Ska väl ta och skriva nått lite snabbt...

2008-12-30 @ 22:59:57

Har varit fullt upp idag. Haft tvättstugan, hälsat på svärföräldrarna, handlat, övningskört, handlat igen, lagat mat, lagat 21 burkar!! (4 olika maträtter) barnmat!! Skulle egentligen göra 6 olika maträtter men pallade bara 4 st och tur det för bara dom tog 3½ timme!! Är helt slut nu! Får se om jag gör dom andra två i morgon.. Om jag hinner. Ska städas och lagas fin god middag ju. Måste man ju ha på självaste nyårsafton.

Önskar alla ett gott nytt år!!! (om jag inte hinner skriva nått i morgon.. men vi ses ju nästa år isf :P )


Jönköping

2008-12-30 @ 00:03:42

Idag så åkte vi iväg en sväng till Jönköping då Peter skulle köpa en ny dvd brännare som Alexander hade sönder för ca 2 månader sen.. Så blev det även en tripp till Ikea. Alexander fick ju 300 kr av sin farmor i julklapp så vi tänkte köpa lite smått och gott till honom där. Hade tänkt köpa en sån här tvättkorg att ha vid hans skötbord då smutskläderna bara ligger uslängda annars. Men den fanns inte! Fanns bara en röd. Så jag tänkte ta den men så fick jag syn på en ännu smartare idé nämligen en sån här:


Denna hänger man upp på väggen och då tar det ju ingen plats på golvet! Perfekt då vi har det trångt som vi har det på toaletten.

Sen så hittade jag en hängmatta att ha gosedjuren i som jag skulle beställa från en sida på nätet som kostade runt 70 kr + 50 kr i frakt. Denna kostade hela 19 kr så det kunde ju inte bli bättre! Dessutom så va denna snyggare

Sen tyckte jag att det va dags att Alexander får sig en egen bokhylla att ha sina saker i. Så då tjatade jag till mig denna



Tycker egentligen att det är dyrt.. 600 kr för en vanlig simpel bokhylla som man själv får sätta ihop! Men så tänkte jag det att farmor sponsrade ju med 300 kr så då kunde vi köpa den till Alexander ;)

Och eftersom jag är den händiga i familjen så fick jag bygga ihop den.. :)

Annars så köpte vi bara lite små skit som värmeljus, batterier, champange glas 12 st för 12 kr :P ganska bra. Så köpte mamma en ny toasitts till oss då den vi har inte går att sätta fast! Så man måste sitta still och skita annars ramlar man :P Så nu har vi en ny :)

På vägen hem va det jag som fick köra fastän det började bli mörkt :) Och dessutom E4an nästan hela vägen. Va ganska kul det. Men jag fick inte köra om! Peter är ju åkrädd stackarn :P Men så efter ett tag så körde jag ifatt en långtradare som körde RIKTIGT sakta! Men jag fick inte köra om! För det va ju ganska tätt där framme med bilar som skulle om varandra så det tjänade ingenting till och det köpte jag ju.. Men efter ett tag så försvann även de andra bilarna och till och med långtradarna framför så då sa jag att nu får jag väl köra om?! Här kan man inte ligga och trycka? Okej då sa Peter och när jag skulle på börja omkörningen så sa Peter: Vi kommer dö.. Nu kommer vi dö!! Haha! Livrädd va han. :P

Tycker själv att det e läskigt att köra om långtradare för vinglar dom till så är det ju godnatt! Och dom är ju sååå breda!! Men det gick bra och vi dog inte :) Gick faktiskt riktigt bra att köra idag. Inga större fel alls. Inge motorstopp eller nåt! Börjar bli high på det här nu :)

Ska avsluta detta med en bild på Alexander som togs inne på Ikea.. Det va mamma som hittade masken och gud vad rolig han ser ut!! Helt klockren bild!!



Spa afton igår

2008-12-28 @ 13:58:48

Ja.. vad ska man säga? Sjukt kul hade vi! Det blev några öl och en snaps för mig men jag va inte full alls. Räckte med andra som va det.. men ska inte nämna några namn :P Så mycket jag skrattade igår va länge sen jag gjorde!! Så ja, vi hade trevligt igår :) Nu ska vi iväg och handla lite


Dagen idag

2008-12-26 @ 23:40:18

Idag så åkte vi hem till Paola och Jörgen (Peters bror) för ett litet julfirande med kusinerna samlade. Det va trevligt. Alexander fick en bilmatta och klossar från Brio av Paola och Jörgen. Paketen från Peters syster hade Alexander redan fått på julafton.

Sen åkte vi tillbaka till Värnamo för att hämta min mamma som kommer med bussen från stockholm. Jag körde så klart dit :D Men så gjorde Therese bort sig totalt när vi skulle köra hem. Kom in i en rondel och stannade för en bil som va i rondellen.. Sen när jag skulle köra så dog bilen! Och våran startmotor är ju ganska död så det tar ju en stund att starta om man har otur.. Sen upprepades det här 3-4 ggr fast jag kom en bit framåt hela tiden! Till slut va jag mitt i rondelen och bilen vägrade starta! Snacka om panik!! Och det blev ju bara fler och fler bilar bakom! Då upptäckte jag att jag att jag hade råkat satt i 3:an istället för 1:an.. Snyggt byggt Therese! Höll på att dö skämsdöden!! Usch!!

Ska ta och skriva lite kort om vad som hände på julafton oxå..

Vi va först hos Peters mamma och pappa. Där va även Paola och Jörgen med barn, Paolas föräldrar, Bo, Anne och Josef, Ulla och Ruth.
Där bjöds det på dopp i grytan.. Det åt dock inte jag utan åt köttbullar och prinskorv som barnen :) Sen va det julklapps utdelning. Av farmor och farfar fick Alexander ett lamm goedjur och 300 kr att handla något fint för.

Sen begav vi oss till Peters syster Rosa med familj. De som va där va Rosa och Håkan med barn, Håkans föräldrar, Peter och Rosas föräldrar, Ulla och Ruth, Bo, Anne och Josef.

Där åt vi julbord och dit kom tomten efter maten. Vi stannade tills efter alla öppnat paketen och detta va inte klart förrän efter 21!! Och Alexander va vaken och ganska över trött då. Men vägrade somna i bilen på väg hem. Han somnade väl runt 22 sen när vi va hemma.

Paket han fick hos Rosa:
Massa kläder storlek 80-86
Bultbräda
Fishers Price Sit to stand giraffe
Trä klossar
Mobil

Kommer inte på nåt mer just nu.. Är trött och hjärnan arbetar inte som den ska :P Får se om jag kommer på nåt mer i morgon som han fick..

Imorgon ska jag och Peter på spa afton hos Bo och Anne. SJÄLVA :) Mamma ska vara barnvakt åt Alexander. Skönt att bara kunna få slappna av lite oxå!



Lite bilder från Julafton

2008-12-25 @ 20:14:22




Alexander fick sitt första paket hos farmor. Sitter i pappas knä.



Och i det paketet va den ett sött lamm gosedjur!



Den tyckte Alexander va väldigt fin!



Hemma hos faster Rosa. Sitter i famnen på Anne.



Lite utav julbordet



Kräsna Therese äter bara ägg, räkor, köttbullar och prinskorv.



Paket utdelning igen.



Alexanders kusin Hanna va rädd för tomten..



Men inte Alexander. Han bara skrattade när vi hämtade paket hos tomten.



Alexander full i bus i tomtens knä



Känner lite på skägget



Så söt!!


Vilken dag!

2008-12-23 @ 21:33:45

Första gången jag sitter vid datorn idag! Vi begav oss iväg rätt tidigt i morse för att hämta ut julklapparna som vi beställt och köpa resterande julklappar som skulle inhandlas.. Och fy fan vad folk! Stressat omkring hela dagen så man blivit snurrig i huvudet! Och folk är ju galna! När jag stod i kassakön på lindex och hade bråttom ut till parkeringen där Peter och hans son robin väntade på att få paketen jag hade i vagnen, så tränger sig en kärringjävel precis när det va min tur! Då jävlar brast det för Therese! Sa åt henne att jag stod före henne och att kön går bakom mig! Men jag har stårr här hela tiden svarade hon då!! Jasså??? Konstigt då att kvinnan son stod framför mig i kön har pratat med Alexander hela tiden och inte va det du! Så slängde jag upp mina varor på bänken och hon flyttade på sig. Absolut fel tillfälle att jävlas med Therese! Jag brukar försöka vara lugn och oftast skita i folk som tränger sig, men nu hade jag bråttom och va stressad som det va! Nån måtta får det vara!

Kom iaf hem runt 18 tiden och slog in paket i nästan 2 timmar... Puuhh. Men nu är allt klart inför morgondagen! Skönt det!!



Mitt nya liv - hittills

2008-12-22 @ 14:22:53

Jag och Camilla har vägning och mätning på måndagar så idag va det dags igen.. Dock fuskade jag massor förra veckan och va bara ute och gick 3 ggr.. Så det blev inte mycket viktnedgång på denna veckan, men neråt pekade den iaf. Har sammanlagt gått ner 1,8kg och tappat 3cm runt magen. Idag va jag iaf ute och gick den stora rundan som tar ungefär 80 min. Känns skönt det. Nu när det snart är julafton och nyår så lär det ju bli en massa fusk, men ska inte fuska allt för mycket. Funderar även på att börja med cambridgekuren efter nyår. Läs om den här


Ny header och julkort utskickade

2008-12-21 @ 21:58:53

Vi tog ju som sagt bilder på Alexander och hundarna igår och bilderna blev så bra! Speciellt en bild som jag använde mig av och gjorde julkort. Den son är i headern nu skickade vi inte ut och den har inte jag gjort. Den är fin, men va i sånt litet och oskarpt format. Så jag testade göra en egen istället. Och resultatet kan jag visa här nu då vi skickat ut julkorten via mejl.



Den är ju inte klockren, men jag är supernöjd för det va FÖRSTA GÅNGEN jag trixade med photoshop så där! Här är orginalbilden:




Annars så har det inte hänt så mycket idag.. Förutom att jag va med Ulla och övningskörde. Gick bra idag. Mycket bättre än de andra gångerna fastän Ulla va lite jävlig idag och gav mig ganska svåra uppgifter..

Sen har jag bakat pepparkakor.. eller ja.. bakat och bakat. Kavlade iaf :P Hade faktiskt köpt en deg. Orkade inte göra själv.


Och idag så ska jag vända tillbaka dygnet! Har inte kunnat somna innan 2 på natten i snart 2 veckor! Spelar ingen roll om jag går upp vid 9 med Alexander och sedan lägger mig vid 24 tiden. Jag somnar inte förrän efter 2. Så igår fick jag nog och tog mina gamla sömntabletter. Ska lägga mig i hyffsad tid och ta en idag med. Tänkte ta dom i några dagar nu för att komma in i en rutin igen! Ska försöka dra med mig Peter och sova med då han oxå vänt dygnet, men det är inte det lättaste :P

That´s it for today


Bilder på Baby och Axi

2008-12-21 @ 14:20:15



Knäppisarna



Så söta




Peter satte på mig tomteluvan.. kul


Dagen idag

2008-12-21 @ 00:43:12

Idag så va jag i stan och handlade kläder till Alexander som han ska ha på sig på julafton. Men fy fa vad dyrt det är med fi kläder till barn! Hade tänkt handla ett sett för runt 150 kr men det fanns ingenting med den prislappen! Va först inne på H&M men hittade inget kul alls där. Så då gick jag till Lindex och kollade. Hittade EN skjorta med väst för 99 kr som va den enda som fanns kvar och såklart så va det i storlek 80 som jag hade tänkt köpa den i så det va ju perfekt :) Sen gick jag en runda till innan jag skulle bege mig till kassan och då hittade jag ett par svarta byxor som matchade västen! Den oxå i storlek 80 och den enda som fanns kvar. För 149 kr!! Skit samma tänkte jag och tog båda två och begav mig till kassan. Men när jag kom fram så blev det inte alls runt 250 kr som jag trodde utan västen hade oxå en prislapp! På hela 119kr!! FÖR EN VÄST!!!! Så hela kalaset gick nästan på 400kr!!! Snacka om dålig stil av Lindex!! Varför inte hänga västen på en egen galge?!?! Jag såg ju bara en prislapp då den andra på västen va väl gömd, och eftersom dom hängde ihop så tog jag ju förgivet att det va 99 kr för båda, inte bara skjortan! Men jag kunde inte beluta mig om jag skulle ta allt eller inte, för det blir ju sååå mycket snyggare med västen så jag tog allt och tänkte sen fundera på saken. Man har ju öppet köp.

Sen kom Peter med Alexander och hämtade mig och vi begav oss till Bredaryd. Jag som körde :) Svängde förbi Ica då vi skulle handla mellis till Alexander som han skulle få äta hos Peters mamma. Skulle oxå köpa lite fika bröd som vi sen skulle ha med oss till Peters bror. Men det enda som fanns va en vaniljlängd och några HÅRDA butterkakor. Så det fick bli den ensama vaniljlängden. Men när jag la upp varorna på bandet i kassan så såg jag att vaniljlängdens bäst före datum va IDAG! Jag påpekade det i kassan och frågade om det inte skulle vara nedsatt pris på den för jag tänker inte betala fullt pris. Hon sa det att den skulle tagits bort igår och att jag då kan få den gratis. Det tackar man för :D Så lite flyt hade man idag :)

Sen åkte vi till Peters mamma och sedan hem till Peters bror med familj. Det va länge sen vi träffade Alexanders kusin Annie så det va trevligt att se dom leka lite. :)

Idag först så tog vi julbilderna. Vi försökte ju en gång tidigare (med bara Diva då hon löpte och Nisse inte va hemma) men det blev bara pannkaka av det hela. Men den här gången blev det riktigt bra bilder. Speciellt en som jag fatnade för som jag ska försöka fixa till ett julkort som jag ska mejla iväg. Så tyvärr lägger jag inte upp den bilden här än förrän jag mejlat iväg dom. Ni får ju inte se den i förväg ;)

I kväll efter jag lagt Alexander så gjorde jag knäck och kola. Och det e sista gången kan jag ju lova!! Fy fan vilket jobb! Kolan blev inge bra alls. Va ett konstigt recept. Smakade nästan exakt som chokladsås! Så hädanefter lejer jag mamma som får göra det åt mig :) Ulla kom hit på besök med sin ena pudel Axi. Vette fan va det va med henne och Baby idag... Baby är ju ganska reserverad av sig när andra djur är här men idag så hoppade hon upp i mitt knä fastän Axi redan låg där och båda satt kvar i säkert en halvtimme! Bilder på det lägger jag upp snart om jag orkar annas så får det bli i morgon.


Hur du uppnår din idealvikt (utan att behöva banta)

2008-12-18 @ 21:29:27

* Har du duschat, se till att torka dig ordentligt, det är extra viktigt att håret är snustort.

* Gå på toaletten innan du väger dig.

* Använd en våg av billigaste modellen som alltid visar fel.

* Ta av dig alla kläder, även smink, örhängen oh kontaktlinser.

* Raka dig!

* Klipp naglarna!


10 nya sätt att:

2008-12-18 @ 21:26:16

Skapa din egen diet!

1. Om du äter något och ingen ser dig så får du inte i dig några kalorier.
2. Då du äter en bit godis samtidigt som du dricker en sockerfri läsk, så slår den sockerfria läsken ut godisets kalorier.
3. Det du äter tillsammans med en kompis räknas bara till hälften.
4. Mat som används som medicinska ändamål räknas aldrig, som lite avstressande chips, en kvällskopp varm choklad, ett glas konjak och lördagsgodis.
5. Skaffa dig feta vänner så du ser smalare ut.
6. Mat och godis som intages på bio innehåller inga kalorier då de är en del av underhållningspaketet.
7. Delar av kakor innehåller inga kalorier; då man delar kakan rinner kalorierna ut.
8. Nattamat är bra för dig.  Kylskåpslampan är inte stark nog att visa kalorierna vägen till vad man plockar ur kylen.
9. Allt som är iskallt (kommer direkt från kylen) innehåller inga kalorier.
10. Mat med samma färg har samma antal kalorier i sig. Tex spenat och päronglass samt champinjoner och vit choklad.


Redan fått studiemedlet beviljat :D

2008-12-18 @ 10:12:44

Ansökte om studiemedel igår och har redan fått det beviljat! Här går det undan :P Jag kommer få sammanlagt 10 390 kr för mina studier i 10 veckor. Det e ganska bra det för att bara vara halvtid.




Satans dyra böcker!

2008-12-17 @ 22:48:42

Fick tag på min gamla gymnasieskola till slut och dom kommer skicka hem mina betyg. Hon skulle försöka göra det denna vecka till och med. Sen skickade jag iväg en ansökan till CSN om studiemedel. Kommer få ca 4000kr i månaden vilket är mycket bättre än att gå på föräldrapenning! Eftersom Peter tar de flesta dagarna så får jag oftast bara 500kr/månad. Jag tjänar ju någon hundralapp mer på studiemedel än om bara jag skulle ta ut hela dagar till föräldrapenningen. Så det e ju bra :)

Det dåliga med komvux är ju att man inte får nån bok från skolan som man får i grundskolan/gymnasiet. Utan man måste själv KÖPA böckerna!! Till kursen jag ska börja i januari, svenska B, så behövs det två böcker. Den ena kostar 392 kr och den andra 400kr!! Det är ju för fan inte klokt rent ut sagt! Ska jag köpa böcker för över 800kr (med frakt) som jag bara kommer använda i 10 veckor?!?! Nehee du! Jag ska få tag i billigast möjliga skit böcker begagnat! Så länge alla sidor sitter kvar så är jag nöjd! Men att köpa nya böcker för så mycket pengar, NEJ TACK!


Nu har jag varit på mitt möte

2008-12-17 @ 15:56:56

Och nu kan jag avslöja vad det gällde då allt är klart. Jag ska börja plugga gymnasie betygen efter jul och nyår. Jag har ju betyg i grundämnena (åk 1) men det räcker ju inte långt. Så jag har nu skrivit in mig på distansutbildning och den 19/1 börjar jag. Dock så ska jag bara plugga 50% till en början eftersom jag håller på och ta körkort och att Alexander inte börjat på dagis än. På komvux distansutbildningar så gör man en kurs i taget. Så jag ska börja med svenska B som jag ska plugga i 10 veckor. Normalt tar en kurs 5 veckor om man pluggar 100% men jag ska ju börja med 50% så det tar ju längre tid. Sen så vet jag inte riktigt hur det blir.. men förmodligen så ska jag plugga något/några andra kärnämnen (kanske matte B?) innan sommaren, fast då förmodligen på heltid. Sen i början på maj så ska jag ansöka om en plats till deras omvårdnadsutbildning som börjar hösten -09 och håller på 1½ år. Den kursen är på 1500 poäng så förmodligen räcker det om jag pluggar två-tre kärnämnen innan jag börjar med omvårdnadsutbildningen. Då jag har betyg från åk 1. Tror man skulle ha 2350 poäng för att få en full gymnasie utbildning. Jag vet inte hur många poäng från gymnasiet jag har men det lär vara 400-500 poäng minst. Håller på och ringer till min förra gymnasieskola för att dom ska skicka hem mina betyg till mig så jag kan lämna in dom till komvux.

Så så är det :) Therese ska bli en pluggis nu :P Sen vad som händer efter får vi se då. När jag är klar med utbildningen så är jag utbildad undersköterska :) Tror nog att jag kommer jobba ett tag efter komvux och sen söka vidare till Högskolan för att vidareutbilda mig till barnmorska.


BVC

2008-12-16 @ 14:31:28

Nu har vi varit på BVC. Resultatet såg ut så här:

Datum: 16/12
Ålder: 9 månader + 27 dagar
Vikt: 9530 g
Längd: 73 cm
Huvudmått: 46 cm

Min kära mamma hade rätt på längden och huvudmåttet.
Ingen hade rätt på vikten, men jag va närmast :)


Ny bloggdesign

2008-12-15 @ 22:09:17

Vad tycks? Jag gillade inte den jag hade innan alls utan den skulle jag bara ha tills Peter kunde ta bilder på Alexander i tomtedräckten som jag skulle ha som header. Men, bagarn bakar aldrig hemma :P Så nu satte jag bara ihop en ny design.. Bilderna är inte så roliga men dom får duga så länge.


BVC gissnings dags

2008-12-14 @ 23:00:20

På tisdag är det dags för ett besök på BVC. 10 månaders kontroll. Gud vad tiden går fort!!

Sist såg det ut så här:
Datum: 23/10
Ålder: 8 månader + 4 dagar
Vikt: 8860 g
Längd: 70,5 cm
Huvudmått: 45,1 cm

ALLA som läser min blogg ska gissa! Kommer inte skriva något nytt inlägg förrän MINST 5 st gissat! (exkl mig och Peter!)
Så gissa på nu!


Bloggar du? Få gratis färgade linser

2008-12-14 @ 22:52:46

Just nu så har fargadelinser.com ett erbjudande till alla som bloggar och som varit aktiva i minst två månader.. Tipsa om deras hemsida och få ett par färgade månadslinser från freshlook GRATIS!

Klicka här för mer information!


Dagen idag

2008-12-14 @ 20:45:08

Va så oerhört trött idag så det har inte blivit av någon promenad. Har tvättat oxå. Sen va jag och övningskörde med Ulla i stan. Det jag har problem med är stanna och starta. Antingen ger jag för mycket gas eller för lite = motorstop :P Så gillade Ulla att jävlas lite och sa att jag skulle stanna innan varje rondel även fast det inte kom några bilar, och så starta igen. När man har bilar bakom sig så blir man ju ännu mer nervös! Men det gick bra. Fick inga motorstop på vägen iaf :P Men det går ju framåt. Jag lär mig ju mer och mer för varje gång, vilket är bra.

Dagarna som kommer har jag fullt upp..

Måndag: Teorikurs. Håller på längre äntill 18 denna gången då hon ska gå igenom två lektioner på en lektion så vi slipper komma dit den 22:a som egentligen är sista gången. Ska dock åka dit innan 16 då det börjar för att öva lite på deras datorer.

Tisdag: Dags för BVC

Onsdag: Ska jag på möte. Vill inte avslöja något än utan gör det på onsdag då allt förmodligen är klart.


Nu ska jag ta tummen ur och gå på gåmaskinen.


Han är ju rolig..

2008-12-13 @ 21:21:09

Bara för jag skrev om att Alexander vägrar äta middag nu så åt han bra igen till middagen. Han är ju rolig. Men det kan ju ha varit tanden som spökat och nu har den kommit upp så kanske han inte har lika ont längre? Men konstigt ändå att det bara va middagen han inte ville äta vid.. Men men. Hoppas det håller i sig nu.

Annars så har det inte hänt så mycket idag. Lagat storkok på frikadeller i tomatsås som Alexander tycker väldigt mycket om. Promenerat som vanligt.. Har varit ute och gått med Diva mellan 45-90 min varje dag. Och ungefär varannan dag har jag gått på gåmaskinen. Den är verkligen jobbig!! Man svettas som bara den efter bara 5 min! Det är ju väldigt raskt tempo.

Just nu så kör jag på så här med motion varje dag och minskade portioner. Jag har inte ändrat själva maten något, utan bara portionerna. Och allt onyttigt har jag slutat med. Skulle ju helst vilja köra på Atkins dieten som verkligen fungerar på mig, men den är ju så otroligt dyr tyvärr. Men får se hur jag gör sen efter jul.



Andra tanden uppe

2008-12-13 @ 14:04:46

Sa till Peter igår morse att andra tanden nog kommer upp på kvällen eller idag och visst hade jag rätt. Andra tanden är nu uppe. Han verkar inte ha så stora besvär av tänderna förutom att han varit lite grinigare än vanligt och så vill han inte alls ha middag!! Lunch äter han precis som vanligt, om inte bättre, men just middag är det omöjligt att få i honom! HUR GÖR MAN??!?! Han måste ju äta. Tycker det e konstigt att han äter frukost, lunch, mellis och vällingen innan läggdags precis som vanligt men just middagen är han inte alls intresserad av! Spelar ingen roll vad det är för mat heller! Hans älsklingsrätter går inte ens ner! Det enda han äter något av är bröd och sånt han kan hålla i och äta själv. Det e så jobbigt det här :(


Jag har fått en utmärkelse

2008-12-12 @ 10:18:02



av Camilla


Regler
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån. 
3 .Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor. 
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden

Jag ger den vidare till:
Lena
Therese
Linda
Sandra
Linda R
Andreas, Damon och Jennie
Natacha


(Jag är ganska kräsen när det gäller bloggar, förutom mina vänners, så det va ganska svårt att komma upp till 7 st.. Så det fick bli endel kändis bloggar med.)



Inget ÖF idag

2008-12-11 @ 23:25:15

Blev inget avslut på ÖF för oss idag.. Alexander hostade som bara den hela natten och va inge pigg alls i morse så vi struntade i att gå dit. Tråkigt för det skulle ju vara Alexanders första lucia firande med tomtedräckt och allt.. Men vi får ha lucia hemma istället på lördag.. Peter kan nog va lucia :P

Istället så gick jag ut på en promenad med Diva i 1½ timme ungefär. Vi gick till skogen och mötte Ulla där med Nisse för att se om vi kan sätta ihop dom nu då Diva har löpt sen 23 november.. Ullas ena pudel Pia går nämligen in i höglöpet vilken dag som helst och Nisse va lite pilsk hos henne nu. Men det gick bra att sätta ihop Nisse och Diva. Diva är på väg ur löpet nu och är inte alls intresserad av Nisse, men Nisse som varit omringad av löpande tikar i flera veckor hade inte gett upp hoppet än. Men Diva sa allt ifrån men 2 minuter senare hade han glömt det. Men han är ju inte på henne hela tiden som han skulle vara om hon höglöpte, så inom några dagar så lär han fattat vinken. Dessa karlar som aldrig fattar när man inte vill :P Haha!

Sen har jag städat, gjort två storkok barnmat, vikit tvätt... Har knappt suttit ner idag!

Avslutade med att gå 17 min på gåmaskinen (1,3 miles, 105 kcal).. Höll på att dö! Gick 30 min på den i förrgår (2,4 miles, 216 kcal) och idag va det mycket värre! Va väl för jag va helt slut egentligen. Ska bli intressant att se på måndag hur mycket /om jag gått ner.


Alexander gick själv!!

2008-12-10 @ 22:02:29

Vi va hemma hos Alexanders farmor och farfar och så satt jag där och sa det att Alexander nog går innan sin ett årsdag och precis då så går han själv!! Dock bara 1-2 steg men iaf!! Min duktiga lilla sjukling! :)


Nu har det börjat!

2008-12-09 @ 23:47:45

Mitt nya liv! Jag ska ner i vikt nu. Så nu är det träning varje dag och ändring av matvanorna. Som tur är är jag inte ensam om detta! Men nej.. Peter ska inte va med för han tycker inte att han behöver det (host) :P Utan jag och Camilla ska peppa varandra och gå ner i vikt tillsammans! Så nu är det ingen återvändo! Om nån ger upp så kommer den andra med piskan :P haha! Men vi ska klara det här! Och det är ju dessutom mycket roligare då man är två! HEJJA OSS :)


Konstigt...

2008-12-09 @ 16:10:04

I morse så tog Peter ingen temp på Alexander fast jag sa åt honom.. (host) men han tyckte han kändes varm sa han. Det va min sovmorgon idag så därför kunde inte jag kolla. Men i alla fall så tog jag en temp på honom vid 11 tiden då han vaknat igen efter sin förmiddags lur. Men han vägrade ju att ligga still så det blev error två gånger sen den tredje gången så visade det 36,7 och det kunde ju inte stämma tänkte jag så jag tog en till temp och den visade 37,1. Så febern är borta igen.. Måste nog vara tanden som spökar! Men konstigt att Alexander bara haft feber 2 ggr och att det bara varade några timmar varje gång. Han har aldrig haft feber någon längre tid.. men det kommer väl det med. Den andra framtanden på underkäken verkar iaf vara på g då det va gansa svullet idag. Så jag gissar att inom några dagar så är den med uppe.


Dagen idag

2008-12-08 @ 22:37:27

Dagen började med en snorig Alexander.. Märkte igår kväll att han började bli snorig och i morse så hade han hela näsan full me snor. Stackarn. Sen bar det av till sista mamma träffen på BVC. BVC sköterskan sa det att hon tyckte det va tråkigt att det va sista gången då vi varit den bästa gruppen :D Lite kul.
Alexander va över allt och ingenstans som vanligt.. De andra bebisarna satt och lekte fint på golvet och några kröp lite men inte så långt medan Alexander sket i det och gick längs sofforna och försökte ta BVC sköterskans penna och block.. Ja.. den ungen är ju då INTE blyg av sig!! Sen fick Alexander sin första KYSS!! Så fort vi kom dit och jag satte Alexander på golvet så försökte han pussa den enda tjejen som va där, men hon va inte intresserad. Sen så gick det ett tag och en annan kille där försökte pussa henne med men hon fattade inget och vände sig om. Sen efter ett tag så såg alla på Alexander och den andra killen (Calle). Calle satt och tittade på Alexander och Alexander stod på alla fyra framför honom, och tittade på honom. Sen så böjer sig båda två sakta framåt med öppna munnar (SAMTIDIGT!! Det va precis som i en kärleksfilm!! Bara musiken som saknades :P ) och kysser varandra! Precis så som man gör!! Calle hade huvudet lutat åt ena sidan och Alexander åt det andra. Och Calle drog ut tungan, men då backade Alexander :P Tur att han har någon gräns gällande killar iaf :P Gud vad vi alla skrattade åt dom!! Det såg så jäkla roligt ut!!! Ni skulle ha sett alltså!!

Efter mamma träffen så hämtade Peter oss och vi åkte till Ansi och fikade. Iaf jag och Alexander,Peter åkte vidare till Ulla som skulle snagga honom. Sen när dom va klara kom dom oxå dit. Ansi hade bakat både mjuk pepparkaka och... åååh nu kommer jag inte ihåg vad dom heter!!! Men det är ju såna som Leila har bakat med en masa nötter, marsmallows, dumlekolor mm som man blandar samman med choklad som sedan ska stelna.. Dom är faktiskt ganska goda fastän jag inte är förtjust i något utav innehållet :P Speciellt inte nötter eller mörkchoklad men just den där blandningen blir god konstigt nog.. Men det hade nog varit godare utan nötterna enligt min smak :P

Sen bar det av till Apladalens trafikskola för ytterligare en teorikurs. Efter kursen så stannade jag kvar ett tag då tåget hem inte gick förrän 18:36 och vi blev klara tidigare idag.. Så jag testade teorifrågor på deras datorer. Gick faktiskt ganska bra.. 57 rätt av 70 då man precis börjat plugga. Så det här kommer nog gå bra det! :)

När jag sen kom hem så va Alexander ganska varm. Så jag tog av honom byxorna och tänkte ta en temp innan jag skulle lägga honom vid 20 om han fortfarande va varm. Men han va inte alls lika varm som innan, men så kände jag han i nacken och han va ganska svettig där så jag tog en temp iaf. 38,4 hade han då. Då kan man ju undra hur mycket han hade innan jag tog av han byxorna då jag verkligen kände att han va riktigt varm! Stackars plutt! Han har varit kinkig nu i två dagar och jag tror att det beror på att andra framtanden är på väg upp. Den är lika svullen som den första va några dagar innan den kom upp. Men han hade inte så stora besvär av den första. Va bara lite kinkig under samma dag som jag upptäckte den. Så jag vet inte om febern och kinkigheten beror på tanden eller om det e tre dagars feber på g. Det får vi ju se. Han fick iaf en alvedon innan jag la honom och för en gångs skull så somnade han ganska snabbt! Behövde inte gå in en enda gång och lägga honom ner igen utan han somnade direkt. DÅ är han sjuk! Första gången han har riktigt feber.. En gång innan (när han va runt 6 månader) hade han runt 38,2 i nån timme men sen va det helt borta så jag tror nog inte det va någon feber egentligen..

Hoppas verkligen att han mår bättre i morgon min lilla sjukling!


Lite bättre bilder..

2008-12-08 @ 11:03:23


Före:




Efter:







Så.. Vad tycks???


Här är en bild på Therese efter the "extreeme" makeover

2008-12-07 @ 22:14:41

Idag va det dags och gud så nöjd jag blev!! Känner mig som en helt ny människa!! Bjuder på en bild i kväll.. Kanske bjuder på fler i morgon om jag hinner. Ska på sista mammaträffen på BVC kl 13 och sen så ska jag på teorilektion på körskolan kl 16.



50 cm nailhair i EXAKT samma färg som mitt hår! Runt 150 st slingor sattes in och det tog 3 timmar och en kvart att sätta in det! Men skönt att kunna sitta där och bara slappna av medan någon annan fixar ens hår! Alexander fick vara med sin pappa :) Supernöjd vart jag iaf!


Snacka om deprimerande..

2008-12-06 @ 11:55:14

Kollade nyss på gamla bilder som var tagna för ca 2 år sen.. man minns tillbaka och jämnför sig med hur man ser ut nu. Varför kan jag inte se ut så nu med för?!?! Mitt långa, vackra blonda icke slitna hår.. Perfekt sminkning.. minst 10 kg lättare.. Snygga kläder som passar.. Nu är allt bara skit. Mitt långa slitna hår klippte jag av.. Smink använder jag knappt längre då det känns som att det inte spelar någon roll gällande utseendet längre.. Alla mina snygga kläder ligger i en byrå och väntar på att få passa igen.. det enda jag har på mig dagar ut och dagar in är mysbyxor, linne eller t-shirt och tröja.. Vafan hände med henne på bilderna?? Dog hon?? Kommer hon aldrig mer tillbaka?? Allt känns förjävla trist och tråkigt.. Everyday is exactly the same... Inget kul händer.. Bara samma gamla tråkiga, slitna jag!

             
Sommaren -06        Vintern -06                 Våren -07                               Vintern -07

    
Våren -08                Sommaren -08        Vintern -08 + en söt liten rumpa.. :)








Gjort mycket idag..

2008-12-05 @ 21:27:43

Idag så har jag bakat 30 st lussebullar som blev sååååå goda! Nog dom godaste jag ätit :) Sen så har jag gjort två st kycklingrätter till Alexander, kycklingwook med nudlar till Peter och mig och dessutom satt ihop pepparkakshuset. Det sist nämnda skulle jag nog väntat med till i morgon istället för det blev för mycket = det gick åt helvetet. Ser mer ut som ett halloween hus än pepparkakshus.. men men. skit samma.. det får vara så


ÖF idag

2008-12-04 @ 23:58:46

Idag så va det, efter en paus förra veckan, åter igen dags för Öppna förskolan. Eftersom Peter inte jobbade idag så körde han in oss till stan. Skulle till Camilla först så skulle vi gå därifrån tillsammans dit. Typ 100 m innan vi va framme fick vi punka.. lagom kul. Och reservhjulet va ju så klart sommardäck.. så det va ju bara för Peter att ringa runt och leta efter billigaste vinterdäck att få tag i.. Dock kostade det billigaste nästan 800kr.. lagom kul. Eller inte.
Men men.. Jag och Camilla gick till ÖF och hade lika trevligt som vanligt. Alexander raggade på en annan brud idag som va i hans ålder.. inte som sist, den väldigt unga bebisen :) Sen togs det lite underhållande bilder :) hehe.. jag hade lite kul :P



Hahhaa! Sån skön bild!! Vilgot höll på att tugga på dom här och Camilla va ute och slängde
papper som  hon hade torkat upp Vilgot spya med och då såg jag min chans att ta på honom dom här :)



Gick inte så bra att fota dom tillsammans idag.. Ingen av dom ville va med på kort



Ja.. som sagt..



Nej.. inte nu heller..


 
Lite dum tid är det på ÖF för det krockar med både Vilgot och Alexanders sovtid.. Så vi går alltid därifrån tidigare och ungarna slocknar i vagnen ganska direkt när man kommit ut därifrån. Idag så bestämde vi att vi skulle följa med hem till Camilla efter ÖF. Vi gick och tittade på ÖB först efter tandkräm och tandborste åt Alexander, men det fanns inget så vi gick till Ica som ligger nära där Camilla bor. Där fanns det.. men nästan 50 kr för en tandborste + tandkräm.. hallelulijaa. kostar att ligga på topp ;)

När vi va på Ica så vaknade så klart Alexander så när vi kom hem till Camilla så va det lunchdags. Och även Vilgot vägrade sova mera. Sen fick dom leka lite medan vi tittade på en film. Fick dock bygga väggar då Camilla inte är van vid att någon bebis går och bankar mot allt och deras tv låg riktigt risigt till.. men det lär dom nog göra nåt åt när Vilgot börjar ta fart och göra samma sak. Annars så lär tvn gå sönder :P Kanske dags att tänka ut en ny tv bänk? :P



Här käkas det rån..



Så underbar!!



Glad plutt!



Busarna!



Alexander gör sin fina bus min :P



Bråkar om måttbandet

Sen så kom Peter och hämtade oss. Men när jag kom ut på parkeringen så satt inte han bakom ratten utan bredvid.. Och sa att jag skulle köra :P Vi fick ju klartecken igår med övningskörningspapper och skit och köpte även en "övningskör" skylt. Så jag fick köra till bredaryd där vi hälsade på Peters föräldrar. Och Alexander sov så tryggt där bak under hela resan när mamma körde. :)

Det va nog allt för idag det.. Kommer ev upp mer bilder i morgon då jag inte fått alla än...


Alexanders första tand har tittat fram

2008-12-03 @ 20:23:15

Har sett ett tag att Alexanders båda framtänder i underkäken varit svullna och att den vänstra sett ut att komma vilken dag som helst. Gissade på att inom en vecka skulle den komma upp. Tog dock bara någon dag för idag så syndes och kändes den :) Han har varit hur kinkig som helst idag efter första sovluren.. Det va det värsta jag varit med om! Och Peter sa att det är nog tänderna. Då kände jag i munnen på honom och den kände man klart och tydligt. Fick även se den efter lite övertalning då han inte alls gillar att man tittar eller känner i munnen på honom. Det tog hela 9½ månad innan första tanden tittade fram. Men som min mamma brukar säga.. Ju senare de kommer, desto längre håller dom :)


Blev inget idag...

2008-12-03 @ 12:50:08

Det blir troligtvis på söndag så ni får hålla er tills dess :)


I morgon väntar en överraskning ;)

2008-12-02 @ 23:35:47

Therese ska göra en "extreme" makeover :P Vissa personer vet redan vad.. andra får vänta och spana efter resultatet här :) Det blir troligtvis i morgon det händer om allt går som det ska.. Men lovar inte för mycket än.


Sååå

2008-12-02 @ 11:28:59

Nu har vi flyttat! Har inte haft internet på några dagar, därför det inte blivit någonting skrivet här. Vi började ju flytta i fredags. Tog ner katonger, tömde och upp igen och packade osv. Vi fick nästan ner allt som skulle ner i kartonger. På kvällen kom min mamma hit som skulle hjälpa oss att flyttstäda. Under lördagen så kom det några släktingar till Peter som hjälpte till att ta de tunga möblerna. Sen va det inte så mycket mer kvar i lägenheten.. Packade upp det mesta av det som va kvar här. Först igår så kopplade vi in tv:n och datorn då Peter jagade lister att stoppa in kablrna i och så köpte vi en trådlös roter så nu har vi trådlöst nätverk :) Jul sakerna åkte upp redan i söndags =) Nu är det bara Alexanders rum som ska plockas i ordning lite, små saker som ska upp, tavlor, spegeln och slänga lite skit.. Vi är ju så gott som färdiga.


Läs om livet som Therese. En snart 21 årig mamma till Alexander 1½ år som nyligen fått diagnosen "ofrivilligt barnlös". Det betyder att jag inte kan få fler barn på egen hand pga att dom opererade bort båda äggledarna som var kraftigt inflammerade. Varje dag är en ständig påminnelse om detta, men jag kämpar mig vidare och kommer kämpa för min rätt då det var vården som felade så det gick så här långt. Här skrivs det dagligen om allt mellan himmel och jord om våran familj. Glöm inte att lämna en kommentar :)





Bloggkoll

RSS 2.0