I told you

2009-03-31 @ 22:32:00

Jag sa ju att jag inte trodde de skulle få något långvarigt förhållande. Trodde faktiskt inte att de var tillsammans idag och HÄR är ju beviset.


Den rätte för Rosing

2009-03-31 @ 20:20:33

Älskar tisdagar då det är både den rätte för rosing och desperate hosewives.. men idag är det sista avsnittet av den rätte för rosing. Tror inte att hon kommer ha något långt förhållande med någon utav dom. Dom är för barnsliga för henne. Men jag tror Hugo vinner..


Söt bild

2009-03-31 @ 20:18:49



The tattoos

2009-03-31 @ 00:27:09



Folk har frågat hur många tatueringar jag har, vart de sitter och vad de betyder så nu säger jag det en gång för alla..
Det här är alla mina 6 tatueringar (bortse från den dödströtta mamman som drar kudden över huvudet en morgon när Peter jävlas)
Den i svanken var min första tatuering och jag gjorde den några veckor efter jag fyllt 18 år. Jag gjorden den på A'N'T i gamla stan i Stockholm och dit går jag ALDRIG mer! någon dag efter jag tatuerat mig så får jag utslag över hela kroppen och det är jobbigt att andas.. alla mina kropps piercingar jag hade då (överläppen, underläppen och naveln) stöttes ut och hålen blev till sår. Jag ringde sjukhuset efter många om och men då jag hört mig fr och folk trodde det berodde på tatueringen och de sa åt mig att åka in direkt. Jag fick dricka nån lösning och läkaren sa att det antingen var en allergisk reaktion eller så använde tatueraren en förbjuden färg (som är billigare) och som vissa reagerar på. Och hon avrådde mig från att tatuera mig igen för vi inte visste vilket av de alternativen de var, för jag kunde dö. Eftersom jag hade svårt att andas så var det tur jag åkte in och fick "botmedlet" för annars kunde jag slutat andas i sömnen och dött. Hela min dröm förstördes. Jag har alltid älskat tatueringar och har alltid velat ha många.. men jag skulle ha fler. Jag hade redan bestämt mig. Redan någon månad efter så gjorde jag en till tatuering (den runt armen) och denna gången gjorde jag den i Kramfors då jag bodde i Sollefteå. Och denna gången hände det ingenting. Ingen reakion alls så då vet vi att det var det senare alternativet, alltså att tatueraren använde en giftig olaglig färg som vissa reagerar på (därför den är olaglig) men den är ju billigare så vissa tatuerare chansar och använder den. Så gå ALDRIG dit!!
När det gäller tatueringen runt armen blev jag inte nöjd alls! Jag ville ha en likadan taggtråd som Pamela Anderson har och denna är inte alls lik! Man skulle kunna tro att någon nybörjare gjort denna för den är sne, olik tjocklek och för täta taggar.. Så dit skulle jag aldrig mer gå heller! Dessutom var tatueraren så sur och otrevlig så man bara ville därifrån! Nej usch!!
Ytterligare någon månad efter så gjorde jag de två översta kinatecknena på ryggen hos en tatuerare i Sollefteå som då nyligen öppnat. Och han var den bästa hittills! Lättsam, pratglad och trevlig! Och rikigt duktig! 2 veckor efter så gjorde jag de andra två.

Den översta betyder kurage, den andra styrka, tredje ambition och den fjärde evighet.
Den enda tatueringen som gjort ont var den runt armen. Jag har runt HELA armen, inte fuskat och bara tagit halva! Och jag höll på att dö när han tatuerade underarmen!
Annars så har jag tyckt att det varit skönt! Jag somnade till och med när jag gjorde dom två översta kina tecknena. Men de andra två kändes lite mer, men det var nog för att jag var sjuk också.. men de gjorde inte ont.

Jag har planer på minst två till tatueringar.. Vet vilket motiv och vart de ska sitta (vänstra skuldran och nacken) men inte exakt VAD än. Sen tror jag att jag kommer förlänga tribeln i svanken så den går ut mot höften. Det kom jag på nu när jag såg bilden för den ser så liten ut! Har inte tänkt på det innan.. Och sen så gäller det ju att ha pengar till det så det lär inte hända än på ett tag.

Det var nog allt.. annars får ni fråga om det är nåt mer ni vill veta.


Nya bilen

2009-03-30 @ 23:53:01



Idag så kom det på posten

2009-03-30 @ 23:50:54






Bild från dagen då jag klarade uppkörningen och fick körkort (på papper)


Ramlat ur stolen på dagis

2009-03-27 @ 19:34:06

Idag så hade Alexander klättrat ur stolen och ramlat ner när de skulle äta mellanmål. Han är ju så snabb så även fast det satt en fröken bredvid så skulle hon bara hjälpa det andra barnet som satt bredvid med maten och då var vesslan Alexander på golvet med en duns. Men han hade inga märken eller nåt på huvudet så han hamnade säkert på rumpan som tur var. På dom stolarna de har där finns inga bälten heller.. De borde de egentligen ha för de flesta barn i den åldern klättrar ju. Borde ju åtminstone finnas att köpa till. Nåt man borde ta upp.. nästa gång kan det ju gå mycket värre och det vill vi slippa.


Inte haft tid att blogga

2009-03-26 @ 20:25:01

Har haft fullt upp med att leta bil.. vi bestämde oss för att inte fixa alla dessa fel på lagunan utan köpa en ny bil istället. Eller ny och ny, begagnad. Men Peter och jag har inte alls varit överens om vilken bil och så är dom man verkligen vill ha för långt bort. Men nu så har vi köpt en. Vi åkte till Halmstad i morse efter vi lämnat Alexander på dagis och kollade på en bil. För det priset vi fick den för så är den helt ok och Ulla lyckades till och med pruta en tusenlapp! Haha :P Ska man köpa nåt och vill pruta på priset så ska man ta med sig Ulla.. Hon ger sig inte i första taget :P
Men det finns vissa grejer man stör sig på gällande bilen men det är inget fel på den så jag är rätt så nöjd ändå. Åkte nyss in till stan själv och handlade lite.. Känns inte riktigt lagligt än då jag inte är van att köra själv, haha! Och om jag har tur så kommer mitt riktiga körkort i morgon, men jag tror mer på att det kommer i början på nästa vecka.

Annars har det inte hänt så mycket... En rolig sak hände idag dock. Jag satt vid datorn och plötsligt hör jag från köket hur Alexander "mm:ar" = han äter på något. Trodde att han lyckats välta gallret till kattmaten och åt på det (han älskar kattmat knäppgöken) men när jag kommer in i köket ser jag att han står vid skafferiet. Då har ungen lyckats öppna skafferiet, tagit av plasten, och brytit av små bitar av butterkakan som låg där inne! Snacka om matvrak/kakmonster! Tänk sen när han är 5-6 år! Han kommer ju gå och lensa hela köket på godsaker!! Herregud :P Tur vi har ett skåp högst upp som man kan sätta hänglås på. Lär behövas om något år :P


Nåt fel

2009-03-23 @ 08:13:23

La in ett inlägg igår kväll/natt om stockholmsresan men den har fortfarande inte publicerats.. nåt strul med blogg.se.. hoppas det dyker upp snart


Hemma igen

2009-03-22 @ 23:42:23

Idag så kom vi hem från Stockholmo och allt har gått jättebra! Hunnit med allt som jag skulle hunnit med. Och väldigt trevligt har vi haft det!

I torsdags:
Så gjorde vi inget speciellt. Var hemma hos mamma och pappa och landade efter resan.

I fredags:

Så fick Alexander följa med sin mormor till jobbet (förskola 1-3 års grupp) och när vi skulle hämta honom vid 11 tiden så fick vi inte det utan alla ville ha kvar honom så han var där till 16 medan Peter och jag fixade lite ärenden. Peter hade glömt sin medicin hemma och vi åkte till apoteket men det fanns inte inskrivet nåt alls i datorn fastän han tagit ut det på e-recept så han var tvungen att ringa sin läkare och fixa ett nytt recept. Sen åkte vi till min mormor och det visade sig att hon har samma tabletter som Peter så istället för att köpa en  ny förpackning med 100 st tabletter fick han tre st av henne. Så hon räddade helgen :P TACK MORMOR :)
Efter ett tag så kom pappa dit som hade tagit ledigt den dagen för vi skulle vara där, och sen åkte vi till Nacka för att fixa id foto till mitt körkort och jag skulle köpa lite grejer på H&M till lördagen. Men id fotona kostade 199:-!! Och jag tyckte det var dyrt här i stan där dom tar 169:-!! Trodde det skulle vara billigare i sthlm. Men sen under kvällen kom mamma på att det fanns en fotoautomat nere i centrum så jag åkte dit och tog korten för... 70 kr. Ganska bra pris :)
Under eftermiddagen så kom även min farfar och eva och hälsade på med lite sandleksaker till Alexander och ett grattiskort med pengar till mig för att jag klarat körkortet.

I lördags:
Var det dags för bröllop. Efter det åkte vi till min mormor en sväng så hon fick träffa Alexander oxå innan vi skulle åka och sen så åkte vi till min farbror Chris som fyllde 40 år dagen innan och grattade honom.


Stockholm i morgon

2009-03-18 @ 22:00:11

I morgon bär det av till Stockholm. Vi ska vara där över helgen. Ska på en barndomskompis bröllop där Peter ska fotografera. Så det lär inte bli så mycket bloggande (eller kanske ändå om jag lånar pappas dator :P) Om ni undrar varför jag inte lagt in så mycket bilder den senaste tiden så är det för att min mobil är på lagning och jag använder just nu min gamla mobil från stenåldern (LG 8120?) men den funkar iaf, men det går inte att föra över bilder till datorn från den + att bilderna är i sån dålig kvalitet så det inte är någon mening..

Vette sjutton vad det finns att skriva mer.. Går fortfarande på högvarv här hemma för att jag klarat körkortet och har både dammsugit och skurat rent på toaletten idag! Kan fortfarande inte fatta att det är sant.. JAG har körkort! Kommer kännas ännu mer overkligt sen när jag får körkortet hemskickat. Just nu har jag bara ett A4 papper från uppkörningen där det står att jag har körkort. Tar väl ungefär 2 veckor tills jag har det riktiga hemma (en vecka tills papperna kommer hem och ytterligare några dagar till efter jag skrivit under och skickat in ett foto tills jag får körkortet). Wiiiiie :D


JAG KLARADE DET!!!

2009-03-18 @ 15:53:44

JAG HAR KÖRKORT!!!! SÅÅÅÅ UNDERBART!!!
Känns helt overkligt!! Var sååå nervös så jag höll på att svimma, men jag träffade körskolläraren innan och hon trodde jag skulle klara det och så när hon såg vem instruktören var så sa hon att han var den bästa. Och han var verkligen bra! När jag kört ut från parkeringen så var jag inte ett dugg nervös! Vi satt och pratade hela uppkörningen igenom så han var verkligen lättsam!! Och så fick man beröm efteråt!
 Fick ett sms av Ansi innan uppkörningen där det stod att jag skulle höra av mig när jag klarat det så skulle hon komma ner och hämta mig så fick jag köra hennes bil hem till henne där hon bjöd på kaffe. Så efter jag klarat det ringde jag henne och hon kom ner och jag körde UTAN övningskörningsskylt!! Vilken känsla!! Underbart!! Känns sååå skönt!

Fick rosor av Peter och en söt liten kaktus med blommor i en jättefin kruka av Ulla och Ruth (Peters mormor).



Frågor

2009-03-17 @ 22:41:55

Vad heter ni? Therese och Peter
Hur träffades ni? Peter körde hundtricket :P Hela historien finns här
Hur länge har ni varit tillsammans? 2 år nu den 27:e
Är ni förlovade? Ja, sen 30/11-07
Bor ni ihop? Ja
Har ni barn? Ja
Har båda körkort? Peter har, jag med i morgon förmodligen :P
Kommer du ihåg er första kyss? Ja det gör jag.
Vem sa "Jag älskar dig" först? Peter
Vem är äldst? Peter
Vilka stjärntecken är ni? Jag är lejon och Peter är vattuman.
Vem fyller först på året? Peter
Vem är längst? Peter
Vem sjunger bäst? Beror på hur man ser det.. Peter har sån rolig sångröst :P
Håller ni i handen på stan? Nej
Kände ni varann innan ni blev ihop? Ja.. i två månader :P
Vad har ni gemensamt? Humorn, hundar, framtidsplaner mm.
Blev du kär vid första ögonkastet? Nej, det var ju inte ens meningen att vi skulle bli tillsammans men vi blev kära :)
Har ni någon speciell låt? Ja, Evanescence - Call me when you sober
Har ni stora framtidsplaner? Absolut!
Har ni gråtit i varandras armar? Det har hänt.
Har ni varit utomlands tillsammans? Nej, inte än tyvärr
Vilket är ert bästa minne? Dagen då jag plussade och dagen då Alexander föddes
Vem lagar bäst mat? JAG!!!
Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Shiftar mellan att sitta vid tv:n och datorn.. Tråkiga som fan
Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Nej, men vem gör det?
Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Typ 1 mil
Blir du lätt svartsjuk? Nej, inte nu. Men i början var jag lite svartsjuk.. E jag alltid i början av förhållanden. Och riktigt mycket i början av graviditeten!! Inbillade mig saker och grät varje dag!! DET var hemskt!! haha!! Nu så här efteråt så skrattar man ju bara åt sig själv och tycker det va patetiskt, men det var ju hormonerna som spelade ett spratt
Ringer eller SMS:ar ni mest? Ganska jämnt där tror jag
Brukar nån av er prata i sömnen? Det gör vi båda ibland.. Jag har hört Peter och han har hört mig (säger han)


I morgon är det dagen D!

2009-03-17 @ 22:13:17

Ja.. då var det dags för uppkörning i morgon. Börjar bli nervös nu!! Usch!! Vill bara att det ska vara över!! Hoppas jag klarar det så jag slipper vara så här nervös något mer :P Haha! 10:45 är det dags.. Så håll tummarna!!!


Bajs överallt

2009-03-17 @ 07:47:28

Igår eftermiddag så såg jag att Alexander var blöt på bodyn enda upp i ryggen. Han hade bajsat igenom blöjan och det var bajs överallt!! Så det var bara att slänga in honom i badet. Tänderna som spökar på stackarn. Och varje morgon så har blöjan varit på gränsen att rinna över, så full har den varit! Hoppas han blir bättre i rumpan snart!

Nu har han i alla fall åkt i väg med sin pappa till dagis. Peter ska jobba mellan 8-16 idag så Alexander fick börja tidigare och sluta lite senare på dagis idag. Och äta frukost där. Hoppas han äter bra bara. Han var lite kinkig när de skulle åka för han är ju inte van att gå upp så tidigt. Jag la honom en timme tidigare igår för att han inte skulle vara så trött idag, men det tog minst 45 minuter innan han somnade så det blev inte så mycket extra sömn för honom.


Stackars plutt

2009-03-16 @ 11:59:32

Tand nr 3 bröt igenom igår (första uppe) och stackarn var alldeles röd över hela rumpan och en bit ner på låren igår morse. Han hade verkligen ont! Och hans bajs är inte att tala om!! Hela blöjan full med löst stinkande bajs.. Uscha! Idag hade det röda gått ner lite men han är fortfarande öm. Tror den andra tanden uppe är på g oxå men det tar nog typ en vecka tills den är uppe med. Han är på dagis nu iaf och hoppas det går bra.


Varför kunde man inte rösta på dom här igår??

2009-03-15 @ 12:46:36



Vikten då då..

2009-03-13 @ 23:51:54

Ja, ni har väl märkt att det varit dött på den fronten i bloggen ett tag nu. Har fortfarande inte kommit igång och att jag fått mens nu idag gör ju inte saken bättre då man är sugen på allt!! MEN, nu så har jag bestämt mig! Halsen är mycket bättre nu också så på söndag börjar jag igen! Vikten har pendlat endel mellan 85,5-86,5 kg under veckan.. I morse stod vågen på 85,7 kg så någon större viktuppgång har det inte blivit!! Snarare neråt! När jag slutade dieta låg jag ju på 86 kg så lite neråt har det blivit iaf, så jag är nöjd! Men det ska ner mera så jag kommer ta tag i den delen på söndag


Snö igen

2009-03-13 @ 23:43:02

Igår så fick jag vårkänslor! Och för första gången så trodde jag att våren verkligen var på g! Det var strålande sol och fåglarna kvittrade under dagen.. MEN, under eftermiddagen började det att SNÖA!! Och det snöade hela kvällen.. Kul.. eller inte! Men Alexander fick ju åka pulka idag så han var ju glad. Han älskar att åka pulka så vi passade på att gå ut nu innan denna snön försvinner för den är på väg att försvinna (onödigt att den ens kom då ju!!).



Tand nr 3 på väg

2009-03-13 @ 13:51:25

Såg nyss att Alexanders vänstra tand i överkäken är på väg att titta fram! Det var på tiden!! Jag tror att den är framme inom 2 dagar för den såg ut att bryta igenom när som helst. Kollade munnen på honom då han ätit dåligt både igår och idag och jag misstänkte att det var någon tand som spökade och visst var det det.


Jahapp

2009-03-12 @ 16:02:15

Var till vårdcentralen idag efter vi lämnat Alexander på dagis.. Var där i 1½ timme!! Först kollade hon hals och öron. Sen skulle jag till labbet och ta halsprov och efter det tillbaka till väntrummet och vänta tills hon hade tid. Men halsprovet var negativt så det var inte halsfluss.. Utan då fick jag ta ett blodprov i fingret för att se om det var bakterier så man kunde behandla eller om det var virus. så jag fick gå samma runda igen. Men det var oxå negativt så det var virus=inget att göra någonting åt. 1½ timme och 100 kr i onödan.. precis som jag sa till alla. :)
Men men.. då vet man att det inte är något större fel iaf, men det är inte kul att ha ont i hals och öron i 2 veckor utan att det blir bättre.


Teoriprovet

2009-03-11 @ 15:17:08

Idag var det som sagt dags för teoriprovet..

Och det gick....

VÄLDIGT MYCKET JÄKLA BRA!! :D

Kravet för godkänt var 52 rätt av 65 och jag fick 62 rätt av 65 alltså bara tre fel!! Inte illa pinkat!! Fick till och med beröm av provvakten :P Så nu ska jag bränna upp teoriböckerna :P haha nej det ska jag inte men nu ska jag inte öppna dom mer i alla fall :) Såååå skönt!!!


I morgon är det dax!!

2009-03-10 @ 22:19:16

Ja.. i morgon är dagen D del 1 här :P Alltså dags för teoriprov!!! Jag är faktiskt inte så nervös.. Har gjort bra i från mig på körskolans tester! Pluggade även idag och gjorde om testen från början. Hann göra A, B, C-delen, Fordon och en repitionsdel. Och resultaten blev:

A delen: 69 rätt av 70
B delen: 70 rätt av 70
C delen: 67 rätt av 70
Fordons delen: 69 rätt av 70
Repitions del 1: 65 rätt av 70

Så jag måste ju klara det i morgon!! Ska plugga innan på körskolan med. Göra resterande två repitionsdelarna, sluttestet, minsa svåraste frågor och ämnen, och mina osedda frågor.. De sistnämnda (från sluttestet) har jag ju gjort minst 5 ggr var så dom kan jag ju bra redan. Det är bara lite repition.

Så.. i morgon kl 11.00... HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!!!!!!!!!!!!!

Direkt efter ska jag övningsköra med Ulla till jönköping.. ska lämna in min bajs mobil som inte ens går att starta längre.. så nu har jag min gamla LG8120? Hette den väl? Pinsamt värre.. men den funkar i alla fall.


Utmaning igen..

2009-03-10 @ 16:14:42

Regler:
-Posta reglerna först.
- Svara på alla frågor.
- Skicka vidare utmaningen till 6 andra bloggare.
- När du postat dina svar, berätta det för den som utmanade dig!


Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag:
1. Inskola Alexander på förskolan
2. Plugga inför teoriprovet i morgon
3. Handla.
4. Se på glamour, den rätta för rosing, och desperate housewives
5. Leka med Alexander


Vad gjorde du för 10 år sedan?
Hm... ja då var jag 10 år så då gjorde man väl inget speciellt :P


Ställen du bott på?
Nacka, Värmdö (Stockholm), Vuollerim, Luleå (Norrland), Sollefteå (Västernorrland), Värnamo (Jönköpings län)


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Betala av alla eländiga skulder
2. Flytta till ett stort hus
3. Ge en del pengar till min mamma och pappa, Ulla och andra släktingar som ställt upp så mycket på oss.
4. Köpa nya bilar (en var).
5. Resa mycket utomlands.

Personer du vill veta mer om:
Jag skulle gärna vilja veta vilka det är som är inne på bloggen och som aldrig ger sig till känna,vore roligt att få en kommentar från de.
Varför ni har hamnat på min sida osv.

Jag väljer att inte skicka vidare denna utmaningen till någon,dels för att jag inte läser så jätte många bloggar och de jag läser har troligtvis redan blivit utmanade att svara på detta.
Men den som vill bli utmanad får självklart svara.


Utmanad

2009-03-10 @ 00:20:41

Jag har blivit utmanad av Lina

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Han uppärksammades av organisationen "Guide Dogs for the Blind" i San Rafael för sina framgående resultat.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid? Kompostgaller :P

3. Vad såg du senast på TV? Hund Coachen

4. Utan att se efter gissa vad klockan är? 23:50 RÄTT TID: 00:04

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu? TV:n som Peter tittar på

6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Rastade hundarna

7. Vad tittade du på innan du började med den här undersökningen? Satt bara och kollade runt.. Men det verkar vara blogg torka på de flesta bloggar nu..

8. Vad har du på dig? Mjukisbyxor och linne

9. Drömde du något inatt? Det gör man varje natt, men jag minns inte vad det var denna natten..

10. När skrattade du senast? Efter jag shakeat röven för Peter när jag kommit ur badet för typ 1 timme sen :P Var alkoholskum i badet skyller jag på :P

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? En del tavlor..

12.  Har du sett något konstigt sista tiden? Nej det tror jag inte

13.  Vad tycker du om den här utmaningen? Lite jobbig start, men den tar sig :P

14. Vilken var den senaste filmen du såg? Fortfarande "Dead like me"..

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? Den listan är för lång för att skrivas här...

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om? Hm.. jag har ju avslöjat det mesta på bloggen ju.. Men jag kan avslöja att jag är rätt så okvinnlig.. Rapar, skiter och beter mig mer än en man så därför jag bäst går ihop med killar och inte har så många tjejkompisar :P Fast även jag har gränser och beter mig inte hur som helst bland folk.

17. George Bush? Jag är nog den enda som tycker han är söt :P

19-20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicknamn? Jag gillar tjejnamnen Nellie och Isabelle/Isabella. Isadora är oxå ballt. Pojknamn hade jag två st som jag ville ha, Anton och Simon men dom har ju Peters bror redan tagit, BÅDA TVÅ dessutom! Så jag har inga direkta favoriter längre.. Jesper är ganska fint. Kevin kanske? Nja.. nej, killnamn är svårt.

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Nej, men ha stuga utomlands har jag gärna :)

22. Vad vill du att gud ska säga när du kommer till pärleporten? Du är den bästa kvinnan jag skapat! HAHAHA!!

23. Vilka 4 personer vill du ska svara på dessa frågor?

Camilla Sandra Lena Therese


Känns riktigt bra!

2009-03-09 @ 19:02:38

Efter förskolan så släppte Peter av mig vid körskolan för jag skulle ta tillfälle i akt och plugga lite tills Peter kom och hämtade mig då vi skulle till tandläkaren vid 15.30. Så det blev 3 timmars plugg ungefär. Och det gick hur bra som helst! Varierade testerna mellan "mina svåraste frågor", "mina svåraste ämnen" och "slutprov". Fick 67 rätt av 70 på alla dessa tester första gången. Sen varierade det lite.. Men som minst hade jag 65 rätt av 70 så det är ju hur bra som helst!! Sen så gjorde jag slutprovet igen som ett sista prov och jag blev chockad över resultatet... 70 RÄTT AV 70!!! ALLA RÄTT!! Fattade ingenting :P haha! Hur bra som helst! Så nu känner jag mig verkligen taggad inför teoriprovet på onsdag! :D


Går super bra

2009-03-09 @ 18:57:17

Det har gått superbra idag på dagis. Peter och jag var med en timme från 9-10 sen så lämnade vi Alexander där själv i en timme och kom tillbaka till lunchen. Han hade varit lite ledsen några få gånger men då gick han till fröken och kramades lite sen så sprang han iväg igen. Så åt vi där tillsammans allihopa och Alexander åt mest av alla barnen :P Matglad kille! Han åt 1½ portion medan de andra inte ens åt en. Haha! I morgon så ska vi dit vid 9 som vanligt och vara där med honom en timme, sen ska vi gå och inte komma tillbaka förrän vid lunch eller efter det när han ska sova. Men det går nog bra det med! Så i morgon ska han sova där med! Undrar hur länge han kommer sova då för idag somnade han i bilen direkt (vid 12 tiden) och Peter la honom när dom kom hem och sen sov han enda till Peter var tvungen att väcka honom vid 14:45 någon gång.. Sömntuta. Helt slut var han säkert :)

Hos tandläkaren gick det super. Fanns dock inte så många tänder att titta på, men de andra lär nog dyka upp snart. Var ju i december de två kom och det har ju gått 3 månader nu så de där uppe lär ju komma snart!


Dagis time

2009-03-09 @ 08:23:12

Strax så ska vi bege oss mot dagis med Alexander.. Får se om han kommer ihåg stället så mycket han varit sjuk :) Sen vid 15:30 ska vi till tandläkaren med honom! Ska bli kul att se vad dom säger.


Alexanders favoriter

2009-03-08 @ 11:43:03

Alexander älskar ju teletubbies, men han har även fått en ny favorit. Dom visade oss det på dagis och alla barnen där älskar dom.. Tyvärr finns det inga filmer, vad jag vet, utan det är spel på datorn och musikvideo.. Här är dom iaf:



Hemsidan hittar ni HÄR

"Hälsa på hos Babblarna" älskar Alexander :P


Har glömt att berätta..

2009-03-08 @ 11:24:12

om Alexanders utveckling den senaste tiden. Sen han började på dagis har han ju lärt sig att man klättrar upp för trappan till rutchkanan och även att bygga med klossar! Det var en kväll, någon dag efter att han börjat på dagis, som jag satt med honom på rummet. Och så tog han klossarna och staplade dom på varandra som om ingenting!! Snacka om att hans mamma blev paff! Sen så har han även lärt sig att klättra upp i soffan, och vardagsrumsbordet.. så vette fan hur man ska hindra honom från det. Han kan ju inte gå ner själv och ställer sig upp mot fönsterbrädan och drar i växterna... suck.. vad ska man göra?


Svullar kväll

2009-03-07 @ 23:49:08

I kväll blev det en svullar kväll till melodifestivalen.. glass, cola light och lite "chips" från naturgodis. Man blev så där äckligt mätt på glassen så nu lär jag inte vara sugen på det på ett bra tag. Det va inte ens gott.. Vill bara att halsontet ska släppa så man kan gå på renkur igen!! Funderar på om jag ska börja i morgon, men äta nudelsoppa till middag bara för det är så skönt för halsen. Då har man ju kommit igång lite iaf. Vi får se hur det blir.

Gällande melodifestivalen så var den KATASTROF!! Va fan är det med svenska folket??? SNÄLLA SNÄLLA??? FÖR I HELVETE!! Helt jäkla sjukt!! Och internationella juryns val var ju inte bättre!! Fy fan säger jag bara!


Utmaning

2009-03-07 @ 18:26:06


Tio första

Första bästa kompis: Hm... Ingen aning. Tror det var Sandra i 2:an när jag precis flyttat till gustavsberg.

Första bil:
Opel

Första kärlek: Hm.. Var nog Jocke i 2:an det med. Vi var tillsammans till och från enda fram till 9:an. Haha!

Första husdjur: Stampe. Min fina kanin jag fick när jag va 12!

Första semester:
Var väl Finland, men inget jag har något minne utav då jag var mini mini.

Första jobb:
Tidningsutdelare (*HATA HATA!)

Första köpta skiva:
Var nog någon Spice Girls skiva :)

Första riktiga kärlek: Henke

Första piercing: Om inte öronen räknas så var det naveln.

Första konsert: Det smärtar mig att berätta, Spice Girls. Haha! Fick köpa två biljetter av en tjejkompis som blev sjuk och jag gick dit med farfar!! HAHAHA!! Stackarn :P


Nio senaste

.. alkoholdrycken: Öl och vitt mouserande vin (Nyårsafton)
.. filmen du såg: Dead like me
.. ringda telefonsamtal: Till mamma igår.
.. bubbelbadet: 27:e December, en liten fest hemma hos Bo och Anne (släktfest typ..)
.. spelade cd: Absolute Dance Winter 2009
.. kyss: Igår kväll
.. gången du grät: Ja du.. Va väl någon vecka sen..
.. måltiden: Nudelsoppa. Sååå skönt för halsen!


Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar: Ja
Blivit arresterad: Nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Ja
Fastnat med blicken i någons urringning?: Min egen i såna fall :P
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Haft ett one night stand: Jupp
Busringt till någon: Japp, gjorde alltid jag och Linda mitt i nätterna när vi sov hos varandra


Sex saker jag gjort idag:

1. Övningskört
2. Handlat
3. Lagat mat åt Alexander.
4. Bloggat.
5. Tittat på tv.
6. Plockat ur diskmaskinen


Fem favoritsaker utan rangordning:

1. Tv:n
2. Ringen
3. Sängen
4. Soffan
5. Datorn


Fyra personer du kan berätta allt för:

1. Peter
2. Mamma
3. Pappa
4. Camilla


Tre val:

Blått eller rött? Hm.. både och
Sommar eller vinter? SOMMAR, helt klart. Allt under +15 är KALLT.
Choklad eller chips? Choklad


Två saker att göra innan du dör:

Ha ett hus utomlands
Hoppa fallskärm



En sak du ångrar:

Det finns säkert många saker jag ångrar.. Men inget jag går och ältar. En sak är väl att jag aldrig bott själv någon gång, utan bara bott ihop med killar.


Utmanar alla som vill, men speciellt Camilla :P hahah!


Vette fan vad det är med min hals

2009-03-07 @ 18:04:00

Förra helgen så bröt ju allt ut.. Den natten då jag inte sov mer än 2 timmar. Men sen så har det inte varit så farligt. Det konstiga är att på morgonen vaknar jag med ena ögat igenklistrat och en massa slem i halsen, men sen under dagen har allt varit bra. På kvällen vid 20-21 så bryter halsontet ut som värsta halsflussen. Men det har bara varit så på kvällarna!! Helt sjukt. Och då hjälper ingenting. På dagarna har jag inte haft några problem alls, inte tagit någonting heller, men kvällarna är förjävliga.

Förutom idag då.. mådde inte alls bra i "morse" och Peter var snäll och lät mig sova länge (min sovmorgon idag). 13.30 gik jag upp. haha! Men har haft lite ont i halsen nu hela dagen, fast inte så farligt. Hostan börjar komma smygandes nu med. Men dock verkar ögat vara bättre. Hoppas åde jag och Alexander blir friska snart!! Detta kan ju inte hålla på hur länge som helst! Alexander har ju varit sjuk i snart 2 veckor och jag i en vecka..


Snacka om att malligheten försvann snabbt!

2009-03-06 @ 22:30:04

Haha! Det var så kul så jag måste berätta! Peter kom in i köket och var hur mallig som helst att han hade fått 7 rätt av 10 på ett test som expressen hade om vad man visste om husmorstipsen (HÄR).. Han sa att jag minsann skulle göra det så skulle vi får se hur många poäng jag fick. Så hade han inte tagit bort sitt och jag hann se ett svar. Men när jag kom till den frågan trodde jag att det var hans svar och inte det rätta svaret och jag hade hört talas om ett annat alternativ så jag tog det istället..
Peter stod otåligt hängandes över för att se mina resultat.. 9 rätt av 10. HAHHAHAHA! Det enda felet jag hade var ju det rätta svaret som jag hade sätt!! Hade jag bara tagit det hade det varit 10/10 :P Men iaf!! 9 rätt av 10!! Snacka om att man gått och blivit en hemmafru :P Och Peters glada miner försvann rekordsnabbt :D




Ja.. hur är det med oss?

2009-03-06 @ 11:02:19

Alexanders ögon är iaf bättre, men inte helt bra än. Men hans hosta har däremot blivit värre! Hostar hur mycket som helst om nätterna nu! Och jag har med fått ögoninflammation.. Varje morgon är ena ögat igenklistrat.. Inte kul. Men det är bra att man får det samtidigt. För en pipett räcker till både mig och Alexander. Nu vet jag inte hur många droppar en vuxen ska ha (Alexander ska ha en i varje öga 2 ggr/dag) men det är bättre att jag tar det som finns kvar än att kasta det för man får inte spara öppnade pipetter. Halsontet är fortfarande kvar. Värst är det på kvällarna.. då hjälper ingenting känns det som.


Jaha.. vad har hänt idag då?

2009-03-05 @ 22:54:49

Inte så mycket..
Varit och pluggat på körskolan. Gick mycket bra idag! Hade som sagt en del kvar av reptitionsdelen och på första försöket fick jag 62 rätt, på andra 61 rätt och på tredje 65 rätt (olika frågor varje gång). Just på repiitionsdelen skulle man ha 63 rätt av 70 Alla andra så gäller 60 rätt. Så egentligen var jag godkänd på alla test. Sen hade jag bara sluttestet kvar, och på första försöket fick jag hela 62 rätt!! Inte illa pinkat! Sen körde jag "mina osedda frågor" och faktiskt kommer jag inte ihåg vad resultatet var där för jag hade bråttom till tåget.. Men dåligt var det inte. Så det känns som att jag kommer klara teoriprovet på onsdag! Hoppas det i alla fall!


En vecka kvar

2009-03-04 @ 18:46:40

Om en vecka så är det dags för teoriprov!! Herregud! Så jag begav mig till körskolan idag och pluggade vid deras datorer. Det var svårt i början, men jag fixade det tillslut. Är inne på repetitionsdelen och den är tuffare än de tidigare testen. Den måste man ha 63 rätt på för att komma vidare och dessutom så måste man klara den TRE gånger! Och det är olika frågor varje gång! Gjorde testet 4-5 ggr och första gången var katastrofal. Men så lästa jag ur boken av det jag hade fel på och nästa test blev det 61 rätt.. men inte godkänt det heller.. tredje provet fick jag hela 66 rätt på! Och det fjärde fick jag 63 rätt. Så jag har bara en repetitionstest kvar sen  så kommer slutprovet. Efter det är oxå "Mina svåraste frågor" och "Mina svåraste ämnen". Ska ev in en sväng i morgon oxå och fortsätta plugga.

Efter det övningskörde jag med Ulla. Det gick superbra idag! Fick ett stort plus till och med :D Så det känns bra med bilkörningen. Jag måste bara komma ihåg mittspegeln och kolla över axeln vid starter. Det är det jag oftast missar. Och anledningen är: att både vi och Ulla har bilar med tonade rutor = man ser inte ett skit i mittspegeln eller när man kollar över axeln. Men nu så har jag börjat kolla det fastän jag inte ser nåt för att jag ska vänja mig och inte glömma det på uppkörningen sen.


Före -efter bilder

2009-03-04 @ 00:38:48

Lovade ju före och efter bilder på hårförlängningen men inte orkat fixa det förrän nu.. Här kommer de iaf.



Hårförlängningen uttagen..




.. och ny insatt. (bortse den slitna sjuklingen)



Och så lyckades jag få till en bra bild bakifrån själv :)


Så, vad tycker ni? Visst blev det bra? Måste säga att det är en oerhört skillnad nu när jag satt in nytt hår! Man tappar så mycket hår vid varje borstning så i slutet så var det hur tunnt som helst! Och när Bettan satte i det nya håret frågade jag "var det så här långt??!" För den sista månaden så var det alltså typ 10 cm kortare än det nya! För slingorna är klippta som etapper och så klart tappar man de längsta först. Var en oerhörd skillnad på tyngden med! När hon satt in det nya så var det som att huvudet tröcks bakåt. Den tyngden var jag inte van vid då jag säkert tappat hälften av håret innan.. Så nästa gång det är dags för att byta lär jag nog byta innan det gått 3 månader.. Nu hade det nästan exakt gått 3 månader men det skulle behövts bytas tidigare. Så närsta gång blir om 2-2½ månad skulle jag tro. Och då ska jag vara nere på 70 kg! Så så kan vi säga istället.. när jag nått 70 kg så får jag göra ny hårförängning :)


Lite bättre idag

2009-03-03 @ 13:49:34

Idag är det lite bättre med mig och jag sov hela natten igenom. Det var skönt!! Alexander mår fortfarande inge bra alls. Han somnade till och med på skötbordet när jag skulle ge han lite nässpray och byta blöja innan jag skulle lägga honom. Snacka om att han förändrats nu när han är sjuk. Innan kunde han inte somna någon annanstans än i sin säng, eller möjligtvis vagnen. Men nu somnar han utan problem i min famn! Satte mig med honom och gosade i soffan efter jag bytte blöja och han somnade inom en minut och sov så gott




Bar in han till sin säng för en halvtimme sen och då vart han ledsen en stund. Han tyckte väl med det var mysigt i mammas famn. Tänk om det blir en helomvändning nu.. Att han måste sova i famnen och inte kan sova i sängen? Så dags nu :P

De flesta har ju liksom problem åt andra hållet.. Att dom alltid måste söva i famnen eller sova bredvid. Men sen när man själv gnäller på att vi har problemet att han INTE vill det då så ska vi bara vara glada över det, för det måste ju vara skönt enligt dom.

Nu vaknade Alexander och är jätteledsen.. ska försöka söva honom igen..


Viktminskningen

2009-03-03 @ 11:41:38

Fick ju en förfrågan om att jag ska skriva mer om viktminskningen.
Anledningen till att det varit dött på den fronter är för att jag inte kommit igång än efter mitt break. Och nu så blev jag ju sjuk och då funkar det inte att gå på ren kur för då får man varken äta halstabletter eller dricka honungsvatten, och det är ju det som hjälper mot det onda. Men ändå har jag gått ner nu.

Förra veckan stod vågen på 87,2 kg som mest.
Idag står den på 85,5 kg.
Har minskat 2 cm i midjan och 2 cm på låren.

Jag kommer börja med ren kur igen direkt när jag känner att halsen börjar bli bra, då jag inte behöver halstabletter eller honungsvatten något mer.


Vad har hänt?

2009-03-03 @ 00:07:17

Har nästan tappat suget för att blogga totalt nu.. inga kommentarer alls nu för tiden. Har ni inget att säga ni som läser min blogg? Känns ju liksom som att skriva på en vägg.. ingen respons alls. Är den så ointressant nu för tiden?

Vad vill in läsa mer om? Nåt speciellt?

En frågestund kanske? Ni får fråga vad ni vill veta så ska jag försöka svara på det :)


Världens lyckligaste mamma!

2009-03-02 @ 23:54:30

Alexander har varit väldigt gosig av sig. Han brukar ALDRIG vilja gosa för han har inte tid med sånt! Han är verkligen en unge med myror i brallan :D Men idag så har han kommit fram och lagt huvudet på soffan eller mina ben då jag suttit i soffan och gosat ner huvudet. Sen så tog Peter upp han i soffan när han låg och tittade på tv och där LÅG Alexander på honom och gosade ett bra tag. Då blev hans mamma lite avundsjuk då hon tycker om att mysa väääldigt mycket, så då bestämde jag att vi skulle gosa ner oss i soffan med vällingen idag och inte bara lägga han i sin säng och sen god natt. Och Alexander var såå gosig! Han la sig till rätta (på magen med rumpan upp i vädret som vanligt) :) i min famn och gosade in huvudet i soffkuddarna, och sen så SOMNADE han!! WHAT?!?! Han har nog aldrig somnat för natten i min famn, sen han var mini mini.. Det var skillnad på dagarna då man ammade för då ammades han till sömns, men mot slutet var det bara en gång på förmiddagen som han lyckades somna bredvid mig. Sen dess har det aldrig hänt. Förutom då för några dagar sen, men då hade han ju redan lagt sig för natten och sovit i några timmar och då är det ju lättare att få han att somna om igen. Så snacka om att jag blev chockad! Men på ett positivt sätt! Så nu när han är kelsjuk så ska man ju passa på att vänja honom vid att somna i famnen så kanske han kan göra det sen med. Hoppas kan man ju alltid göra :)


Varit hos läkaren med Alexander

2009-03-02 @ 14:57:37

Fick komma dit direkt efter jag pratat med dom.. Det visade sig vara ögoninflammation och så hade han slem i lungorna. Stackarn. Så han fick ögondroppar och hostmedicin, och så köpte jag halstabletter och ipren till mig och ipren sup till Alexander.. Snacka om att bli rånad! Hela kalaset med mediciner gick på 340kr!! Det är ju inte klokt! Men hoppas han blir bättre snart min lilla plutt. Och jag med för den delen!


Jävla hals!

2009-03-02 @ 06:06:34

Gick och la mig vid 24 tiden.. Kunde inte sova förrän vid 02:30 och vaknade igen 03:30 av att jag hade så ont i halsen så att jag höll på att dö! Vet inte hur många muccoangin jag tog men det hjälpte inte. Salivet rann som en flod ur munnen och det gjorde så ont att svälja. Låg i sängen i en timme och försökte somna om men det gick inte så 04:30 gick jag upp, kokade upp vatten och satte mig i soffan och drack varmt vatten med honung. Det är så skönt för halsen. Först nu har det blivit bättre i halsen, men ingen mening att lägga sig nu. Funderar på om jag ska ringa läkaren sen och få nått mot halsen kanske eller om jag ska skita i det. Har fan inte råd att betala läkarbesök och ev medicin.. Ska i alla fall till apoteket senare idag och köpa ipren och kanske testa strepsils duo mot hals ontet. Min pissblåsa tycker ju inte om att dricka så många koppar med honungsvatten som jag dricker. Har säkert druckit 10 koppar nu sen jag gick upp 04:30. Och så ska jag även köpa ipren sup åt Alexander för han har bara en kvar. Funderar på om jag/Peter ska med han till läkaren i morgon. Han har ju varit sjuk i en vecka och det blir inte bättre! Hans ögon är alldeles kladdiga och han kan inte ens öppna dom efter han sovit. Ska nog i alla fall ringa och prata med dom och höra vad dom tycker. Nu ska jag lägga mig i soffan igen och återgå till honungsvattnet för nu börjar det göra ont igen :(


Therese är sååå sjuk

2009-03-01 @ 23:38:25

Fy fan vad jag mår dåligt nu!! Känns som en blandning mellan öroninflammation, halsfluss och influensan = inte kul. Feber har jag oxå.. Hade ont i halsen i morse när jag vaknade, men det var inte så farligt då. Det blev illa runt 19 tiden medan hon höll på med hårförlängningen. Då mådde jag inte alls ra och det har blivit värre och värre sen dess.. och det som är ännu mer "kul" är ju att värktabletterna är slut nu.. och jag har körskolan i morgon som jag måste till. Man måste ringa senast 24 timmar innan om man inte kan komma annars får man betala i alla fall.. och dom är ju inte där på söndagar heller. Kul kul.. Nä nu ska jag fan gå och dra täcket över huvudet.


Hårförlängning avklarad

2009-03-01 @ 23:38:12

Idag kl 14.30 hade jag tid för ny hårförlängning. Fast jag var inte där förrän 14:45 och vi började nog inte förrän 15. Det tog 3 timmar att ta ur skiten och 3 timmar att sätta in nytt hår. Och satan vad jag har ont i hårbotten nu!!! Nästa gång så ska hon ta ur det en dag och sen sätta in det nya några dagar senare så gör det nog inte så ont.. Tänk er själva.. 6 timmars dragning i hårbotten.. Mm.. ajaj ja!! Men snyggt vart det!! Nytt och fräsht igen! Supernöjd som vanligt! Tog en bild efter hon tagit ut hårförlängningen och så ska jag ta en ny bild med hårförlängningen att lägga in i morgon.. för just nu så orkar jag faktiskt inte.


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0