Första hårklippningen

2009-04-29 @ 00:09:29

När jag badade en väldigt sandig Alexander så tog jag fram hårsaxen och klippte topparna lite på honom. Han började få ganska långt hår. Det syns inte så mycket då han har lockar i nacken som "kullar upp" håret men när han har blött hår så går nackhåret till axlarna alltså. Och så började vissa delar av luggen komma ner för ögonen så det var dags att klippa. Det gick ganska bra tycker jag! En annan fördel med lockigt korkskruvat hår är att man i alla fall inte ser om klippningen är sne eller ojämn för det lockar ju till sig :) Men jag tycker det såg bra ut ändå. Klippte inte så jätte mycket då han har så fina lockar i nacken :) Men det blev säkert 2-3 cm där i alla fall. Så det var behövligt.


Nu kan han dricka ur sugrör

2009-04-29 @ 00:04:39

När vi kommit fram till Apladalen så skulle vi vänta på Therese och så testade jag ge Alexander lite dricka ur ett sugrör som jag hade i bilen och han drack! Har testat några gånger innan men han har aldrig fattat hur man ska göra men nu så gjorde han det som om han inte gjort annat! Så duktig min plutt är!!


Apladalen

2009-04-28 @ 23:45:11

Idag så åkte jag och Alexander till Apladalen efter jag hämtat honom från dagis. Peter jobbar natten i natt och behövde sova så jag tyckte det kunde vara kul för Alexander att åka dit. Där mötte vi Therese och hennes son Theo. Till en början så ville inte killarna göra alls samma saker, men sen så satt båda lugnt och fint och kastade sand på rutchkanan. Detta var efter Alexander hade testat tre rutchkanor minst 5 ggr :P Han älskar rutchkanor och kommer upp i nästan alla! Filmade en snutt när han klättrar upp mot rutchkanan och åker, och denna kana var för större barn då den var stor och ganska brant, men den var roligast tyckte Alexander :)



Alexander brummar när han kör bilen

2009-04-27 @ 23:06:09



Helt otroligt!!

2009-04-26 @ 11:29:40

Alltså, denna ungen är otrolig på att klättra, det visste vi ju, men att han skulle lyckas klättra upp här hade vi aldrig en tanke på!



Peter tyckte han lät lite konstigt inne från hans rum och upptäckte detta. Han hade problem att komma ner igen.


Marknaden igår

2009-04-26 @ 11:27:39

Igår så åkte jag, Peter och Alexander in til marknaden i stan. Vi mötte upp Camilla och Vilgot, gick och fikade och sedan titta på allt som fanns. Fanns dock inte så mycket denna gången. Så vi gick till Apladalen och gungade ungarna. Rutchkanan var med populär och Alexander blev så sur när vi skulle gå därifrån. Han älskade den lekparken.



Gungeligung




Sen så gick vi tillbaka mot marknaden och letade efter mjukglass någon annanstans än Stigs men det fanns inte så det blev GB glass. Så kom vi till "torget" vid systembolaget och där hade dom en massa karuseller. Peter köpte två biljetter, en till mig och en till Camilla till en snurrande gallerbur som man stod i, trodde vi. Visst man stod upp, men när den började snurra så låg man ner och där låg man! Detta var hemskt! Och vi hade precis ätit  glass innan så min dajmstrut kom upp i halsen och jag kunde knappt andas första varven.. De andra varven höll jag på att glida uppåt! Jag fick hålla i mig i kedjan som var för midjan samtidigt som jag fick hålla för min tubtopp som höll på att glida ner den med! Helt livsfarlig karusell! Inte ens kul och jag som älskar såna saker!
Men kolla här hur min rygg ser ut nu efter denna karusell..



Jag har fem stora feta blåmärken efter den!! Schnyggt! Eller inte!



En bit därifrån så sålde dom foppatofflor för barn. Var ju bara tvungen att köpa ett par till Alexander. Han älskar ju mina och var så stolt och glad över sina nya när han hade dom på sig igår. Slänger upp en bild på dom senare.


Hälsat på Alexanders kusiner

2009-04-22 @ 22:54:04

Efter jag hämtade Alexander från dagis idag så åkte vi till bredaryd och hälsade på Paola med barn = Alexanders kusiner. Det var trevligt och vi fick god tårta :) Annie går med nu, så dom sprang runt runt bägge två. Det är så kul nu när dom blivit äldre och kan "leka" ihop. Peter var hemma och sov då han jobbar natten nu. Bjuder till och med på några bilder på Alexander och Annie idag men dom är inte bra.. mobilbilder ni vet.



Alexander och Annie. En sån leksaks mobil som Alexander pillar med skulle jag vilja köpa åt honom!
Han älskar ju mobiler och den där låter när man trycker på knapparna och han gillade den mycket! Han
har ju fått en gammal sunkig mobil av mig men den är ju inge kul för den varken lyser eller låter, så denna
var kul! Har tänkt tanken innan men inte hittat den någonstans men nu såg jag att Annie hade en så den
borde ju finnas att köpa någonstans. Någon som vet?



Använd skydd med henne!

2009-04-22 @ 00:43:30



Verktyg för mördare

2009-04-22 @ 00:40:11



Han vägrar välling!

2009-04-21 @ 14:50:01

Skrev ju förut om att Alexander inte velat ha så mycket välling de senaste veckorna pga tänderna, men nu så vägrar han helt! De senaste dagarna har han inte ens smakat! Vad gör man?? Han kan väl hux flux inte tycka om välling som han tyckt om länge nu? Funderar på om jag ska ge honom nåt annat ikväll kanske jordgubskräm eller gröt för att han ska få i sig någonting.


Inte lika otroligt i natt...

2009-04-20 @ 12:05:42

Alexander har jätteontoch är jätteröd i rumpan.. det är den fjärde tanden uppe som jävlas. Och i natt så vaknade han vid 03:30 och var riktigt ledsen. Gick in för att stoppa om honom men han fortsatte gråta och var helt stel i benen och hade det ena benet uppsträckt. Då gck jag och bytte hans blöja. Det var säkert allt kiss som gjorde så att det sved på rumpan. Sen skulle jag lägga honom i sängen igen men han vägrade. Han var mammig och skulle vara i min famn.. Men mamman var inte lika pigg då jag gick och la mig 01:30! Så jag var mer död än levande! Till sist så gav jag upp och tog med mig honom till våran säng. men ite var han intresserad av att sova! han försökte bara ställa sig upp och slå på sin pappa hela tiden. Så efter 10-15 minuter så fick han gå och lägga sig i sin säng igen. Och den här gången gick det bättre. Han somnade ganska snabbt utan gråt.
 Har pudrat rumpan rejält nu sen igår kväll och i morse såg det lite bättre ut. hoppas han slipper ha ont mer. det värsta är ju när man ska ta bort bajset, för då svider det verkligen på honom. Igår så var det så illa så jag sköljde av honom i duschen istället för att skona hans rumpa. Det gjorde inte ont då i alla fall.


Helt otroligt!!!

2009-04-19 @ 17:26:05

La Alexander strax efter 12 i förmiddags. igår sov han endast 1½ timme, och idag vaknade han efter drygt en timme. Han låg och pratade lite och jag tänkte vänta och se om han kanske somnade om vilket jag inte trodde, men helt plötslgt vart det tyst. Jag och Peter gick och la oss för att vila för vi båda var trötta. men så somnade vi båda och vaknade igen 15:30 och det var fortfarande tyst i babyvakten! 10 minuter senare så vaknade han! så han sov alltså i 3½ timme idag!! Han måste verkligen varit trött! Så länge har han inte sovit sen jag vet inte när! Oftast sover han i 2 timmar. Så vi alla var utvilade sen :) Underbart!


Dag 3

2009-04-18 @ 10:39:43

 - 1,5 kg!

Trodde inte mina ögon i morse.. Jag har fuskat massor! Ätit en muffin både i förrgår och igår och igår åt jag även middag.. Men nu så ska jag skärpa mig! Nu blir det INGET mer! Skrev ju innan om att jag hade noll motivation denna gången och nu känner jag att den börjar komma tillbaka tack vare det fina minuset trots fusk! Så nu ska jag verkligen kämpa!


Jä*la fästingar!

2009-04-18 @ 10:38:45

I torsdags så plockade jag en fästing som kröp på Alexanders huvud och igår så plockade jag en som satt fast på Babys huvud. Var ju ett under att jag kände den så liten som den var. Den hade säkert nyss satt sig. Sen upptäckte jag även ett köttsår på Babys rygg :( Hon har väl fått stryk ute. Det var ganska långt och på ett ställe var det ganska djupt. Så vi baddade med nån sprit man har på sår på djur.. Hon verkar inte ha ont iaf. Hon brydde sig inte när vi pillade där eller baddade med sprit.


Okej.. detta blir pinsamt men vad fan

2009-04-16 @ 23:06:43

Jag är med i en tävling på frisörens Bobbys hemsida.. Det går ut på att man ska lägga in den värsta frisyren man har haft.. Och detta är mitt bidrag:



Det är ju så pinsamt så att det gör ont! Historien bakom denna frisyr:
En gång.. när jag gick i ettan på gymnasiet (och var riktigt fint blond!) så fick jag för mig att färga det mörkare blond. Själv. Det blev grått. Tog en mörkare färg. Ännu mer grått. Tog en ännu mörkare färg. GRÖNT. Och jag färgade säkert håret 7 gånger innan jag gick till en frisör som gjorde mig mörk brunett! Snacka om felsteg! Men, denna bilden är inte från den tiden. Jag färgade tillbaka mitt blonda hår efter några månader som brunett.. Och sen så gick det några år men under de sista veckorna av graviditeten så fick jag en nojja igen.. Eller rättare sagt Peter kallade mig chicken som tog samma hårfärg som vanligt till att färga utväxten Så då var jag ju bara tvungen att bli mörkblond igen. Hjärncellerna hade bebisen i magen tillfälligt beslagtagit så jag gjorde detta misstag ÄNNU EN GÅNG! Som ni ser på bilden. Håret bestog av alla möjliga färger! Fläckvis blond, grön, grå.. ja allt. Och som jag grät efteråt och sprang till alla frisörer i värnamo men alla vägrade hjälpa mig för detta hade slitit så på mitt hår och håret var som tuggummi så skulle det färgas igen skulle det förmodligen ramla av. Så man fick vara grön, grå, blond huvud på förlossningen :P Men sen tog Therese saken i egna händer och blekte håret. Men håret vart ju så slitet så när jag klippte page frisyr i somras så behövdes det verkligen! Nu är jag och förblir blond! INGA MER EXPERIMENT! :)

Så min motivering till att vinna är att efter alla mina felsteg så förtjänar jag att känna mig nöjd med mitt hår för en gångs skull!


Mina mål

2009-04-16 @ 22:01:00

Ska ta och dela med mig av mina mål gällande vikten:

Ren kur till: 75-78 kg, men går det bra så fortsätter jag till 70-75 kg.
Detta är mitt delmål. Och sen gäller
Kombinerad kur/atkins diet till: 62-65 kg (eller när jag är helt nöjd, kan vara mer, kan vara mindre)
Har inte riktigt bestämt mig gällande hur jag ska göra sen. Antingen äter jag kombinerad kur med cambridge, alltså lägger till ett mål mat/dag eller så kör jag atkins (utesluta kolhydrater). Vi får se. Det är en bit kvar dit än..


Satan!

2009-04-16 @ 11:09:57

De senaste dagarna har jag upptäckt att myggorna har vaknat till liv ute på kvällarna. Har dödat säkert 5 st inne.. och skrattade igår åt Peter som fick sitt första myggbett. Myggorna brukar föredra mig, dom älskar mig men Peter fick det första. Men skrattar bäst som skrattar sist.. nu har även jag fått ett. Alltså det är ju det värsta som finns! Myggor och knott! Kan inte dom bara gå och dö? Utplånas? Vad fan ska dom vara bra för? Nej, dö dö dö säger jag bara! Eller om man åtminnstone kunde vaccineras sig mot dom så att dom ger fan i en :P


Då var det dags igen

2009-04-16 @ 10:07:34

Sitter här med min frukost.... Cambridge choklad dryck. Nu är det dags att ta sig i kragen igen. Gick ju ner 12 kg sist på 1½ månad drygt. Men så skulle jag ha ett break över helgen då Alexander fyllde år och den breaken är inte över förrän nu.. Jag har inte haft någon motivation alls att komma igång igen. Men jag har ändå lyckats hålla vikten dessa snart 2 månader! När jag slutade med cambridge så vägde jag 86 kg och nu så har jag gått upp lite i påsk så nu står vågen på 87,5 kg. Det vore egentligen kul att bara väga sig varannan vecka. Då ser man ju större minus på vågen och får mycket motivation. Men jag är ju en sån som väger mig 2 ggr/dag :P haha. så vette sjutton hur det ska gå att låta bli vågen.. vi får se :P


Massa tänder på G

2009-04-16 @ 00:22:50

I söndags först bröt den fjärde tanden igenom, den andra uppe. Den var väldigt seg! Var på gränsen hur länge som helst! Och sen så såg jag att det inte ara var den som var på G utan även TVÅ andra tänder där uppe! Så stackarn har jätteont uppe i munnen! Han åt riktigt dåligt ett tag men nu äter han lite bättre, dock ej välling! Han dricker extremt lite på kvällarna nu! Han har alltid druckit 220 ml men den senaste veckan har han bara druckit runt 100 ml. Och nu igår och idag så drack han inte ens 50 ml.. Funderar på att testa om det funkar bättre med kall/sval välling? Det borde ju vara skönt i munnen då. Tänderna där uppe får man inte borsta heller! Han blir förbannad då. Men då får han borsta dom själv. Man ger honom tandborsten med borsten uppåt så borstar han själv uppe..


Sååå

2009-04-16 @ 00:12:36

Vad tycks om det nya utseendet? Jag vet inte hur många olika headers jag gjort men aldrig blivit riktigt nöjd, men nu fick det bli den här.. fast jag inte är helt nöjd med den heller men men.. den duger. Och så var det så tråkigt med den gamla! Man kan inte ha nåt för länge :)


Inte blivit nåt bloggande

2009-04-13 @ 12:09:39

Min mamma har varit här sen i torsdag och ska åka hem idag så det har inte blivit så mycket bloggande.. sen håller jag på med en ny bloggdesign lite smått. Så det kommer :)


Hoppas inte det är ögoninflammation!

2009-04-08 @ 19:39:37

När vi hämtade Alexander från dagis idag så berättade förskolläraren att Alexanders ena öga inte sett bra ut. Det har runnit ur det sen lunch och när han vaknade efter sovstunden så var det inte bättre. Vi hämtar ju honom efter mellanmålet som är strax efter dom sovit så hon ringde inte då han ändå snart skulle hem. Antingen så är det början till ögoninflammation eller så är det bara förkylningen som påverkat ögat. Han har inte varit sig själv idag heller tydligen sa hon. Men ögat har inte runnit något mer och han verkar rätt pigg nu. Ska ta tempen på han strax, har han ingen feber så får han nog gå i morgon med. Det beror på hur han ser ut i morgon bitti oxå, men som det ser ut just nu så tror jag att han går. Nu ska jag fixa i ordning honom för det är läggdax nu.


Tand nr 4 nästan framme och förkylning

2009-04-08 @ 12:40:04

Såg i morse att den andra tanden uppe, tand nr 4, snart är framme. Men han har inte varit lös i magen som han brukar. Snarare tvärtom! Han var hård i magen igår och bajsade bara en harklutt på morgonen sen ingenting förrän på kvällen. Han brukar ju lägga rejäla bajsar på morgonen, oftast två st. Idag var det ingen. Får se om han bajsat på dagis nåt för det hade han inte gjort igår heller. Sen har stackarn gått och blivit förkyld. Han har hostat en längre tid på nätterna nu och så igår började snoret rinna. Han har lyckats smitta sin mamma lite oxå. Vi nös i kapp i morse :P Men jag är inte snorig än iaf men det kommer väl det med. Har börjat ge han hostmedicin nu igen för hostan har hållit på ganska länge och vill inte ge sig, tycker snarare det blivit värre.


Jag vet

2009-04-07 @ 11:54:09

..att jag varit dålig på att lägga in bilder på den senaste tiden men vi har inte tagit så mycket kort heller. Har haft fullt upp med annat. Men ska slänga i några idag. Börjar med denna som blev klar igår och som Alexander ska ha på väggen på dagis.



Skickar en tanke

2009-04-07 @ 11:52:57



Till min mamma som är hos läkaren och kollar ryggen. Hoppas att det inte är något allvarligare fel och att du blir bättre snart!


Dumle muffins

2009-04-07 @ 00:35:23

14 st (stora muffinsformar ca 8 st)

2 dl strösocker
125 g margarin
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
14 st Dumle-kolor

Vaniljströssel
1 dl vetemjöl
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör



Sätt ugnen på 225°C. Vispa socker och matfett poröst, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner mjölblandningen samt mjölk, blanda till en smet. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten, lägg en Dumle-kola i vardera muffinsform. Blanda alla ingredienser till strösslet och strö detta över muffinssmeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.



Fullspäckad dag

2009-04-07 @ 00:32:03

Idag så har det varit en fullspäckad dag! Lämnade Alexander på dagis vid 9, åkte ut i skogen och tränade Diva efter det (och höll på att dö! berättar mer snart!), krattade bort löv från trädgården (pedantisk som jag är så tog jag verkligen bort ALLT! Inte ett löv kvar! och det krävdes en del rivningar på händerna från taggbuskarna men gud så fint det är nu!), bakade muffins, hämtade Alexander på dagis, handlade mat, hem igen i 180 (nej inte seriöst) för som vanligt så var det sega kassörskor och mycket folk på willys så jag fick köa i 15-20 minuter! För kl 16 var det dags för besök av Ansi och Ingela för att åter igen träna Diva. På hemmaplan denna gången.

Så.. vart ska man börja berätta? Kan ju börja uppifrån ner..

Ang att jag höll på att dö.. Jag var på väg ut till skogen med Diva och när man kör in mot Hörle herrgård så finns det ett kraftverk och en liten bro över där bara en bil får plats (på bredden). Och när jag kommer uppifrån backen så ser jag att det kommer en långtradare från andra hållet men han var en bit bort så jag skulle hinna över. (Det konstiga med denna bro är att det INTE finns några såna här
skyltar alls så ingen saktar in!!)

I alla fall så har jag ju noterat långtradaren i god tid och fick en känsla av att jag skulle vara berädd och tur det! För när jag precis är över bron så kommer långtradaren i full fart (en skarp kurva innan från hans håll) och har tydligen inte sett mig utan kör mitt i vägen och bara kör så jag fick köra ut på gräset!! Hade jag inte gjort det så hade det bara varit mos av bilen och troligtvis mig med! Helt livsfarlig väg då det är en skarp kurva innan och det är typ ingen trafik alls på den vägen så det blir ju sannolikhets inlärning på hög nivå!! (= Dålig sannolikhetsinlärning: Ex du är van vid att det nästan aldrig kommer trafik från den korsande vägen och kollar därför inte innan du kör.) Tur att man hade uppsikt och var handlingsberädd. (Nu blev det mycket körkortsteori :P)
I skogen så tränade vi lite, lekte en massa och sen så la jag ett spår åt henne. Det var ett tag sen hon fick ett spår så jag satte in henne i bilen, gick bort en bit och la ut några godisar på ett ställe, sen gick jag en bit till och la hennes älskade boll där. Jag hade inga förväntningar alls utan skulle vara glad om hon hittade nåt av dom. Trodde inte hon skulle hitta godiset men tji fick jag! Hon gick spåret GALLANT! Hittade godiset och visste att det var mer och fortsatte spåret fram till bollen! Hon är så duktig min Diva!! Hon imponerar mig alltid när det gäller spår! Hon var duktig redan första gången och det har bara ökat på! Ska nog dra med mig Peter till skogen i morgon så kan vi lägga stora spår åt båda hundarna!

Muffins bakade jag som sagt idag. Camilla bjöd ju på såna goda muffins så jag snodde receptet och testade själv idag. Passade ju bra då Ansi och Ingela skulle komma över senare. Dumle muffins är det och jag som inte ens tycker om dumle fullkomligt älskar dessa muffins. Och det gjorde Ansi och Ingela med som åt 1½ var (och det var i väldigt stora formar! :P )

Så tränade vi möte med andra hundar med Diva idag och det gick över förväntan! Ingela hade med sin hund Leo och Ansi gick med mig och berättade hur jag skulle göra för att avleda Diva. Första gången så gjorde vi ingenting utan dom fick se hennes utfall och hur hon betedde sig. Men det är ju ingen agressivitet konstaterade dom iaf så det är ju skönt, fast när hon gör sina utfall så tror ju folk det automatiskt. Sen testade vi att avleda henne med godis men hon sket i det. Det visste jag då jag testat innan. Men.. som Tony säger. Jag hade med hennes nya leksaksboll som hon fullkomligen älskar och när vi började använda den till att avleda henne så sket hon fullständigt i Leo. Hon tittade inte ens på honom! Vi gick fram och tillbaka och sen tillslut även bredvid varandra utan att jag ens sa något åt henne eller gjorde nåt för att avleda henne utan det enda var att visa snöret från bollen ur fickan. Hon tittade bara på snöret och mig och sen så gick hon i kanten och nosade men brydde sig inte alls om honom. Det hade jag aldrig trott för några veckor sen! Inte ens igår.. Hon har ju aldrig varit intresserad av leksaker på det sättet utan bara lekt med pinnar ute med Nisse för det är bara kul om någon annan vill ha samma pinne. Sen har hon en pip figur hemma som är hennes snutte som hon snuttar på men annars har hon aldrig brytt sig så då har ju jag inte köpt en massa leksaker till henne. Men sist så sa ju dom det att dom tyckte jag skulle leka med henne och jag hade ju inga leksaker, så jag åkte direkt och handlade en leksak åt henne. Stod där vid leksakshyllan i säkert 20 minuter för hon har ju inte visat att hon gillar nåt speciellt. Bollar är hon inte så förtjust i men jag hittade en gummiboll i snöre som jag fastnade för av någon anledning och tänkte att den nog kan vara ganska bra då man även kan kampa lite i den. Och hon älskar den!! Blir helt till sig när jag visar den för henne. Så kul att se!

Ska på KRAV från Ansi lägga in receptet på dumle muffinsen men gör det i ett separat inlägg. Detta blev visst långt :P


Träningsvärk

2009-04-05 @ 23:31:16

Inte för att jag har tränat.. Utan efter jag jagat Alexander hela dagen igår! När jag vaknade i morse så hade jag ont i varenda muskel i röven och baksidan av låren! Haha! Det var ju inte lite man fick springa efter honom igår. Hur orkar han?!?! Det är en väldigt bra fråga!
Annars har det inte hänt så mycket idag.. pluggat en massa men skulle behöva plugga ännu mer. Fastän jag pluggar 50% så räcker inte tiden till! Speciellt inte på helgerna då man måste passa Alexander hela dagarna, hemmet ska skötas, mat ska lagas, kläder ska tvättas, hundar ska ut m.m. Måste ta tag i det där.. har bara gjort ett enda prov medan jag gjort 5 inlämningar (6 i morgon). Alltså ligger jag 4 prov (5 prov) efter. Och så måste jag läsa tre böcker! Bara läst typ 20 sidor ur en bok hittills. HATAR att läsa! Speciellt när man blir på tvingad att läsa om saker man absolut inte är intresserad av! Usch! Jaja.. är ju inte så lång tid kvar nu så jag får kämpa på!


Blev lite mer än bara in till stan

2009-04-05 @ 00:38:14

Köpte en skitcool keps åt Alexander och 2 pack strumpor. Sen kom Peter ner på stan vid 13 och vi åt lunch. Sen skjutsade jag honom tillbaka till jobbet och tänkte åka över till Ansi och sola i hennes trädgård, men hon sov än då hon jobbade natten så då åkte jag och Alexander till Bredaryd hem till Jörgen och Paola samt bus kusinerna. Jörgen hade ringt Peter innan och bjudit över oss men Peter jobbade ju, men då tyckte jag att jag och Alexander kunde åka dit själva. För det var sånt härligt väder och då tycker jag man kan vara ute och hitta på nåt, och det är roligare om man är fler.
Alexander galningen sprang runt på deras gräsmatta och smet runt huset hela tiden så hans mamma blev alldeles svettig av att jaga honom. Sen visade Alexander sina talanger och gick/drog sig upp för rutchkanan, och då menar jag rutchkanan! Inte trappan upp!
Så grillade vi fläskfilé och åt med klyftpotatis. Mycket gott tyckte både jag och Alexander. Efter det var det dags att åka och hämta Peter. Vi vart lite sena så Peter gick till Ulla efter han slutat och väntade där. Och vi var där tills kl 21.. kom hem runt 21:30 och då hade hundarna (läs NISSE) lyckats öppna tunnan med mat och ätit ganska mycket.. så nu blir det ränneskit. Diva tror jag inte har fått äta då Nisse säkert vaktat den och Diva visade att hon ville ha mat efter vi varit ute med dom och det skulle hon inte visa om hon ätit mycket mat. Dessutom har ju Nisse matförsvar så han har nog vaktat den så Diva inte kunnat ta. Men nu blir det ingen mat till Nisse varken idag eller i morgon, med tanke på hans känsliga mage.

Så det har varit en fullspäckad dag och Alexander sov bara i bilen i 30 minuter vid 14 tiden så han var ganska slut. Speciellt då han sprungit så mycket idag. Det är hans mamma också och ska faktiskt lägga sig nu.. Nej nu vaknade Alexander ledsen igen.. andra gången ikväll. Tand på g! Den andra uppe.. Stackarn. Eller inte.. han somnade om igen.


Gårdagen och dagen idag

2009-04-04 @ 11:23:27

Igår så var Alexande, jag och Peter på kalas hos Vilgot som fyllde 1 år för några veckor sen. Det var trevligt! Var ju ett tag sen vi sågs. Mycket gott Camilla hade bakat oxå! Läste receptet på hennes blogg på Dumle muffins men var skeptiskt gällande dom men så fick man smaka en igår och dom var ju gudomligt goda! Smakar inte riktigt som muffins heller. Så det receptet ska jag testa någon gång. Kanske ikväll :P Annars så hände inte så mycket.. Solade i Ansis trädgård innan det en stund och det är sånt härligt väder! Solade där även dagen innan och man har fått en del färg i alla fall! Och Ansi har lyckats bränna sig! Haha! Idag är det lika fint väder men det skulle bli ännu varmare så jag och Alexander ska åka in till stan snart med tåget och shoppa lite sen ska vi upp till Peters jobb och hämta bilen som han tog i morse.

Vid 10 tiden idag så fick även jag jobba.. Kom hit en tjej som ville pierca naveln. Kan ju pierca, lärde mig det för drygt 3 år sen och har lagt ut en annons på blocket. Inte så jätte många som nappar än men det kommer nog bli fler nu snart då de flesta vill ha piercing innan sommaren.

Nu sa jag ta och fixa mig i ordning.. Tåget går om en kvart.


Fy fan vad jag gråtit!!

2009-04-02 @ 12:41:06

Satt och tittade på våra bästa år och så låg jag så gott i soffan så jag låg kvar efter och då började extreme home makeover och det handlade om Boey Byers som var 8 år och hade cancer. Hon hade lyckats bli av med cancer, men den kom tillbaka igen. Jag vet inte hur många gånger jag grät!! INGET barn ska behöva lida!! Jag önskar jag kunde ta bort smärtan för alla barn! Det är inte rättvist! Blir så ledsen när jag ser på sånt.. :(
Detta programet var från 2007 så jag sökte på hennes namn på google för att se om hon lyckades besegra cancern en gång till, vilket jag verkligen hoppades men jag hade en känsla av att det tyvärr inte stämde. Och sökresultaten var mest "In memory of Boey Byers". Hon dog 28 december 2007. Då började jag gråta ännu mer! Jag vill inte ens tänka på hur hennes föräldrar hade och har det! Jag vet att jag definitivt inte skulle klara leva utan Alexander.. Vill inte ens tänka på vad jag skulle göra om han inte fanns..

Skulle bara vilja krama honom nu men han är ju på dagis.

Usch vad sånt här är hemskt!! Sitter med gråten i strupen.. nu klarar jag inte av det här nåt mer. Måste nog ner i tvätten nu oxå.

"Till minne av Boey Byers"


06:20

2009-04-02 @ 10:35:06

Tro det eller ej men det var den tiden Therese gick upp idag!
Ja du såg rätt 06:20! Jag var tvungen att gå upp då för att skjutsa Peter till jobbet då han började 06:45. Sen när jag kom hem vid 7 tiden så var det ju ingen mening att gå och lägga sig! Skulle bara bli ännu tröttare om jag gjorde det så jag gick ner i tvättstugan och började tvätta. Alexander vaknade vid 8 tiden idag. De senaste dagarna jag har lämnat honom på dagis så har jag fått väcka honom vid 8:30 för han inte vaknat, och han blir INTE glad när man väcker honom! Vilket morgonhumör! Men idag så slapp jag ju det som tur var och det var inget stress heller, vilket var skönt.
Efter att jag lämnat honom på dagis vid 9 så åkte jag hem och packade in Diva i bilen. Vi åkte ut till skogen och lekte gärnet ett bra tag, bara matte och Diva. Nisse fick stanna hemma. Mötte en hund på avstånd, men Diva såg den men satt bara och tittade. Så inga utfall idag heller (än så länge) :P Köpte en boll med snöre åt henne igår som vi testade och den älskade hon. Hon är inte så mycket för leksaker eller att leka så mycket. Det har hon aldrig varit så jag hade slutat lekt med henne. Men har tänkt på en del grejer gällande just det där med leka.. Eftersom hon inte velat leka så har jag inte gjort det med henne heller, utan då blir det hon som kommer till mig när hon vill leka och då har jag ju lekt med henne men det är ju helt galet fel. Nu när man tänker efter så inser man ju det.. Det är ju inte meningen att hon ska bestämma när vi ska leka utan det är ju jag som ska bestämma det samt när den ska sluta. Så från och med nu så bestämmer JAG när VI SKA leka och sluta leka. Observera VI. Självklart får hon leka själv när vi är ute och går men hon ska ju inte bestämma när VI ska leka tillsammans.

Borde ta och plugga lite men är så trött i huvudet.. får se om jag tar det nu eller om det blir ett senare projekt. Jag är så less på det där så jag spyr snart!


Träning med Diva

2009-04-01 @ 21:45:33

Idag så var det dags att börja träna Diva. Ansi och Ingela har mig och Diva som projekt till deras "examen" i hundinstruktör utbildningen. Det gick mycket bra tycker jag! Diva är en fantasktisk hund när hon sätter den sidan till och efter dagens träning så ser jag faktiskt hopp för henne! Det största problemet är ju att hon är agressiv mot andra hundar (trodde jag).. Men när vi var på brukshundsklubben och tränade så var det andra hundar där och hennes ökända utfall existerade inte Hon tittade mest bara. Jag tror hon är lite schizofren.. De gånger vi varit på klubben har hon inte brytt sig om hundar, men möter vi en hund hemma så blir det hus i helvetet. Folk tror att hon är agressiv men jag har alltid trott att hennes utfall beror på att hon inte vet hur hon ska bete sig. Det är ju inga arga skall hon ger utan det är mest pip men det är ju jobbigt att hon rycker i kopplet och ställer sig på bakbenen och beter sig så ändå. Sen är det väl för att det är på hemmaplan. Detta är hennes revir, då är det ju skillnad. Men nästa gång (på måndag) så ska vi vara här på hemmaplan och träna så får vi se hur det går. Jag fick även två läxor att träna på tills nästa gång och jag har redan börjat med den ena, kontaktövningen (BRA VA ANSI?? :P )
Så summan av kardemumman efter dagens träning är väldigt positiv. Nu tror jag att det finns hopp även för oss! Det SKA bli pli på Diva nu. :)


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0