Kul grej...

2008-07-31 @ 20:59:28

Kollade in på syrransbdb och hittade en kul grej..

1.Gå in på google
2. Sök på ditt datum du fyller år
3. Kidnappa andra bilden - Den representerar din framtid.


Therese resultat:




Peters resultat: :D



Köpte en hoppgunga idag!

2008-07-30 @ 00:11:44

Idag så åkte vi iväg och köpte en hoppgunga åt Alexander! Den fick han utav sin mormor! Och han verkligen ÄLSKAR den!! Hoppade gärnet!! Tyvärr så kan han inte va i den så länge för hans armar blev både röda och blåa för dom skar i kanten där man stoppar in armarna så han är väl för kort än.. så det va lite synd!



Det här va kul!!



Hoppeli hopp!"


Och så självklart en film på det :)






Alexander ÄLSLAR majskrokar!!

2008-07-29 @ 23:51:53

(Mor)Mor köpte en påse majskrokar till Alexander för några dagar sen och han verkligen ÄLSKAR dom!! Han gillar ju majs så det va ju inte så svårt att lista ut att han skulle gilla majskrokar! :)



Gotti gott!



Nam nam!



:)



Mmmm



Ser ut som en cigarr :P



En till!



MMmmm



Det va gott!


Bilder från grillningen

2008-07-29 @ 23:31:56

I lördags grillade vi och här kommer lite bilder :)



Här ligger mormor och Alexander och slappar




Grillmästar'n


Och så lite skämt: ;)















Äntligen mat!








Och så lite bilder på skrutt :)



Sötnöt!



Mamma och skrutt


Till minne utav Ullas hund Ämmy

2008-07-26 @ 15:05:04






Ämmy:

Du va den underbaraste hunden jag träffat!
Din personlighet och utstrålning gjorde dig till en riktig dam!
Du va så söt när du skällde till åt de yngre när de lekte för nära dig.
Din kunskap gjorde dig till så mycket mer än bara en hund!
Din värme och närhet värmde lika mycket varje gång!

Du va en hund som jag skulle lita på i alla tillfällen! Du skulle ha vaktat Alexander med all din kraft om du fick..
Du va verkligen en hund som kunde ALLT! Jag kommer fortfarande ihåg när vi satt hemma hos Rut och du kom in i köket med mina skor. Hade ingen aning om att du kunde sådant! Och efter en godis så kom du in med andra skon! Det va bland det häftigaste jag sett! Du kunde göra så mycket mer saker som jag tyvärr aldrig fått uppleva, då du va pensionerad. Men kunskapen fanns alltid kvar inom dig! Och man såg ändå hur mycket du kunde och ville hjälpa till!







Hittade en dikt som jag gjort om lite som jag tycker passar till Ämmy:

Vid himmelens grind,

där blåser en vind

från alla som saknar,

så sval mot Din kind

Vid himmelens port,

står tofflor i rad

dom hämtar du åt,

änglarna som gått molnpromenad

I himmelens sal,

där vaktar du sen.

Tills Axi och Pia,

springer på dig igen.




Saknaden är enorm efter Ämmy!

Du finns föralltid i våra hjärtan!


Alexander "badar"

2008-07-26 @ 13:35:05

Efter en måltid så blev han så grisig så det blev till att sätta han under kranen och det va kul :)



Helt fashinerad



Sötnöt



Smakar bra?


Bilder från badet

2008-07-26 @ 11:47:06

Här kommer lite bilder från när vi va och badade.. tyvärr kom jag på försent att ta bilder med mobilen. Så det blev bara några bilder från stranden strax innan vi skulle hem. Inga bilder på när skrutten badade :( men det ska jag komma ihåg nästa gång..



En del av stranden..



Älsklingen sov så gott! Men han vägrade somna utan en snutte så han fick
ta en tygservett som va oanvänd och då somnade han gott!



Vad rolig du är Peter..




Alexanders första dopp ute!

2008-07-24 @ 19:34:51

Idag så va vi och badade hela dagen. Och Alexander ville oxå bada :) Han blev nästan förbannad när man tog upp honom därifrån. Ingen badkruka där inte. :) Sen så somnade han så gott på stranden och sov ca 1 timme. Bilder från stranden kommer senare :)

Och själv blev man REJÄLT solbränd! Jag fick sitta i solen hela tiden, mamma och Peter satt under parasollet med Alexander för mamma får inte sola då hon operarat bort några födelsemärken och Peter orkade inte vara i solen.. Och nu sitter man här riktigt bränd på axlar, rygg, armar och ben! AJAJAAJ!

Så i morgon blir det nog till att åka till stan.. Inge bra att sola när man är bränd :P


I Stockholm

2008-07-22 @ 21:54:41

Idag så bar det av till Stockholm rakt upp och ner :) Hade tänkt åka i morgon för jag skulle tvätta idag men så hade jag inget tvättmedel men mamma sa att hon skulle tvätta i morgon så vi kunde tvätta där.. Så vi tänkte åka i morgon förmiddag, men Peter tyckte vi lika gärna kunde åka ikväll, så så blev det :)


Alexander har redan börjat riva här hemma!

2008-07-21 @ 10:53:48

Igår så stod jag och diskade och Alexander satt i sin gåstol precis bredvid.. Sen när jag tittar till honom så har han tagit ner gallret som står för kattmaten och har den i munnen!!! Och det hördes INGENTING att han hade tagit ner den!! Så han måste verkligen smygit ner den försiktigt!! Man borde ju ha hört att det skramlade till när gallret träffade gåstolen, men han måste tagit ner den riktigt försiktigt så det inte lät någonting!!



Hur lyckas han??


The Poodels

2008-07-21 @ 10:53:41

Igår så va Ulla på besök med sina små Poodlar :) Så här söta är dom



Dotter Axi och mor Pia


Hur Peter och jag träffades.. Hundtricket ;)

2008-07-21 @ 09:46:23

Det är några som har undrat hur Peter och jag träffades, så här kommer det:

Det va i slutet av januari 2007. Jag hade precis vaknat (vid 12 tiden som vanligt) och slängde på mig ett par riktigt fula men så sköna mjukisbyxor och gick ut med min hund Diva.. Eftersom jag bodde i Sollefteå så va det ganska kallt så jag hade en fjällräven dunjacka så jag såg ut som en michelin gubbe :)
Så nyvaken, sliten, michelingubbe med ruffsigt hår begav sig ut till en liten park som fanns precis utanför lägenheten. Jag gick där i mina egna tankar och rastade hunden, men så hör jag någon ropa.. Men jag brydde mig inte om det utan fortsatte. Men han ropade fortfarande och jag vände mig om för att se vem det va och då förstod jag att han ropade på mig. Så jag gick fram till honom och då sa han att jag hade en fin hund och att han oxå hade en rottweiler i bilen. Han hade precis varit i spelbutiken som ligger precis under min lägenet med Mats.. Mats hade sett mig i parken och sagt till Peter att det va en likadan hund som han har i parken och Peter blev ju nyfiken och ville se på henne då det inte finns så många rottisar i Sollefteå.

Så tog Peter ut Nisse ur sin bil så fick jag och Diva hälsa på honom. Sen va det inte så mycket mer, jag och Diva fortsatte på gågatan och Peter och Mats satte sig i bilen och körde iväg.

Jag va på väg till Swedbank för att sätta in de sista pengarna för Diva då jag hade delat upp betalningen två gånger.. Till min förvåning så kommer även Peter och Mats dit. Så vi hälsar och pratar lite.. Sen så gav jag Peter mitt nummer om han ville att vi skulle gå ut med hundarna ihop någon gång. Jag tänkte det skulle vara kul för Diva att träffa en annan hund då hon knappt träffat andra hundar.

Redan nästa dag så ringde Peter och vi gick ut med hundarna. Hundarna hade kul tillsammans! Sen så  va det inge mer med det utan vi gick åt varsit håll. Sen tog det några veckor innan vi pratades vid igen för jag hade fullt upp med en massa problem som jag inte vill gå in på här.. Sen en kväll så kom jag på att vi inte varit ute med hundarna på länge och att både Diva och jag behöver komma ut och gå lite i friska luften, så jag smsade honom och dagen efter så sågs vi igen. Sen började vi att prata mer och mer via telefon och msn. Och så en dag bjöd jag över honom på kaffe. Efter kaffet så frågade han om jag ville komma hem till honom på några öl så jag och Diva följde med honom hem. Jag och Diva skulle åka hem igen senare på kvällen men så blev det inte utan vi sov över hos Peter. Det va väl då vi började få känslor för varandra. Men det tog ett tag för Peter att erkänna det :P Eller rättare sagt han sa några dagar efter att han börjar få känslor för mig, men sen dagen efter så tog han tillbaka det!! Jag blev ju riktigt sårad och tänkte det att då skiter jag i honom... Men så dagen efter så ringde han igen och vi hade en låååång pratstund och det slutade med att jag och Diva tog taxi hem till honom. Och från den dagen så blev det vi..



En bild från våran första promenad..



En bild från våran andra promenad



Sen blev det vi <3 Tänk vad två hundar + Mats kan se till :)


High chaparall

2008-07-19 @ 23:55:19

Idag så åkte vi till High Chaparall. Första gången jag va där inne. För några månader sen när det va stängt så va vi utanför och kollade bara. Det va ganska kul där.. Fanns massa olika saker att titta på..



Peter och Alexander sitter på en motorcykel utanför ett museum. Alexander
ser ju väääldigt intresserad ut :)



Cooolingar :)



Jag, Rakel och Alexander när vi nyss kommit in.. Satte oss på ett fik och fikade lite.


Sen så kollade vi på en indianshow. De hade kommit hit enda från Kanada för att hoppa runt för oss svenskar.. jisses.



"Hoppa runt i ring..."

Dom hade även tivoli där inne och dit bar det oxå av! Fast det va ju mest för ungar mellan 4-8 år.. Men det fanns 2 st atraktioner som äldre kunde åka. En va ungefär som "Rock-Jet" på gröna lund.. men den tycker jag bara är fjollig, men så fanns det en som va som "Pop Expressen" på gröna lund fast den här åkte i luften! Och den skulle så klart Therese åka! :) Peter åkte med mig och jag ville sitta längst ut men så kom han som jobbade där och sa att jag måste sitta längst in för den pallar mer vikt längst ut.. Fan tänkte jag.. Men sen va jag glad för att jag satt innerst!! För jag satt intryckt mot Peter HELA tiden! Det gick så snabbt och va sånt tryck så jag kunde inte flytta tillbaka till min sida! tänkt att få Peter intryckt sådär om jag hade suttit där han satt.. då hade jag nog spytt :P eller kanske inte :) Men kul va det! Och snurrig blev man! Tilslut så såg man ingenting och allt bara snurrade!

Jag älskar ju att åka karuseller och har alltid åkt ALLT minst en gång! Oftast fera gånger fast det varit lite för mycket för min del :) Men nu har jag ju inte åkt någonting på 2 år! Förra sommaren så va jag ju gravid, och sommaren innan det blev det inget.. så man är ju "otränad" nu :) därför man blev snurrig och fick huvudvärk efter karusellen på High Chaparall :)

High Chaparalls hemsida:
http://www.highchaparral.se


Igår så kom...

2008-07-19 @ 23:54:20

Mats och hans tjej Rakel hit på besök från Sollefteå! de ska stanna tills på måndag. Det va ju Mats som såg till att jag och Peter träffades :) Det va han som sa åt Peter att det va en likadan hund som han hade i parken och det va ju jag och Diva det :) Så utan honom hade nog inte Peter och jag träffats för då hade han ju inte ropat på mig..

Sen hade de även med sig en present till Alexander.. Fonder för 1000:-!!
Så vi hoppas att det går uppåt! :)


Alexander fem månader

2008-07-19 @ 00:45:56

Detta har Alexander lärt sig under denna månaden:
  • Vända sig från rygg till mage
  • Åla lite smått
Detta äter han nu:
  • Ersättning
  • Gröt
  • Lunch med kött
  • Mellanmål
Så här stor är han nu:
  • 7595g
  • 64 cm
  • 43 cm huvudmått
Har nu testat dessa grejer:
  • Gåstolen
  • Klappa Baby :)
  • Suttit i en stol på tåget :)
Utflykter:
  •  Till Stockholm själv med mamma!


Alexander fyra månader

2008-07-19 @ 00:38:34

Detta har Alexander lärt sig under denna månaden:
  • Hålla flaskan själv! (dock inte alltid)
  • Upptäckt sina fötter
  • Känner i andras ansikten och hår
  • Började "krypa" runt (på rygg)

Detta äter han nu:
  • Delammas
  • Ersättning
  • Gröt
  • Smakportioner/lunch
Så här stor är han nu:
  • 6670g
  • 62,5 cm
  • 42 cm huvudmått
Har nu testat dessa grejer:
  • Sittdelen till vagnen
  • Matstolen
Utflykter:
  •  Till Stockholm och träffat endel av mammas släkt
  •  Första turen till stranden! Det gillade han!
  • Brorsan Robins student
Andra händelser:
  • Första namnsdagen!


Alexander tre månader

2008-07-19 @ 00:15:29

Detta har Alexander lärt sig under denna månaden:
  • Greppar saker
  • Satt själv i flera sekunder!! OTROLIGT!
  • Vända sig från mage till rygg!
Detta äter han:
  • Ammas än

Så här stor är han nu:
  • 5620g
  • 60 cm
  • 41 cm huvudmått
Har nu testat dessa grejer:
  • Babygymmet
  • Bärsjalen
Andra händelser:
  • Döptes!
Utflykter:
  • Spansk afton på din bror Robins skola





Alexander två månader

2008-07-19 @ 00:07:24

Detta har Alexander lärt sig under denna månaden:
  • Försöker redan greppa sina leksaker!
  • Upptäckte sina händer
  • Kände igen mamma och pappa
Detta äter han:
  • Only tutte

Så här stor är han nu:
  • 4900g
  • 57 cm
  • 40 cm huvudmått
Har nu testat dessa grejer:
  • Elektroniska gungan
  • Baby Björn selen
Utflykter:
  • Spa lyx hos Bo och Anne där du träffade dina kusiner för sörsta gången
  • Middag hemma hos farmor och farfar, kusinerna även där



Alexander en månad

2008-07-19 @ 00:01:22

Detta har Alexander lärt sig under denna månaden:
  • Hålla upp huvudet ganska stadigt!
  • Le
  • Skratta
  • Följa med bicken
  • Sova hela "natten" (när han väl somnade så sov han 6-9 timmar)
  • "Pratar" en hel del!
Detta äter han:
  • Bara tutte

Så här stor är han nu:
  • 3700g
  • 53,5 cm
  • 38 cm huvudmått
Har nu testat dessa grejer:
  • Babyskyddet
  • Babysittern
  • Vagnen
  • Sin säng
Utflykter:
  • Endast promenader med vagnen! Vi ville inte ta med honom till affären eller liknande så han skulle bli sjuk eller nåt.


Alexander äter fortfarande bara lite :(

2008-07-18 @ 20:06:19

Sen han fått vaccinationen har hans mängder mat minskat drastiskt! Det är nästan så man får tvinga honom att äta! Trodde det bara skulle vara så samma dag eller max till dagen efter men det är fortfarande samma sak :(

Så här har det sett ut idag:

07:40 130 ml ersättning
09:00 1 dl gröt
12:15 1/4 liten burk potatis/majs + 1/4 liten burk grönsaker/kalv
14:30 80 ml ersättning
16:45 70 ml ersättning
18:20 145 ml ersättning
19:50 Han håller på och äta gröt nu.. så vi får se hur mycket han vill äta..

Han verkar inte gilla ersättningen så värst längre! Men det enda som är gott och han äter mycket av är ju gröten och fruktpuréen! Lunchen går bra till en början men han tröttnar efter ett tag och vill inte äta mer.. Så han kan ju liksom inte bara leva på gröt och fruktpuré! Har testat en del olika puréer till lunch, men det finns ingen han direkt gillar.. Den han gillar mest är ju bara potatis/majs och det kan han ju inte äta hela tiden!

Vi får se hur det är i morgon..


Grattis Paula och Jörgen till giftemålet!

2008-07-17 @ 23:38:05

Detta kom som en chock för alla släktingar! Peters bror och hans tjej hade inte sagt någonting utan skulle åka iväg på semester med barnen på öland bara.. men i morse så fick både Peter och jag ett mms med denna bilden!



Det komiska va att vi va hos Peters syster igår och pratade just om bröllop :D För alla syskon är ju förlovade, men ingen har gift sig.. Och Peter sa att han skulle vara först :P Men tyvärr blev det inte så. Dessutom va han lite sur för att Paula och Jörgen hade snott "hans" idé.. Peter vill ju ha ett enkelt bröllop där det typ bara är han och jag plus något vittne, och att vi ska göra det i smyg.. Men jag har sagt att jag ska ha ett "stort" bröllop! Man gifter sig (förhoppningsvis) bara en gång och då vill jag ha det som jag vill! Då väntar jag hellre tills vi har råd! Punkt slut :)


Vilken kväll/natt!

2008-07-17 @ 07:08:13

Igår så va Alexander riktigt trött HELA tiden efter vaccinationen! Och han ville knappt äta stackarn :(

Så här lite åt han igår:

07:50 110 ml ersättning
08:45 1 dl gröt + päron/mango/annanas
11:45 1/4 liten burk slottspuré
12:30 50 ml ersättning
17:00 50 ml ersättning
17:45 110 ml ersättning

Sen fick han en alvedon till och så somnade han vid 18 och hans mamma och pappa gick också och la sig en halvtimme efter. Jag mådde inge bra alls då.. så det skulle bli skönt tat få sova lite iaf.. men jag sov enda till kl 01!! Och Alexander sov fortfarande gott då! Så det va bara att gå och lägga sig igen! Det va så skönt att få sova ut ordentligt! Det behövde jag verkligen!

Och upp gick vi nu för en halvtimme sen så Alexander sov enda från 18 till 06:30!! Han mådde inge bra alls igår  efter vaccinationen :( Men idag så är han piggare och gladare! Det är skönt det!


BVC Besök

2008-07-16 @ 16:22:24

Idag så va det dags för BVC besök

Och så här såg siffrorna ut idag!!

Datum: 16/7
Ålder: 5 månader
Vikt: 7595 g!!!!!
Längd: 64 cm
Huvudmått: 43 cm

Jag gissade närmast på vikten :D
Lena och Peter fick dela på förstaplatsen om gissningen på längden :)
Och Peter gissade exakt rätt på huvudmåttet!

Så va det ju vaccination oxå.. det va inte kul :( Stackas skrutten!
Och den här gången fick han ingen alvedon efter någon timme som han fick sist för det gick ju så bra sist så jag trodde inte han hade ont av sprutan, men icke! Efter någon timme hemma hos Alexanders kusiner, när han skulle sova så hade han jätteont :( Och han va riktigt trött och höll på att somna flera gånger men han hade så ont stackarn så han kunde inte. Så då fick han alvedon och sov sedan i 2 timmar då vi va tvungna att väcka honom för vi skulle åka!

Sen sov Alexander även nästan hela bilresan hem..

Agust, Alexanders kusin som är 3 månader äldre, kryper som bara den nu och kan även gå längst möblerna!! Och han är inte ens 8 månader än!! Duktigt!

Nu ska jag ta hand om skrutten!


Alexander på tåget hem

2008-07-15 @ 15:55:31

Igår när vi satt på tåget hem så fick Alexander sitta en stund på sätet bredvid mig. Och det va kul :)



Så duktig skrutt!



Så söt man kan vara då!



ÄLSKAR!



Fina älsklingen!


Alexander och Million

2008-07-15 @ 15:50:09

När vi va i sthlm så träffade jag en tjejkompis som fick sin son en månad efter jag fick Alexander. Här kommer lite bilder på gullungarna



Leker i babygymmet



Alexander tittar undrande på Million som är hungrig



Så söta!



Hemkomsten!

2008-07-15 @ 00:02:51

Idag så va det dags att åka hem från stockholm! Vi åkte tåget till Alvesta och där hämtade Peter oss. Det gick verkligen jättebra! Alexander va sååå duktig hela vägen! Han sov även 30 min i sätet :) Sen va han glad och nöjd nästan hela resan! Det va bara när han skulle få mat som han blev grinig! Jag hade hällt upp 150 ml vatten ur termosen i flaskan en kvart innan han blev förbannade men det va visst försent ändå.. Vattnet va tyvärr för varmt iaf men det gick ändå tillslut.. Det va ju inte så han brände sig iaf :)

Lägger upp MASSOR med bilder imorgon. Nu ska jag sova!


Utmaning!

2008-07-14 @ 23:48:19

Jag har blivit utmanad av Sofi :)

Först reglerna:
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i
deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
• Packa inför hemresan
• Åka hem!
• Kela med djuren hemma
• Och sambon :)
• Ringa Ansi och höra när det passar att komma över med Alexander i morgon (Hon ska vara barnvakt då)

Vad gjorde du för 10 år sedan?
• Då var jag 10 år :P Jag va säkert på dagsläger :)

Ställen du bott på?

• Stockholm - Nacka och Värmdö
• Norrbotten - Vuollerim och Luleå
• Västernorrland - Sollefteå (mitt i stan) och Sollefteå (Gårdnäs på landet)
• Småland - Värnamo (Hörle)


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

Betala av alla skulder
• Köpa ett hus
• Shoppa gärnet :D
• Köpa två nya bilar
• Ta körkort

 

Jag utmanar ALLA som läser:)



Då var det dags för BVC gissning igen!

2008-07-13 @ 09:44:19

onsdag så är det dags för ett BVC besök samt vaccination.. Stackarn :(
Och som vanligt så tänkte jag lägga ut en BVC gissning :) Så ALLA som läser, gissa på nu!!!

Sist såg det ut så här:

Datum: 18/6
Ålder: 4 månader
Vikt: 6670 g!!!!!
Längd: 62,5 cm
Huvudmått: 42 cm

Vad tror ni nu om vikt, längd och huvudomfång på onsdag?? :)


Så skönt med rutiner!!!

2008-07-12 @ 23:29:44

Om man tänker tillbaka på den första månaden så är det som dag och natt i jämförelse nu..

vägrade han somna innan 5 på morgonen och det va rent ut sagt ett helvete!
Nu så äter han nästan på exakt samma klockslag varje dag!!

Idag så såg det ut så här: (det va så varmt här i Stockholm så han åt inte så mycket som han brukar så det blev något mål extra idag. han äter vanligtvis 5-6 mål/dag)

08:00
140 ml ersättning
09:10 Risgröt m äpple och mango (pulver + 1 dl vatten) + fruktpure
11:50 3/4 portion potatis/blandfärs/grönsaker + lite katrinplommon
14:00 90 ml ersättning
16:45 90 ml ersättning
19:00 Risgröt m äpple och mango (pulver + 2 1/4 dl vatten) + fruktpuré
21:15 110 ml ersättning


Köpt en ny flaska

2008-07-12 @ 23:29:34

Har länge tänkt att köpa en MAM ultivent nappflaska åt Alexander och idag så fick han äntligen en :) blå och fin va den. Vi får se om det blir bättre med dom "elaka pruttarna" som han har då och då.

Är redan nöjd med den! Gillade skarpt att slippa den lilla plastbiten som man måste ha mellan själva nappen och flaskan för att det inte ska läcka om man är på resande fot eller liknande. Men ändå så brukar det hända att det läcker lite!! Med denna så sätter man bara på locket och då täpper den igen hålet utan läckage! Inte en enda droppe! SUPER SKÖNT! Speciellt då jag redan slarvat bort endel plastbitar redan :) Blir nog till att köpa fler såna hära :)

RIKTIGT NÖJD!



Hemlängtan!!!

2008-07-12 @ 11:41:01

Borta bra men hemma bäst!!

Har fått en enorm hemlängtan de senaste dagarna! Ibland är det skönt att komma hemifrån och vara för sig själv ett tag, men inte för länge :) Nu saknar jag Peter enormt mycket! Ska bli skönt att få komma hem igen på måndag!

Idag så ska vi åka till Alexanders gammelmormor. Vi bara väntar på att han ska vakna och äta lunch sen åker vi.
Han vaknade tidigt idag! Kl 7!!! Gissa om jag är trött :)

Nu vaknade han så nu ska han få lunch :)


Har ju glömt att visa er!!

2008-07-07 @ 22:56:57

För någon morgon sen så vaknade jag som vanligt av att Alexander hade vaknat och låg och jollrade i sängen som vanligt.. Så jag gick upp till honom men till min stora förvåning så låg han INTE där jag hade lagt honom kvällen innan!! Han hade flyttat både sig och kudden! Snacka om att jag blev chockad!



Han låg på sin kudde och kudden låg bredvid hans nalle uppe i högra hörnet
kvällen innan.. Hur lyckas han???


Bilder på mamma och skrutt

2008-07-07 @ 22:52:05



Puss på skrutt



Är han inte lik sin mamma? :)



ÄLSKAR


Återigen börjat testa kött

2008-07-07 @ 22:04:53

Sist, när jag testade kycklingfilé med grönsaker åt Alexander så fick han ont i magen.. så igår så testade jag ge honom slottspuré på burk då vi va ute på dop och det gick jättebra och han gillade det! Och så idag fick han hemmagjord blandfärs med grönsaker och pasta för första gången.. Det va lite miner i början men han åt upp allt jag hade värmt upp och det va inte lite det :) Så det kanske va just kycklingen han reagerade på.. så vi väntar med kyckling och fortsätter med kött :)


Vilket skratt!

2008-07-06 @ 21:59:02

Alexander tycker det är riktigt kul när man gör hastiga rörelser och "skrämmer" honom.. Då skrattar han gärnet!! Det brukar ju vara så att bebisar blir rädda då men han älskar när man gör så! Och idag kunde han inte sluta skratta! Hans mormor höll på och säga Buu till honom och han skrattade riktigt länge! Hann till och med få med det på video! Kom på det efter flera minuter att det skulle vara kul att få det på film, men trodde det va försent då vi redan hållit på så länge men icke!! Fick en lååång filmsnutt till och med :)



Första vändningen från rygg till mage!

2008-07-06 @ 21:54:33

I kväll så gjorde Alexander sin första vändning från rygg till mage!! Han har varit på väg lääänge men hans arm har alltid varit i vägen men så lyckades han idag! Sååå stolt! :) Duktig skrutten är! Man hinner ju knappt fatta allt han kan redan innan han börjar kunna nya saker! Så fort det går.


Lite bilder på plutt

2008-07-06 @ 21:50:44



I mormors famn



Dräggel pelle




Lite sne :P



Skruttens härliga skratt



Älskar att stå upp


I morgon blir det dop!

2008-07-05 @ 22:58:20

Inte Alexanders.. igen :) men pratade nyss med en tjejkompis i sthlm som fick sin son den 20/3 och han plus hennes andra dotter ska döpas i morgon och så när hon fick veta att jag va i sthlm ville hon så klart att jag skulle komma oxå..  det  ska bli kul. Så det blir till att gå upp tidigt och åka in till stan för att hitta något man kan köpa till dom och sen ta sig till kyrkan som ligger mitt i stan. Tur den låg nära tunnelbanan så jag hittar lätt :)


Om mig!

2008-07-04 @ 23:15:19

Hur lång är du?
- 162, 5 cm 

Vilken ögonfärg har du?
- Blå/Gröna

Vilken hårfärg har du?

- Blondt

Familj?

- Alexander och Peter. Rottweilerna Diva och Nisse, katterna Baby och Sampoo

Har du någon bil?

- Ja.. Peters :)

Musik du lyssnar på?
- Blandat.. Bra musik man kan dansa till är bäst!

Vem ringde dig senast?
- Peter

Var tror du att du befinner dig om tio år?

- Förhoppningsvis i en fin villa med  min familj och en del djur :) och förmodligen några syskon till Alexander

Vilka städer har du bott i?
- Stockholm (Nacka och Värmdö), Vuollerim, Luleå, Sollefteå och slutligen Värnamo :)


Vilket program läste du på gymnasiet?
- Först Hantverksprogrammet Mode och Design, men det va inget för mig.. Sen Samhälls inr ekonomi

Vilken är din favoritglass?

- Mjukglass med chokladströssel

Kan du några andra språk än svenska?

- Engelska och lite spanska och tyska

Har du någonsin åkt ambulans?

- Yes! Både före och efter operationen av blindtarmen

Har du fått fortkörningsböter någon gång?

- Aldrig!

Favorit drink?

- Dricker mest öl eller tequila :)

Hur gör du för att lufta din ilska?
- Andaaaas! Räkna till 10 :)

Vad är du rädd för?
- Att något ska hända någon i familjen.

Hur många år har du jobbat på ditt nuvarande jobb?

- Har inget

Vilka mänskliga karaktärsdrag, kan du bara inte med?

- Oärliga människor och töntiga fjortisar som tror dom äger hela världen! USCH!!!

Hur många tatueringar har du?

- 6 st, en runt armen, 4 kina tecken längs ryggraden och en tribel i svanken. Men vill gärna göra fler :) Bland annat tatuera in Alexanders namn och födelse någonstans...

Vad ska du göra idag?
- Nu är det väl snart sov dags :)


Morfar fotade Alexander

2008-07-04 @ 23:01:29





Morfar fotade Alexander efter han matat honom med gröt.





I morgon bär det av...

2008-07-02 @ 23:29:06

Idag kom pappa hit och ska sova över tills i morgon.. då åker jag och Alexander med till Stockholm och ska vara där ca 1½ vecka. Ska bli skönt att komma iväg lite, och samtidigt få lite avlastning från Alexanders mormor och morfar ;) Kanske man kan sova lite längre på mornarna någon dag :)

Så det blir nog inget bloggande under den tiden.. om jag inte smiter in på pappas dator :)


Vilken hemsk kväll!!

2008-07-01 @ 22:19:25

I kväll så va grannen barnvakt åt Alexander i ungefär en timme.. och hon sa att det hade gått hur bra som helst! att han bara skrattat åt hennes barn hela tiden. Men när vi kom hem igen så skrek han hela tiden! Va knappt så han ville äta! Hon sa att han hade börjat gäspa lite och jag såg ju att han va trött så jag bytte blöja, satte på pyjamasen och gjorde honom i ordning för natten och la honom sen i sin säng.. han brukar ju alltid ligga där tyst och fint tills han somnar. Men inte idag! Han va tjurig hela tiden och vägrade sova! Tillslut så skrek han så mycket, och det hade nästan gått en timme efter jag la honom, att jag hörde att han hade ont någonstans för ingenting hjälpte. Då tog jag upp honom och gav honom en alvedon. Sen så hade jag honom i famnen en stund och gungade lite och då kom det 3-4 STORA rapar!! Sen efter det så lugnade han ner sig! Så det va säkert dom som spökade. Sen la jag ner honom i sin säng igen och då låg han där tyst tills han somnade!

Ibland så är det ju så svårt att veta vad som är fel när de skriker så hysteriskt för det är inte ofta Alexander gör det! Och inte trodde man då att det "bara" va några rapar som ville ut!


Alexander fick idag lite kycklingfilé

2008-07-01 @ 21:51:36

Idag va det premiär för första kött smakningen. Det blev kycklingfilé, grönsaker, timjan och majs/potatis till det. Han ÄLSKADE det och gluppsade i sig allt jag la upp på tallriken! Så kul att han äter nästan allt nu :)




Mmm...



Det här va gott!



Och så ett härligt skratt mitt i allt :)


Smygfotade skrutten när han sov

2008-07-01 @ 21:47:56



Sååå söt man kan vara!!



Antingen sover han på rygg med armarna i vädret...



Eller på sidan med ansiktet upp mot gosekuddarna :)






Köpt en till "min första bok"

2008-07-01 @ 00:57:50

Köpte en till "min första bok" åt Alexander på tradera för 79:- + frakt.. Han fick en av sin mormor men den kan man inte skriva så mycket i utan bara några sidor och resten står det "foto" på!

Den här har verkligen MASSOR med saker man kan fylla i och så finns det månad för månad oxå!



Framsidan



Månadsvis



Dop och släktträd..

Finns MYCKET mer att fylla i!

Milstolpar, Minnesvärda stunder, Min hälsa, Minnessaker, Min Ettårsdag, Första semestern, Första julen, Utflykter, Baddags och vattenlekar, Favoritsaker, Läggdags, Matdags, Dop, Hemkomst och Dagen jag föddes

har redan fyllt i allt som varit hittills och det va inte lite :P och så fick man ju STOR nytta av både bloggen och kalendern. Jag har lite av en besatthet att jämnt fylla i vilken tidpunkt Alexander äter och hur mycket (hur många minuter när jag ammade). Och nu fick jag ju nytta utav de då man skulle fylla i mat och sovtider! Tji fick Peter som jämt tjatar om att det är onödigt :D


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0