Pluggat hela dagen

2009-02-28 @ 18:44:12

Det är vad jag gjort idag! Är hur mycket som helst att plugga denna veckan och i morgon kommer inte jag hinna plugga så mycket så jag var tvungen att plugga på rejält idag så jag är helt slut i huvudet. I morgon kommer min första belöning att ske! Jag ska åka och ta ur hårförlängningen och sätta in ny. Ska bli så skönt för det här håret är verkligen slitet nu. Så i morgon ska jag bara sitta och koppla av medan någon annan fixar mitt hår! Det är ju underbart att bli ompysslad så! Dock ska jag färga håret redan ikväll så att det är klart. Det är ganska så svårt att färga utväxten med hårförlängning i, så jag gör det nu innan då det inte spelar någon roll om håret blir mer förstört för det ska ju i alla fall bytas i morgon. :) Nu ska jag lägga mig i soffan och dö ett tag.. Kanske ska färga håret innan melodifestivalen och ta ett bad samtidigt? Vore skönt...


Bara för att

2009-02-28 @ 18:37:10

I morse vaknade jag med ont i halsen, ryggen och huvudet.. det var väl bara för att jag skrev om att Peter och jag är sjuka varannan gång. Bara för det blev jag sjuk oxå, fan! Inte kul..


Utmaning

2009-02-26 @ 21:50:40

Blev utmanad av Camilla

Fyra tv program jag brukar se:
Glamour
Den rätte för Rosing
Sveriges värsta bilförare
2½ män

Fyra saker jag gjorde i går:
Målade garderoberna i Alexanders rum
Handlade
Var på inskolning med Alexander
Sov

Fyra saker jag längtar till:

Körkortet
Våren
Sommaren
Viktminskning

Fyra saker som står på min önskelista:
Att vi alla ska få vara friska
Nå mitt mål i viktminskningen
Få en bra ekonomi = Att Peter får jobb
Ev börja jobba lite

Fyra saker jag avskyr:
Ångest
Svek
Sexbrottslingar
Djurplågeri

Fyra saker jag tycker om att göra:
Umgås med familjen
Resa
Mysa
Renovera

Fyra saker jag åt i går:

Cambridge
2 frallor
-
-

Jag utmanar:

Alla som vill


Ang viktminskningen

2009-02-26 @ 21:19:57

Har inte skrivit något om den som jag brukar på tisdagar.. Vette sjutton vad det är med mig gällande den biten.. Eller gällande alla bitar. Jag har tappat motivationen till allt känns det som. Viktminskning och pluggandet går inte alls bra. Det är hur mycket pluggande som helst men har ingen ork alls för tillfället. I lördags åt jag som sagt lite fika på Alexanders kalas men sen åkte vi till mc donalds och åt.. Och i måndags blev det pizza. Dock åt jag bara en halv.. igår blev det 2 frallor och idag blev det hela 3 toast och oboy till.. Så jag sket i vägningen i tisdags. Men vägde mig i morse. Vikten ligger på samma som sista vägningen så jag har inte gått upp så mycket iaf. Var nere på 86 kg innan kalaset men nu väger jag 87 kg (samma som förra tisdagen). Så så farligt är det inte egentligen. Men det gäller att hitta motivationen igen! Varje dag har jag tänkt i morgon så jävlar ska jag börja på ren kur igen, men så blev jag sugen på toast idag och tänkte att jag iaf inte är i ketos så då är det bättre att äta det nu än senare.. Men nu så får det fan vara bra! 17 kg till ska jag ner på ren kur sen så ska jag gå över till kobinerad kur med ett mål mat/dag. Så nu får jag ta och kamma mig om det ska bli någon beach 2009!

Nej, nu ska jag ta och plugga *bläääääää! HATA HATA HATA*


Blir inge inskolning i morgon

2009-02-26 @ 21:07:55

Alexander hade 39,5 i feber för någon timme sen och så högt har han aldrig haft innan. Han har ldrig haft över 39 grader så det lär inte bli någon inskolning i morgon. Stackarn mår inge bra alls och Peter börjar li sjuk han med. Vi turas om Peter och jag när Alexander är sjuk. Den här gången var det hans tur att oxå bli sjuk för jag var sjuk sist men inte han. Och nu är inte jag sjuk :) haha. rätt kul ändå att det blir så.


Stackars plutt

2009-02-26 @ 09:20:25

Han har hostat hela natten nästan och haft det jobbigt med andningen så nu får han ta medicinen som han fick av läkaren sist. Han vaknade första gången strax efter jag skre mitt inlägg här och somnade i famnen framför tvn igen, men sen gick jag och la honom i sin säng för vi skulle gå och sova. Men precis då man har somnat så drar han igång igen, så jag tog in honom till våran säng och kors i taket så sov han där mellan oss! Han vaknade några gånger då han hostade och tappade nappen men somnade om lika snabbt igen. Inte förrän kl 5 vaknade han och ville inte sova mer, kröp över till sin pappa och började banka på honom. Så då gick jag in och la honom i sin säng och han sov gott fram tills jag väckte honom 8:15 men så trött han var då!

Peter fick åka med honom till förskolan själv idag för jag ska tvätta, måla klart det sista i Alexanders rum och plugga. Det blir så fint i hans rum! så fräsht när man fått bort den äckliga gröna spyfärgen från garderoberna. Nej, nu ska jag ta och börja måla så det kanske torkat någorlunda tills dom kommer hem igen.


2a dagen på förskolan

2009-02-25 @ 23:59:08

Idag var vi på förskolan fastän Alexander är förkyld. Han har ju ngen direkt feber utan igår kväll hade han 38.0 grader och det räcknas ju inte som feber, och i morse var han int alls varm. Han mådde bättre idag än vad han gjorde igår så vi bestämde oss för att åka dit. Mellan 09-11 var vi där och det gick hur bra som helst. Han ramlade och slog sig i pannan en gång och blev lite ledsen men det gick snabbt över. Dom har en lång tjock madrass i ett hörn med massa kuddar och gardiner runt om som en liten myshörna men Alexander han bara går rakt ut utan att se att madrassen tar slut. Men så efter att han hamnat på rumpan några gånger så stannade han till innan madrassen tog slut och kollade ner men han vinglade till samtidigt och flög då framåt och hamnade på pannan. Men det gick bra. Han är ganska snabb med att förstå saker och ting ändå! Idag åkte han rutchkana och arje gång han åkt försöker han ju komma upp samma väg, och det går ju inte så bra. Men så visade de andra barnen vart man går upp och fröken visade det med så redan efter TRE gånger kunde han klättra upp rätt väg själv! Det var så kul de första gångerna för då glömde han av sig och försökte klättra upp för rutchkanan men kom snabbt på att man skulle gå till trappan och klättra upp. Otroligt vad han lär sig fort! Peter filmade när han åkte. Men lyckades inte filma så bra när han klättrade upp för trappen.. men lite ser man.




En annan rolig grej som hände idag var att en pojke på 2-3år petade till Alexander när de båda stod i "myshörnan". Och Alexander ände sig om och flög på honom så att båda ramlade!! Haha! Det såg så kul ut!! Såg verkligen ut som att Alexander skulle ge han spö och skulle sätta honom på plats som att "du petar inte på mig!" Killen vart alldeles chockad och tyst ett tag efter det :) Det är bra att Alexander sätter de större barnen på plats redan nu :D



Han tyckte det var jättekul att åka och verkligen sprang mot trappan så fort ahn landat på golvet :)



Får lite hjälp av fröken



Nyss landat och är full i bus :)

I morgon ska han äta lunch på förskolan. Vet inte om Peter kommer åka dit själv eller om jag ska med.. Är ganska mycket att plugga den här veckan och jag har fullt upp med renoveringen av Alexanders rum så jag skulle behöva den tiden till att plugga/måla men ändå vill man ju följa med :)


Blev inge inskolning idag

2009-02-24 @ 09:39:08

Alexander har vaknat till och från hela natten och mår inte alls bra stackarn. Det var nog hans kusin Agust som smittade honom igår. Ingen feber än så länge i alla fall. Får se hur det blir i morgon.


En moders kärlek

2009-02-24 @ 00:02:09

Alexander vaknade en gång efter han sovit ca 2 timmar och var otröstlig jag vaggade runt han i famnen och han somnade till igen men så fort jag skulle lägga han i sängen så började han gråta igen så jag gick ut med honom till soffan och satte mig där med honom och han somnade om igen efter 5-10 minuter och sov i min famn i ca 1 timme! Den känslan är obeskrivlig! Finns inget bättre än det! Och detta är nog första gången sen han var 3-4 månader som han somnar i min famn! Han är ju ingen sån som sover i famnen eller ens bredvid mamma eller pappa, utan han är van och vill bara sova själv. Så dessa stunder måste man ta vara på och jag älskar dom! Det är ju det absolut bästa som finns!





Gud vad jag älskar denna underbara lilla människa! Finns inget bättre än honom!




Undrar vad det är med honom idag.. Han vaknade ledsen nyss igen men efter att han fick vara i mammas famn lite och fått nappen så somnade han om igen. Tror han börjar bli sjuk.. han va snorgig nu på kvällen och verkade vara lite slemmig i halsen när jag tog upp honom. stackarn. Hoppas det inte blir värre nu och att han får sova gott resten av natten.


Inskolning

2009-02-23 @ 21:00:44

Idag var det som sagt dags för inskolning på förskolan för Alexander. Det gick hur bra som helst och fröknarna tyckte Alexander var så söt och duktig. Men det visste vi ju redan :) Peter tog några kort med sin (min gamla ;) ) mobil.



Alexander busar i rutchkanan medan mamma pratar med förskolläraren



Förskolläraren och Alexander



Smakar lite



Funderar på nästa bus



På språng

I morgon ska Peter vara där själv då jag ska köra kl 10:40 på körskolan. Men det lär ju inte vara några problem. Schemat under inskolningen ser ut så här:
Dag 1: 10-11, avdelningen är tom då de andra barnen är ute så barnet kan bekanta sig med förskolan i lugn och ro.
Dag 2: 10-11, nu är en del av barnen inne.
Dag 3: 09-11 alla barnen inne.
Dag 4: 09-12:15 Äter mat med föräldrarna/föräldern
Dag 5: 09-12:15 Äter mat med föräldrarna/föräldern
Dag 6: Ledig i detta fall pga att personalen är på studiebesök
Dag 7: 09-14 Föräldern/föräldrarna är med en stund på morgonen och går sedan ifrån (men finns tillgängliga) och kommer tillbaka efter lunch och är med till 14.
Dag 8: 09-14 Föräldern/föräldrarna med en stund på morgonen. Går sedan och kommer tillbaka först efter vilan.
Dag 9: 09-15 Föräldern/föräldrarna lämnar och kommer sedan tillbaka först efter vilan.
Dag 10: Barnet är själv på förskolan hela dagen.

Uppföljningssamtal efter 1-2 månader.


Nu är det dags!

2009-02-23 @ 09:16:48

Nu ska vi börja göra oss klara för att bege oss till förskolan. Dags för inskolning nu! Min plutt har blivit stor ju :(


Snacka om tur!!

2009-02-22 @ 13:47:56

Igår innan mamma och pappa skulle åka så fick jag 200 kr av mamma som var från min mormor till Alexander. Stoppade dom i byxfickan och tänkte minst tre gånger under kvällen att jag nog ska lägga dom i plånboken istället för jag ska tvätta idag. Men tänkte bara jag gör det sen.. Nu när jag var nere i tvättstugan och skulle hänga upp byxorna jag hade igår på tork så kom jag på det!! Och nej, jag hade inte lagt ur dom! Fan tänkte jag och var övertygad om att det bara var smulor var av hundralapparna.. MEN NEJ! Dom var hela, men blöta! Dom byxorna skulle tvättas i 30 grader men jag slängde ihop dom med mina andra kläder som ska tvättas i 40 grader och tänkta att dom säkert klarar det, men istället i sista sekunden ändrade jag maskinen till 30 grader för jag vet ju att det som ska tvättas i 40 klarar att tvättas i 30 men tvärtom visste jag ju inte. Tror det var det som räddade pengarna oxå! Hade jag tvättat i 40 tror jag inte pengarna skulle klarat sig. Är nästan övertygad om det. Snacka om tur!


Behöver inte köpa ny mp3 spelare

2009-02-22 @ 00:10:07

När mamma och pappa kom hit i fredags så fick jag en ny mp3 spelare av dom! Blev jätteglad då jag äääntligen kan lyssna utan att den dör hela tiden eller tar 20 år att starta! Mamma och pappa läser ju min blogg dagligen så dom läste ju mina problem med mp3 spelaren..kanske ska skriva att jag vill ha en ny bil så kanske dom köper en med? :D Haha! Skoja bara.
Har inte hunnit testa mp3n direkt men har lussnat lite på ljudet på låtarna som är i och det låter hur bra som helst! Trodde dock att det inte gick att ha en halsrem till den då dom visar att man har den i en skyddsficka som man sätter på byxorna, men det fans en gänga för halsrem så det var bara att sätta dit min gamla så jag är mer än nöjd :) Hela 2GB är det på den!! Jag som hade nöjt mig med 1GB :P Men jag klagar inte! Får jag plats med mycket mera låtar nu ju och slipper ta bort varje gång jag ska lägga in nya som med den gamla! Och självklart känner min pappa sin dotter så han köpte dessutom en rosa :P Så här ser den ut:



Röstade faktiskt idag

2009-02-22 @ 00:03:34

På melodifestivalen. Jag fattar INTE hur reggie nissarna från Rinkeby kom så långt!! Trodde aldrig de skulle vara bland de 5 bästa! Nej, den här omgången var nog fan den sämsta! Bara fjös låtar! BWO var ju en riktigt besvikelse! MEN, jag hittade faktiskt min favoritlåt hittills som jag älskade direkT! Nämligen EMD! Störtskön låt! Så när det stod mellan reggienissarna och EMD så var jag bara tvungen att rösta! Och jag sa det till Peter att om regginissarna går vidare till final, då ska jag fan inte se mer! Men som tur var gjorde dom inte det! Och vad mycket svenska urdåliga låtar det var! Den enda som var bra var Molly Sandén, men svenska fjös låtar, och fjöslåtar överhuvudtaget VINNER INTE EUROVISION SONG CONTEST!! Så varför ska Sverige envisas med att ha mest sådana låtar?!? Fattar det inte! Hoppas EMD vinner hela skiten! Dom var fan bra!


Efter kalaset

2009-02-21 @ 22:07:47

Så åkte vi in till stan och åt på Mc Donalds.. Ja Therese åt med. Tyckte jag kunde unna mig lite mat idag då jag iaf ätit lite fika. Men i morgon är det åter igen ren kur som gäller! Alexander somnade som en stock i bilen så vi åkte en runda innan vi åkte till donken, eller rättare sagt jag körde en runda :P Alexander fick en egen hamburgare naturell (utan något på) och egna pommesfrites som jag sa till om att vara osaltade och de skulle precis hälla på nya pommes så det var inga problem. Så nu fick han pommesfrites för första gången och han klagade inte.
Efter donken så fick jag köra hem (det med!) igen. När vi kommer till rondelen vid Ica Kvantum så ser jag polisen i blåljus bakom och höll på att få hjärtattack!! Jag trodde dom ville att jag skulle stanna och frågade Peter vad fan jag ska göra. Men han visste ju att dom bara ville förbi och sa åt mig att köra åt sidan i rondellen men jag trodde han ville att jag skulle stanna i rondellen och fattade ingenting men så gjorde jag som han sa och polisen körde förbi. Satt med hjärtat i halsgropen i fem minuter efter :P haha! Fy fan vad hjärtat klappade då!


Bilder från kalaset

2009-02-21 @ 22:01:13

Idag hade Alexander sitt 1 års kalas. Det var mycket trevligt, men det blev lite mycket folk på samma gång. Egentligen skulle vi dela upp det på två tider, ena gänget vid 13 och andra gänget vid 17. Men i gänget som skulle komma kl 17 skulle två st komma vid 13 för de kunde inte vid 17, en kunde inte alls, och sen i morse fick vi reda på att Peters föräldrar inte kunde komma då hans mamma var sjuk. Så då var det bara Ulla och Peters mormor Ruth kvar och då kunde dom lika gärna komma vid 13. Så det blev fullt hus här hemma :)





Alexander älskade ballongerna




Sjunger för plutt



Chockad Alexander



Alexander kan inte blåsa så Annie skulle få göra det åt han men hon ville inte heller.


Alexander har fått så mycket grejer så det skulle ta hur lång tid som helst att skriva allt här och jag måste ta och plugga lite nu. Så det får bli i morgon, om jag hinner. Men det var ett lyckat kalas i alla fall och Alexander är nöjd med presenterna och kalaset!


Therese har shoppat loss

2009-02-20 @ 17:37:07

Så går det när man lämnar Therese på stan :P Det är en nyöppnad butik här i stan som hetter snygga och där sålde dom alla kläder och skor för 60kr/st. Testade lite kläder och köpte ett par byxor och ett linne.. Och storleken.. ja jag blev förvånad! Den största storleken i dom byxorna var storlek 42 så jag testade dom och dom satt perfekt! STORLEK 42!! Det har jag inte kunnat ha sen jag vet inte när! Och linnet var i storlek M. Så Therese är mer än nöjd med dagens shopping :)
Nu ska jag se Glamour som vanligt :P


Min sovmorgon..

2009-02-20 @ 11:24:10

Idag så var det min sovmorgon och jag vaknade vid 10:45.. Peter tyckte jag såg sur ut och frågade om det var för att han hade dammsugat. Dammsugat? sa jag. Haha jag hade inte ens hört det :)

Idag så händer det inte så mycket. Ska röja undan lite och plugga en hel del då jag inte hinner plugga så mycket i helgen. Kanske blir en sväng till stan för att leta efter en ryggsäck till Alexander. Han måste ju ha någon på dagis med extrakläder i kom jag ju på.

I kväll kommer mamma och pappa hit.. Vet inte om syrran skulle med eller inte. Ska bli kul iaf :)


Kul utmaning

2009-02-20 @ 00:12:27

Fick en riktigt rolig utmaning så jag måste göra den innan jag går och lägger mig :P

Jag har blivit utmanad av Camilla

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar på gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

  1. Vad heter du? Therese
  2. Ett ord på fyra bokstäver? Test
  3. Flicknamn: Tilda
  4. Pojknamn: Thomas
  5. Yrke: Taxichaufför
  6. Färg: Turkos
  7. Klädesplagg: Trosa
  8. Mat: Toast
  9. Sak i badrummet: Toalett
  10. Plats/stad: Torsby
  11. Orsak att vara sen: Trött :P
  12. Något man skriker: TYST!
  13. Film: Titanic
  14. Något man dricker: Tequila
  15. Band: Takida
  16. Djur: Tiger
  17. Gatunamn: Talgoxevägen
  18. Bil:  Toyota
  19. Sång:  This Is The Life
  20. Aktiviteter med mer än med en deltagare: Telefonsex :P HAHAHA!

Jag utmanar:
Lena
Therese

Och alla andra som känner sig utmanade :P


Lite kul bild

2009-02-19 @ 22:55:10

Jag och Alexander var och strosade runt på H&M medan Peter var på arbetsförmedlingen.. Testade lite toppar och tog storlek 42 och det passade nu! Så då blev jag glad :)



Förlossningsberättelse med Alexander

2009-02-19 @ 22:12:42

Jag skulle ju bara in på rutinkoll på förlossningen den 19:e vid 8:30.. sen efter de kört ctg, kollat blodtryck och urin mm så ville de känna på livmodertappen.. och då visade det sig att jag va öppen 3 cm! Så de små riktigt oregelbundna värkarna jag haft den 18:e och natten till 19:e hade visst gjort sitt! Så de skrev in mig och tog hål på hinnorna 10:10 och det var bara sparsamt med vatten.. Samtidigt de tog hål på hinnorna så satte BM en skalpeltråd. Håltagningen gjorde ingenting utan det enda som hände va att jag hade några oregelbundna värkar ungefär var 10:e minut eller längre mellan.. men var av samma karaktär som de jag hade den 18:e så det va en lätt match att ta sig genom dom.. så jag passade på att bada i väntan på mer värkar. efter badet passade jag på att äta lite lunch så jag har något i magen iaf..

Håltagningen på hinnorna hade inte satt igång något mer värkarbete så jag fick dropp 13:20.. då va jag öppen 4 cm och passade på att gå med gåstolen i korridoren i ca 50 min medan de regelbundna värkarna kom, men dock fortfarande hanterbara. Sen testade jag att sitta på en boll men det gjorde ondare att sitta så jag ställde mig upp igen efter ett tag.

15:10 så började värkarna ändra karaktär och gjorde mycket ondare, då va jag fortfarande öppen 4 cm. Jag började då med lustgas och tyckte det funkade bra. Lustgasen gjorde det lättare att andas igenom värkarna ordentligt. Men det hjälpte inte mot smärtan och barnmorskan frågade vid 16 tiden om jag funderat på något annat som tex ryggbedövning. Peter tyckte att jag skulle ta ryggbedövningen men jag ville ju helst slippa det men han gillade inte att se mig lida så mycket så jag gick med på att träffa narkos läkaren då han ändå va på förlossningen för att sätta en ryggbedövning på en annan. Han kunde iaf få titta om det skulle gå att sätta på mig då jag har fem tattueringar längs ryggraden. Men han sa det att det va inga problem och jag gick med på att ta ryggbedövning då det började göra riktigt ont nu. Läkaren kom tillbaka 17:15 och jag va ganska borta av lustgasen när han skulle sätta ryggbedövningen. Och det va nog skönt det så jag slapp spänna mig medan han satte den.
Men efteråt ångrar jag inte en sekund att jag tog den!  Gud vad den hjälpte! Allt bara försvann! Så va det dags för en ny undersökning 17:45 och då va jag öppen 8 cm! Så då passade jag på att gå upp och röra på mig igen då jag visste att det hjälper förlossningen. Men gav bollen en ny chans ganska snabbt och cirkulerade med höfterna.. nu gjorde det ju inte ont längre så jag satt där ett tag och det gjorde susen! Jag började sakta må illa och kom ihåg att man kan göra det när bebisen kommer ner till spinae. Och mycket riktigt, någon gång efter 19 så gjordes en ny undersökning då konstaterades att bebisen kommit ner till spinae och jag va jag öppen 9 cm. Barnmorskan uppmanade mig att stå upp med gåstolen som stöd för att hjälpa till och när jag gjorde det så kände jag hur det började trycka på mot rumpan.. Barnmorskan sa att det va ok att krysta på för att hjälpa till att bebisen ska ta sig förbi där. Jag kommer ihåg när varje värk kom så va det som jag tappade musklerna i benen och hängde på gåstolen. Det va som att åka skidor, böjde knäna vid en värk och stälde mig upp sedan. Just så här på slutet så är detaljerna svåra att minnas men jag stod vid gåstolen ett bra tag och sen fick jag lägga mig igen. Då kom en läkare in och förklarade att de måste ta prover på bebisens huvud då ctg kurvan visade flera gånger hur hjärtfrekvensen sjunkit till under 100 med jämna mellanrum. Läkaren började ta proverna men tappade taget flera gånger och fick göra om. När barnmorskan sen säger resultatet från provet som bara tog några sekunder att få fram så säger läkaren "oj då". oj då?!?! Vilken idiot till läkare säger oj då om ett provresultat på min bebis medan jag ligger där och vet ingenting?! De gjorde sedan ett nytt prov som tydligen visade ett bättre resultat men som fortfarande va för högt, men det va ingen fara enligt barnmorskan. Men läkaren sa att hon och hennes kollegor skulle diskutera hur de skulle göra då man kanske skulle va tvungna att göra kejsarsnitt beroende på hur allt såg ut tillsammans, provet, ctg, utvecklingen i förlossningsarbetet mm. När läkaren sen kom tillbaka sa hon de att de avaktar och ser gällande kejsarsnittet.
Strax därefter, kl 22:05 så började jag få krystvärkar. Och det va bara att krysta på direkt. Det kom så hastigt att jag inte va beredd. Barnmorskan förklarade hur jag skulle göra men det va svårt att lyssna ordentligt då det gjorde så ont. Så jag gjorde helt fel och skrek som bara den. Barnmorskan försökte förklara gång på gång att jag ska lägga kraften på krystningarna, inte på rösten och trcka ner hakan mot magen samtidigt som jag krystar.. men värkarna gör så ont att det är svårt att göra som hon säger, men jag försöker. De bestämmer sig rätt snabbt för att sätta på sugklocka för att hjälpa till dels för jag hade svårt att krysta på ordentligt och dels för att provresultatet var som det va. Barnmorskan hjälpte oxå till och tröck på magen och satan vad ont det gjorde! Men tillslut så lyckades jag fokusera på krystningarna och försökte verkligen göra rätt. Sen efter några krystningar så kände jag som ett plupp att bebisen nästan flög ut och de skrek nästan alla samtidigt att jag skulle sluta krysta. Sluta krysta nu när det verkligen började hända nåt?! Men jag gjorde som dom sa och inväntade sedan nästa värk. Men jag gillade inte att läkaren var där. Hon verkade inte ens veta vad hon gjorde eller kunna någonting! De använde bara sugklockan för att dra fram bebisen i början sen när jag började krysta på ordentligt så slutade de använda den men läkaren försökte dra ut bebisen då de tog sån tid innan jag fick nästa krystvärk.Så barnmorskan var tvungen att säga åt henne. Jag kände mig oerhört stressad då det verkade som att det nu var bråttom att få ut bebisen och det tog sån tid innan nästa krystvärk kom. Men när den väl kom så slank han ur mig. Då hörde jag inget bebis skrik utan istället skrek barnmorskan åt läkaren att klippa navelsträngen och de sprang ut med honom. Jag var alldeles färdig och chockad. Jag hade ju förväntat mig att han skulle upp på min mage direkt efter men istället visste jag inte ens var han va eller hur det va med honom.. Jag ville bara ha dit min bebis och se att han mår bra. Men det tog inte så lång tid förrän barnmorskan kom tillbaka och sa till Peter att han fick komma dit. Sen kom de in med min bebis och han va den mest finaste bebis jag sett. Och en pojke va det, fast alla trodde på en tjej.. Klockan 22:22 föddes det lilla underverket Alexander och vägde 3165g och va 51 cm lång. Behövdes inte sys så mycket och bara invändigt..




Så för exakt 1 år sen låg jag och krystade för kung och fosterland! :)
Är nöjd med förlossningen förutom läkaren som jag aldrig mer kommer att ha och att Alexander inte mådde så bra. Läste igenom förlossningspapprerna nyss och där står det: Hotande fosterasfyxi.
Usch! Nästa förlossning vill jag ha helt utan sådana komplikationer.


Wiiiiiiee!!

2009-02-19 @ 13:28:06

Testade nyss de jeans jag inte riktigt kom i sist jag testade, men nu kunde jag ha ALLA mina gamla byxor som jag hade innan graviditeten med Alexander! Fan vad det är härligt att komma i sina snygga jeans!! Som jag har längtat! Två utav dom jeansen har jag aldrig ens använt för det ena paret beställde jag några veckor innan det positiva gravtest och dom fanns inte i lager så dom kom inte förrän 1 månad efter vi fick reda på att jag var gravid, och då var det bara att lägga undan dom :P Det andra paret köpte Peter åt mig på värnamo marknad förra hösten, men dom kom jag inte i. MEN NU GÖR JAG DET! :) Dom är ju såååå snygga!! Tänk vad glad man kan vara!! Har gått ner 2 storlekar på en månad. I jeans hade jag storlek 48!!! Och knappt dom gick på! Så därför sket jag i att köpa jeans. Har ju mest gått i mjukbyxor. I vissa byxor kunde jag ha 46 men det var bara tur! Nu kommer jag i alla byxor i storlek 44, och alla mina gamla mjukisbyxor hänger som gällivarehäng :P Gud vad glad jag är nu!!

En annan grej.. jag väger mindre nu än när jag träffade Peter :) Jag vägde 89 kg när jag träfade honom, men höll på och dieta då och gick väl ner 2-2, kg men sen så kom ju de där 10 kg sambofettet. Tror jag har lagt på mig 10kg/sambo mer eller mindre.. Det blir ju oftast så och det går så fort så man inte ens hinner märka något. Men nu ska allt sambofett bort :)


Alexander 1 år!!

2009-02-19 @ 08:49:32

För exakt ett år sen låg jag inne på förlossningen där dom gjorde en rutinkoll.. jag låg säkert där med ctg:n vid den här tiden, för att sen få reda på att jag var öppen 3 cm och inte kommer åka hem utan min bebis. Snacka om att vi var chockade :) Kanske ska lägga in förossningsberättelsen här? Tror inte jag gjort det.. Vad tycker ni? Skulle det vara intressant att läsa?

Här är lite bilder som Peter tog nyss när Alexander fick sina paket. Alexander vart alldeles chockad när vi kom in och sjöng för honom. :)





Alexander älskar saker på snöre så han älskade snigeln direkt :)



Haft fullt upp

2009-02-18 @ 21:18:10

Har pluggat på en hel del och så har jag en ny grej på g som tar upp mycket av min tid. Det är mycket jobb med det och ni kommer får se när allt är klart.

Annars så har det inte hänt så mycket... hade namnsdag igår ;P Heter Alexandra i mellan namn.
Och i morgon blir Alexander 1 år.. herregud vad tiden går fort!!

Nu ska jag ta tummen ur och träna! Sen blir det ett skööönt bad efter det!


Viktresultat

2009-02-17 @ 09:07:38

Idag är det ju tisdag och som alltid på tisdagar kommer viktresultatet denna veckan. Sist såg det ut så här:

10/2 -09
Vikt: 89,1 kg
Midjemått: 110 cm
Lår: 70 cm

Idag 17/2-09
Vikt:
87 kg
Midjemått: 108 cm
Lår: 70 cm

Så jag har gått ner 2,1 kg denna veckan och har nu hållit på i FYRA veckor och gått ner sammanlagt 9 kg! På fredag har jag hållit på i exakt en månad. Om ytterligare 9 kg når jag mitt delmål! Nu har jag gjort 27% av mitt mål med viktminskningen, på FYRA veckor!! Snart en tredjedel avklarad. Beach 2009 here I come :D


Hahaha!! Vilket tangentbord!!

2009-02-16 @ 23:35:12

Hittade denna på en kompis blogg och var tvungen att kolla närmare på det.. Fan, en sån måste man ju ha!! Kostar typ 420 kr, men finns såklart inte i Sverige utan i USA.






Sååå klockren!! Vill ha!!

Keyboard for blondes heter den och den hittar ni här


Vill ha ny mp3 spelare!!

2009-02-16 @ 23:05:01

Har nyss tränat på maskinen. Denna gången gick jag 2 miles (3,2km) på 24 minuter (180kcal). Anledningen till att det blev längre idag än vad jag brukar köra är tack vare min kära mp3 spelare! För det första tar det 10 minuter att starta den!! Den startar upp men kommer aldrig till första låten utan stängs av, och så håller det på hundra gånger!! Till slut startar den, men under tiden jag tränar dör den 1-3 ggr, men hittills har den gått att sätta på direkt igen. Jag kör vissa låtar (5st) och sen så byter jag till en lugn skön låt som jag älskar och går till ungefär halva den låten och varvar ner. Sen vilar jag till sista biten av låten. Men idag när jag skulle byta till den låten dog mp3n och vägrade startas igen!! Tog typ 3 minuter innan den startade och så gick jag in tom refrängen på den. Jag vägrade gå av maskinen innan jag fått lyssna och gå lite till den sista låten :D Jag som älskade min mp3!! Den är sååå snygg tycker jag! Och jag har haft den i 3 år säkert så jag fattar att den är inne på sista refrängen (HAHAHA!) Så ja får helt enkelt ta och köpa mig en ny snart. Det här funkar ju inte längre och jag vill gå till musik annars så är det ju inge kul!




Det är en sån här jag har fast en svart fast jag har halsrem på min. Liten och smidig! Den enda nackdelen var att batterilocket gick sönder bara några månader efter jag köpt den, men den har ju funkat ändå. Och sen 512 MB var lite för litet för mig. Denna finns på tradera och den har oxå 512 MB och kostar bara 100 kr så det är ju inte dyrt att köpa beg därifrån.. Men jag ska nog sattsa på en med 1 GB..

Eller kanske den här?

Den ligger bara på en hundring mer men är helt ny i obruten förpackning och har 2GB minne! Eller kanske inte den.. Vill ha en med halsrem! Verkar inte som att det finns på denna...
Har varit så nöjd med min Creative att jag kommer köra på en till så kollar bara på såna :)

Men vi får se hur det blir.


Börjar bli "nöjd"

2009-02-16 @ 16:03:27

Nu har jag snart gått ner 10 kg sen jag började med pulver dieten (snart 12 kg sen december) och nu börjar jag bli "nöjd". Jag ska ner en hel del till men nu är inte magen den största delen på kroppen längre och det syns!! De flesta av mina byxor är förstora och magen sticker inte utanför byxorna längre! Är STOLT över att jag KLARAR detta!! Känns riktigt bra!! Jag väger mig fortfarande varje dag (kan inte låta bli) men viktrapporten gäller inte förrän varje tisdag! Så ni får resultatet i morgon! Mår nog bättre än någonsin!!

Bjuder på lite bilder nu :)

Före (Sensommaren-december 2008)








Efter (16/2 2009)






Minskat en hel del i ansiktet oxå

DÅ                                                                       NU
         


6 körlektioner till

2009-02-16 @ 15:51:06

Det gick jättebra att köra idag! Hon var supernöjd! Det enda hon ville var att jag skule titta i backspegeln en extra gång mellan dom gångerna jag tittar (jag tittar innan jag blinkar och sen strax innan jag ska svänga). Annars var hon supernöjd och jag med! Hon tyckte inte heller att vi skulle boka fler körlektioner då vi redan har 6 st inbokade och dom räckte gott och väl. Nästa gång så ska vi göra som en uppkörning och se hur det går. Ska bli intressant :)


Snacka om virrig

2009-02-16 @ 12:27:06

Hade fixat barnvakt och allt åt Alexander då Peter jobbar nu och jag skulle till körskolan i morgon... Men för 40 minuter sen kollade jag allmanackan utan någon anledning egentligen och såg att det är ju udag kl 13 jag ska vara där!!! PANIK!! Det var nästa vecka det var på tisdagen!! Dum huvudet Therese!! Men som tur kunde Ulla hämta mig idag men inte köra hem mig.. men Peter hade en tjuga så jag kan ta tåget hem. Alexander får vara hemma maed pappa under de 2 timmarna. Han sover nu ändå och idag ska Peter bara ringa och boka möten så han är hemma.

Nu blir det svårt att få ihop allt. Det lär ju bli jag som går med Alexander på inskolningen om Peter har ett bokat möte på morgonen. Och det börjar ju kl 10 och då åste jag ta 8:10 bussen härifrån för sen går det ingenting förrän 11:40. Kul. Ska fråga sen efter första gången om det går att komma kl 9 istället för det blir bättre då jag inte har körkort än.. Sen gäller det att pricka in tider med körskolan då jag kan köra.. och det är inte det lättaste!! Matcha tågen, och hur Alexander är på dagis när man inte vet hur det kommer se ut än... Suck..


Snart ska jag få min första belöning!

2009-02-15 @ 10:46:08

Om 1,6 kg har jag gått ner 10 kg sen jag började pulverdieta den 20/1 (12 kg sen 9/12) och då ska jag ge mig själv min första belöning. = Ny hårförlängning :) Har tappat massa hår och det är så tunt nu och ser helt knäppt ut till mitt tjocka hår så jag ska ta ut det och sätta in nytt fint hår! Jag räknar med att jag gått ner dom kilona om en vecka + lite till men jag kommer nog inte göra hårförlängningen förrän efter lön. Vi får se.

Förresten så har jag lagt ut mina cambridge med vaniljsmak på tradera. Jag klarar inte av den smaken mer än en gån. Den är för söt för mig. Men första gången var den god! Jag tycker den smakar precis som vanilj milkshaken på Mc Donalds! Men tyvärr klarar jag inte av den längre.. Klicka här för att se auktionen!


Inte hunnit skriva

2009-02-15 @ 09:33:13

Har haft en del för mig igår och inte hunnit skriva. Inte haft något roligt att skriva om heller för den delen.

Jag ändrade träningstiden igår. Jag brukar ju träna på kvällen men jag skulle ju se melodifestivalen såjag tränade vid lunchtid. Och det var nog inte alls bra. Eller det var inge bra!! Jag mådde ganska dåligt efter 15 min men tvingade mig själv att kämpa till strax över 20 minuter och 150 kcal.. Och precis när jag når 150 kcal och stannar av så känns det som att jag kommer spy. Hann inte gå mer än 5 steg mot köket (tränar i sovrummet) förrän det forsade ur munnen!! Det var mest vatten men även av cambridgepulvret jag drack någon timme innan. Höll fram händerna så inte allt skulle komma på golvet och slängde mig i diskhon. Men det sprutade ju överallt. Golvet, väggen, skåpen, mattan, mina kläder.. fy fan! Tror nog att jag inte hade tillräckligt med energi då jag bara druckit en cambride. På kvällen har jag iaf druckit två.

Sen så fuskade jag LITE igår. Jag och Peter delade på en påse räkor och lite popcorn. Men jag åt bara typ 3 nävar popcorn! Så jag är stolt ändå! Åt dom faktiskt en och en och njöt samtidigt!! Innan så slängde man ju i sig nävar efter nävar utan att knappt känna smaken!


Nyss pratat med förskolan

2009-02-13 @ 10:31:01

Ringde dit och frågade om det skulle gå bra att börja inskolningen redan den 23/2 istället för 2/3. Det skulle bli bäst så eftersom Peter jobbar heltid from nu på måndag och jag pluggar så båda behöver tid till sitt. Och det gick bra så det är bara lite mer än en vecka tills Alexander börjar på dagis!!! Shit!!! Min lilla plutt börjar bli stor!!


Och så till den väldigt positiva nyheten!!! :)

2009-02-13 @ 00:35:40

Idag, på hans självaste födelsedag, så var Peter och följde med på ett jobb som han hade sökt. (Jag ville berätta för er men jag var tvungen att vara tyst) :P I alla fall så åkte han mot Ullared vid 7 tiden i morse (men fick sina paket innan; ett par jeans och en parfyme från replay) och sen skulle dom tillsammans åka till Göteborg och Peter skulle få se hur dom jobbar. Tiden gick och gick och Peter hörde inte av sig utan när jag smsade och frågade hur det gick så skulle det ta flera timmar till innan de blev klara. Vid 17 tiden ringde han sedan och berättade att han hade fått jobbet!! Vilken lycka! Och vilket lugn som fylldes i kroppen!! ÄNTLIGEN är turen på våran sida!! Det var tydligen många som hade sökt det jobbet, och då menar jag mååånga men Peter fick det! Han ska börja jobba åt en tidning som heter "N respons". Det handlar om att han ska boka möten med olika företag och göra ett reportage om dom och samtidigt försöka sälja annonser. Det är fast lön + provisions lön beroende på hur mycket annonser man säljer. Och det fin fina i det hela är att det även är tävlingar varje månad om den som säljer bäst.. Priserna är allt från platt tv till utlandsresor. Så jag sa det att nu får han fan ut och sälja :) Och det är ingen dålig lön heller! Bättre än så här kunde det nog inte bli!! Han börjar redan på måndag.

Dessutom så extraknäcker han som bröllopsfotograf - fotograf och har annonser ute både i Sthlm och Jönköpings län och närliggande städer. Det är redan flera stycken som hört av sig och fler lär det bli framåt sommaren. Redan en inbokad och klar den 11/4 i Stockholm och tanken med att även fotografera i Stockholm är ju att man får en gratisresa dit och kan hälsa på oftare + fickpengar. Kan det bli bättre?

Nu är det bara denna månaden och även nästa som kommer bli lite jobbiga ekonomiskt, men sen så blir det nog inga sådana bekymmer mer! Känns som en tyngd flugit iväg från mina axlar nu!! Gud så skönt det känns nu!!


Tränat idag

2009-02-13 @ 00:35:00

Ska försöka träna varje dag i minst 20 min på min gå maskin.. och det är vääldigt rask takt! Har gjort det nu alla dagar denna veckan förutom igår då jag och Camilla hade filmkväll. Känns så skönt efteråt men idag höll jag på att dö efter 10 min idag! Men, jag har som minimum 20 min vilket är ungefär 2,7 km och 150 kcal enligt maskinen så jag kämpade! Var väl för att jag var trött som jag tog slut mig så snabbt idag. Men det är så skönt efteråt och att man gör NÅGOT är väl huvudsaken.


Det har varit dött ang distans studierna

2009-02-12 @ 23:58:44

Som ni kanske märkt.. Det beror på att jag var helt slut efter att ha haft prov och halkbanan så tätt att jag körde slut på mig själv då jag varit nervös och stressad inför båda två. Och sen blev jag sjuk, vilket kanske var bra för då sjukanmälde jag mig faktiskt och började inte plugga igen förrän i tisdags. Har haft svårt att komma igång nu då jag verkligen HATAR detta!! Hur svårt som helst och hur sjuka frågor som helst!! Jag har för många bollar i luften nu känner jag.. Alexanders kalas, skolan, inskolning på dagis snart, teoriprov och uppkörning snart och måste öva satan. Så jag vet liksom inte hur jag ska göra! Ska nog ta och prata med min svenska lärare.. Men det är både för och nackdelar i allt!! Jag ska ju ha prov när jag känner mig redo efter varje kapitel i boken. Varje kapitel i boken ska göras på en vecka (svaren på frågorna alltså). skulle jag kunna få skjuta upp proven tills körkortet är klart skulle jag kunna ägna mig mer åt att plugga körkort, men då glöms ju det mesta bort från de kapitlerna jag kommer ha prov på då jag redan är kanske 5 kapitel framför i boken. Sen så är jag så nervös för nästa prov som är om Europas medeltid och det är MUNTLIGT!! Det gör ju så att jag absolut vill skjuta på det hela!! Usch vilken svår sitts jag har satt mig i.. Jag kan ju inte heller pausa mina studier och fortsätta efter körkortet är klart för då får jag inget bidrag från CSN = Total panka!! Just dom kommande två månaderna behöver vi verkligen dom pengarna!! Så, hur ska jag lösa allt detta!?!?!

Och som grädden på kakan så ska båda böckerna till kursen som jag lånat på bibliotek i stockholm vara inlämnade för dom är båda reserverade.. den ena skulle lämnats in redan den 9/2.. den andra är väl inom några dagar. men måste ju ha böckerna så dom får väl ge mig 50 kr i förseningsavgift.. Orkar inte bry mig. Hellre betala det/bok än att jag måste köpa nya böcker nu för minst 150kr/st för det har jag verkligen inte råd med!


Har bokat teoriprov och uppkörning nu

2009-02-12 @ 23:49:39

Teoriprovet blir den 11/3 och uppkörningen 18/3. Bokade det igår när jag hade dubbel körlektion för det är verkligen många som bokar nu för alla som gjort halkbanan/ska snart göra halkbanan vill ju ha klarat körkortet innan 1/4 för annars så måste man göra om halkbanan då den ändras till heldag och det vill jag ABSOLUT INTE!! Så jag bokade ungefär i mitten på mars så OM jag kuggar så hinner jag göra om det innan 1/4 istället för att kanske kugga i slutet av mars och då finns ingen chans att göra om det och då är det bara att bänka sig vid halkbanan igen.


Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja..

2009-02-12 @ 23:46:16

Kan ju börja med att berätta hur det gick idag med mitt test att ändra om Alexanders sovtid till efter lunch och då bara en gång. Det gick ganska bra faktiskt. Fast han var ganska trött sen när jag la honom. Han somnade direkt och sov i hela 2½ timme!! Herregud! Det va ju så att man skulle gått och lagt sig själv :P Sen har det inte varit några problem efter det heller. Han har varit ganska grinig, förbannad och mammig idag men det berodde inte på att jag ändrat sovtiden till en efter unch utan jag tror det är tänder på g. Det är väl på tiden att han får någon där uppe oxå! Han har ju bara 2 st nere :)


För ett år sen...

2009-02-12 @ 13:10:55

såg jag ut så här



Vilka minnen! Detta var på BF+3 (11/2-08) men han ville vara inne en vecka till. Han ville tydligen inte bli vattuman utan kom ut på fiskens första dag 19/2 :)


GRATTIS MIN ÄLSKLING!

2009-02-12 @ 09:37:39



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PETER!!!


Grudge 3

2009-02-12 @ 09:15:47

Igår kom som sagt Camilla hit med Vilgot. Alexander och Vilgot "lekte" ett tag innan det var läggdags för dom båda och skräckfilm för oss. Men Vilgot var inte imponerad av Alexander igår. Alexander drog honom i håret med ett riktigt grepp! Och var så högljud att Vilgot blev ledsen. Vilgot var väl trött oxå då hans mamma inte lät honom somna i bilen som han ville :) Syns att Camilla gått ner i vikt. Rätt kul att vi började på samma vikt och har samma vikt nu.




Handling:
En ung japansk kvinna, som är nyckeln till att stoppa den onda anden Kayako, reser till den hemsökta lägenheten i Chicago för att stoppa Kayakos förbannelse.

Therese betyg: Det var mer en komedi än skräck! Barnet och mamman var ju inte alls lika läskiga som i 1:an!! Jag skrattade när mamman kom krypande!! Såg helt cp ut bara! Lär väl komma ett gäng efterföljare med tanke på hur filmen slutade.. Kommer säkert bli som Freddy Kruger (A Nightmare on Elm Street) filmerna.. Hur många efterföljare som helst.. Så nej, denna filmen var inte bra! Fanns vissa delar som var läskiga och bra men det berodde inte på barnet eller mamman som SKA vara läskiga!! Betyget blir därför 2/10


Blir nog bara en sovstund om dagen nu

2009-02-11 @ 18:50:26

De senaste dagarna har Alexander skippat den sista sovstunden efter 15 helt och hållet då vi inte varit hemma då och idag så var han svår att få och sova både första och andra sovstunden. Jag la honom vid 16:30 och han vägrade sova så en timme senare tog jag upp honom. Det är ju egentligen bra att han bara vill sova 1 gång/dag nu då han kommer få en helt annan sovtid på dagis. Så nu ska vi nog ha honom uppe tills efter han ätit lunch och sen lägga honom. Annars så brukar han vara vaken i ca 2 timmar och sen sova en timme innan lunch. Men ska testa om det går bättre att han sover efter maten istället. Bra att ha dom rutinerna redan nu innan han börjar på dagis.


GRATTIS MAMMA!!!

2009-02-11 @ 10:58:22



Grattis min underbara mamma på 46 års dagen!!!



Dagen kommer att se ut så här

2009-02-11 @ 10:39:59

Om 1 timme kommer jag bege mig till stan och fixa det sista till Peters födelsedags presenter i morgon. Och sen kl 13 så har jag dubbel körlektion. Är faktiskt lite nervös av någon anledning? Så jag kommer köra till 14:20 typ.. Sen tar jag tåget hem 14:42 och börjar tvätta... Tvättar även hela dagen i morgon då våran torktumlare i tvättstugan gått sönder pga den personen som tvättade innan mig i lördags hade troktumlat en matta. Så nu är det tvärstopp i vattenröret. Så jag måste hänga upp all tvätt i torkrummet som är så dåligt så det gör ont!! Om allt ska bli tort tar det över 18 timmar!!

Jag blir så less på såna som tvättar innan en själv. Varje lördag är det samma person som tvättar och jag har alltid tvättat på söndagar, och hon ska då fan alltid låta sin tvätt hänga kvar i torkrummet och ligga kvar i torktumlaren. Jag fattar inte varför folk har så svårt att ta undan sina grejer INNAN näste man ska börja tvätta!! Det är liksom inte meningen att JAG ska plocka ner hennes äckliga kläder och ta bort hennes äckliga ludd från torktummlaren!! Jag har satt upp en lapp till henna att hon fan får ta bort sina grejer efter sig innan jag börjar tvätta och hon gjorde väl det tre gånger men nu så börjas det igen. Men det blev ju en nackdel för henne.. Eftersom jag var tvungen att ta ut hennes tvätt från torktummlaren så såg jag att det var en matta där i och då när torktummlaren inte funkade så förstod jag ju att det var mattans fel. Och vilken idiot torktumlar en matta?!?!? Det där är liksom ingen grovtvättstuga!! Så nu fick hyresvärden veta vem som haft sönder den oxå och det är fan rätt åt henne! En del straffar gud med detsamma..

Jaja.. nog gnällt. Senare ikväll så kommer Camilla och Vilgot hit. Vi ska ha en skräckis kväll. Ska bli trevligt :)


Blev träning igår med

2009-02-11 @ 08:31:06

Ska försöka träna lite varje dag nu. Igår tränade jag strax över 20 minuter på kraftigare motstånd än jag hade sist så jag blev helt slut! 1,6 miles (2,6 km) tror jag det vart och 150 kcal.
När jag har gått ner till 78 kg så ska jag äta mitt första mål mat. Det enda fusket som får ske innan dess är Alexanders kalas. Inget annat. Jag har funderat på hur länge jag ska fortsätta med ren kur. Tror nog att jag slutar när jag gått under 70 strecket. Då går jag över till kombinerad kur, dvs ett mål mat/dag och det målet ska vara snålt på kolhydrater.


Högsta febern hittills

2009-02-10 @ 13:17:39

Tyckte Alexander var varm nyss när jag skulle byta blöja trots att han knappt hade kläder på sig. Så jag tog tempen på honom och den visade 38,8 grader. så han fick en halv ipren sup.. Vet inte om det beror på vaccinationen igår eller om han blivit sjuk nu igen.. Tror nog mer det beror på vaccinationen. Men hoppas att det går över snart.


Vikt avslöjning

2009-02-10 @ 11:25:27

Jag och Camilla startade ju först den 9/12 då såg det ut så här:
Startvikt: 98 kg
Midjemått: 121 cm

22/12
Vikt: 96,2 kg
Midjemått: 118 cm

Sen hade jag ett break 25/12-20/1. Då började jag på pulverdieten.

20/1 -09
Startvikt: 96 kg
Midjemått: 121 cm
Lår: 74 cm
 
27/1 -09
Vikt: 92,5 kg
Midjemått: 114 cm

3/2 -09
Vikt: 90,5 kg
Midjemått: 114 cm

Idag : 10/2 -09
Vikt: 89,1 kg
Midjemått: 110 cm
Lår: 70 cm

Mina mål:
Delmål: 78 kg, Målvikt: 63 kg,
 


Så sen december har jag gått ner 8,9 kg (sen jag startade på pulverdieten i januari har jag gått ner 6,9 kg, på 3 veckor)


Det gick ganska bra idag!!

2009-02-09 @ 22:53:24

Sist var det ju inte alls kul för Alexander efter vaccinationen, men idag har det knappt varit något problem alls! Märkte först strax efter 19 att han var väldigt kinkig och grinig, men då hade ju alvedonen gått ur kroppen. När jag gjorde i ordning honom för sängen så fick han en halv ipren sup. Sen somnade inte hn förrän vid 21 för han låg och "sjöng" i sängen :) Så skönt att han inte fick några biverkningar denna gången!! Det var riktigt hemskt sist!! För det var verkligen INGENTING som hjälpte då!


Nu är det nog!

2009-02-09 @ 22:39:19

Nyss gått på min gå maskin i väldigt rask takt i lite över 30 min, 2,55 miles (ca 4,1 km), 225 kcal enligt maskinen.. Känns skönt nu!! Nu ska jag fan sluta nalla kakor (inte varit mer än max en hel liten, men ändå!) jag bakat till Alexanders ett års kalas! Det blev lite över av vissa kakor och bullar som står framme och hropar på mig! Men jag kom på en idé! Varje gång jag tänker på kakorna eller ens funderar på att ta en kaka så ska jag gå på gåmaskinen i 10 min. Lär bli mycket varje dag haha! Men nu så är det nog. Sten hårt ren kur tills jag gått ner hälften av det jag ska gå ner då först blir min första måltid!! Enda fusket innan dess blir på Alexanders kalas, för lite måste man få unna sig av vad man har bakat. INGET mer!

I morgon är det vägningsdax och jag tror inte det blir så mycket neråt som sist... Av två anledningar. Jag har fuskat lite varje dag och pga mensen.. Det här suget jag har efter saker är nog mensens fel med! Så om några dagar går allt säkert lättare!! Hoppas jag...

Och i morgon kommer jag att avslöja min vikt, både startvikten och vikten jag är på nu. Snacka om att blotta sig ..


BVC resultat

2009-02-09 @ 13:15:28

Datum: 9/2
Ålder: 11 månader + 3 veckor
Vikt: 10 000 g
Längd: 75,5 cm
Huvudmått: 46,5 cm

Therese
var närmast på gissningen av vikten
Camilla gissade rätt på längden
Peter var närmast huvudmåttet

Vi blir inte kallade förrän Alexander är 18 månader nästa gång!! Det är ju hur länge som helst! Men hon sa att när han är ungefär 15 månader så vill dom väga och mäta men den tiden måste man själv boka.

Så var det vaccination idag oxå. Och det gick mycket bättre idag än de tidigare gångerna. Han grät till lite när hon stack men det gick snabbt över. Fast pneumokocker sprutan gjorde som vanligt lite ondare.  Jag gav Alexander alvedon innan han fick sprutorna då han har varit så ledsen och haft så ont efter vaccinationen tidigare så BVC sköterskan tyckte vi skulle ge han alvedon innan den här gången. Han sov 2-2½ timme sen när han kom hem. Han blir så trött av vaccinationerna oxå. Håll tummarna nu för att han ska slippa få ont som sist!!


Konstig våg..

2009-02-08 @ 20:21:31

Vet inte rikigt om jag litar på vågen nu. Efter jag hade hållit på i 2 veckor så visade vågen hemma på -5,5 kg på morgonen med bara bh och trosor.. Men hos konsulenten samma dag visade vågen -6,8 kg på kvällen. Jag vägde mindre där än hemma trots att startvikten där var över 1 kg mer än hemma (med kläder). Och nu dom senaste dagarna har vågen hemma knappt visat någon viktminskning alls och bara stannat på en vikt direkt och visat olika vid varje vägning (samtidigt)! Kan det vara batterierna som är dåliga?? Har inte bytt batterier på över 1 år till den vågen. Vi har en annan våg hemma som jag då testade i morse och den visade 1 kg mindre än den vågen jag brukar använda... Konstigt det där. Vette sjutton vilken jag ska lita på! Får nog ta och köpa nya batterier till "min" våg och se vad som händer..


BVC gissnings dax

2009-02-08 @ 01:15:33

På måndag är det dags för ett läkarbesök på BVC. 1 års kontroll med vaccination.. Stackars plutt! Men gud vad tiden går fort!! 1 års kontroll redan!!

Sist såg det ut så här:
Datum: 16/12
Ålder: 9 månader + 27 dagar
Vikt: 9530 g
Längd: 73 cm
Huvudmått: 46 cm

ALLA som läser min blogg ska gissa! Kommer inte skriva något nytt inlägg förrän MINST 3 st gissat! (exkl mig och Peter!)
Så gissa på nu!


Fy vad sugen jag är!!

2009-02-07 @ 22:46:13

Nu har jag det verkligen tufft!! Vi vart bort bjudna på middag och snacks till melodifestivalen och det var hamburgare m pommes och efter det massa popcorn och chips.. MEN, jag åt ingenting av det faktiskt men det var inte ett dugg kul att sitta där och se på när de andra äter dessa godsaker!! Hela bilresan hem dagdrömde jag om alla chokladbollar och bullar vi har hemma som jag bakat.. Funderade på att ta några st när jag kom hem för jag är såååååå sugen!! Är alltid så när man fått mens, jämnt hungrig och jämnt sugen.. Noll motivation just nu gör ju inte saken bättre :( Fan vad sugen jag är!!! HJÄLP MIG!!! Måste tänka på annat!!


Här är bilderna jag lovade på Alexander i snön

2009-02-07 @ 22:42:51

Har inte orkat fixa dom förrän nu...



Grattis Alexander!!

2009-02-07 @ 15:52:24

Alexander har namnsdag idag!!

Alexander Richard Axel

Och även grattis till pappa och farfar :)


Jag har helt tappat motivationen

2009-02-07 @ 15:51:33

Gällande dieten.. fan har lust att äta nåt hela tiden och har provsmakat lite av det jag bakat (men bara lite!).. Mensen som förstör allt då man samlar på sig en massa vätska och går upp i vikt och blir sugen på allt.. Då tappar man lätt motivationen.. Får ta nya hårda tag med kuren efter helgen.. Kommer försöka inte äta nåt i alla fall, men vi får se hur det blir. Men efter helgen är det tok stopp i alla fall!


Alexanders första fläskläpp

2009-02-06 @ 23:03:38

Tidigare idag så gick Alexander omkring med sin älskade groda som jag hade tvättat och han hittat :P Han älskar verkligen den grodan mer än någonting annat!! Är som en hund för honom som han alltid har med hela tiden och grodan sitter så klart på ett snöre och Alexander drar grodan efter sig nästan jämnt.
I alla fall såställde han sig och stog och pillade på grodan vid vardagsrumsbordet och jag sitter i soffan och ska precis gå till köket och ser hur han tappar balansen och flyger framåt rakt in i kanten på vardagsrumsbordet med MUNNEN!! Fy vad hemskt!! Det blödde dessutom ur munnen på honom och han hade ett stort sår inne på överläppen. Stackars plutten!! Det
är ju så hemskt när de ramlar och slår sig! Speciellt såna där olyckor :(


Jag blir så less

2009-02-06 @ 22:56:06

Har bakat nästan hela dagen.. och övningskört lite.. Men gällande bakningen så bakade jag bullar i förmiddags. Sockerkringlor tror jag dom heter. Dom blev verkligen jättebra! Sen ikväll så gjorde jag chokladbollar och så tänkte jag att nu när jag ändå håller på så kan jag göra de jobbiga butterkakorna med. Tar typ 2 timmar att göra dom om inte mer. Sagt och gjort så gjorde jag dom med. Sen skulle vi ut med hundarna och det var ju 25 minuter kvar i ugnen så det var lugnt tyckte jag. Men så hade vi söbollskrig ute och precis när jag kliver innanför dörren ringer äggklockan, fast jag visste att de skulle vara inne kortare tid då de blev lite brända sist på nästan full tid.. Och som sagt så blev de VÄLDIGT brända!! KUL!! Lagt ner så mycket arbete på ingenting!! Bara till att göra om i morgon :( Fan vad less jag blir!!


Trots att jag är sjuk

2009-02-05 @ 23:05:38

Så var jag ute med Alexander i snön idag. Det va ju första gången han lekte i ordentlig snö! Och det var lika bra att passa på innan snön försvann.. Orkar inte lägga upp bilder nu utan gör det i morgon.

Mellan 18:30-22:30 har jag lagat barnmat och mat till Peter. Snacka om att min rygg är död nu!! Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta tvätten. Suck.. Sen väntar nog sängen och så får jag se om jag kan få Peter att massera min rygg :P


Therese är sjuk :(

2009-02-05 @ 08:39:28

Kände för två dagar sen att jag hade ont i halsen och huvudet. Sen igår vart det värre och jag hade ont i hela kroppen. Och så klart är det ännu värre idag. Usch. Jag har iaf sjukanmält mig till skolan nu och frågade hur jag skulle göra. Det jag har tappat lägger dom sedan på så jag hinner klart. Så det känns skönt iaf.


Vilken ära!!

2009-02-04 @ 22:25:35



Fick denna utmärkelse av Lena
Vilken ära :) Den bästa utmärkelse av dom alla :)

Nu ger jag den vidare till dessa två välförtjänta mammor :)
Camilla
Therese


Hamburgaren igår gjorde ingenting!!

2009-02-04 @ 12:01:12

Jag fuskade ju rejält igår och åt en big mac och co. Tyckte jag hade gjort mig försänt av en. Men så vägde jag mig i morse och testade även ketosstickan för att se hur jag låg till. Trodde verkligen att jag gått ur ketos nu när jag ätit så många kcal! MEN, vågen visade -0,4 kg sen IGÅR! Och jag är fortfarande i ketos! Jag har dock sjunkit två snepp, men jag är inte ur ketos vilket jag absolut trodde! Så självklar är man glad idag :)


Skaffa dig ett liv!

2009-02-03 @ 22:39:01

Till alla andra som läser min blogg, bry er inte om detta inlägg :P Jag blir bara så less på vissa människor.


Det är en viss korkad person från Sollefteå som tydligen hittat min blogg.. Och skriver en massa idiotiska kommentarer, med olika namn men det idioten inte tänkt på är att jag även ser IP numret. Så DU ÄR RIKTIGT JÄKLA KORKAD!! Skaffa dig ett liv och låt mitt vara! Jag kommer iaf inte publicera dina inlägg så ge upp! Det va ju konstigt att alla så kallade vänner inte längre var vänner när jag träffade Peter men nu så går det bra att hitta min blogg och helt plötsligt 2 år senare börja skriva skit. Tycker synd om dig!! Har du ett sånt tråkigt liv? Är du så avundsjuk på mitt liv att du bara mååååste läsa min blogg och kommentera? Herregud.. gå vidare med ditt k n a r k liv för jag har lyckats gå vidare utan dig, och mitt liv är MYCKET bättre nu!!

Kanske ska lösenordsskydda bloggen? Det ska jag fundera på...


Halkbanan idag

2009-02-03 @ 19:16:43

Var så nervös i morse så jag höll på att spy!! Usch!! Men det gick bra! Jag skämde INTE ut mig så det måste varit en massa läsare som hade hållit tummarna :) Det var dessutom två moment man var tvungna att klara av för att bli godkänd. Den ena var att köra i 70km/h och sedan kunna stanna bilen inom 10 meter. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle klara dt och man fick bara ETT försök sa han och då blev jag ännu mer nervös!! Men han såg att jag var nervös så han sa att jag fick två om jag ville :P Han säger säkert att man bara får ett för att man verkligen ska slänga sig på bromsen och inte feg bromsa.

Det andra momentet man var tvungen att klara var att kunna väja undan från ett föremål som kom upp mitt framför en. Första försöket körde vi 55 km/h, andra 60km/h och det sista 70km/h. Jag körde in i dom alla gånger förutom det sista. Haha. Det svåraste klarade jag minsann :P

Var även en hel del teori och man skulle vara delaktig och visa vad man kan för att få godkänt oxå så han delade ut frågorna hur som helst, muntligt. Och jag svarade rätt på ganska mycket och han var imponerad. Vissa saker skulle man chansa på och jag chansade alltid rätt eller närmast :P haha.

Direkt efter så hade jag körlektion och det gick riktigt bra! Vi skulle öva i rondeler och på gator där höger regeln gäller, men efter vi kört klart sa hon att jag fixade det där gallant och att vi inte behövde öva det mer. Hon sa det att hon brukar få tjata på eleverna om att vrida huvudet och titta på övergångsstället när man svänger ut ur rondelen men att jag gjorde det varje gång så hon var imponerad. Jag frågade oxå henne hur många körlektioner till hon tror att jag behöver och då sa hon absolut max 10 st. Känns nära nu :) Bara till att plugga mycket teori oxå.


Hm.. hade visst fel..

2009-02-03 @ 19:03:04

Var på cambridge idag och bytte några smaker och då så vägde jag mig oxå och den vågen visade -6,8 kg sen den 20/1 då jag vägde mig där.. konstigt då den vågen visade nästan 1 kg mer sist än hemma och nu visade den mindre än vågen hemma. Han tyckte jag gjorde ett jättebra jobb!! Och det tycker jag med!! Vi var på kalas idag hos Alexanders kusin och jag åt INGENTING!! Fastän det var en massa gott som kladdkaka och grejer!! Men nu så kommer Ulla snart med mat från mc donalds... jag ska faktiskt ta en hamburgare. Tycker jag är värd det faktiskt.:)


Vikten idag

2009-02-03 @ 07:08:06

Idag var det vägning ich jag hinner skriva ett inlägg innan jag ska ta tåget in till stan för att göra halkbanan :)

Har gått ner 2 kg sen förra veckan och totalt gått ner 5,5kg på dessa två veckor. Ganska bra gjort tycker jag :)


Alla hade rätt

2009-02-02 @ 21:20:09

Tror nog att alla i släkten sagt att Alexander kommer gå innan hans ett års dag och nu tycker jag att man kan säga att han går. Han går tvärs igenom rummen och lär sig hålla balansen mer och mer för varje dag. Idag så började han ställa sig upp utan stöd och även vända håll utan stöd. Det händer inte så ofta att han ramlar nu och snart så går han helt utan problem :) Ganska kul att Alexander är yngst bland sina kusiner men nästan först med att gå. Nu skiljer det ju inte så mycket på dom längre som det gjorde förut. Det är kul :)


I morgon ska det bli halka

2009-02-02 @ 20:49:26

Haha! Kul rubrik :P Men det ska det ju :) Halkbanan var jag och betalde idag då man senast ska betala den dagen innan. Och i morgon 07.50 ska jag vara utanför körskolan. Fast jag ska ju ta tåget in som går 07:15 så gissa om jag kommer vara död? Så jag ska ta och gå och lägga mig snart så man orkar upp i morgon. Efter halkbanan ska jag ha körlektion direkt efter. Sen kanske jag följer med Peter till Bredaryd då Alexanders kusin fyller år, men jag vet inte om jag orkar efter denna bildagen så vi får se hur jag gör.

NI FÅR HÅLLA ERA TUMMAR FÖR MIG I MORGON!! Så jag klarar det och inte skämmer ut mig allt för mycket :P


Då var det gjort!

2009-02-02 @ 20:42:05

Var och gjorde provet för antiken idag.. Jag är nöjd!! Läste igenom frågorna först och blev helt förstörd! Dom var ganska svåra, men när jag väl började så strömmade informationen ur mig!! Det var några frågor jag inte kunde men efter att ha läst nästa kom jag på svaret på den svåra frågan. Så jag svarade på ALLA frågor!! Den enda stora missen var ju det här med mitt namn minne. Jag kunde ömöjligt lära mig alla dessa namn så jag övade som fan på de första hälften iaf. Sen så lärde jag in första bokstäverna på de andra och vad de olika bokstäverna gjorde. Men tror ni inte att dom namnen jag kunde stod i frågorna och dom namnen jag inte kunde skulle man skriva namnen på och vad de gjorde?!?!?! SJÄLVKLART var det sååå!!! Men, jag skrev och förklarade hur det ligger till med mitt namn minne, men svarade påfrågorna iaf med vad första bokstaven började på och vad de gjorde. Så lite poäng borde jag få iaf, eller hur? Den huvudsakliga frågan var ju vad de olika personerna gjorde, inte vad dom heter :P Trots det är jag jäkligt nöjd!! Och det är huvudsaken! Förväntar mig inget MVG, utan blir glad bara jag får G och får slippa skiten sen :P Det är mitt mål med denna j-kla kurs som jag haaaatar! :)

Kan ju oxå tillägga att efter jag gjort detta provet så var det som 40 kg försvann från mina axlar.. och nu kan jag slappna av igen!! Tills nästa vecka då jag förmodligen gör nästa prov om europas medeltid som dessutom är muntligt. Då lär det tillkomma 90 kg på axlarna. Jag hatar verkligen muntliga prov då jag behöver läsa igenom frågorna och fundera på det ett tag innan jag kommer på svaret som jag lyckades göra idag. Provet idag tog förresten 2 timmar och jag skrev väl minst 10 sidor :P


Provet är inte den enda anledningen

2009-02-01 @ 20:14:31

Provet i morgon är inte den enda anledningen till varför jag är nervös. På tisdag sker nämligen halkbanan. Tror nog jag är mer nervös över det än provet :P Men dessa två saker som sker (provet och halkbanan) har oroat min kropp rejält de senaste två dagarna.. Jag är spänd nästan hela tiden och virrar runt som en tok. Känner mig stressad över allt just nu.. Våran ekonomi, pluggandet, körkortet som jag ska ha innan 1 april annars måste jag göra om halkbanan med de nya reglerna, Alexander som ska börja på dagis... Det känns som Therese tagit på sig för mycket på samma gång nu.. Har en sån stor press på mig själv att klara av allt detta! 8 veckor kvar av pluggandet nu.. lika lång tid har jag på mig med körkortet.. suck. 4 veckor tills Alexander börjar på dagis. Han kommer nog älska det i alla fall :) Han älskade ju ÖF och sket fullständigt i sin mamma och kröp runt där själv och lekte :P Jaja.. nu ska jag fortsätta plugga.. *HATAR*


Är så nervös så jag dör!!

2009-02-01 @ 20:06:50

Jag har prov i morgon på Svenska B kapitlet om antiken.. Har bara läst halva ordentligt och bläddrat igenom resten. Ska fortsätta nu snart. Jag kan det mesta känns det som men det är dom där j-kla cp grekiska namnen som liknar varandra och det handlar om ett 20 tal i alla fall! Hoppas verkligen inte man måste skriva namnen  på proven.. Då är jag nästan körd. Jag har svårt för namn överhuvudtaget.. Det tar ett tag innan det fastnar. Och träffa jag inte någon på skitlänge kan jag glömma vad den personen heter :P haha. Inget namnminne alls! Peter ska till läkaren i morgon vid 10 så jag hinner inte plugga så mycket innan heller, då jag ska åka vid 11:40. Provet börjar 13 men går inga tåg så jag är framme vid den tiden annars.

Håll tummarna för mig!!!


Det är omöjligt!

2009-02-01 @ 10:15:35

I natt så bar jag in Alexander till oss då jag ville att han skulle sova med oss för han hade svårt att andas. Sagt och gjort så bar jag in honom till oss när jag skulle gå och lägga mig. Men vad fick mig att tro att han kunde sova med oss nu? Han bara satte sig upp hela tiden men jag la ner honom och till slut så låg han ner. Så trodde jag att han hade somnat men icke. Han började böka runt, upp och ner, fram och tillbaka och lyckades aldrig komma till rätta. Så höll det väl på i ca 1 timme sen satte han sig upp och började slå på mig. Då gav jag upp. Den ungen kommer aldrig kunna sova med oss. Tycker det är synd då det är så himla mysigt! Men men.. Huvudsaken är ju att han sover bra i sin säng hela natten. Han är en självständig ung man :P haha!


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0