamma med skrutt



Vi två!



*Älskar! Vad vore livet utan min skrutt?



Skrutten pratar med mamma..




Min personlighet

2008-06-08 @ 18:04:51

PERSONLIGHET
Namn:
Therése Alexandra Ingegerd Ekman
Smeknamn: Therre, Hunny bunny, snuffan
Födelsedag: 13:e Augusti
Hemstad: Värnamo
Ögonfärg: Blå/Gröna
Längd:
162,5 kort
Vikt: Alldeles för mycket!!
Hårfärg: Blondin
Högerhänt/vänsterhänt: Höger
Stjärntecken: Lejon
Skostorlek: 38
Är dina föräldrar skilda: Nopp
Rädslor: Att nått ska hända Alexander
Mest använda namn på msn: Therese


FAVORIT
Färg:
Varierar :)
Mat: Grillsjut, pommes, bea och heinz ketchup :)
Sport: Tyngdlyftning (med Alexander) :P
Glass: Mjukglass!
Godis: Surt
Affär: Willys
Nummer: 13
Tuggummi: Knappt
Helgdag: Lördag
Årstid: Sommar
Radiostation: Det e bara Rix FM som duger här
Kroppsdel på motsatta könet: Ögonen
Idol: Många


VÄNNER OCH LIVET
Vem av dina vänner är mest lik dig i sättet:
Är inte lik någon utav dom längre, innan va det Linda. Men nu är jag inte så vild som innan
Vem får dig att skratta mest: Peter och Alexander :)
Vem har du känt längst: Som jag umgåtts mycket med är Linda
Vem är blygast: Ingen av oss :P
När grät du mest: När Alexander föddes
Bästa känslan: Första gången jag fick ha Alexander i min famn
Värsta känslan: Depression
Vart vill du bo i framtiden: Blir väl Värnamo


HAR DU NÅGONSIN
Varit kär:
Jaaaa :)
Rymt hemifrån: Ja hände någon gång.
Tänkt på självmord: Jupp, har haft depressioner
Sovit utomhus: Ja fast inget man vill direkt :P.
Spytt i skolan: Tror jag faktiskt inte
Velat bli modell: Ja
Gjort något dumt som du skrattar åt än idag: Jaaa, mycket dumt :)
Sett en död männsika: Ja, va en som blev överkörd av en tunnelbana i sthlm och vårat tåg åkte förbi när dom tog upp honom
Ätit sushi: Aldrig i livet!
Varit på scen: Ja, hänt många gånger.. Scentroll :P
Retats: Ja


DU
Svär:
Ja.. rätt mycket oxå. Både Peter och jag måste bättra oss när Alexander blir större
Sjunger bra: Haha näe verkligen inte, men önskar att man gjorde det då jag älskar att sjunga.
Duschar dagligen: Nja.. Varannan. Iaf håret
Vill gå på högskola/universitet: Beror på
Vill gifta dig: Ja
Kommer överens med dina föräldrar: Ja
Gillar åska: Varken gillar eller hatar
Spelar något instrument: Nej
Äger en ipod: Har gjort
Sover med gosedjur: Nej, Alexander har fått dom :)
För dagbok: Bloggar
Sjunger i duschen: Gjorde jag alltid förut men nu så är det racing duschning som gäller så man hinner aldrig

THIS OR THAT
Pepsi/cola:
Coca cola
McDonald's/burgerking: McDonald´s ! HATAR Burgerking OCH Max!
Singeldate/gruppdate: Va e det? Va så länge sen :P
Choklad/Vanilj: Vanilj! Love it!
Blåbär/jordgubbar: Jordgubbar! Blåbär är väl inge gott?
Kött/vegetarian: Kött
Tv/film: Tv.. hinner aldrig se filmer.
Gitarr/trummor: Hm.. Tar trummor annars blir pappa ledsen :P
Adidas/nike: Puma ;)
Kakor/paj: Kakor!!
Blind/döv: Döv, slipper man höra allt skitsnack :) blind, då ser man ju ingenting :S läskigt!

KAN DU;
Gå ner i splitt:
Har kunnat men inte längre..
Skriva med båda händerna: Ja, men snyggt? Nej
Vissla: Ja, både in och utåt :)
Blåsa en bubbla: Jaa
Rulla din tunga i en cirkel: Ja då
Ha dina ögon i kors: Ja
Nudda näsan med tungan: Nej
Dansa:
Klart, älskar att dansa!
Äta vad du vill utan att oroa dig: Äta först, tänka sen :P

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN
Du nuddade:
Alexander
Du pratade i telefon med: Mamma
Du msn:ade med: Min syster
Du kramade: Alexander
Du skällde på: Peter
Du sportade med: Peter (om sex räknas?) Haha!


SENAST DU
Skrattade:
Varje dag :)
Grät: Va väl någon dag efter förlossningen.. när hormonerna lämnade kroppen :P grät åt allt och ingenting
Tuggade tuggummi: 29:e maj på morgonen.. då jag hade hämsk andedräckt och jag va på väg till BVC
Drog ett skämt: Varje dag
Sjöng en sång: Hm.. Igår?

VAR ÄR DU?
Vad ser man utanför ditt fönster:
Beror på vilket fönster man tittar ut igenom
Lyssnar du på musik nu: Nepp lyssnar på tv:n som Peter tittar på
Vad har du på dig: Hotpants och linne
Vad är det på din musmatta: Massa skit och kladd

TROR DU PÅ
Liv på andra planeter:
Hm.. kanske
Mirakel: Ja
Kärlek vid första ögonkastet: Ja
Spöken: Ja
Tomten:
Hur många kuddar sover du med: Tre eller fyra (en är amningskudde :P)
Dricker du mjölk: NEJ! Hatar mjölk! Skulle aldrig dricka det rakt av!
Person du hatar mest: Inget namn nämnt men ni vet nog
Är du ett hälsofreak: Nopp
Vilket är det värsta vädret: Snöblask!



Så va bilen sönder.. IGEN

2008-06-07 @ 19:46:20

Ja.. igår va vi på väg till en badplats där vart Peters syskon bor... men vi kom aldrig så långt. Vi svängde förbi hans bror för att se om dom kommit hem än eller fortfarande var kvar och badade, sen när Peter svängde i en kurva så rasslade det till under bilen och han tappade styrningen. Vi trodde det va punktering först (på våra nya däck!!) men det visade sig vara större fel.. Någon rem hade gått.. så vi åkte till Peters föräldrar som bara bodde 2 min därifrån och ställde bilen där. Sen ringde vi Peters syster och berättade varför vi inte kan komma till badet. Hennes kille kom för att titta på bilen och det va inte bara en rem som hade gått utan två hjul som remmen ska gå över va helt trasiga! Så vi fick skjuts hem av Peters mamma.

Så nu är vi utan bil, IGEN! I mars förra året rök kamremmen! Och Peter lämnade in den på fordonsprogrammet på ett gymnasium och skulle få tillbaka den innan sommarlovet men vi fick inte tillbaka den förrän i vintras!! Och då hade dom även bytt den här remmen men måste slarvat ordentligt då den bara suttit på ett halvår! Jäkla skit! Det här va ju det sista vi behövde! Vi har redan en massa ekonomiska problem just nu och så ska bilen lagas! SUCK! Bagage luckan gick sönder för 2 månader sen (låset) igen som Peters kompis hade fixat så vi får alltid montera ner vagnen och trycka in den genom baksätet.. jobbigt bara det!


I torsdags..

2008-06-07 @ 19:46:11

Så va vi och solade igen (och jag tog ett snabbt dopp då det va mycket kallare i denna sjön!). Alexander va lika nöjd denna gången. :) Han tycker nog det är mysigt att vara ute och inte hemma hela tiden. Har två filmer därifrån och även denna gången försökte han för fullt att vända sig från rygg till mage :) Så duktig!





Sen ringde Peters bror och frågade om vi ville komma till dom och grilla. Så vi åkte hem och rastade hundarna och så åkte vi och handlade grillspjut att grilla. Och det va RIKTIGT gott! Alla Alexanders kusiner var där då dom passade Peters systers barn medan dom va och bytte saker i Ullared. Men senare på kvällen dök även dom upp och vi satt och åt lite godis och pratade medan barnen sov. Alexander va så trött vid 21 att han deckade på soffan. Sen vaknade han inte ens när jag satte i han i bilstolen. Då är man trött :)

När vi kom hem så ville jag amma honom innan han skulle få sova igen men han orkade inte.. så va det i onsdags oxå och då trodde jag ju att han säkert skulle vakna på natten då han inte ätit sen 21 tiden och då åt han bara lite, men han sov som vanligt till 8 tiden. Skönt det :)


Mammaträff samt i stan

2008-06-04 @ 22:57:52

Idag så va det dags för mammaträff igen. Vi pratade om smakisar bla. Alexander tyckte det va kul idag och försökte snacka med de andra bebisarna :)

Sen bjöd Peters moster Ulla på lunch på ett kafé där även Ansi va med.. Det är ett sånt där konstigt kafé som bara serverar delikatess rätter och fika.. Finns inte en vanlig bulle där inte :) Och jag som är så kräsen :P Jag åt en pastasallad som va helt ok. Peter tog någon  konstig winerbröd och kaffe bara. Sen åkte vi hem till Ansi och satt i hennes trädgård. Efter 1 timme åkte både Ulla och Peter iväg då Peter skulle jobba kl 16 och Ulla skulle ut i skogen med hennes hundar.
Så det va bara jag, Alexander och Ansi kvar och då passade vi på att äta glass :) gott gott!

Sen skulle jag gå till willys och handla innan jag skulle ta tåget hem.. men det tog längre tid än jag trodde så även om jg gick med rask takt mot stationen, som va riktigt jobbigt då jag hade 3 fulla matkassar under vagnen, så missade jag tåget med 3 minuter! Riktigt lågt! Då jag hade frysvaror och det va ju supervärme idag med.. hade 2l glass och 900g kycklingfilé bla.. funderade på om man skulle lägga filén på asfallten i solen så de steks och sen äta upp glassen själv på stationen så man inte slängde pengarna i sjön.. eller inte ;) Nästa tåg gick inte förrän efter 40 min!! Jag höll mig inne på stationen så inte solen skulle gassa på och göra det ännu värre. Och då upptäckte jag att det har ett kort som heter "Barnvagnskortet" som BARA kostar 150 kr och gäller i 12 månader!!! Hittills så har jag ju laddat på ett kort med 200 kr ungefär varje månad då jag åker rätt mycket  så snacka om att jag ska köpa det kortet sen! Det e ju stor skillnad på 200 kr/månad och 150kr/år!!

Glassen va ganska så smält när vi kom hem men jag stoppade den i frysen iaf. Filén va ganska fryst än så den va det nog ingen fara med.

Framåt 19 tiden blev jag riktigt trött och kunde knappt hålla upp ögonen när jag låg och pratade med Alexander i sängen så han blev allt tjurigare och tjurigare och då insåg jag att jag inte skulle få sova så då gick vi upp. Vid 20 fick han mat och somnade vid tutten när jag kollade på tv.. och det dröjde inte länge förrän jag somnade med.. så vi satt och sov i soffan i en halvtimme sen började han puttra så då begav vi oss till sängen så snuttade han lite så somnade vi igen. Sov enda till 22 då Peter väckte oss. Då blev både jag och Alexander griniga och han va hungrig så han fick bröstmjölk blandat med ersättning i flaskan. Sen somnade han igen och sover nu i Peters famn. Vi ska nog gå och lägga oss nu igen. Är riktigt slut..


Alexander börjar försöka vända sig från rygg till mage!

2008-06-02 @ 21:42:03

Idag så försökte Alexander vända sig från rygg till mage!! Han försökte det några gånger på stranden och va riktigt nära en gång.. sen har han fortsatt här hemma hela kvällen när man lagt ner honom på rygg. Filmade honom vid skötbordet men tyvärr så filmade jag ståendes så ni får vrida huvudet :)



Så duktig skrutt! Snart så vänder han nog runt


En härlig varm dag på stranden!

2008-06-02 @ 21:37:37

Idag så va det 31 grader varmt i skuggan som mest så då åkte Peter, jag och Alexander till stranden och solade. Jag tog även mitt första dopp och varmt i vattnet va det med! Både tråkigt och kul att det va en långgrund strand. jag gick säkert ut 50 meter utan att det blev djupare så jag la mig ner där då :) det e ju perfekt ställe för Alexander sen! Vi hade med oss ett parasoll så Alexander låg och njöt i skuggan. han tyckte det va skönt att ligga där :)

image163

Glad skrutt

image164

Alexander pratar med sin pappa


Har även lite filmer från stranden



Alexander pratar på




Alexander pratar med sin pappa och drar honom i näsan :)


Bilder från Stockholm

2008-06-01 @ 21:18:23

Här kommer äntligen lite bilder från Stockholm :)

501045-154

Alexander pratar med sin gammel mormor

501045-153

Gammel mormor och Alexander

501045-152

Fyra generationer.. Jag, mamma, mormor och Alexander

501045-151

Det blir alltså Alexander, hans mamma, hans mormor och hans
gammel mormor :)

501045-148

Jag, Alexander och min mormor vid minneslunden där min morfar är
begravd.

501045-149

Min mormor vid minneslunden. Riktig vacker plats!


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0