Så här smart är jag ;)

2008-10-30 @ 00:13:59

Namn: Therese
Ditt totalresultat:
117
Resultatkategori: Övernormal

Totalresultat


                                                                           

Du fick bättre resultat än 87 % av populationen.


Resultat på ordtest


                                                                   

Resultat på performancetest


                                                                                       

Resultat på performancetest: 130.4


Resultat i bilddel

Genomsnittligt resultat: 10

Ditt resultat: 15




Resultat i språkdel

Genomsnittligt resultat: 10

Ditt resultat: 14



Resultat i minnesdel

Genomsnittligt resultat: 10

Ditt resultat: 19



Resultat i del för logiskt tänkande

Genomsnittligt resultat: 10

Ditt resultat: 15



Resultat i matematikdel

Genomsnittligt resultat: 10

Ditt resultat: 13




Så smart är jag kl 23 en onsdags kväll/natt ;)
Kan det bli bättre? ;)


Feber för första gången

2008-10-28 @ 08:23:09

I lördags så började Alexander bli snorig och i söndags så vart det ännu värre.. bara rann ur näsan på honom hela tiden stakaren och så tog jag tempen under dagen och det visade sig att han hade feber 38,1. Första gången han hade feber.
Jag gav han en alvedon då och sen en innan han skulle lägga sig. Och så igår så va febern borta. Han pendlar lite hela tiden tycker jag.

Söndag vid 14: 38,1 grader
Söndag vid 20: 37,8 grader
Måndag morgon: 37,5 grader
Måndag kväll: 37,9 grader
Tisdag morgon: 37,3 grader

Så febern verkar ju vara borta.. tror nog att det är tänder som spökar.

Och det va ju ett tag sen Alexander va förkyld så att ge han koksaltlösning, ta bort snoret med näsfridan och ge nässpray va absolut ingen höjdare alls!! Innan så brydde han sig inte så mycket om det och tyckte det va kul med näsfridan men nu de senaste dagarna så sprattlade han gärnet. Men sen igår kväll så bara slutade han med det och nu går det hur smidigt som helst igen! Det e skönt att slippa brottas med honom!


Fest och en sjuk Alexander

2008-10-26 @ 11:57:22

Igår va vi på 50 års fest hos Ulla.. Vi va ju där förra helgen med men då va det lugnt och bara för släktingar. Igår så va det för vänner och då va det mer fest. Vi hade ju anlitat Peters brors fru Paola som barnvakt men fick reda på av hans syster att dom skulle ta ut henne på möhippa just den dagen, och hon visste ju inget. Så Alexander skulle få följa med oss till Ulla för vi hittade ingen annan barnvakt. Men så erbjöd sig Katarina, våran granne, att hon kunde vara barnvakt. Så då fick man en barnledig kväll och morgon. :)

Igår började dock Alexander bli snorig och idag är han riktigt förkyld stackarn :( Tur man har förkylningsgrejer hemma, men nässpray gillade han INTE! Hoppas han blir bättre snart!


Händer mycket här

2008-10-25 @ 10:16:30

För ungefär en vecka sen så började Alexander krypa.. Och nu så har han börjat ställa sig upp mot saker och även i spjälsängen. Lite bilder och en film kommer här:



Busen



Alexander klappar Nisse



Glader



Sötast



"Titta jag kan"



Sötnöten



Gosiga unge!



Filmade nyss denna.. han är galen i fotpallen! Ställer sig mot den ofta!





Välling - rena skiten?

2008-10-24 @ 23:25:47

Har den senaste tiden hört många debatter om välling både bland kompisar och olika föräldraforum på internet.. och idag snubblade jag över denna artikel:

Fakta om välling

Av det man läser där så är ju välling tydligen inge bra alls!! Men hur gör man då?? Ska små barn leva på ersättning tills dom är så pass stora att dom blir mätta och klarar sig på bara mat? Nu äter ju Alexander inte direkt så mycket välling utan han äter det en gång/dag innan sängdags och oftat så är det bara runt 100ml. Förutom idag då han satte världsrekordet!! Nästan 300ml drack han!! Men det kan ha varit för att han ätit ganska dåligt idag.

Jag förstår ju att det inte är bra att ge FÖR MYCKET välling, eftersom den inte är så bra. Men att ge så pass lite som jag ger Alexander borde väl inte vara någon fara?? Visst, det behöver inte hända något alls med dom som får välling 4ggr/dag men det finns ju tydligen en massa riker och dom vill man ju helt inte ta!


Kursen jag va på i tisdags..

2008-10-23 @ 21:38:04

Jag va ju på röda korsets barnolyksfalls kurs och den va riktigt bra! Lärde mig mycket! Dom har ju ändrat på en hel del gällande hjärt- och lungräddning. Det hade man inte en aning om!

Lite kort om det dom ändrat på:


* Antal bröstkompressioner

Nu så ska man först ge 5 inblåsningar, sen så ska man ge 30 bröstkompressioner! Och sedan 2 inblåsningar, 30 kompressioner osv. Alltså först 5 inblåsningar sen 30(kompressioner)x2(inblåsningar)
* HLR skall pågå hela tiden.
*Gör inga uppehåll för kontroll av andning eller
puls under pågående HLR

*
Man kollar inte längre pulsen
För det tar sån tid för okunniga, därför är det bättre att lägga den tiden på HLR istället


LABC heter nu
Livsfarligt läge
Andning
Blödning
Cirkulationssvikt

Framstupa sidoläge heter nu
Stabilt sidoläge

Det va iaf MYCKET lärorikt! Det vi lärde oss denna gången var:
* HLR - barn och vuxna
* Kontroller av livstecken, medvetande och andning
* Stabilt sidoläge
* Första hjälpen vid luftvägsstopp (satt i halsen) vid medvetande - barn, vuxna och gravida
* Första hjälpen vid luftvägsstopp (satt i halsen) på livlöst barn

Vi fick även en bok med all information i. VÄLDIGT BRA!

Sen är det en gång till vi ska träffas på tisdag. Så får vi se om man kanske får ett diplom för jag gått kursen ;) eller inte haha



BVC besöket

2008-10-23 @ 16:03:36

Då har vi varit på BVC.. Men min virriga sköterska hade ännu en gån skrivt ett datum i Alexanders bokk och ett annat i datorn. SÅ hon va chockad över att se oss där för vi skulle varit där för 2 dagar sen.. men vi fick ju såklart komma in iaf och så såg hon ju att hon skrivit fel (igen)..

Dagens siffror såg iaf ut så här:

Datum: 23/10
Ålder: 8 månader + 4 dagar
Vikt: 8860 g
Längd: 70,5 cm
Huvudmått: 45,1 cm

Hade jag bara behållit min viktgissning som jag hade igår under dagen så hade jag varit närmare (8900g) men nej..

Istället så gissade Camilla bara 10g ifrån!!
Längden gissade Peter exakt på
och huvudomfånget va Camilla bara 1mm ifrån.

Har du varit här och vägt och mätt Alexanders huvud i natt när vi sov Camilla? :P



BVC gissnings dax

2008-10-22 @ 19:21:17

I morgon så är det dags för ett besök till BVC. Så nu är det gissningsdags! Och många gissningar vill vi ha ;)

Så här såg det ut sist:
Datum: 23/9
Ålder: 7 månader + 4 dagar
Vikt: 8460 g
Längd: 69,5 cm
Huvudmått: 44,7 cm

Så hur tror ni det ser ut i morgon med vikt, längd och huvudomfång?


I kväll ska jag på kurs

2008-10-21 @ 13:08:28

Jag och två till från ÖF (öppna förskolan) anmälde oss till röda korsets kurs "Barnolycksfall". Det är en kurs på tre timmar (18-21) två tisdagar om hur man ska göra vid olika olyckor som inträffar barn. En sån här kurs brukar kosta runt 1000kr att gå men röda korset erbjöd detta gratis till ett begränsat antal personer och jag tog sista platsen :P Det va flera veckor sen som jag bara skulle höra om det fanns platser kvar och det fanns bara en så jag tog den.. snacka om att platserna försvann snabbt. Det är ju bra att kunna sånt när olyckan väl är framme, fast vi hoppas att det inte blir någon olycka. Så Alexander ska vara hemma med sin pappa själv ikväll.. vi får se hur det går


Jobbig natt

2008-10-19 @ 10:53:50

Alexander har ju sovit hela nätterna utan att vakna en enda gång sen han va 2½ månad.. men igår så vaknade han vid 24 tiden när peter och jag precis lagt oss.. och han bara skrek helt hysterikt och ingenting hjälpte! Jag la över honom till våran säng och försökte lugna honom där. Tog väl 20 min innan han lugnat ner sig och tillslut somnade han. Men det dröjde inte länge förrän han vaknade då han aldrig sovit bredvid oss.. så han kröp iväg mot sin pappa och satte sig där och började slå på honom. så det va bara till att lägga honom i sin säng igen och han somnade väl efter 10 min.. sen kunde ju inte jag sova på 1½ timme för jag låg och undrade varför han vaknade och va så lessen.. så idag är det en trött mamma här!

Någon som har en fundering på vad det kan ha varit för nåt? Jag trodde först att det va en mardröm han hade haft men så hysteriskt skrik så länge kan nog inte bero på en mardröm.. sen när han låg bredvid mig i sängen så tystnade han när jag smekte han över låret.. funderade på om så små barn kan få sendrag? För när man slutade så började han gny lite igen..


Vägra sova period igen..

2008-10-16 @ 23:28:17

Alexander har kommit in i en vägra sova period igen.. fastän så länge gäller detta bara på kvällen när han ska sova för natten. Det vill han absolut inte! Igår så somnade han inte förrän vid 22 då jag la han vid 21 för vi hade varit på City Gross som öppnade igår och kom inte hem förrän vid 21. Idag la jag honom som vanligt vid 20 men han vägrade sova. Massa skrik och bök, vrider och vänder på sig. Han somnade inte förrän strax innan 21.30! Hoppas detta beteende går över SNABBT! För detta är INTE kul!


The Eye

2008-10-16 @ 23:23:05



"Sydney Wells (Jessica Alba) är en framgångsrik konsertviolinist, som mirakulöst får synen tillbaka efter en hornhinnetransplantation. Men operationen medför inte bara förmågan att kunna se igen - snart börjar oförklarliga bilder och skrämmande figurer att dyka upp runt henne. Är det en bieffekt eller håller Sidney på att bli sinnesjuk? Själv har hon en egen teori; på något sätt har hennes nya hornhinner öppnat dörren till en värld på andra sidan, en värld som bara hon kan se… ”The Eye” är en gastkramande rysare med superstjärnan Jessica Alba i den hemsökta huvudrollen. Filmen är en remake av den klassiska kultrysaren av Pangbröderna – som verkligen kan konsten att få blodet att frysa till is i ådrorna."


Therese betyg:

Denna filmen får 7/10. Den va såååå långtråkig i början. Jag och Camilla bara att och väntade på att något skulle hända! Det va inte förrän de sista 20 minuterna som det började hända grejer. Och snabbt gick det! DÅ vart filmen bra! Så jag vart ganska besviken faktiskt. Om det hade varit mer spänning i resterande av filmen så skulle den nog fått en tia! För riktigt bra va den! Men som sagt inte förrän i slutet..


Hände nyss igen!

2008-10-13 @ 12:32:56

Alexander låg här på mage på golvet och så när jag tittar till honom så ser jag att han precis sätter sig! Så nu verkar han kunna det! Sätta sig upp från liggande! Min duktiga kille!


Vette sjutton vad jag ska skriva

2008-10-12 @ 13:48:16

Inte uppdaterat på ett tag men det står helt still i mitt huvud. Har liksom inget att berätta. Jo förresten! Alldeles nyss, för kanske 5-10 minuter sen så låg Alexander på mage på golvet. Sen när jag tittar på honom så sitter han upp!! Han har alltså satt sig upp helt själv!!! Min duktiga lilla kille! Annars så är det nog inget nytt som hänt här


Natten

2008-10-09 @ 14:01:00

I natt så gick det bättre. Vi lämade både våran och Alexanders dörr öppen så vi skulle höra honom. Då vi konstaterade att ena batteriet till babyvakten är stendöd. Går inte ens att ladda! Jävla skit babyvakt! Så det blir till att köpa en ny.
I alla fall så vaknade Peter vid 8 och väntade på att Alexander skulle vakna.. men klockan gick och ingen Alexander vaknade. Vid 9:45 så vaknade han! Snacka om sömntuta! Han verkar ju sova mycket bättre i sitt rum (trots att han sov bra innan).
Men vi måste ju köpa en ny babyvakt för när Peter jobbar så vågar inte jag ha Alexander i sitt rum sovandes.. för jag vaknar inte lätt! Det krävs en orkester för att jag ska vakna! :)


Har blivit medlem på Buzzador

2008-10-08 @ 14:23:52

Vem kan bli Buzzador?

Man kan anmäla sig för att bli en Buzzador om man:

  • Är minst 15 år
  • Har egen emailadress och tillgång till dator
  • En fast adress i Sverige

 

För att bli en bra Buzzador behöver du också ett brett kontaktnät och många vänner. Du bör också gilla att testa nya produkter och diskutera med dina vänner.

Vilka är fördelarna med att vara en Buzzador?
  • Du blir först med att testa nya produkter och tjänster.
  • Du får något spännande att tala med dina vänner och arbetskamrater om.
  • Du får chansen att påverka utvecklingen av produkterna.
  • Du kommer att kunna samla poäng och därigenom få vara med i de mest attraktiva kampanjerna.
Kostar det något att vara en Buzzador?

Nej, det kostar ingenting.
Inte heller några frakt. eller expeditionsavgifter eller liknande. Det är gratis på riktigt!
Det kommer heller aldrig att kosta något i framtiden. Att vara en Buzzador bygger på frivillighet och att du tycker att det är kul och spännande att testa nya produkter och tjänster.

Vad förväntas jag göra som Buzzador?

Du får erbjudanden per e-post om de kampanjer som valts ut för dig och du loggar in på dina egna sidor för att anmäla dig till kampanjen.
 

Du får sedan varor hemskickade, tillgång till tjänster på Internet eller annat.
Du får också information om produkten/tjänsten och kampanjförslag, t.ex. att ta med och bjuda dina arbets-  eller skolkamrater.

Du ska efter varje kampanj fylla i ett frågeformulär på webben som du länkas till från dina egna sidor.

Vi hoppas också på ditt engagemang och att du t.ex. meddelar bra idéer till supporten så vi kan tipsa andra Buzzadorer.


Vad händer när jag har registrerat mig som Buzzador?

Som Buzzador kommer du att få paket med varuprover.
Den stora tillströmningen av Buzzadorer har gjort att nya Buzzadorer hamnar på väntelista och det tar ett tag inann man får sitt  första paket. Hur lång tid det tar beror på antalet väntande Buzzadorer men också på din profil och vilka kunder Buzzador har.

Paketet innehåller produkter så du kan prova på hur det är att vara Buzzador.
När du har rapporterat din första kampanj så vet vi att varorna kommit fram till dig och att du vet hur man gör för att Buzza och rapportera.
När du har rapporterat första kampanjen får du också dina välkomstpoäng och den som (ev.) har rekryterat dig får sina rekryteringspoäng.  
För att sedan vara med i ytterligare kampanjer krävs att du accepterar kampanjerbjudanden som kommer till dig via e-post.


Hur anmäler jag mig till kampanjer?

Vi väljer ut de Buzzadorer som kampanjen passar bäst för. Därför är det viktigt att du uppgett dina intressen etc. korrekt under "Mina uppgifter".

Vi skickar sedan ett inbjudningsmail till de som valts ut. Mailet innehåller information om kampanjen och ibland en länk till en sida där man kan läsa mer.

Om man vill delta i aktiviteten så anmäler man sig (om inget annat sägs) genom att:

  1. Logga in 
  2. Välja "Mina kampanjer" på menyn
  3. Markera kampanjen som anmäld.
  4. Klicka på uppdateraknappen längs ned.
  5. På kampanjen ska det sedan stå att man är anmäld.
  6. Om fler anmäler sig än vad som behövs så får de Buzzadorer som har flest poäng vara med.
  7. De som anmält sig får sedan information om man kommit med eller inte.
Hur det går till kan variera lite beroende på typen av kampanj.

Vilka varor får man prova?

Det kan vara alla typer av konsumentprodukter som t.ex:

  • Livsmedel
  • Konfektyr
  • Kosmetika
  • Kläder
  • Bilar
  • Tekniska produkter
  • Tjänster på Internet

Det är våra kunder som väljer vad de vill marknadsföra. För att det ska vara intressant bör det vara en ny produkt eller en spännande kampanj.

Får man alltid behålla varorna man provar?

Vanligast är att man får behålla det man provar, men skulle man t.ex. få låna en bil av en ny modell och prova så får man självklart inte behålla den.
Som Buzzador betalar man aldrig några frakter eller expeditionsavgifter.

 

När kommer mitt paket?

Kampanjpaket

Paket som skickas med post tar normalt 3-4 dagar om de skickas som B-post. Om brevbäraren bedömer att paketet inte går in i brevlådan får man en avi och hämtar på posten.

Kylvaror, speciellt

Kylvaror skickar vi med DPD-Företagspaket som levereras ända hem till dörren. Man behöver inte vara hemma och ta emot när det kommer - paketet lämnas utanför dörren om ingen är hemma. Varorna måste tas om hand och läggas in i kylen samma dag. Förpackningen ska klara 48 timmars transport. Om du har portkod, porttelefon eller c/o adress (någon ananns namn på brevlådan) måste det vara angiver under "Mina uppgifter - Leveransinstruktioner (t.ex. portkod)".  Paket som inte kommer fram, oavsett skäl, kan inte ersättas av Buzzador.

 

Har precis blivit medlem där och tycker ni oxå ska bli det! Gratis är gott :) Och så är det ju kul att få testa produkter innan alla andra! Det enda du behöver göra är att registrera dig!

 

Registrera dig här



Gick inge bra alls..

2008-10-08 @ 10:37:10

Alexander sov i sitt rum i natt, so far so god. Väntade med att sätta in babyvakten till efter 23 då jag gick och la mig för att vara på den säkra sidan att batterierna skulle hålla. (Fast det står att dom håller i 12 timmar) Och så satte jag min mobil på ringning vid 08:15 om han hade vaknat och inte jag, som en säkerhet. När klockan ringde 08:15 i morse så sov han fortfarande. Vad bra tänkte jag då går jag och lägger mig igen och så får vi se om jag vaknar till babyvakten. Men ställde klockan igen 09:25 för säkerhetsskull. Klockan 09:25 ringer klockan och det är fortfarande tyst. Herregud tänkte jag, vad länge han sover i sitt rum! Men jag gick upp denna gången och gick in och tittade till honom. Då såg jag att babyvakten va borta och att Alexander låg på mage bland alla gosedjuren. Alltså hade han varit vaken någon gång mellan 08:20-09:00! Nu började jag få bilder i mitt huvud om att han ligger där och skriker sig till sömns :( Stackars min plutt! Jag hittade babyvakten under filten och den va stendöd!! Vadå att batterierna håller i 12 timmar??!?!?!?! Inte konstigt att jag inte hörde något!!

Så jag vet inte hur vi ska göra nu.. Man får väl ställa klockan vid 5-6 tiden och gå in och sätta dit babyvakten så man vet att batterierna håller. Jävla skit babyvakt! Blir så förbannad. Står det att batterierna håller i 12 timmar så ska dom väl göra det?? Speciellt vid en sån här situation!


I natt ska Alexander sova i sitt eget rum

2008-10-07 @ 20:55:13

Jag sa det till Peter idag att vi får flytta över Alexanders säng till hans rum och så får han sova där då Peter jobbar. För Peter väcker både honom och mig på morgonen, och då är det ingen glad mamma som går upp. Så ska Peter jobba i morgon med så vi testar att ha honom i sitt rum i natt. Vi köpte ju en babyvakt för ca två månader sen just för att vi skulle flytta över han till sitt rum. Men jag tycker att det är så kallt där inne! Så han har fått ligga kvar i vårat rum. Men den dörren in till Alexanders rum har ju alltid varit stängd så inte djuren ska kunna komma in där, så det har nog en betydelse om vi har dörren öppen på dagarna och stängd på nätterna bara (utan djur) :P Så vi får se hur det funkar. Rapport kommer i morgon :)


Härligt väder idag!

2008-10-07 @ 15:13:55

I morse när jag vaknade så va det SVIN KALLT ute!! Det kan bara ha varit någon enstaka plusgrad.. men vid 11 så började värmen komma och solen sken för fulla muggar. Tänkte att jag skulle ta en promenad med Alexander och Diva och så blev det. Diva stackarn har ju inte fått vara ute och springa av sig ordentligt sen vi upptäckte att hon fått rävskabb. Så hon blev mer än glad när vi kom fram till skogen och hon fick springa lös.



Precis kommit fram till skogen. Diva väntar på att få springa av sig :)


På vägen hem så somnade såklart Alexander sittandes i vagnen.. det va ju inte riktigt meningen eftersom vi försöker ta bort sömnluren vid 14 tiden eftersom han annars brukar hoppa över att sova vid 17 och det blir för lång tid att vara uppe för honom (mellan 15-20) så då blir han bara trött och grinig. Men ibland så sover han båda lurarna så vi får hoppas han gör det idag med.


Så här tycker Alexander om sin mammas mat

2008-10-07 @ 15:13:31




Idag så fick Alexander äta pasta med broccoli och ostsås till lunch som jag gjorde igår. Jag vet ju att han älskar den som finns på burk, men va osäker om vad han skulle tycka om denna då han aldrig ätit den förut. Men han ÄLSKADE det! Just på morgonen och vid lunch så har han inte så stor aptit längre och brukar inte äta upp en hel burk mat nuförtiden, men allt i burken gick ner snabbare än kvickt! Så det måste varit mumma det!


Helt otroligt!

2008-10-07 @ 10:57:36

Va inne på marsgruppen (de som hade fått bebis i mars 08) på AFF (Allt för föräldrar) och läste för någon dag sen om en tjej som va gravid igen i vecka 29 men som vattnet hade gått för redan! Hon fick en dotter samma dag. Så det skiljer bara 7 månader på hennes bebisar! Helt otroligt! 7 månader och storebror redan.. tycker det är otroligt att det kan hända! 2 barn i två olika graviditeter men födda samma år och bara 7 månader mellan.. finner inga ord alltså. tycker det är otroligt!


Lagat barnmat hela eftermiddagen.. och kvällen!

2008-10-06 @ 23:02:38

Har gjort FYRA olika maträtter till Alexander nu. Och bara en som han ätit innan. Så det ska bli intressant och se vad han tycker om dom andra :)

Dessa gjorde jag:
Pasta med broccoli och ostsås (Blev 5 burkar)
Fiskgratäng med potatis (Blev 7 burkar)
Laxpudding på ris (Blev 4 burkar)
Italiensk fiskgryta med spagetti (Blev 3 burkar)

Sammanlagt blev det alltså 19 burkar! Vad duktig jag eee :)



Alla burkarna..


Nog tand på G här

2008-10-06 @ 20:35:53

Alexander har de senaste dagarna smaskat oerhört mycket utan att ha något i munnen! Och så har han alltid fingrarna i munnen efter varje sked mat man ger honom! Så är han grinig mesta delen av dagen! Plus att i kväll har han blivit röd om rumpan.. Och tidigare idag så luktade han ruttn fisk i munnen! Usch!! Allt detta tyder ju på att det är en tand på G. Men än har vi inte sett något. Så vi får väl se om det dyker upp någon tand.


Händer grejer varje dag nu!

2008-10-05 @ 20:12:50

Idag så har vi varit hos Bo och Anne och ätit. Sen så passade vi på att bubbla lite i deras pool. Och då började jag med att klä av Alexander och la han på golvet så länge medan vi klädde av oss.. Och under den tiden hann han göra TVÅ nya framsteg som han inte gjort innan! Det första va att sätta sig upp från liggandes på mage!! Herregud vad han kan!! Sen så satt han där och ställde sig sen i krypposition! Hann filma det lite med mobilen :)



Och här är lite bilder på Peter och Alexander i badet.



Alexander skvätter gärnet



Busen



Sen så har han nu börjat åla framåt. Det går inte så snabbt då han bara tar sig fram med ena armen och den andra har han på magen, men det går framåt iaf :) Eller nej.. just i denna stund så ser jag att han nu drar sig fram med andra armen oxå. Och nu går det mycket snabbare!! Ska se om jag kan filma det..

Japp.. här är filmbevis!



Alexander har blivit galen!!

2008-10-04 @ 19:30:38

Nu går det undan!! Nu kan man knappt släppa han med blicken en sekund! Satt vid datorn och Alexander satt och lekte på golvet. Sen när jag tittar till honom så försöker han ställa sig upp mot GÅSTOLEN!! Inte bra! Vet inte hur många gånger jag har fått sätta ner honom men han ska alltid upp på den igen.Tur det finns lås på den så den inte rullar iväg, för det skulle inte sluta bra!



Kämpar sig upp



Sååå ja!



"Hm.. vad ska jag göra nu då?"


Vilgot tyckte Alexander va rolig

2008-10-03 @ 23:37:38

Igår när Camilla och Vilgot va här så va Vilgot inte så blyg för Alexander som han va kvällen innan. Alexander är ju en oblyg liten plutt som skrämmer de flesta bebisarna när han försöker prata med dom. Men igår så va det Alexander som blev chockad. Vilgot bara skrattade åt honom hela tiden. Alexander fattade ingenting då han är van att bebisar som han pratar med skriker, inte skrattar. Så Alexander bara satt där alldeles tyst och fattade ingenting. Men tillslut så hade han kommit ut chocktillståndet och förökte med plan B, känna lite på Vilgot :)




















Vilgot skrattar för det vildaste



Alexander i chocktillstånd



Plan B.. ta lite på Vilgot så kanske han blir lessen.. men det funka inte



Plan C.. kittla Vilgot



"Kom igen då!" säger Vilgot



Klappa huvet lite



"Give me five"



Mirrors

2008-10-03 @ 11:21:04


 

 


"I KORTHET Är du också trött på den asiatiska skräckvågen? Håll i hatten – här är en nyinspelning som faktiskt går att titta på.

RECENSION I ett sista försök att få ordning på sitt liv tar Ben Carson jobbet som nattvakt på Mayflower. New York-varuhuset, som brann ner till grunden fem år tidigare, är en mörk och skrämmande plats men så mycket värre kan det ändå inte bli för ex-polisen Ben. De senaste månaderna har han fått kicken från sitt jobb efter en dödsskjutning och blivit lämnad av fru och barn. Han må knapra tabletter och slagga på lillsyrrans soffa, men han har nu i alla fall ett jobb att gå till. Trots att hans företrädare tog livet av sig på ett ytterst brutalt sätt, och trots den egendomliga varningen från dagvakten att inte stirra in i speglarna…

Men jo, Ben stirrar in i speglarna, och vad han ser är inte trevligt. Snart börjar även familjen att hemsökas av syner, ljud och oanade krafter. Var det någon som sa ”asiatisk remake”? Helt korrekt är detta en nyinspelning av något sydkoreanskt, bara i de trakterna kan de komma undan med larviga historier som denna. Något vi skräckälskare fått lära oss att leva med. Men visst är speglar betydligt mer skrämmande än, låt säga, mobiltelefoner, videoband eller andra vardagssaker som gått bananas på film det senaste decenniet? Och med en regissör som Alexandre Aja bakom ratten blir ”Mirrors” en alldeles funktionabel thriller."

 

Therese betyg: 8,5/10 Denna filmen va riktigt bra! Jag älskar ju såna filmer där det ligger något gammalt bakom som gör så att dom måste leta efter vad som verkligen hänt där ett 50-tal år tillbaka. Så den här filmen är verkligen att rekomendera! Och det va verkligen ett oväntat slut.. Så pappa, se nu klart filmen! :)



P2

2008-10-02 @ 14:16:57



"Innanför parkeringshusets kalla betongväggar kan ingen höra dig skrika … En kvinna försöker starta sin bil i ett öde parkeringshus. Den krånglar. En parkeringsvakt dyker upp och erbjuder sin hjälp. Under flera månader har han spionerat på henne. I kväll kommer han att göra det för sista gången … Ett mörkt parkeringshus blir inte fasansfullt förrän du upptäcker att du inte är ensam… Rachel Nichols (Alias) och Wes Bentley (American Beauty) spelar huvudrollerna i en klaustrofobisk från mannen bakom ”The Hills Have Eyes”."



Therese betyg: Jag ger denna filmen betyget 2/10 bara för den va lite rolig. Riktig skit va det annars! Jag och Camilla såg den igår under våran skräck kväll men det va då ingen skräck! Snarare komedi. Vi skrattade oss igenom filmen! Så ett gott skratt fick man sig iaf.. men det va ju inte det man hade förväntat sig. Så den här filmen va CRAP! Ikväll så blir det en riktig skräckfilm! Vi ska se "Mirrors" som går på bio nu. Har inte hört talas om den men Camilla trodde den skulle vara bra så då får vi hoppas hon har rätt och att det är en skräckfilm och inte en komedi som denna va :P




EFIT dag 1/10

2008-10-01 @ 11:16:51

På AFF så har vi bestämt att vi ska ha en EFIT (ett foto i timmen) dag idag. Men som vanligt så va inte minnet med mig i morse men jag kom ju på det ganska snabbt. Så det kommer dyka upp fler bilder här under dagen.

09:00



God morgon och dags för lite ersättning. Sov länge idag! Brukar vakna 8
så nu blir ju allt uppskjutet en timme.. Hm.


10:00



Dags för gröt och sen va han så trött så det blev sovdags efter.


11:00



Ute med Diva


12:00



Ligger och vilar.. fortfarande lite trött. Brukar äta lunch vid denna tiden, men
allt blev ju uppskjutet en timme. Men han får nog lunch snart ändå iaf, så
tiderna rätas till lite.

12:30



Matdags. Idag så blev det exotisk kycklinggryta med banan och ris



Och så här glad blir man då :)



Älskar rån!


13:30



Nu ni!! Jag satt och tittade på TV och Alexander satt i sitt gym och pysslade.
Sen hux flux ser jag hur han tar tag i hyllan och försöker resa sig upp!! Jag
sprang och hämtade kameran och jag hann ju få det på bild! Nu går det undan!


14:00



"Hjälper" mamma vika tvätt och ska snart sova


15:00



Sover sött än


16:00



Mellis. Idag blev det yoghurt med frukt. Gott, tycker Alexander.


17:00



Jagar dammsugaren i gåstolen


18:00



Glömde faktiskt ta en bild.. Men jag tittade på Glamour som vanligt :)


19:00



Matdags!



Ikväll så blev det spagetti och tonfisksås. Med ett rån efter så klart :)


20:00



Välling-time! Inte mycket som gick ner som vanligt.. Sen så va det dags att sova.


Det va alla bilder från idag. Cammila och Vilgot kom hit vid 19 tiden då vi skulle ha en skräckfilms kväll. Men filmen vi såg va långt ifrån skräck. Vi skrattade oss igenom hela filmen så jag hade inte tid att ta en massa kort :)


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0