Bortskänkes

2009-07-30 @ 00:38:44

Näää skojja bara :)
Men det har blivit lite ändrade planer i helgen.. Jag har slutprov på matte b kursen, som lär ta några timmar och Peter skulle vara ledig, men ska nu jobba hela helgen. Så vi behöver en barnvakt eller två :P Det är svårt att säga hur lång tid då jag inte vet hur lång tid provet tar. Men några timmar under antingen lördagen (helst) eller söndagen. Provet kan ta upp mot 6-8 timmar, men jag kommer dela upp det så jag puggar lite under kvällen när Alexander sover oxå, men behöver mer tid än så.
Detta handlar alltså om dagtid (förmodligen efter att han sovit middag vid 14-15 tiden eller vid lunchtid så han sover i vagnen sen).

Så... Någon som kan vara barnvakt? (Självklart bara såna som vi känner!)


Återbesöket

2009-07-29 @ 19:30:08

Ja.. återbesöket gjorde inte min inställning till kvinnokliniken bättre, snarare sämre! Men jag är inte förvånad!
Det började med att hon i receptionen berättade att dom varit tvungna att byta läkare till en jag aldrig ens träffat för "min" läkare hade för mycket att göra. Hon frågade om det var ok att träffa en annan läkare, jag sa att det var ok men egentligen ville jag inte det. Men jag var ju där nu så jag ville bara få det överstökat. Inte så kul att träffa en läkare som inte vet någonting om mitt fall.

Så fick jag vänta i 20 minuter innan han kom och man hörde knappt vad han sa (utlänning så klart!). Och det första han säger är "Vad kan jag hjälpa dig med?" Eh.. hallå?!? Det är dom som kallat mig för ett återbesök, inte jag som ville dit! Han verkade allmänt konstig och log medan han frågade om jag visste vad dom hade opererat i Linköping. Ingen medkänsla alls.. Han frågade lite om vad jag hade haft för problem innan operationen och hur det var med det nu. Sen kom den dummaste kommentaren jag hört! "Så då är du nöjd med operationen?" Och så log han stort. HUR FAN KAN MAN VARA NÖJD?!?!? Helt störd läkare alltså! Sen när jag gick för att klä av mig bakom skynket så rusar en annan sköterska eller läkare in och jag hör hur hon säger åt honom att han har fel journal och berättar om mig och vad jag varit med om. Snacka om noll koll!! Så när jag kommer ut igen sitter han och läser i fem minuter. Sen gjorde han en gynundersökning och allt såg bra ut.
Han hade en diktafon han pratade i och jag hörde vad han sa medan jag klädde på mig igen. Han pratade om att cystan är borta.. Snacka om att göra bort sig ännu mer. Det fanns ju ingen cysta! Men det är bara bra för min del för då står det ännu mer fel i journalen som dom har.

Sen frågade jag honom om det fortfarande är så att landstinget inte står för IVF behandlingar (som jag var tvungen att formulera om 3 ggr då han inte fattade vad jag menade). Men det var inte hans område svarade han. Han visste ingenting. Men vad fan gjorde jag hos honom då??
Sen började han predika om att det var för tidigt att skaffa barn nu efter operationen. NÄHÄ?!?! Menar du?? Men man vill ju veta vad som gäller för det!  Och så började han ställa frågor om vad Peter och jag gör om dagarna för att se om vi inte kunde betala själva, vilket han insåg att det intevar möjligt. Men han sa att jag skulle kontakta KK när det var dags för att prata med någon kunnig där.

I övrigt fick jag endast betala 50 kr för ett 300 kroners besök då den här baletten kostat mig 850 kr sammanlagt (exklusive sjukhusräkningen, som inte räknas in!) och vid 900 kr så får man ju ett frikort, så nu kan jag vara hur sjuk som helst fram till 27/5-10!! Inte för att jag vill det, men ändå. Skönt att slippa betala mer!


Återbesök i morgon

2009-07-28 @ 23:43:24

I morgon är det dags för återbesök på kvinnokliniken.. Har ingen aning om vad som ska göras eller prata om. De lär väl göra en gyn undersökning för att se att allt är ok efter operationen. Det är dessutom samma läkare som sa åt mig att ställa in mig på att de i Linköping kommer ta bort allt och trodde det var cancer och att chanserna knappt fanns att jag skulle kunna få fler barn någonsin varken på egen hand eller med hjälp. Så det kommer vara jobbigt att åka dit i morgon. Och inte kan jag förbereda mig heller för jag vet inte vad som ska sägas.. Jag vill inte ha deras medömkan eller någon att prata med! Jag vill egentligen inte ha något med dom att göra! Det var dom som såg till så jag fick gå med inflammationen så länge så det gick så här långt! Det var dom som gav mig en fel diagnos och gjorde mig förkrossad! Och har hon mage att prata om min ofrivilliga barnlöshet och poängtera ÄN EN GÅNG att dom inte kommer stå för IVF kostnader så ska hon fan få höra! Jag vägrar ge mig! Låter dom mig ändå inte få IVF behandlingar så går jag ännu högre upp i saken. Jag har redan anmält dom till PSR Personskaderegleringen, och dom håller på att utreda saken men jag misstänker att beloppen därifrån inte lär bli så höga.

En barnmorska från sthlm berättade att jag har rätt till IVF behandlingar från landstinget då detta orsakades av en skada, och hon tyckte jag skulle stämma sjukhuset. Och att eftersom jag är så ung kan jag få hur mycket som helst.

Efter all skit jag fått från Kvinnokliniken så är det minsta dom kan göra att stå för IVF behandlingar, sen tycker jag även att jag borde få någon form av skadestånd för den smärta dom utsatt mig för! Men i detta fallet är det mindre viktigt utan det viktigaste är IVF behandlingarna!

Om jag skulle tänka på det jag varit med om varje dag så skulle jag gå under. Jag lever på som vanligt och alla tror att allt är som vanligt, men ibland glider masken av och jag återvänder till verkligheten. Det är som ett tomt hål inom mig. Det kan uppstå helt plötsligt och sen kan tankarna tvinga sig fram resten av dagen. Det kan vara en sån liten utlösande faktor som en höggravid kvinna vid blöjorna som köper sitt första blöjpaket i den minsta storleken, en ny bliven mamma med sin bebis i babyskyddet och det strålar om henne som det gör om alla nyblivna lyckliga mammor, eller en liten body i storlek 50/56 som snurrar förbi när jag letar kläder åt Alexander. Varje dag påminns jag om att jag inte kan få egna barn på egen hand, men jag väljer att blunda för det är för smärtsamt att se, att tänka på. Jag är inte redo att ta itu med det, att inse sanningen riktigt och det kommer jag nog aldrig att bli heller...


Babytalk á la Alexander

2009-07-28 @ 00:38:05

Mamma
Pappa
Mjao
Mofa  (Morfar)
Momo (Mormor)
Bappen (Nappen)
Hej
Tack tack
Nam nam
Mm..
Titta
Tappa
Ja
Nej
Baboo (Bobo i babblarna)
Dada (I babblarna)
Boll
Tvätta
En
Två

Kaka
Bajs
(F)ia (Ibland orkar han inte säga F:et) :)

Äta
Bove (Vove)

Ksss (Kiss)
Babda (Bada)

Det var det jag kom på nu.. Fyller väl i allt eftersom han säger något nytt eller jag kommer på något mer.


Hur gullig kan man va?

2009-07-27 @ 23:57:21

När jag hämtade Alexander på förskolan idag så var ena personalen där tvungen att fråga mig vad "Baboo" var för något. (Ingen utav hans ordinarie personal jobbar denna veckan, utan Trälleborgs förskola är den skola som har öppet i sommar för alla barn på gröndalsområdet och denna veckan är det ingen personal från Trälleborgs förskola som jobbar, utan från något annat.) Hon sa nämligen att så fort de gick till Alexanders ordinarie avdelning för att byta blöja så sa han baboo och dom fattade inte vad han menade och trodde han menade att han ville ha nappen. Jag började skratta och förklarade att han säger "Baboo" åt Bobo i babblarna som han tycker så mycket om, och dom har tittat mycket på babblarna på hans avdelning och har även plancher med dom där så det var väl dom han ville se :) Min söta lilla prutt!! Ska ta och skriva en lista med ord han kan säga tror jag.. får se om kommer på allt och publicerar den.


Silver shampo

2009-07-27 @ 23:51:47

Visade tidigare en bild på shampot jag köpte.. tänkte "bleka" håret lite mer för en mer sommarlook så jag köpte silvershampo som tonar ner det gula i håret (inte för mitt hår var så gult, men jag ville ha det lite blekare som sagt). Så jag färgade utväxten, hoppade in i duschen och sköljde av det. Satte in silvershampot och lät verka i 5 minuter, sen gjorde jag om det en gång till för så gjorde jag förut en gång när håret blev för gult och det brukade ta 4-5 gånger innan man märker skillnad. Men vad hände då tror ni?

Jo.. Mitt hår blev LILA! Själva färgen på shampot är ju lila, och det gick inte bort på över håret så det såg ut som jag hade fullt med lila slingor i håret! Fy fan vad jag blev deprimerad! Först tappa en massa hår och tvingas klippa av det mesta, sen blir håret LILA!! Men dagen efter åkte jag och Peter till affären och köpte ny hårfärgning och hoppades det gick att färga över. Så då var jag tvungen att bleka hela håret för att få bort den lila färgen och att bleka håret mer än en gång är inte skonsamt för håret! Det kan ju bli som tuggummi då.

Som tur var så gick det bort, det lila, men jag blev verkligen blek. Platinablond så det skriker om det. Var inte riktigt så ljust jag hade tänkt mig, men men. Hellre det än lila. Håret blev som tur var inte som tuggummi förutom en liten del av topparna på "luggen"(jag som inte har någon lugg, men ni fattar..) och det gör inget för jag ska i alla fall klippa lugg snart och det var ändå så extremt lite så det syns inget heller. Bara om man känner kan man känna att det är slitet nertill.

Nackdelen med att jag nu är platinablond är att jag inte har samma färg på hårförlängningen längre.. Som ni kan se på bilden. Utan jag har ju mycket ljusare färg nu. Och färgen jag brukar beställa (nr 60) är den ljusaste blonda som han säljer och den har verkligen varit exakt samma färg som hårfärgen jag hade. Så jag lär få bleka det håret innan jag sätter in det. Men just nu vet jag inte när nästa hårförlängning blir för jag har kort hår nu och vill inte att det ska vara för långt avstånd mellan sitt egna och löshåret så det blir en linje.. Såg en tjej som hade värsta linjen mellan sitt hår och hårförlängningen i sthlm. Hennes hår slutade väl en bit nedanför axlarna och löshåret slutade vid svanken. och inte hade hon gjort något för att försöka få linjen att smälta in bättre utan det var verkligen en rak linje där hennes hår slutade. Hur fult som helst!



Hemma igen!

2009-07-27 @ 01:17:11

Nu är vi hemma igen! Peter kom till oss i sthlm i fredags och vi skulle egentligen åka hem i morgon under förmiddagen men åkte ikväll istället för då sover Alexander i bilen hela vägen hem. Skriver mer i morgon för nu väntar sängen!


Shopping

2009-07-24 @ 13:24:58



Väntar på bussen till stan



Alexander fick en klubba av frisören där jag handlade shampo.



Det tyckte han var väldigt gott



Dagens inköp: Plånbok 139 kr, Shampo 165 kr, Väska 139 kr



Skoooor!! Så underbara! Halva priset på dom med, 199 kr.

Köpte även klänningen till Peters mamma, men hon kanske inte vill att alla ska se den innan bröllopet då hon ska ha den på sig så jag lägger inte in en bild på den.


Lycklighets test

2009-07-23 @ 22:37:14

[x] Du har en pojkvän.
[x (delas dock med en sambo)] Du har ett eget rum.
[x] Du har en mobil.
[x] Du har en iPod/MP3 spelare.
[x] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[ ] Du har fler än 2 bästa vänner.
[ ] Det finns en pool i din gård.
[x] Du klär dig som du vill.
[ ] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[x (räknas vardagsrummet?)] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[x] Du har aldrig blivit nedslagen.
[ ] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden
[x] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[x] Ditt rum är stort nog för dig.
[x] Du har varit på konserter.
[ ] Du samlar på något normalt.
[ ] Du längtar till skolan.
[ ] Du önskar inte att du var någon annan.
[ ] Du spelar någon sport.
[ ] Du brukar göra något efter skolan.
[x] Du äger en bil.
[x] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[ ] Du har aldrig fått IG.
[ ] Du vet vad som händer i världen.
[x] Du bryr dig om folk.
[ ] Du är nöjd med ditt liv.
[x] Du kan mer än ett språk.
[x] Du har ett smeknamn.
[x] Du har ett husdjur.
[ ] Du kan hela orden från 10 låtar.
[ ] Du har inga "fiender".
[x] Du är en ganska snäll person.

Total:  18
-----------
Total :

0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
10-20 - Du är inte jättelycklig men det duger. Du kan du känna dig ensam och sviken ibland.
20-35 - Du mår toppen, du är lycklig!


Dags att avslöja...

2009-07-23 @ 13:51:45

..vad jag och pappa gjorde i fredags. Anledningen till att jag inte skriver om det förrän nu är för att jag väntat på bilderna som pappa tog.

Vi var ute i skärgården och åkte ångbåt i drygt 4 timmar. I början var det ganska jobbigt för båten var verkligen full så man kunde inte sitta någonstans och det var trångt att stå. Hade föreställt mig en båt med typ uteservering utan tak för vi skulle äta på båten, men det var tak överallt så att jobba på solbrännan som jag hade planerat verkade kört. Men efter ett tag så började fler och fler mäniskor gå av så vi lyckades få sittplatser längst fram ute på båten där det inte var något tak. Och det var hur skönt som helst. Vi satt bara där och njöt av utsikten, havet och värmen. Trots att det fanns pensionärspoliser bredvid oss. Ni vet såna pensionärer som inte har något annat för sig än att gnälla och säga åt folk.



Väntar på att båten ska åka..





Kungahuset



Gröna Lund



Insane.. Den som jag skrev om i tidigare inlägg. Helt galen alltså!!



Utsikten från framsidan av båten



Efter ett tag så tog vi även några öl och en smirnoff ice var. Riktigt gott med kall öl när man sitter ute i stekande sol på havet!
Sen var det dags för oss att äta då vi beställt bord. Vid den tiden var jag ganska "lullig" eftersom jag inte druckit sen nyårsafton och då drack jag 2 öl och ett glas vin. Så jag var ganska lättpåverkad :P
Så då testade Therese något nytt nämligen kalvfilé. Och helt seriöst var det inte så märkvärdigt.. tycker faktiskt fläskfilé är mycket godare. Men det gick ner. Jag tog inte bara kalvfilé utan det var tre rätters. Förrätt var någon räkor med äppel blandning och det var hur gott som helst!! Vilken underbar kombination! Och efterrätten var underbart god den med, trotts att storleken bara var som två mini chokladbollar. Men gott var det! Till det fick man även ett glas vin och så la pappa till en snaps var.. Och inte nog med det la han till en Irish coffeé var oxå medan jag var borta och rökte. Men det var inte så gott.. men jag drack halva iaf för sen vart det bråttom att gå av båten för vi var redan tillbaka.



Funderar på vad jag ska äta..



Fråga mig inte vad jag gör här :P

Och summan av kardemumman blev: (klickbar bild)


Pappa skulle även betala båtresan på restaurangen med men det var försent då vi var framme redan så vi skulle betala där nere innan vi gick ut. Men så var vi sist kvar på båten och han som kontrollerade biljetterna när man gick av hade redan gått så vi smet :P Har man käkat för så mycket pengar + drickat vi drack innan så kunde dom bjuda på den fis summan som båtresan kostade, för det var ingenting jämfört med vad pappa betalat för maten!

Men, resan slutade inte där utan vi gick till en uteservering vid hamnen som var hur mysig som helst. Trots att jag hade svårt att gå dit, inte pga alkoholen utan pga mina fötter!! Hade fått värsta skavsårena på lilltårna!
Det fanns ingen ledig plats i solen förutom några bänkar utan ryggstöd och där ville vi inte sitta så vi satte oss i en stor "myshörna" med hörnsoffa av rotting med massa sköna kuddar. Hur skönt som helst! Men vi vart inte långvariga där för vi ville sitta i solen så pappa gick och frågade två killar/gubbar om det fanns plats bredvid dom för dom hade en hel soffa + fotölj för sig själva och visst fick vi det. Så vi tog våra öl och baileys och satte oss där.

Det visade sig att killarna som satt där var far och son och vi var ju far och dotter och vi hade hur kul som helst. Sen visade det sig även att Rolf (som pappan hette) och jag är födda samma dag! Och han var helt galen! Precis som mig :P
Vet inte hur mycket vi drack där men det blev säkert 6-7 öl och två tequila var + en baileys var.

När det var dags att åka hemåt så fick jag vara packåsna för pappa glömde sin kamera överallt. Och jag hade så ont i fötterna och kunde inte ha skorna på mig så jag gick barfota. Men när jag skulle ta pappas kamera från soffan vi satt på så trampade jag rakt i glas! Och det var någon utlänsk familj som stod precis bredvid då och ojade sig och ville hjälpa mig men jag viftade bort dom och sa att det gick bra! Sen gick jag barfota ända till slussen. Väl där så kom bussen ganska snabbt och vi gick bara på.. utan att stämpla. Haha!

Jag är ju alltid den som har koll hur full jag än är så jag såg till att vi kom av bussen där vi skulle, men sen skulle pappa upp i skogen och kissa och så försvann han! Jag stod och ropade utan att få nåt svar, så jag gick hem själv. Var hemma vid 21 tiden och sa åt min syster att pappa var borta i skogan och gick rakt till sängen och la mig.

Vid 2 vaknade jag och var hur pigg som helst, och hungrig och pappa var hemma igen och det var samma sak för honom så vi åt pizza/piroger och var uppe till 4-5 tiden.

Men kul hade vi i alla fall!


Äckel fästingar

2009-07-22 @ 17:28:38

Idag var jag och Alexander inne i stan och kollade efter klänning till svärmor att ha på Peters systers bröllop.. På bussen på väg hem så ser jag något litet svart i Alexanders huvud. Såg ut som smuts får det var verkligen mini mini, men det gick inte bort när jag skulle ta bort det. Så kollar jag närmare och ser hur den rör sig och sprattlar med benen. En fästing. Den hade nog precis sugit sig fast för den var verkligen liten! Men jag fick inte bort den så jag tog bort den med pincetten när vi kom hem igen.. Hoppades han skulle bli "imun" mot dom för Peter har aldrig haft en fästing och jag har bara haft en och den kröp så dom tycker inte om någon av oss. Men tyvärr verkar Alexander inte fått dom generna, utan snarare sin mosters. Hon är vaccinerad mot fästingar för hon hade flera st varje sommar. Dom älskade henne.. Vi får se när han får nästa, om han får fler..


I went INSANE!

2009-07-21 @ 12:20:35

Igår fyllde min syster 15 år och jag drog med henne till gröna lund. Vi åkte det värsta som vanligt, men så hade dom en ny attraktion.. INSANE. Och den var inte att leka med!! Förtsa gången var man nervös och jag ville åka framlänges så vi satte oss framlänges, men när vi kom upp blev det baklänges ändå så man såg ingenting om vad som hände! Andra gången åkte vi framlänges på riktigt och det var fan ännu värre! Aldrig mer framlänges! Vi åkte en tredje gång för jag ville ha mer snurr! De snurrar ju beroende på vikten. Är man ganska jämnviktiga med dom som sitter bakom så snurrar man inte mycket och tydligen var vi det dom två första gångerna, men den tredje gången hamnade några småbarn bakom oss.. 25 kg st typ så då snurrade vi hur mycket som helst! Helt galen attraktion alltså!




Och som vanligt åkte vi bergochdalbanan ett x antal gånger och Fia köpte kortet. Visst blev vi snygga?



Fler svar på frågor

2009-07-18 @ 13:33:35

Vad vill du bli när du blir "stor"?
Barnmorska är mitt drömyrke, men vet inte om jag skulle klara av att studiera till det då jag själv är nål och blodrädd.. men jag kommer ge det ett försök och funkar det inte så funkar det inte. Annars så är jag inne på något inom ekonomi.

Vem är din största förebild?
Min mamma

Vem skulle du vilja slå på käften?
Finns ingen jag känner som jag skulle vilja slå på käften.. Läste om en kvinna igår som hade varit gravid fem gånger men bara fött två barn. Hon hade dödat de andra tre för att de var flickor och hon ville inte ha någon flicka. Hon födde barnet hemma, dödade henne och la henne i en påse och rev ner en vägg och la in barnet där, sen flyttade hon och så gjorde hon samma sak med de andra barnen. Henne skulle jag vilja slå på käften! Eller rättaresagt alla som gör barn illa!


Domedagen 2012

2009-07-16 @ 22:57:42

Jag är väl lite efter som vanligt.. alla har väl hört om domedagen som mayafolket förutspått ska bli den 21 december 2012? Och även att vissa "forskare" konstaterat det.. En trailer om det hela:




Visst blev man lite skraj när även forskare konstaterat detta, men hur många gånger har de inte gjort det?? Men så hittade jag denna intervjuvn.. Så klockren!




"It's just Hollywood"

Och filmen är tydligen redan klar...





Kalas

2009-07-16 @ 00:23:17

Idag kom några släktingar hit för att fira min pappa som fyllde 46 år i måndags och min syster som fyller 15 år på måndag. Så det blev en massa fika och presenter. Även Alexander fick en present av sin gammel farfar och Eva. Ett par jeans med hängslen. Coola var dom :)
Min kusin Alice som fyller tre år samma dag som mig var oxå här. Men hon och Alexander kom inte så bra överens.. Fast det var mer hon som hade problem med Alexander. Det hon lekte med fick inte han leka med och han som älskar skor tog hennes nya fina skor med pärlor på och ni kan tänka er hur arg hon blev. Men Alexander brydde sig inte utan körde sitt race :)


Alexander och hans morfar stack iväg och köpte glass

2009-07-16 @ 00:16:48

Jag och mamma gick in och handlade på Ica igår och pappa och Alexander parkerade bilen så länge och skulle komma in sen, men så fick mamma ett sms om att dom väntar utanför. När vi kommer ut därifrån sitter dom på bänken och äter glass! Schyst!!!



Trött mössa

2009-07-16 @ 00:12:50

I lördags när vi åkte hit så vägrade ungen somna på tåget. Det har gått bra varje gång för jag har alltid valt en tid ungefär en timme efter han ska sova och hållit honom vaken så han har alltid varit trött. Men denna gången vägrade han! Men så fort jag satt han i pappas bil och vi åkte hemåt, tror ni inte ungen sover hela resan och inte vill vakna när man är framme???



Framme hos mamma och pappa, men Alexander sover som en stock! Gjorde flera stopp på vägen men han rörde inte en min trots smällande dörrar!


Svar på en till fråga

2009-07-15 @ 23:53:22

Varför flyttade du från Stockholm uppåt i landet?

Första gången jag flyttade var jag 16 år och flyttade till Vuollerim då jag hade en kille där och skulle plugga på gymnasiet i Luleå så jag fick bo hos han och hans familj. Sen vart det för lång resa till skolan (12 mil enkel resa fram och tillbaka varje dag) så jag flyttade in till Luleå och var inneboende hos en, tills jag gjorde slut med pojkvännen och sedan efter ett tag hoppade av skolan och flyttade hem igen.
Sen bodde jag hemma i drygt 1½ år tills jag flyttade till Sollefteå. Där jag hade min dåvarande pojkvän.
Sen träffade jag Peter när pojkvännen satt inne och jag föll för honom och flyttade ihop med honom.

Det låter rått men jag och mitt x hade haft mycket problem i vårat förhållande så det var mest bara en tidsfråga ändå. Han sex chattade med andra tjejer hur mycket som helst och jag satte dit honom hur många gånger som helst men han ändrade sig aldrig och fick mig att må väldigt dåligt, både medan vi var tillsammans och efteråt.

Men jag ångrar ingenting, för då skulle jag inte vara där jag är idag. Jag tror att saker och ting sker av en anledning. Jag har ingen kontakt med någon utav mina x utan alla förhållanden har slutat som ovänner och jag har nog hatat dom alla. Men nu idag så hatar jag ingen av dom, konstigt nog med tanke på hur dom behandlat mig. Skulle heller inte vilja vara vänner med dom men jag önskar dom ändå lycka i livet, och att de löser sina problem. Det är först nu jag känner att jag faktiskt inte hatar nån längre. Jag har kommit över det och det känns skönt!


Svaren på frågorna

2009-07-15 @ 16:54:40

Hur reagerade din familj när du träffade Peter, som ju är så mycket äldre än vad du är? (Han måste väl typ vara jämngammal med dina föräldrar?)
Jag kan ju inte påstå att dom blev glada till en början. Det är väl som de flesta föräldrar tänker när deras dotter träffat en mycket äldre kille.. De undrade vad vi hade gemensamt. Och att jag blev gravid tidigt i vårat förhållande gjorde inte saken bättre.. Men när de väl lärt känna honom och insåg att han verkligen älskar mig och inte att han bara ville ha en ung tjej eller nåt sånt så brydde dom sig inte mer. Idag så är det inga problem alls.

Hur reagerade Peters familj på att han träffade någon som var så ung? (Han har väl en son som bara är nåt år yngre än vad du är?)

Dom sa ingenting om det faktiskt (vad jag vet). Dom anser att det är Peters liv och han får göra vad han vill. Det har aldrig varit några problem mellan mig och Peters föräldrar.

Den där gången du fick missfall som du skrev om - hade ni tänkt att behålla barnet?
Det är en svår fråga.. Jag är egentligen emot abort, men under den tiden så hade vi det väldigt dåligt och jag funderade på hur vi skulle ta hand om ett barn till. Men jag tror att jag hade behållit barnet i alla fall.

Hur går det med viktnedgången?
Just nu går det inge bra.. har lagt det på is. Dels för att jag vill återhämta mig helt från operationen innan jag börjar igen och dels för att jag är i sthlm nu.

Vad väger du nu och hur lång är du?
Har gått upp en hel del nu sen jag kom hem. Väger lite under 90 kg. Jag är 163 cm lång.

Vad har du för midjemått?

Det vet jag inte just nu.. inte kollat på länge och nu är jag ju i sthlm och mamma har inget måttband.

Varför gick du aldrig färdigt gymnasiet?

Av många olika anledningar.. Förts visste jag ju inte vad jag ville gå för linje, men började på mode och design linjen i Luleå, men efter ett halvår insåg jag att det inte var något för mig. Och så flyttade jag hem till sthlm. Senare på hösten så började jag på samhällsprogrammet och gick det ett år, sen flyttade jag till Sollefteå och hade ett uppehåll på ett år. Under den tiden anmälde jag mig till nästa års början på samhällsprogrammet (årskurs 2). Men några månader innan jag skulle börja träffade jag Peter, och sen blev jag gravid men började skolan ändå. Men insåg att det inte skulle gå så jag slutade. Och sen vart jag för gammal för att fortsätta gymnasiet.. Så därför gick jag aldrig klart.

Tror du att ni kommer flytta till Stockholm någon gång?
Ja du.. bra fråga. Det beror på vad som händer framöver.. Jag tror inte det lär bli inom dom närmaste åren, eller om det kommer att bli av alls. Det får vi helt enkelt se. Visst saknar man Stockholm ibland, men ändå är det skönt att inte bo där. Men närmare Stockholm skulle jag vilja bo, helt klart. Kanske mellan Stockholm och Värnamo :)

När får vi se Alexander käka glass?

När jag får låna din USB kabel till mobilen så jag kan lägga in bilderna, pappa! :)


Kul att någon vågade fråga saker i alla fall (även fast det var en anonym). Tycker det är konstigt att så många läser min blogg (speciellt såna jag inte känner) men ändå inte har några frågor... Ni får fortsätta fråga om ni vill så har jag nåt att skriva om :)


Frågestund

2009-07-14 @ 15:16:40

Eftersom att jag inte har något vettigt att skriva just nu kan man ju ha en frågestund.. Ni kan fråga om vad ni vill så svarar jag i ett inlägg när det kommit in några frågor. Så fråga på!


Inget vettigt att skriva

2009-07-14 @ 15:15:46

Vi kom som sagt till sthlm i lördags. Vi har inte gjort något speciellt utan mest varit hemma. Annars har vi varit hos min mormor två ggr, men that's it. Lär hända fler saker framöver men just nu finns det inget att skriva om..


I morgon lämnar vi stan

2009-07-11 @ 01:04:57

För då kommer jag och Alexander åka till Stockholm! Ska bli skönt att komma iväg lite! Vi kommer ta tåget från Alvesta mitt på dagen och jag håller på att packa för fullt, men sängen kallar snart så jag får fortsätta med det lilla jag har kvar i morgon!
Peter följer inte med då han jobbar och vi ska vara där i lite mer än 2 veckor. Inte kul att sitta hemma själva medan Peter jobbar och sen bli utkastade på dagarna då han måste sova (han jobbar natt). Så då blir det till att umgås med min familj i stockholm istället. Nu börjar jag svamla känner jag så nu ska jag gå och krypa ner så jag orkar upp i morgon.


Provet

2009-07-11 @ 00:59:34

Gick väl sådär.. tog 4 timmar! Och jag fattade inte mycket men försökte verkligen. Men de tre sista frågorna svarade jag inte på. Fattade absolut ingenting! Helt omöjliga! Jag försökte och försökte, men blev bara mer och mer snurrig så jag sket i det! Jag svarade ju på alla andra och får hoppas att de var rätt svar oxå!
Och inte gjorde det saken lättare att grannen hade inflyttningsfest! Började 5 minuter efter att jag hade börjat med provet! Hade jag vetat det innan hade jag väntat med provet (hela helgen på sig). Och ytterligare en timme efter så började dom och grannen ovanför tävla om vem som spelar högst så ni kan ju gissa hur mycket det lät här! Det dumma i det hela är att det är en 19 årig tjej som flyttat in i lägenheten bredvid oss. Så det lär bli en hel del oväsen här framöver.. Vi har ju haft tur annars tills nu.. Inga störiga grannar alls, men nu lär det väl ändras. Dessutom så är hennes lägenhet vägg i vägg med Alexanders rum och det gör ju inte saken bättre! Tur att han sover djupt kan jag ju säga! Inte mycket han vaknar av på kvällarna/nätterna, än så länge.
Men, nog det värsta av allt är att hon ska skaffa sig en 1½ årig rottis/schäfer blandras.. Tik så klart som dessutom är en problemhund. Hon verkar ju tro att hon är "Mannen som kunde tala med hundar" för hon sa att hon ska testa ha den för hon vill ha en hund don kan jobba med och om det inte går med henne, så går det inte med någon annan heller och då får hon avliva den. Vem tror hon att hon är? var min tanke då när hon sa detta. Snacka om jobbigt det kommer bli! Det är ju liksom det värsta tänkbara som har flyttat in för oss, hon är trevlig det lilla jag pratat med henne, men det kommer bli problem för oss.


Delprov 1

2009-07-10 @ 11:34:47

Idag är det dags för delprov 1 i matte b.. det kommer nog gå åt helvetet. Det är så jäkla svårt att förstå! Jag som har lätt för matte fattar typ ingenting! Sen så är det ännu svårare då läraren har semester och ingen vikarie finns tillgänglig än, så det finns ingen man kan fråga. Men men.. ni får hålla tummarna för mig att det går någorlunda bra! Ska sätta mig och plugga nu snart efter jag gett Alexander lunch och lagt honom. Provet gör jag inte förrän ikväll efter jag lagt Alexander så jag får lugn och ro och Peter ska börja jobba 21 så då slipper jag störas av han oxå.


Dyra jävla böcker!!

2009-07-09 @ 11:07:17

Måste ju ha 6 st böcker till skolstarten.. Letade runt på internet igår för att se vad de kostade och även kolla efter begagnat. Det fanns typ ingenting begagnat och de som fanns skillde det bara 30-60 kr jämfört med en ny bok. Helt sjukt!
Så räknade jag ut vad summan skulle bli för nya böcker.. 1911 KR!!! Är dom helt från vettet?!?! Det är liksom halva studiebidraget/lånet! Vad hade dom tänkt man skulle leva för sen?!?! Och inte nog med det.. De böckerna är bara fakta och övningar.. ska man ha facit så är det en separat bok och kostar mellan 200-230 kr/st!!!
Sen stod det i brevet jag fick hem att Komvux har ett avtal med en bokhandel i värnamo så om man beställer och betalar böckerna innan den 3/8 och hämtar dom senast 17/8 så får man ca 30% rabatt.. Då skulle summan bli ca 1400 kr istället, för alla böcker. Men frågan är om man har råd med det innan den 3/8..


Spännande promenad med familjen

2009-07-09 @ 10:22:17

Igår vid 18 tiden begav vi oss ut på en promenad med barnvagenen och båda hundarna. När vi kom bort till skogen så bestämde vi oss för att gå lilla rundan och då går man förbi två st hus som jag visste att det fanns hundar i. I det ena fanns det två schäfrar och i det andra en liten hund. Men när vi gått förbi det första huset så började en liten hund skälla. Men den satt kopplad vid husgaveln, men så kom det en labrador hane springandes, lös!! Mot Peter och Nisse som gick framför. Det gick ju bra enda tills labradoren visade ragg mot Nisse som började skälla då. Ägaren försökte kalla in hunden men den sket fullständigt i honom.
Jag hade Diva och barnvagnen och var några meter bakom. Diva skötte sig utmärkt! Det enda hon gjorde var att skälla då hanen var framme hos Nisse, men det är ju bara att försvara sin flock. Hon gjorde inga utfall utan stod still och skällde. När Peter sen lyckades få bort hunden kom den mot oss.. Så jag parkerade barnvagnen och bakade några steg för om dom nu skulle börja slåss så ville jag inte att dom skulle välta vagnen med Alexander i. När hanen kom fram och nosade på Diva så var det nästan så att Diva skönk ner i gruset. Det var som att hela ryggen och svansen hamnade mellan benen. Det är lätt att vara kaxig på avstånd för den damen men när det väl kommer fram en hund så är hon så ynklig. I alla fall så tog ägaren tillslut sin hund i nacken och skulle gå bort med den då hans hund hugger efter honom och visade hela tänderna! Ingen trevlig syn. Och när dom var på väg förbi bakom mig och Diva så såg jag att Diva laddade. Jag har ju varit med om detta innan, då man kopplar eller tar tag i hunden blir den ju ett "lätt byte" för den är ju fast. Och detta ville jag inte vara med om igen, men jag såg det i god tid och korregerade henne så hon la av. Sen började vi gå därifrån och då säger hundägaren "Men det där gick ju bra ändå". Jasså, tänkte jag.. kallar han det att gå bra när ens egna hund biter efter en och inte lyssnar när man försöker kalla in den.. För en gångs skull var det inte Diva som gjort något fel, utan våra hundar skötte sig utmärkt!

Men på vägen hem så mötte vi en tax, i koppel som tur var. Och då var gamla Diva tillbaka. Men det är ändå skillnad på hur hon beter sig.. Innan så var det förbannade skall, ragg och utfall hon gjorde. Nu var det mest pip och utfall då hon ville hälsa, men tillslut lyckades jag sätta henne ner vid kanten och sen gick vi vidare hemåt..

Så det var en spännande dag ute i Hörle igår, men en timmes promenad fick vi oss i alla fall :P


Har en del att berätta...

2009-07-08 @ 23:56:46

.. om hundar och skolböcker, men just nu orkar jag inte.. Så det får bli i morgon. Nu ska jag plugga lite matte och sen gå och lägga mig.


Har blivit antagen!

2009-07-08 @ 16:39:56

Efter beskedet om att jag inte kom in på undersköterskeutbildningen så gjorde jag en ny ansökan, och blev antagen! Tur att det fanns platser kvar!
Utbildningen är butikssäljare och kurserna är:

Småföretagande A*   50  
Försäljning och service*   50  
Personlig försäljning*   50  
Praktisk marknadsföring A*   50  
Kommunikation*   50  
Engelska A eller B   100  
Datorkunskap   50  
Proejkt och företagande   50  

Men eftersom jag redan har betyg i engelska A (och inte vill fortsätta med B) och datorkunskap så slipper jag dom ämnena. Så den 17/8 sätter jag mig vid skolbänken, igen. Tycker det verkar vara en intressant kurs! Så jag är säker på mitt val!

Fick även med schemat.. Ganska lugnt kan man säga.

Måndag: Ledig (Bara engelska den dagen som inte jag kommer ha)
Tisdag: 10:15 - 16:00
Onsdag:
10:15 - 12:15
Torsdag: 10:15 - 12:15, 15:15 - 18:00
Fredag:
10:15-12:15

Den enda dagen som suger är torsdagen.. vette fan hur vi ska lösa det.. Egentligen ska jag gå från 10:15-18:00, men det är engelska från 13:00-15:00 och lunch innan dess så jag har håltimme i TRE timmar!! Och att sluta 18:00 är inte så populärt det heller.. Tänk om Peter ska jobba? Hur blir det med Alexander? Han kan ju inte vara på dagis till 18! Jaja.. det löser sig väl.
Men de andra dagarna gillar jag skarpt, speciellt måndagen ;) Och är oerhört glad att inte börja förrän 10:15!! Tänk att börja 8:00 varje dag.. nej tack! Och dessutom passar det bra med dagis. Bara att ändra till 10 istället för 9 så hinner man i god tid :)

Men sen måste man köpa en hel del böcker med.. och dom kostar ju mellan 200-450 kr/st och det är 6 kurser så det lär svida i plånboken! Speciellt denna månaden då vi verkligen inte kommer ha det gott ställt!


Inte så mycket att komma med

2009-07-08 @ 14:44:50

Händer inte så mycket i Hörle :P Så det finns inget intressant att skriva om.
Det mest intressanta är följande:
Alexander kan "säga till" när han har bajsat.. Frågar man "Baajs?" så svarar han "aaa" och springer mot toaletten :)
Sen har jag testat en ny kräm, aprikoskräm till honom och han fullkomligt älskar den! Äter hur mycket som helst av den både till gröten och med mjölk. Så den blir det till att köpa i fortsättningen.


Skorp-prickig-korv

2009-07-06 @ 22:54:11

Det blir inge mer Ipren nu när han har vattkoppor i alla fall. Vill inte riskera något. Var och köpte Alvedon tidigare idag för säkerhets skull och nu får vi använda dom istället.

Men det lär inte gå åt så mycket för febern (och där med gosungen) är borta och han är nästintill sig själv igen = envis och riktigt förbannad om han inte får som han vill. Rumpan har han inga större bekymmer med heller, men vi pudrar fortfarande på där för att förebygga det. Nu har han ont under foten stackarn.. Han hade ju en koppa där men den har blivit så stor och huden har till och med lossnat runt den och ser riktigt ont ut, så han går på tå med bara den foten (när han inte går på tå med båda). Och han vill jämnt ha skor/sandaler/tofflor på fötterna och skriker när han är barfota, så det verkar göra mest ont barfota.
Annars så har kopporna stannat av. Tror inte det kommer mer nu. Utan de flesta verkar bli skorpor nu. Skulle gissa på 3 dagar till så är han helt frisk. Här kommer lite bilder från ikväll:




Älskar att bada!



Prickigkorven



Men glad ändå


Vilka ska man lita på?

2009-07-06 @ 22:41:28

När jag pratade med sköterskan på barnakuten i Jönköping i lördags så sa hon ju att ho ntyckte vi skulle ge Ipren istället för alvedon, då det hjälper bättre. Vi brukar ha Ipren, men hade lånat alvedon av Camilla då jag glömt köpa Ipren. I går så köpte Peter flytande Ipren då jag inte ville ha såna man stoppar i rumpan när han har ont där redan. Och även de på apoteket sa att Ipren hjälpte bättre än alvedon. Men när jag pratade med min mamma sent igår kväll berättade jag att den flytande iprenen var så trögflytande så det knappt kom ut nåt ur medicinskeden när jag skulle ge Alexander den. Hon övertalade mig att gå in på fass hemsida och se om det står att den ska vara så eller om det kanske är nåt fel på den. När jag läste igenom texten lite snabbt så ser jag "Vid vattkoppor bör inte detta läkemedel användas."

WHAT?!?!?! Det var liksom det enda som stod, ingenting om varför eller vad som kan hända! Så man vart ju orolig eftersom Alexander fick det innan han gick och la sig.

Idag så ringde Peter till läkemedelsverket och frågade varför läkarna säger annat medan det står så i fass. Vi ville givetvis veta vad som kunde hända oxå och hon sa det att blir det en hudinfektion så kan Ipren försvåra läkningen.

Sen ringde Peter även barnavdelningen på sjukhuset för att fråga vad dom hade att säga om saken. Sköterskan blev helt ställd då hon såg att det stod i fass att man inte ska ge ipren till någon med vattkoppor och sa att hon skulle prata med en läkare och ringa upp sen. Snacka om att inte veta mycket..

Hon ringde upp och sa att läkaren sa att det inte finns några vetenskapliga bevisningar gällande det, men att det är säkrast att använda alvedon då de inte kan säga emot fass. Men fungerar Ipren så kan man använda det.

Så, vilka ska man lita på, läkemedelsverket/fass eller läkarna?


Tack vare detta kommer jag alltid läsa fass innan! En sån vanlig sak som Ipren eller alvedon har jag aldrig läst utan brukar bara läsa "de värre" medicinerna, men nu ska jag fan läsa allt!

En annan grej jag såg är att såna som vill bli gravida eller är gravida INTE ska använda Ipren!! Det hade jag heller ingen aning om!! Min MVC sköterska sa ju åt mig att ta Ipren åt sammandragningarna!! Helt jäkla sjukt! Jag har fan börjat bli rädd för Ipren.. Jag ha alltid tyckt dom varit bäst men efter att ha läst fass blir man fan rädd för all skit som står..



"Läkemedel som Ipren kan medföra en liten ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke. En sådan riskökning är mer sannolik vid användning av höga doser och vid långtidsbehandling. Överskrid ej rekommenderad dos eller behandlingstiden högst 3 dagar i följd."

Biverkningar:
"Vanliga (hos fler än 1 av 100): Trötthet, huvudvärk. Magbesvär, diarré, illamående, kräkningar (besvären minskar i regel om man tar Ipren tillsammans med mat). Hudutslag.
Mindre vanliga (hos färre än 1 av 100):
Allergiska reaktioner (astma, nässelutslag, hösnuva, slemhinnesvullnad i mun och hals). Blödning från mag-tarmkanalen. Magsår. Sömnlöshet, lätt oro. Synrubbning eller hörselpåverkan, som försvinner när behandlingen avbryts.
Sällsynta (hos färre än 1 av 1000):
Vätskeansamling (ödem), minskat antal blodplättar eller vita blodkroppar. ”Brustet magsår”. Lever- och njurpåverkan. Överhudsavlossning (epidermal nekrolys), hudrodnad (erythema multiforme). Hjärnhinneinflammation utan bakteriell orsak (i de flesta fall där hjärnhinneinflammation rapporterats har någon form av autoimmun grundsjukdom förelegat). Depression. Förvirring. Nedsatt synförmåga. Förstoppning, väderspänning, högt blodtryck, hjärtsvikt samt allvarliga hudreaktioner (såsom Stevens Johnsons syndrom och toxisk epidermal nekrolys) har rapporterats i mycket sällsynta fall i samband med användning av antiinflammatoriska medel (NSAID).

Läkemedel som Ipren kan medföra en liten ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke.

I sällsynta fall förekommer allvarliga hudinfektioner i samband med vattkoppor."



"Vid behandling med Ipren kan biverkningar som synrubbningar förekomma. Detta är ovanligt, men man bör tänka på det vid tillfällen då skärpt uppmärksamhet krävs, t ex vid bilkörning. "





Se aldrig denna filmen!!

2009-07-06 @ 16:54:49

Fastnade framför skräckfilmen The mist igår som gick på Canal+. Den verkade ganska bra och man märkte ju vilka det va som skulle överleva direkt, som det brukar vara i filmer. Men vad fel man hade! Slutet förstörde hela filmen och jag grät som en stucken gris! Den var så hemsk!! Man blev fan deprimerad efteråt och ville bara ta upp Alexander och krama honom! Fy fan säger jag bara! SE DEN INTE!! I alla fall inte slutet! Och dessutom så blev man förbannad på hela jävla mänskligheten efter att ha sett filmen!

Handling:
En vanlig höststorm trodde de flesta, men i spåren av stormen kom en dimma, en dimma så tjock att man inte ser fötterna nedanför sig. David Drayton med sin 5-årige son Billy blir när dimman anländer instängda i ett snabbköp tillsammans med de andra panikslagna byborna. Varför kommer ingen hjälp? Varför kommer ingen som går ut tillbaka? Baserad på novellen The Mist av Stephen King.

Betyg: Tack vara slutet så hatar jag filmen så den får inget betyg alls!!




"Divas" examen

2009-07-05 @ 22:45:07

Idag så var det dags för "Divas" examen.. Egentligen var det ju Ansis och Ingelas examen för instruktörsutbildningen dom går, men vi skulle ju visa upp möte med en hund så självklart var även jag nervös. Vi har ju tränat i några månader, men de senaste 4-5 veckorna har det inte blivit någon träning pga operationen. Så vi tränade igår, och det gick inte så bra så jag hade inga höga förväntningar om dagen.Trodde faktiskt det skulle gå åt helvetet. Men hon skötte sig EXEMPLARISKT!!!! Helt underbart! Det var den bästa av alla träningar och det var ju bra det! Hon fick väldigt mycket störningar. Först så skulle hon få möta sin värsta fiende, men det dög inte för lärarna då dom mötts innan så det skulle bli en okänd hund med. Herregud tänkte jag. Och inte nog med det så tog alla som gick utbildningen ut sina hundar och stod vid planen och tittade på. Men när vi gick ut på planen så släppte jag allt och fokuserade på mig och Diva. Och hon tittade knappt åt någon utav hundarna! Hon hade perfekt kontakt med mig! Och alla de andra i instruktörsutbildningen aploderade när vi var klara och tyckte verkligen vi gjorde det jättebra! Det kändes som att jag hade vunnit första pris. Det hade jag gjort, för hon skötte sig verkligen exemplariskt! Och inte nog med det, en utav lärarna frågade om vi kunde stanna kvar på planen och gå med när de andra gick runt med deras hundar, som var en del av provet för eleverna. Och även där skötte hon sig exemplariskt. Jag är så otroligt stolt över min Diva! Det har verkligen skett förändringar i vårat "förhållande", och bara positiva sådana! Ingela och Ansi har lärt oss så mycket och jag är otroligt tacksam för det! Det sa jag även till lärarna när jag blev utfrågad om hur dom hade skött sig. Och sjävklart så blev båda två godkända! Det visste jag redan från början, för båda två är otroligt duktiga och har riktigt bra idéer! Så frågade lärarna även om båda hade varit engagerade eller om en varit det och den andra stått tyst. Jag sa som jag upplevde det.. Att båda två varit det och att det var väldigt lika mellan dom, men så sa jag det att skulle man dela dom på hundra så skulle Ingela fått 45% och Ansi 55%, för ni vet ju hur Ansi pratar :P och det visste dom och skrattade.
Diva fick ett hundben som belöning efteråt och fick ligga och tugga på det i bilen. Det var hon verkligen värd! Kontakten vi hade på planen fick vi oerhört mycket beröm för och vi ska fortsätta träna vidare. Vem vet, hon kanske vinner en lydnadstävling i framtiden? Det tror jag hon kan göra om vi fortsätter att träna på! Hon kan om hon vill, och viljan ska jag ge henne!


Vaknade igen

2009-07-05 @ 01:58:37

Han vaknade igen för drygt en timme sen.. Likadan som innan. Han var så hysterisk så jag ringde akuten, som gav mig numret till barnakuten i jönköping. Hon gav mig lite råd och sa att blir det inte bättre så får vi komma in och få tavegyl. Kom på att jag har tavegyl hemma nu, men det är tabletter och läste på fass att det ges från 6 år. Men man skulle kunna ge 1/4 tablett om jag räknat ut de hela rätt, men blir det sådan brådska så ska jag såklart rådfråga en sköterska/läkare innan! Inget jag skulle experimentera med! I alla fall så rådde hon mig att ha det svalt, pudra med puder eller talk, låta han vara naken, bada, alvedon.. Så det var väl därför han vart tyst när vi gick ut en sväng tidigre för det var väl skönt. Så jag tog av han blöjan och gick ut och satte oss på altanen, och det gillade han. Sen gick jag och gav han en till alvedon som hon tyckte jag skulle göra och pudrade rumpan med både potatismjöl och puder, så gick jag och la honom. Han protesterade inte utan somnade rätt snabbt. Öppnade även fönstret till hans rum så han får det svalt och skönt. Ska sova i hans rum i natt för jag misstänker att han lär vakna flera gånger för mera pudring. Fick låna tre alvedon av Camilla då jag glömde köpa det idag fastän jag var på apoteket! Typiskt mig.. men i alla fall tog jag den sista alvedonen nu.. så jag hoppas att han klarar sig tills i morgon.


Vilken kväll!

2009-07-05 @ 00:35:14

Camilla, Linus och Vilgot var här och grillade. Det var lika trevligt som vanligt och de prickiga gossarna lekte tillsammans lite grann till och med. Så kul att se nu när de börjar leka lite smått, innan har de ju bara gått åt varsit håll och lekt själva.

Alexander vägrade sedan att sova. Han somnade inte förrän vid 22 tiden efter jag gett honom en alvedon. Men sen vaknade han igen vid 23 och ingenting hjälpte! Han bara gallskrek. Tror han hade ont i rumpan då han har väldigt mycket vattkoppor där och låg och spände sig så jag pudrade in honom i potatismjöl som bara den. Tog även i ansiktet då han är full i prickar där. Men inte ville han sova för det. Och inte vara i famnen heller. Till slut så satte jag honom i vagnen och gick ut och gick med honom. Då var han i alla fall tyst och lyckades somna tillslut, men när vi kom hem så vaknade han när Peter pratade med grannarna ute på altanen. Så då gick jag och la honom i sängen och han var lite ledsen men det gick över efter 2 minuter och nu så sover han äntligen, 1½ timme efter han vaknade. Hoppas bara han får sova hela natten nu och att han inte har ont mera. Det är ju så hemskt när de bara skriker oavsett vad man gör när man inte vet vart han har ont eller kan göra något åt det.


Lejonet

2009-07-04 @ 23:09:14

POSITIVA EGENSKAPER
 
Entusiastisk, expansiv, generös, kreativ, kärleksfull, plikttrogen, varmhjärtad, vidsynt.
 
 
 
NEGATIVA EGENSKAPER
 
Dogmatisk, dominant, intolerant, lägger sig i, pompös, överbeskydande.
 
 
 
GILLAR
 
Barn, drama, slösaktigt leverne, spekulativa tilltag, storslagenhet.
 
 
 
OGILLAR
 
Göra saker säkert, pessimism, småsinta personer, vardagsliv.
 
 
 
PERSONLIGHET
 
Lejonet är den mest dominanta, spontant kreativa och utåtriktade karaktären i zodiaken. Du är ambitös, djärv, viljestark, positiv, självständig och självsäker, och du är född till ledare och en framgångsrik organisatör. Du vet precis vad du vil ha och du använder all din energi och kreativitet för att få det. Och med din rättframhet och ditt okomplicerade sätt får du dina underordnade att känna sig trygga. Du är också väldigt idealistisk, välgörande och medkännande. Du är väldigt intelligent och har ett brett filosofiskt och ibland religiöst sinne.
 
Men alla dina dina positiva sidor kan ibland slå om till negativa och göra dig till något av den mest otrevliga person man kan tänka sig. Du kan ha extremt hetsigt temprament och du kan vara extremt arrogant, autokratisk, lat och högmodig. Du kan bli extremt svartsjuk och du tvekar inte att dra till med en lögn så länge det tjänar dina intressen. Vidare kan du också vara självcentrerad, självupphöjande, skrytsam och överlägsen, och intolerant mot dina underhuggare.
 
YRKEN
 
Ditt största behov är att skapa. Detta, tillsammans med din vitalitet och ambiton, gör att du ofta lyckas med vad du än tar dig för.
 
Du har en naturlig fallenhet för att agera och uppträda på scen, med din färgstarkhet och din kärlek till uppmärksamhet och berömmelse. Du kan också bli en mäktig politiker eller affärsman, eller en framgångsrik musiker eller socialarbetare.
 
 
 
RELATIONER
 
Eftersom du är väldigt öppen, gästvänlig, uppriktig, äkta, tillitsfull, spontan och varmhjärtad, blir du lätt desillusionerad om du blir sviken av någon du litar på.
Du är inte särskilt bra på att läsa av andra människor, och du har tendenser till favoritism och överdriven tilltro till dina efterföljande, vilket ofta leder till besvikelse.
Du har en mycket stark sexuell drift, vilket ofta gör dig obeslutsam och otrogen. Du älskar skönhet, romantik och njutning, och detta drar dig lätt från en partner till en annan, och du kan ha många kärleksaffärer samtidigt. På grund av denna drift är äktenskap svårt för dig.
 
Du passar bäst ihop med
 
Väduren - Era två mycket expressiva personligheter passar oftast mycket bra ihop, och ni hyser stor beundran för varandra. Båda parter vill befinna sig i centrum för uppmärksamheten. Det här är en mycket fysisk och eldig relation.
 
Oxen - Det finns mycket stark attraktionskraft mellan dig och Oxen. Du kan uppfylla Oxens längtan efter lyx och njutning. För en lyckad och långvarig relation måste dock dina tendenser till att vilja dominera och Oxens tendenser till avundsjuka hållas under kontroll.
 
Kräftan - En mycket bra kombination av två vitt skilda personligheter. Du kan muntra upp den tungsinta Kräftan, och har stort överseende med Kräftans lynnighet. Kräftan låter dig gärna stå i centrum och styra och ställa - eller låter dig åtminstone få tro att du bestämmer.
  
Jungfrun - Din storsinta natur har stort överseende med Jungfruns kritiska och pedantiska sida. Jungfrun tycker om din initiativkraft, kärleksfullhet och lättsamma humör, medan du tycker om Jungfruns intellektuella natur. Ifall Jungfrun låter dig få stå i centrum, blir detta nog en mycket lyckad och lång relation.
     
Skorpionen - Visserligen finns en överhängande risk för konflikter mellan era två viljestarka personligheter. Men trots det, finns här en stor chans till en lång och lycklig relation, då attraktionen och passionen mellan er är så stark att kompromissvilja alltid finns.
       
Skytten - Era två mycket bestämda personligheter har stora möjligheter att bli mycket lyckliga tillsammans, såvida båda parter får befinna sig i centrum för uppmärksamheten.
 
Vattumannen - Du tycker mycket om Vattumannens oförutsägbarhet, och det finns en stor ömsesidig förståelse mellan era båda personligheter.
  
Du passar inte lika bra ihop med
 
Tvillingarna - Det finns en stark dragningskraft mellan dig och Tvillingen. Ni tycker båda tycker om glamour, smicker och en stor bekantskapskrets. Men trots det, lär inte detta förhållande bli särskilt långvarigt. Den intellektuellt inriktade Tvillingen riskerar att snabbt tappa tålamodet med din känsloinriktade, materialistiska, ägandeinriktade och självcentrerade natur.
 
Lejonet - Du är en ledare, och vill alltid vara i centrum för uppmärksamheten. Mellan två sådana viljestarka personligheter uppstår det mycket lätt stor konkurrens och missunsamhet. Det här riskerar att bli ett mycket konfliktfyllt förhållande.
 
Vågen - Ni hyser båda stor uppskattning för lyx och glamour, och är mycket artistiska. Varning dock för att din rastlöshet, ditt känslosvall och ditt ständiga behov av smicker riskerar att gå Vågen på nerverna efter ett tag.
 
Stenbocken - Den eftertänksamma Stenbocken har svårt för din impulsiva, utåtagerande och lättsinniga natur.
 
Fiskarna - Du tycker mycket om att vara beundrad och behövd, men Fiskens tillgivenhet riskerar att bli alltför påfrestande för din frihetsälskande natur, och din känsla av stolthet över att vara behövd, kan snabbt övergå i förakt för den behövande Fisken. Dessutom riskerar din rättframma personlighet lätt att såra den mycket känsliga Fisken.
 
Din motsats
 
Vattumannen
 
 
 
SJUKDOMAR
 
Blodproblem, feber, hjärtklappning, hjärtproblem, ryggvärk, svimningar, yrsel.
 
 
 
STYRANDE PLANET
 
Solen
 
 
 
HÄRSKANDE GUDOM
 
Sol (Helios) - Solguden
 
 
 
VETENSKAPLIGT NAMN
 
Leo
 
 
 
NYCKELORD
 
Erkännande
 
 
 
PERSONLIGT NYCKELORD
 
Jag ska
 
 
 
DUALITET
 
Yang (maskulin, ljus, hård, aktiv)
 
 
 
TRIPLICITET
 
Eld
 
 
 
KVALITET
 
Fast
 
 
 
FÄRG
 
Guld
 
 
 
STJÄRNSTEN
 
Rubin
 
 
 
METALL
 
Guld
 
 
 
BLOMMA
 
Ros (solros, ringblomma)
 
 
 
TRÄD
 
Citrusträd
 
 
 
DJUR
 
Alla kattdjur
 
 
 
LYCKONUMMER
 
8 och 9
 
 
 
LYCKODAG
 
Söndag
 
 
 
LÄNDER
  
Frankrike, Italien, Rumänien.
 
 
 
STÄDER
 
Damaskus, Los Angeles, Prag, Rom.




Det är ju fan så man blir rädd... det mesta stämmer exakt! Bara någon enstaka grej som inte stämmer. Jag är ju ett solklart Lejon ;) Men det där med att kräftan låter mig styra och ställa stämmer inte alls, eller hur pappa? ;)


Värre idag

2009-07-04 @ 09:36:21



Nu har det tillkommit ännu mer prickar... säkert dubbelt så många som igår. Och stackarn har en koppa under foten som nu är vätskefylld. Kan bara tänka mig hur det känns...


Prickig korv

2009-07-03 @ 21:58:24













Igår hade han fyra prickar.. idag har han nog ett 30 tal. Fast inte så mycket på framsidan av kroppen.. Det mesta är på halsen, nacken och vid svanken. Han har även fått en i varsit öra och ögonlock stackarn. Tog även tempen ikväll som visade 39,3. Så mycket har han aldrig haft! Skulle ge han ipren sup men dom har stått vid fönstret på toan så dom var smälta, fast det fanns en del man kunde stoppa in så han fick i sig det han skulle då han bara ska ha en halv. Hade iaf bara fyra kvar så det blir till att köpa nya i morgon.

Som tur är verkar han inte ha något bekymmer av dom. Det är snarare febern. Han blir så mammig och gosig då han har feber (och jag klagar inte!!). Vi gosade en hel del och även innan jag skulle lägga honom så somnade han i famnen. Det ni ;) Men så vaknade han 10 minuter senare då telefonen ringde så jag gick in och la honom. Så trött han va! Hoppas febern gått ner i morgon. I alla fall lite, kelgris gör det inget att han är :)


Nu har det lugnat ner sig.. men

2009-07-03 @ 15:57:38

Det kan komma mer



Där det står 14 794 är antalet blixtar/dygn.. ni såg ju det tidigare inläget.. där stod det 2153 blixtar/dygn, så ja det har brakat på ordentligt idag!


Herregud vilket väder!!

2009-07-03 @ 13:10:11

Och det blir ju bara värre....



Dags att dra ut datorn igen hör jag...


Det är vattkoppor

2009-07-03 @ 10:09:39

Det har tillkommit hur många prickar som helst, främst i ansiktet och på axlarna så nu får vi vara hemma.. tråkigt när det är så fint väder. Men men skönt att ha det gjort iaf :) Men i morgon blir det grillning med Camilla, Linus och Vilgot, Vilgot har ju oxå vattkoppor så dom kan ju inte smitta varandra. Det var hur länge som helst sen vi träffades så det ska bli kul! Vi har saknat dom alla :)

Lägger upp en bild på prickikorven senare idag


Vattkoppor

2009-07-02 @ 20:01:22

Tror Alexander fått vattkoppor.. Han har haft två prickar ett tag som nu blivit lite vätskefyllda och så upptäckte jag en till på ögonlocken (om det inte var ett sår, det är svårt att se med en unge som inte vill vara still) sen upptäckte jag även en vid kinden. Men jag har ju trott många gånger förr att det varit vattkoppor utan att det varit det utan loppbett eller nåt annat. Men vi lär ju märka om det är det inom någon dag i såna fall. Han blev ju utsatt för vattkoppor under vecka 25 när han var i Stockholm på min mammas jobb (förskola) då alla i hennes avdelning blev hemskickade en efter en under juni månad så det är ju inte konstigt att han med har fått det, tredje gången han blir utsatt. Tredje gången gilt :P


Fått svaret nu

2009-07-02 @ 13:34:44

Nu har jag fått brevet från skolan om jag kom in eller inte.. Och det gjorde jag inte. Det var ju rekord många som hade sökt och dom går ju efter ålder (äldst först) och sedan vad man har för tidigare utbildning. Så det var inte så konstigt.. Men det var väl lika bra det då jag är osäker på vad jag vill göra. Så det blir plan B. Plugga lite grundämnen på heltid i skolan i höst. Man kan ju faktiskt plugga vad man vill och sen söka vidare till sjuksköterske utbildningen på högskolan, bara man har ett gymnasiebetyg. så det kanske är det bästa, få ett gymnasiebetyg och sedn välja vad jag vill plugga vidare så är man inte fast som undersköterska sen om det nu visar sig att jag inte vill vara det.


I väntan...

2009-07-02 @ 12:23:33

Ringde nyss komvux för att jag måste ändra datumen för studierna då man får en massa automatiska påminnelser om proven jag inte gjort medan jag var sjukskriven. Så vi ändrade startdatumet för Matte B till 29/6.. Det innebär att jag nu ligger före i planeringen eftersom jag redan gjort 9 dagar så jag kan vara ledig till onsdag om jag vill :P haha! Men jag tänker nog plugga lite varje dag så blir det inte så mycket sen så kanske man hinner bada och sola även fast man dragit igång igen. Egentligen skulle Religion A kursen börjat den 29:e men eftersom jag varit sjukskriven så skjuts den upp till 3/8..
Sen är ju frågan om jag kommit in på undersköterskeutbildningen i höst.. eller om jag nu vill det för då ska jag inte plugga religion a pga att skolan börjar den 16/8 (tror jag det var). Frågade även studievägledaren om när man får svaret och hon sa att de sista skickades i tisdag så jag bör ha det idag, om posten sköter sig. Spännade ändå fastän jag inte vet om jag vill gå den utbildningen än.. Vi får se.


Anmälan

2009-07-02 @ 12:17:30

Igår skickade jag in min anmälan mot sjukhuset i värnamo. Så vi får se hur det blir med det.. det kan ta mellan 6-8 månader innan man får dommen så det är bara till att vänta. Annars så har det väl inte hänt nåt speciellt. Det är så på sommaren.. då vill man bara vara ute och jäsa :)


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0